«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Κίνα και οι ΗΠΑ ανταλλάσσουν κραυγές για στρατιωτικούς ελιγμούς κοντά στην Ταϊβάν

ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ ΑΑΑ

11 Μαΐου 2022

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έστειλε ένα πλοίο μέσω του Στενού της Ταϊβάν μετά την πρακτική άσκηση της Κίνας σε στρατιωτικές ασκήσεις

Το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών έστειλε το δεύτερο πλοίο του μέσα σε ισάριθμες εβδομάδες μέσω των Στενών της Ταϊβάν την Τρίτη, καθώς οι εντάσεις με την Κίνα αναζωπυρώθηκαν ξανά στις θάλασσες της ανατολικής Ασίας.

Ο 7ος στόλος των ΗΠΑ είπε ότι το USS Port Royal, ένα καταδρομικό κατευθυνόμενου πυραύλου κατηγορίας Ticonderoga, έπλευσε κοντά στην Ταϊβάν «σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

λίστα 2 από 4

Η Ταϊβάν καταπολεμά τα ταλέντα τεχνολογίας λαθροθηρίας στην Κίνα

λίστα 3 από 4

Η Κίνα εξοργίστηκε καθώς οι ΗΠΑ στέλνουν αντιτορπιλικό μέσω του στενού της Ταϊβάν

λίστα 4 από 4

Η Κίνα πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις καθώς Αμερικανοί νομοθέτες επισκέπτονται την Ταϊβάν

Το Ναυτικό των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί του πραγματοποιούν τακτικές περιπολίες ελεύθερης ναυσιπλοΐας γύρω από την Ταϊβάν, μια αυτοδιοικούμενη δημοκρατία που η Κίνα ισχυρίζεται ότι είναι δική της.

Η Διοίκηση του Ανατολικού Θεάτρου του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού δήλωσε ότι επισκίασε το αμερικανικό καταδρομικό την Τρίτη, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι έδειξαν υποστήριξη στις «αποσχιστικές δυνάμεις της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν».

Η Διοίκηση του Ανατολικού Θεάτρου έκανε παρόμοιες δηλώσεις στα τέλη Απριλίου, αφού το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ διέπλευσε ένα άλλο πολεμικό πλοίο μέσω του στενού της Ταϊβάν πλάτους 180 χιλιομέτρων.

Η άσκηση φαίνεται να είναι η πιο πρόσφατη σε μια ανταλλαγή απόψεων με το Πεκίνο, δήλωσε ο Michael Mazza, μη κάτοικος συνεργάτης στο American Enterprise Institute, αν και δεν υπάρχει ακόμη λόγος ανησυχίας.

«Νομίζω ότι αυτές οι αλληλεπιδράσεις γίνονται το νέο φυσιολογικό – συχνές στιγμές κάπως αυξημένης έντασης, αλλά τίποτα τόσο επικίνδυνο», είπε στο Al Jazeera.

Ο PLA, εν τω μεταξύ, έχει εμπλακεί σε δικές του στρατιωτικές ασκήσεις.

Την Παρασκευή, το Πεκίνο έστειλε 18 πολεμικά αεροσκάφη στη ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας της Ταϊβάν, μια περιοχή ξηράς και θάλασσας γύρω από τη νότια Κίνα και την Ταϊβάν που παρακολουθείται από τον στρατό της Ταϊβάν.

Ήταν η μεγαλύτερη πτήση από τις 23 Ιανουαρίου, όταν το Πεκίνο έστειλε 39 αεροπλάνα.

Την Τρίτη, ο PLA πέταξε 100 εξόδους από το αεροπλανοφόρο Λιαονίνγκ, που σταθμεύει στα ανοιχτά της Οκινάουα, ενός ιαπωνικού νησιού που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Ταϊβάν και στο οποίο βρίσκεται επίσης μια αμερικανική στρατιωτική βάση.

Το PLA πιθανώς δοκίμαζε την ικανότητα του Liaoning και το πόσο γρήγορα τα αεροσκάφη μπορούν να απογειωθούν και να προσγειωθούν, δήλωσε ο Liao “Kitsch” Yen-fan, σύμβουλος στρατιωτικών και κυβερνο-υποθέσεων για το Doublethink Lab στην Ταϊβάν.

«Δοκιμάζουν την αντοχή και την ικανότητα και οι τελευταίες κρουαζιέρες δοκιμάζουν πράγματα όπως η συνεχής αναπλήρωση και η αντοχή», είπε, προκειμένου να βελτιστοποιήσουν την απόδοση.

Αλλά το τεστ Liaoning είχε και πολιτικό νόημα, είπε, αφού το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξόργισε επίσης το Πεκίνο αλλάζοντας τη γλώσσα για την Ταϊβάν στον επίσημο ιστότοπό του αυτή την εβδομάδα.

Ο ιστότοπος ανέφερε προηγουμένως ότι οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και αναγνώρισε ότι υπάρχει «μία Κίνα» που αποτελείται από την Κίνα και την Ταϊβάν. Στη θέση του, απλώς αναφέρεται στην Ταϊβάν ως στενό σύμμαχο στην Ασία.

Η πολιτική θεωρείται εδώ και καιρό ως λύση για το αμφισβητούμενο πολιτικό καθεστώς της Ταϊβάν, της οποίας η επίσημη ονομασία είναι Δημοκρατία της Κίνας, αν και έχει παραιτηθεί από τους ισχυρισμούς ότι εκπροσωπεί την Κίνα από τη μετάβασή της στη δημοκρατία τη δεκαετία του 1990.

Αν και σε μεγάλο βαθμό συμβολική, η απόρριψη αυτών των αναφορών είναι η τελευταία ένδειξη υποστήριξης προς την Ταϊβάν από τις ΗΠΑ. Υπό τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τώρα τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και οι δύο πλευρές έχουν έρθει πιο κοντά και η αλλαγή αντικατοπτρίζεται στην πιο φωνητική υποστήριξη καθώς και στις πωλήσεις όπλων.

ΠΗΓΗ : AL JAZEERA

https://www.aljazeera.com/news/2022/5/11/china-us-exchange-barbs-are-both-carry-out-drills-near-taiwan

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>