«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΙΑΣ ΔΙΧΑΣΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΠΡΟΔΟΜΕΝΕΣ.

 ουκρανια

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen  E-Mail: chaziteo@t-online.de

         27.04.2022

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Μια ολοκληρωμενη Ευρωπα’ι’κη Ενωση με αυτονομη γεωπολιτικη υποσταση που θα περιελαμβανε και την οικονομικα ακομη εξασθενημενη, αλλα πλουσια σε φυσικους πορους και ισχυρη ακομα στρατιωτικα  Ρωσια, θα μπορουσε να εξακοντισει τις ΗΠΑ αλλα και την Κινα στην περιφερεια.

Ο συνδυασμος των οικονομικων μεγεθων και της τεχνολογιας μιας ολοκληρωμενης Ευρωπα’ι’κης Ενωσης με τις πλουτοπαραγωγικες πηγες, το πυρηνικο οπλοστασιο και την τεχνολογικη παραδοση της Ρωσιας, θα δημιουργουσε ενα ενεργητικο ισχυος το οποιο θα μπορουσε να ανταγωνιστει τα μεγεθη των ΗΠΑ και της Κινας.

Η αναπτυξη μιας τετοιας Ευρωπης, με αυτονομη υποσταση, εκτος του ελεγχου των ΗΠΑ, θα αποτελουσε ενα σοβαροτατο πληγμα για την μακροπροθεσμη αμερικανικη στρατηγικη.

Το φαντασμα συνεπως για τις ΗΠΑ ειναι ο κινδυνος δημιουργιας μιας μεγαλης δυναμης εκτος του ελεγχου των, η οποια θα κυριαρχει στην μεγαλη στερια της Γης, την ευρασιατικη ηπειρο.

Ελαχιστη σημασια εχει εαν αυτη η δυναμη θα ειναι φιλικη ‘η εχθρικη προς τις ΗΠΑ, μιας και με καθαρα γεωπολιτικα κριτηρια θα ειναι απο την φυση της ανταγωνιστικη.

Ειναι λοιπον φυσικο να επιδιωκουν οι ΗΠΑ να μην προχωρησει η πανευρωπα’ι’κη ενοποιηση και αντιθετα να διατηρηθει η σημερινη Ε.Ε. με τον Τρανσατλαντισμο της υπο την αμερικανικη προστασια.

Για τον λογον αυτον παραμενει απο την ως ανω σκοπια ακατανοητη η συμπεριφορα και η επιδειωξη του Πουτιν με την στρατιωικη επεμβαση απο την 24.02.2022 της Ρωσιας στην Ουκρανια.

Απο την αλλη πλευρα ομως βεβαιως η απωλεια της Ουκρανιας για την Ρωσια σημερα θα σημανε και την οριστικη γεωπολιτικη υποβαθμιση της.

Χωρις την Ουκρανια, η οικονομικη, πολιτικη και στρατιωτικη βιωσιμοτητα της Ρωσιας τιθεται υπο αμφισβητηση.

Χωρις αυτην η Ρωσια ειναι καταδικασμενη σε μια οδυνηρη διολισθηση της γεωπολιτικης της ισχυος και, τελικα ισως ακομη και στην ανυπαρξια.

Με την στρατιωτικη επεμβαση της Ρωσιας στην Ουκρανια ο Πουτιν επιδειωκει την μη μεταβολη των γεωπολιτικων προσανατολισμων της Ουκρανιας, δηλαδη μια απο τις τεσσερες ως κατω καταστασεις ‘η ολες μαζι.

Φαινεται να ειναι καλα διαβασμενος και γνωριζει τα σχεδια των ΗΠΑ και γι’ αυτο προσεχει τις κινησεις τους.

  1. να την ελεγχει μεν στρατιωτικα αλλα με κινδυνο να εμπλακει σε εναν ανταρτοπολεμο, οπως ειχε εμπλακει στο παρελθον η χωρα του στο Αφγανισταν, με καταστροφικες συνεπειες για αυτην.

  1. να την καταστησει χωρις αυτονομη πολιτικη και στρατιωτικη βουληση προτεκτορατο της, αφαιρωνταν της την δυνατοτητα προκεχωρημενου φυλακιου του διατλαντισμου των ΗΠΑ. 

  1. να της αποσπασει περαν της Κριμαιας και μια μεγαλων γεωγραφικων διαστασεων Ντονμπας.

4 να δειξει σε ολο τον κοσμο, οτι η Ρωσια δεν ανεχεται πλεον ουδεμια περικυκλωση, πιεση ‘η εκβιασιμη απειλη και κατι τετοιο θα ισοδυναμουσε με κινδυνο εναρξης ενος Τριτου Παγκοσμιου Πολεμου.

Αλλως μια Ουκρανια μελος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. θα λειτουργουσε σαν ενα μαχαιρι στην καρδια της Ρωσιας.

Ισως, να μην ειναι τυχαιο το γεγονος, οτι οσα συμβαινουν σημερα στην Ουκρανια ξεκινησαν λιγο μετα το βετο που εθεσεν αυτος στην Συρια.

Οι ΗΠΑ εχουν καθε λογο να επιδιωκουν να διατηρησουν με την παρουσα κριση της Ουκρανιας ζωντανον τον ακομη Ψυχρον Πολεμο στη μεταψυχρονοπολεμικη εποχη και να συντηρησουν τη διαιρεση της Ευρωπης σε Δυση και Ανατολη.

Εχουν δηλαδη ενα διπλο στοχο.

Αφενος μεν να σκοτωσουν εν τη γενεσει τους τις ελπιδες που διαφαινονταν συχνα για μια μεγαλη και ουσιαστικη Ε.Ε., αφετερου δε να διατηρησουν ζωντανο τον μυθο του ευρωαμερικανικου δυτικου κοσμου με τον Τρανσατλαντισμο.

Οι αναλογιες με την επεμβαση της Ρωσιας στην Ουκρανια και της Τουρκιας στην Κυπρο ειναι εξοφθαλμες, αλλα αδυνατουν ‘η δεν τολμουν να τις δουν οι υπευθυνοι που ασκουν σημερα εξουσια στο αχρηστο κρατιδιο της Ρωμιοσυνης, δηλαδη στο προτεκτορατο της Γερμανιας, δηλαδη της χωρας της οποιας η σχεση με την Ρωσια βασιζεται στους ορους της λυκοφιλιας.

Η Γερμανια ειναι ενεργειακα αξαρτημενη απο την Ρωσια, εχει σημαντικες εμπορικες ανταλλαγες με αυτην, απο την αλλην δεν θελει να μεγαλωσει ουτε η εξαρτηση της ουτε και η επιρροη της Ρωσιας σε χωρες της κεντρικης Ευρωπης.

Ενω θελει να περιορισει και αυτη την Ρωσια, δεν διακινδυνευει ανοιχτη ρηξη μαζι της.

ευρωπη

Υποχρεωθηκε μετα τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο να γινει το καλο παιδι του αμερικανικου διατλαντισμου και αξιοπιστη μηχανη του.

Ενω τα αμερικανονατο’ι’κα στρατευματα κατα την κριση της Γιουγκοσλαβιας κατελαβαν και ντε φακτο απεσπασαν απο την Σερβια το Κοσοβο, θετοντας το υπο την κατοχη τους, τα τουρκικα στρατευματα κατελαβαν και ντε φακτο απεσπασπασαν απο την  Κυπριακη Δημοκρατια το ενα τριτο της Κυπρου και πλεον, θετοντας το υπο την κατοχη τους επι 48 ολοκληρα χρονια.

Την 27.03.2007 τα μελη του ΝΑΤΟ και μαζι με αυτα και η ασχετη Ελλας ομοφωνησαν στις Βρυξελλες οτι η προσωρινη λυση του καθεστωτος του Κοσοβου θα ειναι η διεθνως επιτηρουμενη ανεξαρτησια του.

Και η Ελλαδα συνεπως εγκατελειψε την αρχη του απαραβιαστου των συνορων, πραγμα που σημαινει και την αναγνωριση της τουρκικης κατοχης στην Κυπρο.

Το Κυπριακο οχι μονο το 1974 αλλα και το 2007 προδοθηκε επισημα απο την Ελλαδα.

Εαν η χωρα αυτη κυβερνωνταν απο Ελληνες, θα δημιουργουσαν ειδικα  σημερα στην Κυπρο επισοδεια με τις κατοχικες δυναμεις, για επανεργοποιηση της λησμονηθεισης παρανομης τουρκικης κατοχης.

Αφου εγκαταλειφθηκε απο το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. για την Κυπρο και το Κοσοβο, το απαραβιαστο των συνορων, γιατι να ισχυει αυτο για την Ουκρανια;

Μηπως η περιφημη Βικτωρια Νουλαντ ειχε δικαιο με την διατυπωσην της «Fuck the European Union».

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή η απόσπασμα. Η μη τήρηση των ανωτέρω επισύρει τις κυρώσεις του Νόμου 2121/1993, άρθρο 66. Άδεια μπορεί να δοθεί ΓΡΑΠΤΩΣ μόνο από την ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ.

Εάν θέλετε να αναφέρετε αυτήν την ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ ή να αναπαράγετε το περιεχόμενό της, επικοινωνήστε με τον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ μέσω των σχολίων, για εξουσιοδότηση (τα σχόλια αυτά δεν θα είναι ορατά από το κοινό ). Σεβαστείτε τη δουλειά των άλλων.

Εάν, αντίθετα, παρά την επαγρύπνησή μας, πιστεύετε ότι μια ανάρτηση που αναπαράγει το έργο σας έχει υπερβεί χωρίς την άδειά σας το δικαίωμα προσφοράς ή αναπαραγωγής για πληροφορίες που προβλέπονται από τη γαλλική νομοθεσία, επικοινωνήστε μαζί μας επίσης για απόσυρση.

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>