«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μια δεύτερη ατζέντα / κυρώσεις προκαλούν στη Γερμανία και την Ευρώπη περισσότερα προβλήματα από ό,τι πίστευαν οι εφευρέτες τους / οι ΗΠΑ είναι οι δικαιούχοι

Δημιουργήθηκε από τον Munster

Του Hans-Georg Munster

Αγαπητοί αναγνώστες οι μεταφράσεις είναι κακές και ίσως μια λέξη να αλλάζει το νόημα. Για αυτό στο τέλος έχω πάντα τον σύνδεσμο, για το πρωτότυπο. Καλή συνέχεια. ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κάτι συμβαίνει στο Βερολίνο.

 Μπορείτε να το διαβάσετε από αυτό που αποκαλώ παράγοντας Melnyk.

Ο Ουκρανός πρεσβευτής Andriy Melnyk κυριαρχεί στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης και την πολιτική από την αρχή της σύγκρουσης στη χώρα του.

Ο Melnyk εμφανίστηκε στην πρωινή τηλεόραση, το μεσημέρι άκουγες συνεντεύξεις σε εφημερίδες για τον Melnyk στο ραδιόφωνο και τα βράδια ήταν σε ένα talk show.

 Στο μεταξύ, ωστόσο, μπορεί να περάσουν τέσσερις ημέρες χωρίς να εμφανίζεται καν το όνομα Melnyk στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, το οποίο καθορίζει όλα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της Bundestag, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης CDU/CSU, Φρίντριχ Μερτς, μπήκε στην ουσία του θέματος ρωτώντας τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς: “Υπάρχει δεύτερη ατζέντα;”

Ναι, υπάρχουν, και ήδη προκύπτουν περιγράμματα μιας δεύτερης ατζέντας. Σχεδόν κανείς δεν παρατήρησε ότι ο Scholz χρειάστηκε 80 λεπτά για να τηλεφωνήσει στον αρχηγό του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όταν ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου Ruslan Stefantschuk ήταν καλεσμένος στην Bundestag, ο von Scholz δεν εμφανίστηκε.

 Δεν υπήρξε συζήτηση με τον Stefantschuk, ούτε καν ευκαιρία για φωτογραφία.

Στο μεταξύ, τα ψιλά σήματα από την πολιτική γίνονται αντιληπτά στα συντακτικά γραφεία και τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

 Λειτουργεί ως εξής: Εάν ο Melnyk είναι καλεσμένος στο talk show, οι εξέχοντες πολιτικοί ξαφνικά δεν έχουν χρόνο και στέλνουν το δεύτερο σετ.

Ωστόσο, η συνηθισμένη προπαγάνδα εξακολουθεί να αντηχεί από το Υπουργείο Εξωτερικών του Βερολίνου.

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην Bundestag, η υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock (Πράσινοι) είπε ότι η διατήρηση της εξουσίας και περαιτέρω παραδόσεις όπλων ήταν αναγκαία.

«Υπερασπιζόμαστε τον λαό της Ουκρανίας όσο καλύτερα μπορούμε», είπε ο Baerbock, αναφερόμενος στο αντιαεροπορικό σύστημα Iris-T που υποσχέθηκε η Γερμανία.

Η Baerbock δεν είπε ότι το Iris-T δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμο και ότι θα μπορούσε να παραδοθεί έως το τέλος του έτους το νωρίτερο.

 Ούτε είπε ότι υπάρχουν πολύ λίγοι πύραυλοι για το σύστημα, και έκρυψε επίσης την έλλειψη πυρομαχικών για τα αντιαεροπορικά πυροβόλα «Gepard» που είχε υποσχεθεί στην Ουκρανία.

Η δημόσια ανακοίνωση των γερμανικών παραδόσεων όπλων έρχεται σε κατάφωρη αντίφαση με την αποτελεσματικότητά τους στο πεδίο της μάχης.

Η οικονομία και προφανώς και η Καγκελαρία ανησυχούν τώρα για τις επιπτώσεις των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία στη Γερμανία.

Η οικονομία οδεύει προς μια από τις χειρότερες κρίσεις από την πετρελαϊκή κρίση στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Ο υψηλός πληθωρισμός απειλεί τη φτώχεια για πολλούς ανθρώπους.

Μόνο η φθηνή ενέργεια μπορεί να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας και, κυρίως, να σώσει την ενεργειακή μετάβαση, το αγαπημένο εγχείρημα της ερυθροπράσινο-κίτρινης κυβέρνησης, από την αποτυχία.

 Υπάρχει αρκετό πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην παγκόσμια αγορά, αλλά μέχρι τώρα το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε ανταγωνιστικές τιμές προέρχονταν μόνο από τη Ρωσία.

Και αυτά τα ελατήρια ήταν φραγμένα με τα μάτια που βλέπουν.

Στα οικονομικά προβλήματα προστίθεται ο κίνδυνος διάλυσης της ΕΕ.

Είναι κοινό μυστικό ότι το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας μπορεί να ήταν και το τελευταίο, καθώς τα συμφέροντα των χωρών της ΕΕ αποκλίνουν υπερβολικά.

Δεν έχει γίνει λόγος για εμπάργκο φυσικού αερίου εδώ και πολύ καιρό και η διακοπή της ρωσικής προμήθειας ουρανίου στη Γαλλία (η οποία το χρειάζεται απεγνωσμένα) και σε πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης δεν έχει καν συζητηθεί.

Λόγω της επιρροής των Γάλλων διπλωματών στην ΕΕ, το θέμα του ουρανίου απλώς έπεσε στο περιθώριο – ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα της γαλλικής διπλωματίας από τον θρυλικό υπουργό Εξωτερικών της Talleyrand στο Συνέδριο της Βιέννης το 1814/15.

Η απόφαση των κυρώσεων από τις Βρυξέλλες ήταν «τρυπημένη σαν ελβετικό τυρί», επέκρινε η καθημερινή εφημερίδα «Die Welt».

Εν όψει της μεταβατικής περιόδου των οκτώ μηνών, η Ρωσία θα μπορούσε να αναζητήσει και να βρει νέους αγοραστές για το πετρέλαιο της στην Ασία.

 Και μέχρι τότε θα πληρώνονταν καθημερινά 450 εκατομμύρια ευρώ για παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου στην Ευρώπη.

Με το έκτο πακέτο κυρώσεων, δεν είναι πλέον δυνατό να κατανοήσουν οι άνθρωποι ότι η Ουγγαρία και η Βουλγαρία μπορούν να συνεχίσουν να προμηθεύονται ρωσικό πετρέλαιο και ότι τα ελληνικά και κυπριακά πλοία μπορούν να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο σε τρίτες χώρες, ενώ οι τιμές της βενζίνης στη Γερμανία εκτοξεύονται απλώς και μόνο λόγω τις ανακοινώσεις του εμπάργκο.

Έλληνες και Κύπριοι πλοιοκτήτες κυριαρχούν στο παγκόσμιο εμπόριο στη θάλασσα.

Μόνο η Γερμανία, κατόπιν παρότρυνσης της Ολλανδίας, έπρεπε να δεσμευτεί εγγράφως κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων να απόσχει από την εισαγωγή πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba στο μέλλον.

Όταν ο Ευρωπαίος πολιτικός της CSU, Μάνφρεντ Βέμπερ, ισχυρίζεται ότι ο Πούτιν απέτυχε να διχάσει την Ευρώπη και ότι το επιχειρηματικό μοντέλο του Πούτιν έχει τελειώσει, κάνει λάθος.

Οι συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού, το αυξανόμενο κόστος ενέργειας και ο πληθωρισμός, που ξεκίνησε πριν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, έχουν εδώ και καιρό διχάσει την Ευρώπη.

 Η ΕΕ έχει παραλύσει, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρέπει να αναμένει την αντικατάστασή της επειδή η πρόοδός της στο εμπάργκο πετρελαίου δεν έχει συντονιστεί με καμία χώρα, διαφορετικά θα αναγκαστεί να παραιτηθεί.

Με κάθε ποσοστιαία μονάδα αύξησης των επιτοκίων στη διεθνή κεφαλαιαγορά, το νόμισμα του ευρώ παραπαίει και απειλεί να διαλυθεί επειδή η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα υψηλότερα επιτόκια λόγω του εθνικού τους χρέους.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε σύντομα να παίξει δευτερεύοντα ρόλο στο βουνό των προβλημάτων που απειλούν τη σταθερότητα στην Ευρώπη και θυμίζουν το 1913, τον τελευταίο χρόνο πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ένα σημαντικό μήνυμα ήρθε από το Νταβός της Ελβετίας.

Εκεί εμφανίστηκε ο 99χρονος πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ.

Η επείγουσα συμβουλή του ήταν να μην τεθεί σε κίνδυνο η σταθερότητα της Ευρώπης σε μερικά τετραγωνικά χιλιόμετρα στο Ντονμπάς.

Ο Κίσινγκερ ζήτησε από την Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία προκειμένου να καταστεί δυνατή η ειρήνη.

Προειδοποίησε επίσης για μια ταπεινωτική ρωσική ήττα που θα έθετε σε κίνδυνο τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα της Ευρώπης.

Ο Τζορτζ Σόρος, ο δισεκατομμυριούχος των ΗΠΑ και μια από τις σκοτεινές προσωπικότητες της εποχής μας, που είχε τροφοδοτήσει τη σύγκρουση για την Ουκρανία μέσω των ιδρυμάτων και της δημόσιας επιρροής του, μαινόταν.

Με κάθε σοβαρότητα, φέρεται από το Νταβός να είπε ότι ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί ο πολιτισμός είναι να νικήσουμε τον Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky είδε τον Κίσινγκερ να φτάνει το 1938, όταν οι δυτικές δυνάμεις παραχώρησαν την Τσεχική Σουδητία στον Χίτλερ, πιστεύοντας ότι είχαν αποτρέψει τον πόλεμο.

Αλλά η σύγκριση του Selenskyj είναι λάθος.

Το 1938 η Ευρώπη δεν ήταν σταθερή.

Δεν ήταν σταθερό από τις Βερσαλλίες.

Ο Χίτλερ ήταν η συνέπεια των Βερσαλλιών και του υπερπληθωρισμού στη Γερμανία.

Η κατάσταση στην Ευρώπη ταιριάζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρέπει να ειπωθεί ειλικρινά.

Η αιώνια αντίπαλος Ρωσία αποδυναμώνεται, η Ευρωπαϊκή Ένωση διαλύεται και η Γερμανία παραγγέλνει νέα αεροπλάνα, ελικόπτερα και όπλα για 100 δισεκατομμύρια ευρώ, κυρίως από Αμερικανούς κατασκευαστές.

Η γερμανική οικονομία, μέχρι τότε ο σκληρός ανταγωνιστής της Αμερικής στην παγκόσμια αγορά, στενάζει κάτω από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

 Την ίδια στιγμή, η Αμερική μπορεί να πουλήσει υπερτιμημένο σχιστολιθικό πετρέλαιο και αέριο fracking από τη δική της παραγωγή στους Γερμανούς.

Οι αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που ειδικεύονται σε αυτές τις μεθόδους παραγωγής ήταν σχεδόν όλες στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. τώρα η δουλειά με τους «Ηλίθιους Γερμανούς», τους ηλίθιους Γερμανούς, που λένε στην Αμερική, ανθεί.

Δεν μπορείτε να παραγγείλετε σχιστολιθικό πετρέλαιο και αέριο σχιστόλιθου από τις ΗΠΑ αρκετά γρήγορα, η προβολή του οποίου απαγορεύεται αυστηρά στη Γερμανία για περιβαλλοντικούς λόγους λόγω της πίεσης των Πρασίνων.

Από την άποψη της κυβέρνησης Μπάιντεν, τα πράγματα δεν μπορούν να πάνε καλύτερα.

Αλλά υπάρχει κάτι στον αέρα.

Η τσέχικη εφημερίδα Hospodarske Noviny είπε: «Ο Χένρι Κίσινγκερ μίλησε δυνατά αυτό που η πλειοψηφία των δυτικών πολιτικών συζητούν πίσω από κλειστές πόρτες.»

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν θέλει επίσης να βασιστεί στη διπλωματία.

Ο Πούτιν δεν πρέπει να ταπεινώνεται, φέρεται να είπε. Και όποιος ακούει τον Σολτς γρήγορα συνειδητοποιεί ότι η φράση του «Ο Πούτιν δεν θα κερδίσει» δεν είναι συμβατή με τις πολεμικές κραυγές του εταίρου του συνασπισμού των Πρασίνων.

 Η Ευρώπη έχει ακόμη ευκαιρίες για σταθερότητα και ειρήνη.

Αυτό λειτουργεί μόνο με και όχι εναντίον της Ρωσίας.

Φωτογραφίες: κατάθεση φωτογραφιών

Η γνώμη του συγγραφέα/του υπεύθυνου επικοινωνίας μπορεί να διαφέρει από αυτή των συντακτών. 

Άρθρο 5 παράγραφοι 1 και 3 του Βασικού Νόμου (1) «Καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει και να διαδίδει ελεύθερα τη γνώμη του με λόγο, γραφή και εικόνες και να λαμβάνει πληροφορίες από γενικά προσβάσιμες πηγές χωρίς εμπόδια. 

Η ελευθερία του Τύπου και η ελευθερία του ρεπορτάζ μέσω του ραδιοφώνου και του κινηματογράφου είναι εγγυημένα. Δεν γίνεται λογοκρισία».

https://www.world-economy.eu/nachrichten/detail/eine-zweite-agenda-sanktionen-machen-deutschland-und-europa-mehr-zu-schaffen-als-von-ihren-erfindern-gedacht-profiteur-sind-die-usa/

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>