«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

greek slaves 1821 chios massacre.jpg

Πως μπορείτε γαμώ την δουλεία σας να ανέχεστε να μιλούν για ( Ελληνοτουρκικη φιλία;;;) Ξευτιλησμένοι, δουλικά του κερατά, μαζί με τα παπαδαριά.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

24 Μαρτίου 2022

Έγκλημα μπορεί να θεωρηθεί η τραγωδία των γυναικών και των παιδιών της Χίου κατά την Ελληνική Επανάσταση το 1821 στην Κωνσταντινούπολη, όπως γράφει ο ιερέας της αγγλικής πρεσβείας R. Walsh, ένας ανήσυχος και θαρραλέος κληρικός.

Βρισκόταν στην πόλη από την αρχή της εξέγερσης και παρακολούθησε από κοντά την τραγωδία των Ελλήνων.

Κατέγραφε συστηματικά όσα έβλεπε και άκουγε.

Όταν επέστρεψε στην Αγγλία, τύπωσε ένα χρονικό των εμπειριών του στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της ελληνικής εξέγερσης.

Ο ιερέας συγκέντρωνε πληροφορίες για ορισμένες γυναίκες.

The Chios Massacre, Eugene Delacroix, 1824

The Chios Massacre, Eugene Delacroix, 1824

Η απαγωγή και το εμπόριο σκλάβων πραγματοποιούνταν από Τούρκους απατεώνες που παρακολουθούσαν τις εκστρατείες ως εθελοντές, με μοναδικό σκοπό τη λεηλασία.

Η μέθοδός τους ήταν η εξής: Σκότωσαν τα αρσενικά μέλη της οικογένειας, συνέλαβαν τα γυναικόπαιδα και μάζεψαν όλα τα τιμαλφή του σπιτιού.

Στη συνέχεια πήγαν τα λάφυρά τους στο πλησιέστερο τελωνείο και πήραν ένα «τεσκερέ», πιστοποιητικό δουλείας.

Από εκείνη τη στιγμή οι αιχμάλωτοι ήταν ιδιοκτησία των ιδιοκτητών του «τεσκερέ».

Με αυτόν τον τρόπο, γράφει ο Άγγλος κληρικός, εκδόθηκαν στη Χίο μέχρι την 1η Μαΐου 1822 41.000 τεσκερές.

Από τους σκλάβους οι 5.000 πουλήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Οι αγορές γίνονταν κυρίως στο Aurut Bazaar, τη γυναικεία αγορά.

Ήταν ένα τετράγωνο κτίριο με ανοιχτή αυλή στη μέση.

Υπήρχαν εξέδρες με Αφρικανούς σκλάβους να στέκονται τριγύρω.

Οι λευκές και πιο πολύτιμες γυναίκες βρίσκονταν σε θησαυροφυλάκια με καγκελωμένα παράθυρα.

«Όμως ήταν τόσες πολλές οι Χιώτισσες (γυναίκες από τη Χίο) που τις πουλούσαν στις πλατείες και στους δρόμους.

Ο πιο συνηθισμένος χώρος εμπορίας ανθρώπων ήταν το Baluk – Bazaar, η Ψαραγορά.

Εκεί, στις 15 Ιουνίου 1822, Walsh είδαν ένα σωρό κορίτσια δώδεκα με δεκαπέντε χρονών να πωλούνται σαν ζώα στις αγγλικές αγορές.

Πολλά ήταν ημίγυμνα.

Ο τρόμος και η αγωνία ήταν ζωγραφισμένες στα πρόσωπά τους.

Ήταν το πιο σπαραχτικό θέαμα που είδα ποτέ.

Αδύνατον να το περιγράψω.

Οι Τούρκοι τους αντιμετώπισαν με απόλυτη περιφρόνηση, τους εξέτασαν, τους έσφαξαν όπως οι κρεοπώλες τα αρνιά τους, και τους αγόρασαν για εκατό γρόσια-τρεις λίρες το κεφάλι.

Κάπου πεντακόσιες Χιώτισσες πουλήθηκαν στην Ψαραγορά».

Την επόμενη μέρα σκλαβοπάζαρο είχε στηθεί στο Πέραν, στη συνοικία των ευρωπαϊκών πρεσβειών, δίπλα στις φράγκικες εκκλησίες.

Ήταν Κυριακή και οι Ευρωπαίοι, πηγαίνοντας στους ναούς τους για να προσευχηθούν, πέρασαν ανάμεσα στις σκλαβωμένες Χιώτισσες.

“Αυτή τη φορά το χριστιανικό δουλεμπόριο έγινε μπροστά στα μάτια των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών δυνάμεων, που θεώρησαν ότι η αγορά μιας μαύρης ειδωλολατρικής γυναίκας στις αφρικανικές ακτές ήταν έγκλημα που τιμωρούνταν με θανατική ποινή.

Και τώρα είδαν έναν σκλάβο στην αγορά μπροστά στις δικές τους πρεσβείες, είδαν ανθρώπους της ίδιας θρησκείας να αγοράζονται σαν ζώα, να είναι προικισμένοι με τις ίδιες ιδιότητες, τις ίδιες αρετές και να καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη για την πιο εξευτελιστική σκλαβιά».

https://www.greecehighdefinition.com/blog/2021/2/28/the-slave-market-of-greek-women-by-the-turks-which-shocked-europe

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>