«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το ενδιαφέρον της Αμερικής για την Ουκρανία δεν είναι αυτό που νομίζετε

20 Απριλίου 2022

Εάν οι αμερικανικές εξωτερικές δεσμεύσεις συνεχίσουν να υπερβαίνουν την αμερικανική ισχύ, το αναπόφευκτο αποτέλεσμα θα είναι πρόσθετες κρίσεις και επιταχυνόμενη πτώση.

του Μπρένταν Φλιν

Το πρωταρχικό ενδιαφέρον για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία είναι μια σταθερή σχέση με τη Ρωσία, αλλά δεν θα το γνωρίζατε με βάση την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Όπως έχει υποστηρίξει ο John Mearsheimer , οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολούθησαν μια ρεβιζιονιστική πολιτική «για να κάνουν την Ουκρανία δυτικό προπύργιο στα σύνορα της Ρωσίας».

Αυτή η στρατηγική, η οποία περιελάμβανε ασαφείς υποσχέσεις για ενδεχόμενη ένταξη στο ΝΑΤΟ, ακολουθήθηκε με αφελή περιφρόνηση των ανησυχιών της Ρωσίας για την ασφάλεια και των πιθανών επιπτώσεων στη σχέση ΗΠΑ-Ρωσίας.

Ήδη από το 2000, οι θεωρητικοί της μετάβασης εξουσίας υποστήριξαν ότι «η Ρωσία έχει σημασία λόγω της πιθανής ισχύος μιας ρωσο-κινεζικής συμμαχίας».

Ακριβώς όπως η Ρωσία θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί υπό το φως του αναμενόμενου ανταγωνισμού για την ασφάλεια με την Κίνα, η Ουκρανία θα έπρεπε να θεωρηθεί από την άποψη της ρεαλπολιτικής ανάγκης να κρατήσει τη Ρωσία στο πλευρό της.

Αντίθετα, με κίνητρο τη φιλελεύθερη ιδεολογία και τις εσφαλμένες υποθέσεις που χρονολογούνται από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θεώρησαν την Ουκρανία (και τη Γεωργία) ως τον λογικό επόμενο στόχο για ένταξη στο δημοκρατικό τους σύστημα συμμαχίας.

Αν η ιστορία είχε τελειώσει , τότε μια τέτοια πολιτική ήταν λογική.

Η ένταξη της Ουκρανίας σε βασικούς δυτικούς θεσμούς ήταν απλώς μέρος μιας διαδικασίας κατά την οποία η Κίνα, η Μέση Ανατολή και η ίδια η Ρωσία θα ενώνονταν τελικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια καθολική δημοκρατική ειρήνη.

Αυτό το ελαττωματικό όραμα, που προέρχεται από την εκμάθηση των λανθασμένων διδαγμάτων από τη νίκη των ΗΠΑ στον Ψυχρό Πόλεμο, είναι υπεύθυνο για την εσφαλμένη πολιτική των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Είναι υπεύθυνη για την ιδέα ότι επειδή η δημοκρατία ήταν σε εξέλιξη και επειδή οι δημοκρατίες τείνουν να μην πολεμούν η μία την άλλη, «η υποστήριξη για τη δημοκρατία [έπρεπε] να είναι ο οδηγός μας στον … κόσμο», όπως συνόψισε ο David Lakeη ευρέως διαδεδομένη άποψη το 1994.

Η επιτυχής επέκταση του ΝΑΤΟ το 1999 και το 2004, καθώς και τα κύματα διεύρυνσης της ΕΕ, ενίσχυσαν αυτήν την άποψη.

Αλλά η εισβολή της Ρωσίας στη Γεωργία μετά τις υποσχέσεις του ΝΑΤΟ για μελλοντική ένταξη της Γεωργίας και της Ουκρανίας στη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας το 2008 στο Βουκουρέστι θα έπρεπε να ήταν ένα κόκκινο φως που αναβοσβήνει ότι οι σφαίρες συμφερόντων εξακολουθούν να έχουν σημασία.

Αντίθετα, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέλεξαν να αγνοήσουν αυτήν την προειδοποίηση.

 Οι ιδεολογικές της παρωπίδες δεν θα της επέτρεπαν να θεωρήσει ότι η πολιτική των μεγάλων δυνάμεων παρέμενε ζωντανή.

Αυτή η ιδεολογική παρανόηση του εθνικού συμφέροντος των ΗΠΑ έχει επηρεάσει την επιδίωξη των ΗΠΑ για μια ρεβιζιονιστική και παρεμβατική προσέγγιση σε ολόκληρο τον κόσμο για τρεις δεκαετίες, με καταστροφικές συνέπειες στο Ιράκ και τώρα στην Ουκρανία.

 Όπως επισημαίνει ο Stephen Walt , «οι φιλελεύθεροι ιδεολόγοι που απέρριψαν τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και προειδοποιήσεις της Ρωσίας και συνέχισαν να πιέζουν ένα ρεβιζιονιστικό πρόγραμμα στην Ευρώπη με περιορισμένο ενδιαφέρον για τις συνέπειες» αξίζουν ένα υγιές μερίδιο ευθύνης.

 Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν κατανοήσει τα συμφέροντά τους στην Ουκρανία από την προοπτική των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας (και, εν τέλει, ΗΠΑ-Κίνας) (μια προοπτική που μοιράστηκε ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν σχετικά με την επέκταση του ΝΑΤΟ το 1997) και όχι από την επέκταση της δημοκρατίας, αυτή η κρίση και η ανθρωπιστική τραγωδία θα μπορούσαν έχουν αποφευχθεί.

Αντί να δημιουργήσει έναν πιο σταθερό, ασφαλή και ευημερούν κόσμο, η ρεβιζιονιστική πολιτική των ΗΠΑ εμπνευσμένη από τη φιλελεύθερη ιδεολογία είχε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Η Μέση Ανατολή βυθίζεται σε αιώνιο χάος, οι Ταλιμπάν κυβερνούν ξανά το Αφγανιστάν και ένα εχθρικό Ιράν συνεχίζει να ασκεί μεγάλη επιρροή στο Ιράκ.

Το πιο σημαντικό είναι ότι κάθε χρόνο η οικονομία της Κίνας αναπτύσσεται ταχύτερα από ότι η αμερικανική οικονομία είναι ένα έτος κατά το οποίο η σχετική ισχύς των ΗΠΑ μειώνεται περαιτέρω.

Όπως δείχνει ο Graham Allison , σε πολλά βασικά μέτρα ισχύος η Κίνα έχει ήδη ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ το 2021 κατέταξε την Κίνα ως την υπ’ αριθμόν ένα απειλή των Ηνωμένων Πολιτειών , τη δεύτερη συνεχόμενη κυβέρνησηέχει μια τέτοια άποψη .

Αυτή η άποψη της Κίνας ως της μεγαλύτερης απειλής για τα συμφέροντα των ΗΠΑ είναι μοναδικά δικομματική.

https://nationalinterest.org/feature/america’s-interest-ukraine-not-what-you-think-201869

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>