«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΕΕ αυτοκτονεί για χάρη των ΗΠΑ-Ζελένσκι

Η ΕΕ αυτοκτονεί για χάρη των ΗΠΑ-Ζελένσκι, Σωτήρης Θεοδωρόπουλος
Σωτήρης Θεοδωρόπουλος

Σε ένα συνεχώς επιδεινούμενο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον με τον χειρότερο, συνεχώς αυξανόμενο πληθωρισμό σε ΗΠΑ και Ευρώπη, σε διαδεδομένο κλίμα αβεβαιότητας, ανασφάλειας, σε επιδείνωση των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας που άφησε η πανδημία και επανεμφανίζονται στην Κίνα, οδηγούμαστε σε εκτεταμένο στασιμοπληθωρισμό, που δεν θα μοιάζει με ό,τι ξέραμε στο παρελθόν.

Τα πράγματα είναι ήδη εκτός ελέγχου, η καταιγίδα είναι μπροστά μας και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνει σφοδρότερη. Η όποια περιοριστική νομισματική πολιτική, με τις αυξήσεις επιτοκίων που άρχισαν και θα συνεχιστούν, ελάχιστα μπορεί να συμβάλει στην τιθάσευση των πληθωριστικών πιέσεων, παρά μόνο μερικώς στην ύφεση, που αυτή όμως θα προέλθει κυρίως, όπως και ο πληθωρισμός, από παράγοντες και πολιτικές στην πλευρά της προσφοράς και παραγωγής.

Ξέρουμε πως με περιοριστική νομισματική και δημοσιονομική πολιτική, με μειούμενη ενεργό ζήτηση, λόγω μείωσης της αγοραστικής δύναμης, ο πληθωρισμός υποχωρεί, με όποιες υφεσιακές επιπτώσεις. Όμως εδώ δεν είναι αυτή η περίπτωση. Οι κύριες αιτίες του βρίσκονται σε παράγοντες που επιδεινώνουν τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας, με ελλείψεις, καθυστερήσεις, αυξημένα κόστη παραγωγής και μεταφοράς, με απρόβλεπτες καθημερινές αναστατώσεις πολιτικών αποφάσεων, κυρώσεων, τορπιλισμού κάθε διεθνούς οικονομικής συνεργασίας, σε ένα πολεμικό περιβάλλον του οποίου η δημιουργία επιδιώχθηκε εδώ και πολλούς μήνες.

Με την κηδεμονία των ΗΠΑ, 40 χώρες σύρονται υποτακτικά σε έναν ακήρυχτο πόλεμο κατά της Ρωσίας, οικονομικό, στρατιωτικό, πολιτιστικό, αθλητικό, ρατσιστικό σε ότι ρωσικό, με το σκοπό την υποταγή της Ρωσίας, την απομόνωση, την περικύκλωση και συντριβή της, ώστε να μην μπορεί να αντισταθεί στην αμερικάνικη κυριαρχία. Για το σκοπό αυτό, με άκριτα η Ευρώπη, κατέστρεψε το περιβάλλον συνεργασίας δεκαετιών ευρωρωσικού εμπορίου, αμοιβαία επωφελούς, έχτισε και υψώνει συνεχώς τείχη διχασμού και μισαλλοδοξίας, πρωτοφανή στην ιστορία της, δημιουργώντας νέο ψυχροπολεμικό περιβάλλον απέναντι στη Ρωσία.

Στους πολίτες οι λογαριασμός
Με έξωθεν εντολές, η Ευρώπη λειτουργεί προφανώς σε βάρος των πολιτών της. Αυτοί καλούνται να πληρώσουν τα τεράστια κόστη των αμερικανικών τυχοδιωκτισμών. Το πλέον ανυπόληπτο πολιτικό προσωπικό που είχε ποτέ η Ευρώπη σε επίπεδο χωρών και ευρωπαϊκών θεσμών (υπηρετώντας τις αμερικανικές εντολές με πρωτοφανή τύφλωση) επιδιώκει την καταστροφή του ενεργειακού της εφοδιασμού δεκαετιών από την πλουσιότερη χώρα στον πλανήτη σε ενεργειακά προϊόντα που συνορεύει μαζί της.

Αυτό το πλεονέκτημα, θέλουν να το μετατρέψουν σε μειονέκτημα. Ακυρώνονται πανάκριβες υποδομές με αμερικανική υπαγόρευση (όπως π.χ. ο αγωγός Nordstream 2, κόστους 11 δις) που μεταπολεμικά στηρίζουν την ενεργειακή της ασφάλεια αξιόπιστα, απρόσκοπτα, φθηνότατα, χωρίς ποτέ κανέναν εκβιασμό. Ακυρώνεται ένας βασικός πυλώνας της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας και ευημερίας. Κανείς δεν τους τα έκοψε ποτέ, μόνοι τους τώρα θέλουν να τα κόψουν, να πληρώσουμε όποιο κόστος για να απεξαρτηθούμε από τους ενεργειακούς πόρους της Ρωσίας, για να εξαρτηθούμε από άλλες αβέβαιες, μακρινές, πανάκριβες πηγές, όπως αυτές που προσφέρει το αμερικανικό λόμπι, που ούτε μπορεί, αλλά ούτε και πρέπει, λόγω δυνατοτήτων παραγωγής και κόστους, να μας καλύψει.

«Κυριακές χωρίς ΙΧ» φέρνει το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο
Αυτό, γιατί οι αμερικανικοί στόχοι είναι αυτόματα και ευρωπαϊκοί. Με τα αλλεπάλληλα εβδομαδιαία δελτία κυρώσεων, που πυροδοτούν όλες τις τιμές των ενεργειακών προϊόντων, των μεταλλευμάτων και ειδών διατροφής που εκτοξεύουν τον πληθωρισμό, όπου κυριαρχεί παγκοσμίως η Ρωσία, καλλιεργούν μεταξύ τους τις ψευδαισθήσεις (που κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν πιστεύει) πως θα στραγγαλίσουν οικονομικά τη Ρωσία, ώστε χωρίς τα ευρωπαϊκά έσοδα δεν θα μπορεί να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο.

Είναι αυτονόητο πως η εκτίναξη τιμών στις παραπάνω κατηγορίες προϊόντων, φέρνει πολύ περισσότερα έσοδα στη Ρωσία και το ρούβλι ισχυροποιείται σήμερα σε ισοτιμία με το ευρώ και το δολάριο, στο υψηλότερο των δύο τελευταίων ετών. Πώς μπορείς να στραγγαλίσεις οικονομικά μια μεγάλη χώρα, όταν πίσω από το νόμισμά της βρίσκεται ο μεγαλύτερος εξαγωγέας με τα πλέον περιζήτητα στην παγκόσμια οικονομία ενεργειακά προϊόντα, με τεράστιες συμφωνίες αγοράς από τις μεγάλες ανερχόμενες οικονομικές δυνάμεις όπως την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Ασία και την Λατινική Αμερική; Όταν ακόμα είναι ο μεγάλος εξαγωγέας τόσων πολύτιμων μετάλλων, σιτηρών, λιπασμάτων, βασικών προϊόντων διατροφής;

Υποταγή στις ΗΠΑ
Αυτοπαγιδευμένοι στην πολεμική υστερία κατά της Ρωσίας και τις αυταπάτες συντριβής της, οι Ευρωπαίοι στέλνουν όπλα στην Ουκρανία για παράταση της καταστροφής της και επιβάλουν κυρώσεις με τεράστιο κόστος για τους πολίτες τους, που συνδυάζεται με τεράστιες ποσότητες προπαγάνδας προκειμένου να το αποδεχθούν αγόγγυστα, σαν κάτι που δεν μπορούσε να αποφευχθεί, σαν φυσικό φαινόμενο, όπως η πανδημία!

Πάντα οι πόλεμοι της Δύσης, συνοδεύονταν από εκτεταμένη τηλεοπτική προπαγάνδα για να δικαιολογηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί, βαρβαρότητες και ατιμώρητα εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Συρία και αλλού. Για να προλάβουν τη διογκούμενη αγανάκτηση, προσπαθούν με εξαντλημένα από την πανδημία δημοσιονομικά πυρομαχικά και με νέο δανεισμό σε αυξανόμενο κόστος, να αντιμετωπίσουν το πληθωριστικό τσουνάμι των Ευρωπαϊκών αποφάσεων με επιδοματικές πολιτικές, πλαφόν στη χονδρική, πλαφόν στη λιανική, χωρίς να αναφέρουν ποιος θα πληρώσει την αυξανόμενη διαφορά: Φυσικά το κράτος, κάτι που ποτέ δεν έκανε στην πετρελαϊκή κρίση του 1979-1981!

Με την εκτόξευση τιμών στα εισαγόμενα προϊόντα ενεργειακά και μη, η χώρα φτωχαίνει, πρέπει να δώσει περισσότερες ποσότητες προϊόντων της για ίδιες ποσότητες εισαγόμενων. Όμως αν στους εξοντωτικούς λογαριασμούς του ρεύματος χορηγηθούν επιδόματα ελάφρυνσης, σε όλες τις άλλες κατηγορίες προϊόντων που όλων οι τιμές αυξάνουν και θα αυξάνουν, τι θα χορηγηθεί; Έχουν επίγνωση πού μας πάνε; Όμως η επόμενη χειρότερη αυταπάτη είναι πως το πρόβλημα θα είναι προσωρινό.

Όταν σε λίγο υποκύψει η Ρωσία και απεξαρτηθούμε από τα φθηνά ενεργειακά της προϊόντα με τα πανάκριβα αμερικανικά ή άλλων πηγών, τα πράγματα θα επανέλθουν και η ευρωπαϊκή ευημερία θα αποκατασταθεί. Όμως το νέο τείχος του διχασμού που χτίζεται στην Ευρώπη δε θα πέσει. Η ψυχροπολεμική πολιτική της ρωσοφοβικής κυβέρνησης Μπάϊντεν δεν πρόκειται να αλλάξει. Η υποταγή των πάντων στην αμερικανική κυριαρχία θα συνεχίσει να αποτελεί στόχο με κάθε μέσο και επιδίωξη.

Ο Λοβέρδος τα λέει στη νύφη για να τα ακούσει η πεθερά (Ανδρουλάκης)
Ποτέ Αμερικανός πρόεδρος δεν είχε τέτοια υβριστική συμπεριφορά απέναντι στον ηγέτη της άλλης μεγάλης δύναμης. Έχοντας επενδύσει δεκάδες δισεκατομμύρια για την εργαλειοποίηση της Ουκρανίας, ούτε ήθελε ούτε θέλει ειρηνική λύση. Ούτε άφησε, ούτε πρόκειται να αφήσει ποτέ το καθεστώς του Κιέβου να τηρήσει συμφωνίες ειρήνης όπως του Μίνσκ.

Συρόμενοι από το Κίεβο
Με την κατάληψη σχεδόν του συνόλου της νοτιανατολικής Ουκρανίας από τους Ρωσόφωνους και τις ρωσικές δυνάμεις, μιας έκτασης περίπου στο μέγεθος της Ελλάδος, την απόλυτη αεροπορική και πυραυλική κυριαρχία στην υπόλοιπη χώρα, σε ένα καθεστώς ουδετερότητας πλέον, η Ρωσία θα έχει καθοριστικό λόγο. Μετά την καταστροφή σχεδόν του συνόλου των στρατιωτικών δομών και υποδομών της, που για οκτώ χρόνια χτίστηκε από τους νατοϊκούς, η απλόχερη αποστολή όπλων δεν μπορεί να επαναφέρει τη στρατιωτικοποίηση της χώρας και να χρησιμοποιηθεί πλέον για τις αμερικανικές επιδιώξεις. Θα αποτελεί όμως το ψυχροπολεμικό άλλοθι για το τείχος και το βαθύ χάσμα Ευρώπης-Ρωσίας.

Χρειαζόταν άραγε η ουκρανική τραγωδία των χιλιάδων νεκρών και καταστροφών, για να θεσπιστεί το καθεστώς ουδετερότητας, που κορυφαίοι Αμερικανοί διπλωμάτες και αναλυτές συμβούλευαν την αποτυχημένη εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ; Χρειαζόταν η ουκρανική τραγωδία για να επιτραπεί στους Ρωσόφωνους να μιλούν τη γλώσσα τους, να έχουν Διοικητική αυτονομία, να συνεχισθεί ο οκταετής εμφύλιος με τους 14.200 νεκρούς (κατά τον ΟΑΣΕ και την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ), να μεταναστεύσουν 11 εκατομμύρια Ουκρανοί, κυρίως νέοι αρνούμενοι τη στράτευση για να πολεμήσουν στο Ντονμπάς, να δημιουργηθούν τα ναζιστικά τάγματα με κύριο ρόλο στο στρατό και αστυνομία, να παραταχθεί το μεγαλύτερο μέρος του ουκρανικού στρατού μαζί με τα νατοϊκά στρατεύματα που επισκέπτονταν οι Δυτικοί αξιωματούχοι απέναντι στο Ντονμπάς και την Κριμαία για την τελική έφοδο κατά των Ρωσόφωνων;

Βεβαίως καταδικάζουμε κάθε εισβολή, αλλά δεν μπορούμε τυφλά, μονοδιάστατα να αγνοούμε τα δεδομένα και τις αιτίες της, όσο και αν μας βολεύει η αφελής ανιστόρητη ταύτιση της ρωσικής με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, για να δικαιολογήσουμε τη στάση υποτελούς και όχι συμμάχου. Ποια χώρα απ’ αυτές τις 40 περιλαμβανομένου και του καθεστώτος του Κιέβου έστειλε ένα όπλο στην Κύπρο, ποια η στάση του ΝΑΤΟ, ποια απ’ αυτές θα υπέγραφε έστω μια ανέξοδη λεκτική καταδίκη της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής στην Κύπρο (και αλλού) και της επιθετικότητας σε βάρος μας;

Πόσο και γιατί πρέπει να μας κοστίσει η στήριξη στο αμερικανικό προτεκτοράτο “εξαγωγής δημοκρατίας” του Κιέβου; Ως πότε θα συρόμαστε πίσω από τον φαιδρό πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελέσνκι που φυλακίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους και έχει τεράστιες ευθύνες για την καταστροφή της χώρας του; Έναν “ηγέτη” που εντεταλμένα φλυαρεί και απαγγέλει σ’ όλα τα δυτικά κοινοβούλια και ΜΜΕ, σε ένα δείγμα ξεπεσμού του δυτικού κόσμου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr.

https://slpress.gr/politiki/i-ee-aytoktonei-gia-chari-ton-ipa-zelenski/?fbclid=IwAR3HfF62D7Q7JaLskEoXET4uNzzenKWRdNf7v3NgfoFaAojSVVu_KTu5JoE