«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το Κρεμλίνο αναβοσβήνει πρώτο στον γεωοικονομικό πόλεμο για την Ουκρανία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προεδρεύει μιας συνάντησης μέσω σύνδεσης βίντεο.

Η Ρωσία απέφυγε την κρατική χρεοκοπία, αλλά με υψηλό κόστος.

Δημοσιεύθηκε στις 5 Μαΐου 20225 Μαΐου 2022

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προεδρεύει συνάντησης για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας με εκπροσώπους ρωσικών ενεργειακών εταιρειών και αξιωματούχων μέσω σύνδεσης βίντεο σε κατοικία έξω από τη Μόσχα, Ρωσία, 14 Απριλίου 2022 [Sputnik/Mikhail Klimentyev/Κρεμλίνο μέσω Reuters]
Η συνεχιζόμενη γεωοικονομική σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης είναι πολύπλοκη, που περιβάλλεται από σχεδόν τόση παραπληροφόρηση και παραπληροφόρηση όσο και ο πόλεμος στην ίδια την Ουκρανία.

Ως εκ τούτου, και τα δύο μέρη ισχυρίζονται με σιγουριά ότι έχουν το πάνω χέρι.

Αλλά κοιτάζοντας αντικειμενικά τα διαθέσιμα στοιχεία, γίνεται σαφές ότι το Κρεμλίνο βρίσκεται σε υποχώρηση.

 Maximilian Hess

Μέλος του Ινστιτούτου Ερευνών Εξωτερικής Πολιτικής

Στις 29 Απριλίου, το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει περίπου 650 εκατομμύρια δολάρια σε ξένους πιστωτές για δύο ληξιπρόθεσμα ευρωομόλογα. Και κάνοντας τις πληρωμές πριν λήξει η περίοδος χάριτος των ομολόγων στις 4 Μαΐου, το Κρεμλίνο απέφυγε να πέσει σε κρατική χρεοκοπία.

Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας: Η Βουλή των ΗΠΑ εγκρίνει επιπλέον βοήθεια 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο

τέλος της λίστας

Επιφανειακά, αυτό μπορεί να μοιάζει με νίκη για τη Ρωσία. Αλλά στην πραγματικότητα, η κίνηση ήταν ενοχλητική για τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εν όψει της επίσημης λήξης του ομολόγου στις 4 Απριλίου, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει τα ομόλογα σε ρούβλια – και θα πληρώσει και όσους αρνήθηκαν να δεχτούν την επαναγορά του ρουβλίου. Σχεδόν το 75 τοις εκατό των κατόχων ομολόγων (σχεδόν όλοι οι εγχώριοι) συμφώνησαν με τους νέους όρους .

Με θάρρος, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε στις 6 Απριλίου ότι καταθέτει επίσης ρούβλια σε λογαριασμούς που είχαν δημιουργηθεί για άλλους κατόχους ομολόγων. Οι Επιτροπές Προσδιορισμών Πιστωτικών Παραγώγων έκριναν ότι αυτό είναι ένα γεγονός «δυνητικής αποτυχίας πληρωμής», αποφαίνοντας ότι η Ρωσία θα ήταν ουσιαστικά σε αθέτηση αν δεν διορθώσει την κατάσταση μέχρι την προαναφερθείσα προθεσμία της 4ης Μαΐου. Σε απάντηση, Ρώσοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν τη Δύση ότι προσπάθησε να αναγκάσει τη Ρωσία σε χρεοκοπία περιορίζοντας την πρόσβασή της σε αποθέματα ξένου συναλλάγματος. Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο εποπτεύει τις κυρώσεις, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι οι κυρώσεις δεν εμποδίζουν τη Ρωσία να πληρώσει με κεφάλαια που κέρδιζε από τις συνεχιζόμενες πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η πρόσφατη απόφαση της Ρωσίας να πληρώσει τα ομόλογα σε ξένο νόμισμα της έδωσε τη δυνατότητα να αποφύγει την επιτάχυνση άλλων χρεών και αγωγών, πλην εγγυημένης, που θα ακολουθούσαν μια χρεοκοπία και θα εξαθλιώσουν περαιτέρω τον ρωσικό λαό.

Ωστόσο, η κίνηση άφησε επίσης το Κρεμλίνο σε θέση ακραίας υποκρισίας και αμηχανίας. Τελικά, αυτό που έκανε ο Πούτιν ήταν να αποπληρώσει τους εγχώριους κατόχους ομολόγων με ρούβλια, τα οποία δεν μπορούν να μετατρέψουν ελεύθερα σε σκληρό νόμισμα για να τα ξοδέψουν στο εξωτερικό. Και πληρώστε τους ξένους κατόχους εξ ολοκλήρου, σε δολάρια – δεν είναι κάτι που αξίζει τον έπαινο.

Για να το πετύχει αυτό, ο Πούτιν πιθανότατα αξιοποίησε τα επίπεδα ρεκόρ ξένου νομίσματος που συσσώρευσε η Ρωσία μέσω των πωλήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου από την αρχή της εισβολής της στην Ουκρανία.

Και φαίνεται ότι σύντομα μπορεί να χάσει και αυτό το κρίσιμο εισόδημα.

Στις 4 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε σχέδια για τη σταδιακή κατάργηση της αγοράς ρωσικού πετρελαίου.

Με την εγγραφή σας, συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου μας

Από την έναρξη της εισβολής της στις 24 Φεβρουαρίου και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Ρωσία κέρδισε 22 δισεκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις πετρελαίου στην ΕΕ , σύμφωνα με το Κέντρο Έρευνας για την Ενέργεια και τον Καθαρό Αέρα (CRE). Αυτό το εισόδημα ρεκόρ οφειλόταν εν μέρει στις υψηλές τιμές των υδρογονανθράκων που προέκυψαν από τον ίδιο τον πόλεμο. Το απόθεμα ξένου νομίσματος της Ρωσίας, ωστόσο, δεν θα συνεχίσει να αυξάνεται για πάντα καθώς το κόστος του πολέμου επιβαρύνεται και οι αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου αναπροσαρμόζονται. Και τώρα, είναι επίσης στα πρόθυρα να χάσει έναν βασικό πελάτη.

Επιπλέον, η ΕΕ επιδιώκει τις πωλήσεις πετρελαίου της Ρωσίας όχι μόνο εντός του μπλοκ αλλά σε όλο τον κόσμο.

Το πακέτο μέτρων κυρώσεων του μπλοκ περιλαμβάνει επίσης απαγόρευση μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου, ανεξάρτητα από το πού προορίζεται. Αυτό είναι ασφαλώς ένα λανθασμένο μέτρο, δεδομένου ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες που έχουν συσταθεί εκτός του μπλοκ θα μπορούσαν να το αποφύγουν. Ωστόσο, το πακέτο θα απαγορεύει επίσης την παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών για τέτοιες αποστολές. Αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο να αποφευχθεί, δεδομένου ότι η ναυτιλιακή ασφαλιστική αγορά κυριαρχείται από εταιρείες της ΕΕ, του Καναδά και των ΗΠΑ.

Σε περίπτωση που υπάρχει αμφιβολία για το πόσο εκτεθειμένος είναι ο ναυτιλιακός τομέας στις κυρώσεις της Δύσης, πρέπει απλώς να εξετάσουμε τις ενέργειες της ρωσικής κρατικής ναυτιλιακής εταιρείας Sovcomflot. Στις 3 Μαΐου, η ειδική δημοσίευση της ναυτιλιακής βιομηχανίας Lloyd’s List αποκάλυψε ότι η Sovcomflot προσπαθούσε να πουλήσει τουλάχιστον 40 πλοία από τον στόλο των 121 πλοίων της πριν λήξουν οι εξουσιοδοτήσεις εκκαθάρισης και επιβληθούν πλήρως οι κυρώσεις στις 15 Μαΐου.

Εάν η Sovcomflot αποτύχει να συγκεντρώσει αρκετά μετρητά για να καλύψει τα χρέη της μέχρι τότε, θα πέσει σε χρεοκοπία και οι πιστωτές θα κυνηγήσουν τα πλοία της. Ακριβώς όπως το ρωσικό κράτος, οι ρωσικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να φοβούνται ότι θα χρεοκοπήσουν τους δυτικούς πιστωτές – ακόμη και εν μέσω πολέμου.

Αυτές οι κυρώσεις είναι απίθανο να αρθούν όσο τα ρωσικά στρατεύματα παραμένουν πέρα ​​από τις γραμμές ελέγχου πριν από τις 24 Φεβρουαρίου. Για παράδειγμα, καμία από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία δεν έχει ποτέ αρθεί.

Παρά αυτές τις οπισθοδρομήσεις, σαφώς απομένει κάποια μάχη στη Ρωσία, η οποία χρησιμοποιεί τις πωλήσεις φυσικού αερίου της στην Ευρώπη για να προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι το ρούβλι παραμένει μετατρέψιμο, ακόμη και όταν οι κυρώσεις γίνονται ακόμη αυστηρότερες, και έτσι ότι μπορεί τουλάχιστον να αγοράσει ξένο νόμισμα εάν και όταν απαιτείται.

Το Κρεμλίνο είναι πιθανό να αποκόψει άλλες χώρες και εταιρείες της ΕΕ που αρνούνται να συμμορφωθούν με τη ζήτηση αερίου για ρούβλια, όπως έχει ήδη κάνει με την Πολωνία και τη Βουλγαρία. Αλλά οι πωλήσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη είναι μια ακόμη πιο σημαντική πηγή εσόδων για το Κρεμλίνο. Η αντικατάσταση των αγωγών είναι δαπανηρή και οι προαναφερθείσες ναυτιλιακές κυρώσεις εφαρμόζονται και στα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί να καλέσει την μπλόφα του Πούτιν.

Η Δύση κερδίζει τον γεωοικονομικό πόλεμο. Το Κρεμλίνο θα αναβοσβήνει ξανά.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι δικές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τη συντακτική στάση του Al Jazeera.

Maximilian Hess

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>