«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πόλεμος στην Ουκρανία: κλιμάκωση σε πυρηνική κόλαση;

ΤΟ ΜΑΝΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ Α

Του Βόλφγκανγκ Εφενμπέργκερ

Οι καθημερινές αναφορές στρατιωτικής νίκης από το Κίεβο και η φαινομενικά ανεπιτυχής ρωσική στρατιωτική επιχείρηση σημαίνουν ότι μια νίκη για την Ουκρανία, η οποία αρχικά θεωρούνταν απίθανη, φαίνεται τώρα αρκετά πιθανή.

 Οι παραδόσεις όπλων από τις χώρες του ΝΑΤΟ αυξάνονται συνεχώς και οι Ουκρανοί στρατιώτες πυροβολικού εκπαιδεύονται στη Γερμανία για να χρησιμοποιούν το Panzerhaubitze 2000.

Στις 10 Μαΐου 2022, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία στον αγώνα της ενάντια στη ρωσική εισβολή.

Η Δημοκρατική Πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, κράτησε τον λόγο της.

Μετά την επίσκεψή της στο Κίεβο, δήλωσε στην Πολωνία την 1η Μαΐου: «Η Αμερική στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόβλεψη της 13ης Μαΐου 2022 από τον ουκρανό αρχηγό της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, υποστράτηγο Kyrylo Budanov, είναι κατανοητή: «Το σημείο καμπής θα έρθει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου».

3) Μέχρι το τέλος του έτος, η Ουκρανία θα ανακτήσει τον έλεγχο όλων των εδαφών της, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας.

Η ιδέα και μόνο ότι ένας στόλος των ΗΠΑ θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει τη Σεβαστούπολη ως βάση θα πρέπει να κάνει το Κρεμλίνο να καταφύγει στην τελευταία λύση.
Ένας παγκόσμιος πόλεμος που περιλαμβάνει μια πυρηνική κόλαση απειλεί την Ευρώπη.

 Η μάχη για την Ανατολική Ευρώπη σημαίνει μια ασύλληπτη καταστροφή. 

Δεν φοβάται έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, είπε ο διπλός υπουργός Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα DIE ZEIT στις αρχές Μαΐου.

 Ενάντια στα συμφέροντα των ευρειών τμημάτων του πληθυσμού, ο Χάμπεκ και η πράσινη συνοδεία του προπαγανδίζουν την κλιμάκωση της βίας αντί της ειρήνης.

5) Με αυτή τη στάση, οι Πράσινοι κατάφεραν να τριπλασιάσουν το αποτέλεσμά τους στις πολιτειακές εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία στις 15 Μαΐου , 2022 και, σύμφωνα με το προσωρινό επίσημο τελικό αποτέλεσμα, έφτασε στο 18,2 τοις εκατό (αύξηση 11,8 ποσοστιαίες μονάδες).

Ένας μαυροπράσινος συνασπισμός θα είχε μια τεράστια πλειοψηφία.

 Αλλά και μια συμμαχία φαναριών με το SPD, Οι Πράσινοι και το FDP θα ήταν δυνατά.

Οι Πράσινοι ως βασιλιάδες!

«Μου αρέσει που καταφέραμε να κερδίσουμε απίστευτη εμπιστοσύνη από τους ανθρώπους στη NRW», η κορυφαία υποψήφια των Πρασίνων, Μόνα Νόιμπαουρ, είπε στο WDR.

6) Τα δύο κόμματα, τα οποία τάχθηκαν αυστηρά κατά των παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία και επομένως για αποκλιμάκωση, τιμωρήθηκαν και μαζί έφτασαν μόνο στο 7,5%.

 Είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι θα επέλεγαν το κόμμα του πολέμου τόσο κατηγορηματικά.

Λοιπόν, το 45 τοις εκατό των ψηφοφόρων δεν προσήλθαν καν στις κάλπες.

Επιπλέον, ο κατασκευαστής όπλων Rheinmetall έχει περισσότερες από μισή ντουζίνα τοποθεσίες στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και μπόρεσε να αυξήσει την τιμή της μετοχής της κατά 125 τοις εκατό μόνο τον Μάρτιο του 2022.

7) Σε μια συνέντευξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα DIE ZEIT, ο Habeck προειδοποίησε λήψη πολιτικών αποφάσεων σχετικά με τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία από συναισθήματα όπως ο φόβος και η εξάρτηση του οίκτου.
Ο αμερικανός γιατρός και μακροχρόνιος βουλευτής Ρον Πολ, στο άρθρο του στις 25 Απριλίου 2022, αναφέρει αποσπάσματα από το βιβλίο του 1935 του Αμερικανού Ταγματάρχη Σμέντλεϊ Μπάτλερ, «Ο πόλεμος είναι μια ρακέτα». είναι κάτι που δεν είναι αυτό που φαίνεται στην πλειονότητα των ανθρώπων.

Μόνο μια μικρή ομάδα «εσωτερικών» γνωρίζει περί τίνος πρόκειται.

Λειτουργεί προς όφελος των λίγων σε βάρος των πολλών.

Μερικοί άνθρωποι κάνουν τεράστια περιουσία από τον πόλεμο.» Για τον Ρον Πολ, αυτή η παρατήρηση του στρατηγού Μπάτλερ περιγράφει τέλεια την απάντηση των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ ανακατεύονται στην Ουκρανία από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ανατρέψουν την κυβέρνηση το 2014, σπέρνοντας τους σπόρους του πολέμου που γινόμαστε μάρτυρες σήμερα. αναμένεται στο εγγύς μέλλον.

Ο βετεράνος του SPD Klaus von Dohnanyi, πρώην δήμαρχος του Αμβούργου, έχει παρόμοια άποψη:
«Πάντα υπάρχουν χρήματα για πολέμους… Όλα ξεκίνησαν στα τέλη Δεκεμβρίου 2013 με την επίσκεψη της Αμερικανίδας ειδικού εξωτερικής πολιτικής Victoria Nuland στο Μαϊντάν. στο Κίεβο. 

Η Ουκρανία απειλήθηκε με τη μοίρα της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας, του Αφγανιστάν: αιματηρή κατάληψη της εξουσίας, καταστροφή, πόλεμος»

9)Όλοι αυτοί οι πόλεμοι ξεκίνησαν μετά τη διάλυση του Οργανισμού Συνθήκης της Βαρσοβίας, την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και την επακόλουθη επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, συμπεριλαμβανομένης της αυξανόμενης περικύκλωσης της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον Oskar Lafontaine, αυτή η αντιπαράθεση οδήγησε στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, ο οποίος ήταν παράνομος σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, και στην εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, η οποία ήταν επίσης παράνομη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο: «Εάν μια ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων δεν μπορεί να επιτευχθεί σύντομα, ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου θα αυξηθεί, επειδή οι υπεύθυνοι στη Μόσχα έχουν την πλάτη στον τοίχο και οι παίκτες στην Ουάσιγκτον πίστευαν εδώ και χρόνια ότι ένας πυρηνικός πόλεμος μπορεί να περιοριστεί στην Ευρώπη.»

10)Ο Λαφοντέν βλέπει λύση στην τρέχουσα κρίση μόνο εάν η Ρωσία και η Κίνα αποδεχτούν την ηγεμονία των ΗΠΑ. Διαφορετικά, οι νεοσυντηρητικοί θα ωθούσαν τη Ρωσία και την Κίνα σε πόλεμο με τη Δύση.

 Για τον Λαφοντέν, οι ηγεμονικές φιλοδοξίες των νεοσυντηρητικών είναι ασυμβίβαστες με έναν ειρηνικό κόσμο.

Εδώ πρέπει να συμφωνήσουμε ολόψυχα μαζί του.

Το έγγραφο μακροπρόθεσμης στρατηγικής των ΗΠΑ TRACOC 525-3-1 του 2014 «Νίκη σε έναν περίπλοκο κόσμο 2020-2040» οδήγησε τις αμερικανικές δυνάμεις να προετοιμαστούν για «μείωση απειλών» από τη Ρωσία και την Κίνα.

Από ό,τι φαίνεται, είναι απόλυτα εντός του προγράμματος.

Οι στρατηγικοί στόχοι των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ξεκάθαρα σε βάρος της Γερμανίας και της Ευρώπης, κάτι που μπορεί να είναι ακόμη και μια ευπρόσδεκτη παρενέργεια.
Οπότε ο σημερινός πόλεμος δεν είναι σε καμία περίπτωση ο πόλεμος ενός τρελού ή ενός τρελού.

Δεν είναι ο πόλεμος του Πούτιν, αλλά ο πόλεμος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία τον διέταξε ομόφωνα μέσω του κοινοβουλίου της.

Σε αυτόν τον πόλεμο για την παγκόσμια κυριαρχία, ο γερμανικός πολεμικός συνασπισμός κόκκινο-πράσινο-κίτρινο παίζει άσκοπα με τα πυρηνικά πυρά.

 Τι ώθησε το SPD να απορρίψει την ειρηνευτική πολιτική του Willy Brandt και, κάτω από τη φράση «σημείο καμπής», να γίνει ο κολλητός της βιομηχανίας όπλων και των αυτοκρατορικών σχεδίων μιας μικρής αμερικανικής ελίτ;

Οι πολεμικές εμφανίσεις του Σελένσκι στα δυτικά κοινοβούλια, τις οποίες μερικές φορές διόσμιζε με θρασείς απαιτήσεις για βοήθεια σε όπλα, καθώς και οι υποτακτικές επισκέψεις υψηλόβαθμων δυτικών πολιτικών στην Ουκρανία, έχουν σίγουρα επιβεβαιώσει την υπερβολική αυτοεκτίμησή του. 

Την ίδια στιγμή, αγνοούσε όλο και περισσότερο τον Πούτιν.

Αυτό φαίνεται επίσης να συνοδεύτηκε από απώλεια της πραγματικότητας.

Την άνοιξη του 1939, η Βρετανία υποστήριξε ομοίως την Πολωνία εναντίον της Γερμανίας και ενθάρρυνε την πολωνική κυβέρνηση να προκαλέσει.

Αλλά η υποσχεθείσα εγγύηση ασφάλειας σύντομα αποδείχθηκε άχρηστη.

Δύο ημέρες μετά τη γερμανική επίθεση στην Πολωνία, η Μεγάλη Βρετανία κήρυξε τον πόλεμο στη Γερμανία, αλλά δεν παρείχε στρατιωτική βοήθεια.

Επίσης δεν είναι αναμενόμενο ότι στο τέλος του πολέμου φθοράς στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ θα παρέμβουν ενεργά στον πόλεμο.

Ποιος Αμερικανός ή Δυτικοευρωπαίος θα διακινδύνευε τη ζωή του για την Ουκρανία, η οποία βρίσκεται σε πόλεμο εδώ και οκτώ χρόνια εναντίον δύο αποσχισμένων περιοχών;
Δυστυχώς, ο Zelenskyi δεν καταλαβαίνει ότι χρησιμοποιείται μόνο και ότι η Ουκρανία είναι μόνο ένα μέσο για έναν σκοπό.

Παρατηρήσεις

1)https://www.straitstimes.com/world/united-states/us-house-sets-vote-on-56-billion-ukraine-aid-package

2)https://asianatimes.com/america-and-ukraine/

3) https://www.gmx.at/magazine/politik/russia-krieg-ukraine/ukrainischer-military-secret-service-war-year-end-36864568

4)https://www.zeit.de/2022/19/robert-habeck-waffenliefer-ukraine-pacifismus-habermas#σχόλια

5)https://uncutnews.ch/nato-oliv-habeck-will-ruinieren-germany/

6) https://www1.wdr.de/nachrichten/landespolitik/landtagswahl-2022/wahlzahlen-nrw-prognose-hochrechnungen-endresult-100.html

7) http://ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2022/april/25/the-ukraine-war-is-a-racket/

8) http://ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2022/april/25/the-ukraine-war-is-a-racket/

9) https://www.ndr.de/fernsehen/sendungen/das/DAS-mit-Politiker-Klaus-von-Dohnanyi,dasx27858.html 22.4. 2022

10)https://schweizer-standpunkt.ch/news-detailsicht-de-international/ Amerika-trieben-europa-in-einen-atomkrieg.html

Ο Wolfgang Effenberger, γεννημένος το 1946, πρώην αξιωματικός των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχει αφοσιωθεί στην ειρήνη ως συγγραφέας από το πρώτο του βιβλίο «Pax americana» (2004). Τον Απρίλιο του 2022 δημοσίευσε το «Η υποτιμημένη δύναμη: Από τη γεωπολιτική στη βιοπολιτική – οι πλουτοκράτες μεταμορφώνουν τον κόσμο». Άλλα βιβλία του για το θέμα:

“Return of the Gamblers” (2014, συν-συγγραφέας Willy Wimmer), η τριλογία “Europe’s Fate 14/18” (2018/19) και “Black Book EU & NATO” (2020).

Εικόνες: Depositphotos

https://www.world-economy.eu/nachrichten/detail/ukrainekrieg-eskalation-bis-in-das-atomare-inferno/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>