«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η  ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΓΗΙΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΙΣΧΥΟΣ.

ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou  Bleibrgweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: +49 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de

15.05.2022

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Ολα τα οικονομικα και και στρατιωτικα μεγεθη ισχυοs οδηγουν στον συμπερασμα, οτι οι ΗΠΑ δεν θα παραμεινουν για πολυ καιρο ακομη μια Μεγαλη Δυναμη σε παγκοσμια κλιμακα. εαν προηγουμενωs δεν αποκλεισουν δυναμικα και γρηγορα την δημιουργια μιαs Νεαs Δυναμηs, δηλαδη ενοs αξονα Βρυξελλων-Μοσχαs-Πεκινου ‘η μονο Μοσχαs-Πεκινου.. Ειναι σημερα προφανεs, οτι οι ΗΠΑ για τον σκοπο αυτο στηριζουν τον Νεοναζισμο τηs Ουκρανιαs στην Ευρωπη και την Στρατοκρατια τηs Ιαπωνιαs στην Ασια.

Η στηριξη αυτη λαμβανει χωρα παρ’ ολεs τιs ιστορικεs μεταβολεs που εγιναν τοσο στην Ρωσια οσο και στην Κινα χωριs να υπαρχουν ενδειξειs για μια αντικαπιταλιστικη σταυροφορια στιs δυο αυτεs χωρεs.

Η κυρια ροη των πολιτικων εξελιξεων στα τελευταια 100 Χρoνια δεν υπηρξε για την ηττα του Φασισμου ‘η για την καταρρευση του Κομμουνισμου σοβιετικηs μορφηs, αλλα ο αγωναs κατα τηs Αποικιοκρατιαs τηs Δυσηs ο οποιοs συνεχιζεται ακομη και στιs ημερεs μαs, διοτι το μεγαλυτερο μεροs του πλανητη μαs βρισκεται ακομη υπο την κατοχη ‘η την κυριαρχια τηs Δυσηs που ονομαζεται  Νεοαποικιοκρατια.

Αποτελεσμα τηs καταστασηs αυτηs ειναι, οτι για την λεηλασια των λαων, αντι για την εξελιξη αυτων, χρησιμοποιειται ξενο Κεφαλαιο.

Οι επενδυσειs αυξανουν, αντι να μειωνουν, το πλατοs του ριγματοs εταξυ των πλουσιων και των φτωχων λαων του πλανητη μαs.

Ο αγωναs κατα τηs Νεοαποικιοκρατιαs δεν λαμβανει χωρα για την χρησιμοποιηση του Κεφαλαιου των πλουσιων χωρων για την αναπτυξη των φτωχων χωρων, αλλα στοχεβει στο να εμποδισει την οικονομικη ισχυ των εξελιγμενων χωρων να τοποθετησουν τα κεφαλαια τουs ετσι ωστε να οδηγουν τιs λιγωτερο αναπτυγμενεs χωρεs στην μεγαλη φτωχια.

Στον μετα τον Ψυχρο Πολεμο Κοσμο, η κυριαρχια τηs Δυσηs, σε αυξανομενο ρυθμο, ελαβε την μορφη απευθειαs στρατιωτικων επεμβασεων δια των ΗΠΑ, οι οποιεs με τιs στρατιωτικεs τουs βασειs γυρω απο τον πλανητη μαs, καταφερονται κατα τιs χωρεs που δεν υποτασσονται, οπωs συμβαινει σημερα σε πολλεs χωρεs τηs Αφρικηs.

Πωs προσσαρμοζονται η Ρωσια και η Κινα σε αυτην την ιστορικη Ροη;

Ο 1οs Παγκοσμιοs Πολεμοs, ηταν εναs πολεμοs μεταξυ των μεγαλων αποικιοκρατικων χωρων τηs Ευρωπηs κατα τον οποιον η Μεγαλη Βρεταννια και οι Συμμαχοι τηs εναντιωθηκαν για την αποικιοκρατικη λεια κατα τηs Γερμανιαs και των Συμμαχων αυτηs.

Με αλλα λογια.

Ο τοτε Κοσμοs ανηκε στην Μεγαλη Βρεταννια και η Γερμανια τον ηθελε για τον εαυτο τηs.

Ο πολεμοs αυτοs οδηγησε στην επανασταση των Μπολσεβικων του 1917 με την απλη απαιτηση για “Ψωμι”, “Γη” και “Ειρηνη” και την Ρωσια σε Μεγαλη Δυναμη, που εμεινε για περισσοτερα απο 70 χρονια εκτοs του χωρου επιδρασηs τηs Δυσηs, Ο Σοσιαλισμοs και ο Κομμουνισμοs και οτι αλλο νοειται με τις εννοιεs αυτεs, ευτυχωs ‘η δυστυχωs, δεν επιτευχθησαν.

Ακολουθησε ο 2οs Παγκοσμιοs Πολεμοs με κυριο στοχο τηs Γερμανιαs να κατακτησει την Ευρωπη και να καταστρεψει την Σοβιετικη Ενωση.

Απο τον πολεμο αυτο προεκυψε μια νεα μεγαλη επανασταση, δηλαδη η απελευθερωση τηs Κιναs.

Η Κινα ενικησε το 1946 την Ιαπωνια και το 1949 η κινεζικη επανασταση θεμελιωθηκε, αφου προηγουμενωs αυτη εκλεισε για την Δυση για δυο γενεεs τιs πορτεs τηs.

Με την θεμελιωση τηs ανεξαρτησιαs τηs ανοιξε παλι η Κινα τιs πορτεs τηs, αυτην ομως την φορα απο θεσην ισχυοs.

Με την αναμορφωση τηs οικονομιαs τηs η Κινα αναδειχθηκε σημερα σε Μεγαλη οικονομικη και στρατιωτικη Δυναμη.

Η Κινα σημερα ειναι η δευτερη μεγαλυτερη χωρα του πλανητη μαs και διατηρει ξανα σχεσειs με την Δυση, αυτην την φορα ομωs απο θεση ισχυοs και με προ’υ’ποθεσειs που θετει η ιδια, οπωs κανει και η Ρωσια.

Η Κινα και η Ρωσια μαζι σχηματιζουν ενα τεραστιο κεντρο ισχυοs περαν καθε ελεγχου τηs Ευρωπηs και των ΗΠΑ, πραγμα που ποτε δεν θα γινει ανεκτο απο τιs ΗΠΑ, χωριs ομωs αυτο να σημαινει, οτι αυτεs με την βοηθεια τηs Ευρωπηs θα ξαναεπικρατησουν σε παγκοσμια κλιμακα.

Δεν κατανοησαν ακομη, οτι στεκονται στην λανθασμενη πλευρα τηs ιστοριαs, στην πλευρα τηs Αποικιοκρατιαs, στην πλευρα τηs Επικυριαρχιαs και Ταπεινωσηs των λαων του πλανητη μαs.

Η οργανωση BRICS με R και C ειναι ανικητη.

Ο εφιαλτηss των πιο διορατικων στρατηγικων αναλυτων των ΗΠΑ στο παρελθον ηταν μια πραγματικα Ενωμενη Ευρωπη απο τον Ατλαντικο μεχρι τα Ουραλια.

Μια τετοια δυναμη θα κυριαρχουσε γεωπολιτικα πανω στον πλανητη και θα καθιστουσε τιs ΗΠΑ αυτοματα γεωπολιτικη περιφερεια τηs κυριαρχηs Ευρασιαs.

Στο παρελθον, το ενδεχομενο τηs ενοποιησηs τηs “Ευρασιαs υπονομευονταν απο την δυσαναλογια μεγεθων μεταξυ τηs Ρωσιαs και των υπολοιπων ευρωπα’ι’κων κρατων.

Μετα την ληξη του Ψυχρου Πολεμου η μεν Ρωσια ψαλιδιστηκε ανελεητα, ενω η υπολοιπη Ευρωπη καταφερε, μετα απο συνεχειs παλινωδιεs, να αρχισει να ενωνεται πραγματικα, δημιουργωνταs μια τεραστια πολιτικη, οικονομικη και στρατιωτικη δυναμη.

Η διαλυση τηs Σοβιετικηs Ενωσηs δημιουργησε ομωs μεταξυ αλλων και μια φαντασιωση, που ειναι επιβεβαιωτικη τηs ανθρωπινηs τυφλοτηταs, οτι ο πολεμοs ωs μεσο επιλυσηs των ανθρωπινων διαφορων ξεπεραστηκε πλεον και την σκυταλη πηρε ο εμπορικοs, οικονομικοs και τεχνολογικοs ανταγωνισμοs.

Το αναφερθεν τελοs του Ψυχρου Πολεμου και η μυθολογια τηs υποτιθεμενηs παγκοσμιοποιησηs, εθεσαν τιs βασειs για την πνευματικη κυριαρχια μιαs απο τιs μεγαλυτερεs βλακειεs στην ιστορια τηs ανθρωπινηs σκεψηs.

Οι θεωριεs τηs λεγομενηs Γεωοικονομικηs σχοληs” των διεθνων  σχεσεων στην Ευρωπη συμπυκνωθηκαν στην εκλα’ι’κευτικη πιστη οτι πανω απ’ ολα ειναι η Οικονομια”.

Οι Ευρωπαιοι σε αντιθεση με τουs Αμερικανουs εξεχασαν, οτι ο πολεμοs ειναι απλωs ενα μονο μεσο για να προωθησει μια χωρα τα συμφεροντα τηs και να επιβαλει την θεληση τηs πανω στην θεληση καποιαs αλληs χωραs.

Οι ανθρωποι δεν πολεμουν γιατι ειναι κακοι ‘η αμαρτωλοι, πολεμουν γιατι εχουν αντιθετα συμφεροντα.

Ο ολεμοs συνεπωs δεν ειναι καποιοs παραλογισμοs, αντιθετα ειναι η απολυτα ορθολογικη πραξη σε εναν κοσμο που δεν υπαρχει παντα αρμονια αλλα και συγκρουση σεμφεροντων, σε ενα χαοτικο κοσμο που δεν υπαρχει καποια ανωτερα αρχη για να επιβαλλει την ταξη και επικρατει παντα το δικαιο του ισχυροτερου.

Ενα γεματο πιστολι θα ειναι παντα ισχυροτερο απο ενα γεματο πορτοφολι.

Οι ΗΠΑ θα συγκρουονται με την Ευρωπη αλλα και με την Ρωσια ‘η την Κινα στο επιπεδο του εμπορικο-οικονομικου και τεχνολογικου ανταγωνισμου για οσον καιρο ο ανταγωνισμοs αυτοs τουs βολευει.

Εαν καποια στιγμη δουν οτι σε αυτο το σημειο υστερουν, ειναι φυσικο οτι και αυτοι θα περασουν την αντιπαραθεση εκει που υπερτερουν, στο επιπεδο τηs ενοπληs αναμετρισηs.

Ετσι λοιπον, οταν η Ρωσια και η υπολοιπη Ευρωπη θα βρεθουν π.χ. λογω τηs Ουκρανιαs αντιμετωπεs για μια ακομη φορα, θα ανακαλυψουν και αυτοι, οτι ειναι δυο μεγαλεs δυναμειs, απ’ τιs οποιεs δεν μπορει η μια να κυριαρχησει ‘η να καταστρεψει την αλλη.

Αρα ο φυσιολογικοs δρομοs  ειναι αυτοs τηs συνεργασιαs.

Οι Ευρωπαιοι και οι Ρωσοι ηγετεs θα ανακαλυψουν οτι εαν ενωσουν τιs μοιρεs των εθνων τουs θα δημιουργησουν μια δυναμη πρωτοφανη στην ανθρωπινη ιστορια.

Επισηs, οι Ευρωπαιοι θα ανακαλυψουν πωs μιλουν την ιδια γλωσσα με τουs Ρωσουs πολυ περισσοτερο απ’ οτι συμβαινει με τουs Αμερικανουs. Ακομη ομωs σημαντικοτερο ειναι το γεγονοs, οτι η Ρωσια δεν ειναι οικονομικοs εχθροs τηs Ευρωπηs, οπωs ειναι οι ΗΠΑ.

Αντιθετα, η Ρωσια αποτελει ζωτικο χωρο για την αναπτυξη τηs ευρωπα’ι’κηs οικονομιαs, μια μεγαλη αγορα για τα ευρωπα’ι’κα προ’ι’οντα, μεταξυ των αλλων.

Απο την αλλη, η Ενωμενη Ευρωπη αποτελει για την Ρωσια την φυσικην τηs διεξοδο.

Μετα τα κρισιμα χρονια τηs δεκαετιαs του 1990 και των πρωτων ετων τηs πρωτηs δεκαετιαs του 21ου μ.Χ. αιωνα, η Ρωσια ειχε ξεπερασει σε μεγαλο βαθμο την οικονομικη και κοινωνικη κριση εκεινηs τηs εποχηs.

Ο ρωσικοs λαοs δεν πεινα πια, τα δημοσιονομικα μεγεθη εχουν αρχισει να διορθωνονται, η λειτουργια του κρσατικου μηχανισμου εχει αποκατιασταθει και το οργανωμενο εγκλημα εχει περιοριστει στο φυσιολογικο επιπεδο.

Η Ρωσια ξυπνησε, παρ’ολου που πολλα ειχαν χαθει στα χρονια μετα την καταρρευση τηs Σοβιετικηs Ενωσηs και πολλα επρεπε να γινουν.

Η Ρωσια πανω απ’ ολα χρειαζονταν μια πηγη επενδυσεων και μεταφοραs εμπορικηs υψηληs τεχνογνωσιαs, εναν μεγαλο πελατη για το πλουσιο αποθεμα φυσικων πορων τηs, εναν συναεταιρο, δηλαδη την Ε.Ε.

Απο την αλλη, η Ε.Ε. χρειαζονταν την τεραστια αναγεννημενη ρωσικη αγορα, τουs φυσικουs πορουs τηs απεραντηs αυτηs χωραs και προπαντοs την φιλια τηs.

Ετσι λοιπον, οι δυο μεγαλεs γεωπολιτικεs οντοτητεs, Ευρωπη και Ρωσια. που ειχαν κληρονομησει την ταραγμενη ιστορια αιωνων ανταγωνισμου και αιματερων πολεμων σημερα μπορουν οχι μονο να συνυπαρχουν αλλα και να επικρατησουνπαγκοσμια ωs μια ενιαια Μεγαλη Δυναμη και να θεσουν στην περιφερεια τιs ΗΠΑ και την Κινα.

Η Ουκρανια ειναι μονο ενα εργαλειο για τα παιχνιδια επικρατησηs παγκοσμια των ΗΠΑ.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>