«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αποκλειστική συνέντευξη με τον αρχηγό της Δημοκρατίας της Τσετσενίας Ramzan A. Kadyrov.

Δημιουργήθηκε από την παγκόσμια οικονομία

Οι συντάκτες του WORLD ECONOMY μίλησαν με τον επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ramzan A. Kadyrov, για την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία, τη συμμετοχή Τσετσένων στρατιωτών στην ειδική επιχείρηση και για τρέχοντα ζητήματα της παγκόσμιας πολιτικής.

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε τις ερωτήσεις μας και τις απαντήσεις του Ramzan A. Kadyrov σε γερμανική μετάφραση.

Αυτή η συνέντευξη εγκρίθηκε από τον Αρχηγό της Δημοκρατίας της Τσετσενίας.

1. Μαχητές από τη Δημοκρατία της Τσετσενίας συμμετέχουν στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία. 

Πώς ελήφθη η απόφαση για το απόσπασμα της Τσετσενίας, υπάρχει κατανόηση στην κοινωνία της Τσετσενίας ότι μια τέτοια επιχείρηση είναι απαραίτητη;

Ρ.Κ.: Όλος ο κόσμος συνειδητοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ δεν μπορούσαν πλέον να εμπιστευτούν.

Επί 30 χρόνια εξαπατούν τη Ρωσία, υποσχόμενοι να μην πλησιάσουν τα σύνορα της χώρας μας.

Μέχρι πρόσφατα, η Ρωσία προσπαθούσε να διαπραγματευτεί με το ΝΑΤΟ, αλλά έγινε φανερό ότι η Δύση δεν έχει καμία πρόθεση να ακούσει τη χώρα μας, ούτε σκοπεύει να εγγυηθεί την ασφάλεια των κατοίκων της.

Οι απειλές από την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ είναι πράγματι πραγματικές και σοβαρές.

Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε τα μαθήματα της ιστορίας, παραδείγματα από άλλες χώρες.

Το ΝΑΤΟ έχει ήδη καταστρέψει άλλα κράτη: τον βομβαρδισμό του Βελιγραδίου το 1999, την καταστροφή του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας.

 Παντού – εκατοντάδες χιλιάδες θύματα αμάχων.

Η Ρωσία γνωρίζει από προσωπική εμπειρία ότι οι ζωές των πολιτών της δεν αξίζουν τίποτα για τις ΗΠΑ και τη Δύση!

Στη δεκαετία του 1990, με ενεργή οικονομική και οργανωτική υποστήριξη από τη Δύση, το έδαφος του Βόρειου Καυκάσου της Ρωσίας έγινε εστία τρομοκρατίας.

Πλήρωναν χρήματα για να μας σκοτώσουν πριν.

Την ίδια στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι χώρες του ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας, δεν άφησαν τη χώρα μας άλλη επιλογή, αγνόησαν και συνεχίζουν να αγνοούν τα συμφέροντα της Ρωσίας και όλες τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες της.

 Κυριολεκτικά πριν από δύο εβδομάδες, ο Zelenskyy ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επιστρέψει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία και αυτά τα όπλα θα μπορούσαν εύκολα να είχαν τεθεί στη διάθεση των ουκρανικών αρχών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία.

Σε αυτή την περίπτωση, ο χρόνος πτήσης των πυρηνικών πυραύλων στη Μόσχα θα ήταν περίπου τέσσερα λεπτά, και ακόμη λιγότερος στη Δημοκρατία της Τσετσενίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Ρωσία έχει κάθε δικαίωμα να αναλάβει την προστασία του DVR και του LVR.

Δεν πρόκειται για επιχείρηση εναντίον αμάχων.

Πρόκειται για μια επιχείρηση για να σωθούν ζωές στο Donbass, με στόχο να σταματήσει η αιματοχυσία τώρα και στο μέλλον – για την αποναζοποίηση και αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας, καθώς το εθνικιστικό καθεστώς που αντλείται με όπλα δεν αποτελεί απειλή μόνο για τους κατοίκους της ΛΔΚ και αντιπροσωπεύει το LPR, αλλά και για Η ίδια η Ρωσία Αυτή είναι η απελευθέρωση της Ρωσίας από τις στρατιωτικές απειλές που το ΝΑΤΟ δημιουργεί και χτίζει με συνέπεια κοντά στα σύνορά μας.

Η αιματοχυσία στο Ντονμπάς δεν μπορούσε να σταματήσει χωρίς ρωσική παρέμβαση.

Είναι εδώ και καιρό σαφές ότι η Ουκρανία δεν θα συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του Μινσκ ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.

Επαναλαμβάνω – η Ρωσία δεν φιλοδοξεί να κατακτήσει την Ουκρανία.

 Η θέση αρχών του Προέδρου είναι ότι ο λαός πρέπει να καθορίσει το μέλλον του, όπως οι κάτοικοι της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης καθόρισαν το δικό τους το 2014.

Ο ουκρανικός λαός θα αποφασίσει για τη μοίρα της χώρας του και όσων βρίσκονται στην εξουσία για τον εαυτό τους, αλλά πρέπει να το πράξουν χωρίς εξωτερική επιρροή.

Όσον αφορά τους μαχητές από την Τσετσενία, έχουν πλούσια μαχητική εμπειρία, εξαιρετική φυσική και επαγγελματική κατάρτιση και είναι αυτονόητο ότι και οι Ρώσοι Φρουροί της περιοχής μας συμμετέχουν σε ειδικές επιχειρήσεις ως μέρος του ρωσικού στρατού.

Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι εάν υπάρξει εντολή από τον Ανώτατο Διοικητή, είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε κάθε έργο οποιασδήποτε πολυπλοκότητας, κάτι που επιβεβαιώνεται σήμερα στο έδαφος της Ουκρανίας, στην αντιπαράθεση μεταξύ των μαχητών μας και των ναζιστικών ταγμάτων.

Οι Τσετσένοι εργάστηκαν επανειλημμένα για να υπερασπιστούν το ρωσικό κράτος – κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων, καθώς και στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν ο πρώτος μας Πρόεδρος της Τσετσενικής Δημοκρατίας, ο Ήρωας της Ρωσίας, Ο Akhmat-Khadzhi Kadyrov, με την πλήρη υποστήριξη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, μπήκε στην αντιπαράθεση με διεθνείς τρομοκράτες από περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο — και κέρδισε, διασφαλίζοντας την ακεραιότητα της Ρωσίας.

Ο λαός της Τσετσενίας θυμάται καλά τις τραγικές περιόδους της ιστορίας του και κανείς από εμάς δεν αδιαφορούσε για την κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, οι οποίες για οκτώ χρόνια αντιμετώπιζαν στρατιωτική επίθεση από εθνικιστικές ομάδες που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα ενός αντισυνταγματικού πραξικοπήματος στην Ουκρανία ήρθε στην εξουσία.

Σήμερα, κάθε οικογένεια Τσετσένων είναι περήφανη που οι Τσετσένοι του ρωσικού στρατού υπερασπίζονται το Ντονμπάς και διασφαλίζουν την ασφάλεια των συνόρων της Ρωσίας.

 Επί πλέον, Οι Τσετσένοι ενδιαφέρονται περισσότερο από οποιονδήποτε να προστατεύσουν τον εαυτό τους από την απειλή του ΝΑΤΟ, καθώς η παρουσία των στρατευμάτων τους στην Ουκρανία θα μείωνε σημαντικά την αμυντική ικανότητα και την ασφάλεια της Ρωσίας και θα έδινε στη Δύση την ευκαιρία να υπαγορεύσει τους δικούς της όρους στη Ρωσία – να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή ιδεολογία. να διαδώσει τον τρόπο ζωής των LGBT και άλλες «αξίες» που είναι εντελώς αντίθετες με τις αρχαίες παραδόσεις και έθιμα μας και τη θρησκεία του Ισλάμ.

Ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ομοσπονδίας, έχουμε όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που μας επιτρέπουν να διατηρήσουμε τη νοοτροπία μας.

Για το λόγο αυτό, η κοινωνία της Τσετσενίας υποστηρίζει πλήρως την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία. να προστατευθεί από την απειλή του ΝΑΤΟ, καθώς η παρουσία των στρατευμάτων του στην Ουκρανία θα μείωνε σημαντικά την αμυντική ικανότητα και ασφάλεια της Ρωσίας και θα έδινε στη Δύση την ευκαιρία να υπαγορεύσει στη Ρωσία τους δικούς της όρους – να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή ιδεολογία, να προπαγανδίσει τον τρόπο ζωής LGBT και άλλες «αξίες» που είναι εντελώς αντίθετες με τις αρχαίες παραδόσεις και ήθη μας και τη θρησκεία του Ισλάμ.

Ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ομοσπονδίας, έχουμε όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που μας επιτρέπουν να διατηρήσουμε τη νοοτροπία μας.

 Για το λόγο αυτό, η κοινωνία της Τσετσενίας υποστηρίζει πλήρως την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία. να προστατευθεί από την απειλή του ΝΑΤΟ, καθώς η παρουσία των στρατευμάτων του στην Ουκρανία θα μείωνε σημαντικά την αμυντική ικανότητα και ασφάλεια της Ρωσίας και θα έδινε στη Δύση την ευκαιρία να υπαγορεύσει στη Ρωσία τους δικούς της όρους – να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή ιδεολογία, να προπαγανδίσει τον τρόπο ζωής LGBT και άλλες «αξίες» που είναι εντελώς αντίθετες με τις αρχαίες παραδόσεις και ήθη μας και τη θρησκεία του Ισλάμ.

Ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ομοσπονδίας, έχουμε όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που μας επιτρέπουν να διατηρήσουμε τη νοοτροπία μας.

 Για το λόγο αυτό, η κοινωνία της Τσετσενίας υποστηρίζει πλήρως την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία. δεδομένου ότι η παρουσία των στρατευμάτων τους στην Ουκρανία θα μείωνε σημαντικά την αμυντική ικανότητα και ασφάλεια της Ρωσίας και θα έδινε στη Δύση την ευκαιρία να υπαγορεύσει τους δικούς της όρους στη Ρωσία – να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή ιδεολογία, να διαδώσει τον τρόπο ζωής των LGBT και άλλες «αξίες» που είναι οι παλιές μας. στις παραδόσεις και τα έθιμα καθώς και στη θρησκεία του Ισλάμ.

 Ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ομοσπονδίας, έχουμε όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που μας επιτρέπουν να διατηρήσουμε τη νοοτροπία μας.

Για το λόγο αυτό, η κοινωνία της Τσετσενίας υποστηρίζει πλήρως την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία. δεδομένου ότι η παρουσία των στρατευμάτων τους στην Ουκρανία θα μείωνε σημαντικά την αμυντική ικανότητα και ασφάλεια της Ρωσίας και θα έδινε στη Δύση την ευκαιρία να υπαγορεύσει τους δικούς της όρους στη Ρωσία – να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή ιδεολογία, να διαδώσει τον τρόπο ζωής των LGBT και άλλες «αξίες» που είναι οι παλιές μας. στις παραδόσεις και τα έθιμα καθώς και στη θρησκεία του Ισλάμ.

Ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ομοσπονδίας, έχουμε όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που μας επιτρέπουν να διατηρήσουμε τη νοοτροπία μας.

Για το λόγο αυτό, η κοινωνία της Τσετσενίας υποστηρίζει πλήρως την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία. να υπαγορεύσει τους δικούς της όρους στη Ρωσία – να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή ιδεολογία, να διαδώσει τον τρόπο ζωής των LGBT και άλλες «αξίες» που είναι εντελώς αντίθετες με τις αρχαίες παραδόσεις και τα έθιμά μας και τη θρησκεία του Ισλάμ.

Ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ομοσπονδίας, έχουμε όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που μας επιτρέπουν να διατηρήσουμε τη νοοτροπία μας.

 Για το λόγο αυτό, η κοινωνία της Τσετσενίας υποστηρίζει πλήρως την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία. να υπαγορεύσει τους δικούς της όρους στη Ρωσία – να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή ιδεολογία, να διαδώσει τον τρόπο ζωής των LGBT και άλλες «αξίες» που είναι εντελώς αντίθετες με τις αρχαίες παραδόσεις και τα έθιμά μας και τη θρησκεία του Ισλάμ.

Ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ομοσπονδίας, έχουμε όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που μας επιτρέπουν να διατηρήσουμε τη νοοτροπία μας.

Για το λόγο αυτό, η κοινωνία της Τσετσενίας υποστηρίζει πλήρως την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
2. Υπάρχουν προκαταλήψεις κατά των Τσετσένων στη Δύση και ορισμένα μέσα δημοσιεύουν ακόμη και υβριστικά κείμενα που απευθύνονται στους ίδιους αλλά και στους μαχητές που συμμετέχουν στην επιχείρηση.

 Πώς μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό, είναι απαραίτητο να αντιδράσετε στα ταμπλόιντ;

Ρ.Κ.: Οι προκαταλήψεις κατά των Τσετσένων καταρρέουν τη στιγμή που ένας άνθρωπος που γράφει κάτι κακό για εμάς έρχεται στη δημοκρατία μας και βλέπει πώς ζούμε με τα μάτια του.

Οποιοσδήποτε δημοσιογράφος ή ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων μπορεί να έρθει, να μιλήσει με τον κόσμο, να πάρει τη γνώμη του.

Αντίθετα, οι ταμπλόιντ προτιμούν να δημοσιεύουν άρθρα με μεγάλη προβολή που απεικονίζουν τις ειδήσεις για την περιοχή μας με έντονα αρνητικό πρίσμα.

Όσο για τους αγωνιστές μας, το ηθικό τους επίπεδο είναι αξιοζήλευτο από όλους τους «πιο φωτισμένους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στον κόσμο.

Ένας Τσετσένος δεν θα επιτρέψει ποτέ στον εαυτό του να συμπεριφέρεται άδικα και εγκληματικά, ειδικά όχι σε πόλεμο.

Οι Τσετσένοι είναι πολεμιστές, δηλαδή υπερασπιστές των αδυνάτων και των καταπιεσμένων.

 Ο ρωσικός στρατός είναι όπως τόνισε στις ομιλίες του ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όχι σε πόλεμο με τους Ουκρανούς.

 Βρίσκεται σε πόλεμο με τους διαδόχους Bandera και τρομοκράτες διαφόρων πεποιθήσεων, οι οποίοι, υπό την τρέχουσα ουκρανική κυβέρνηση, έχουν λάβει ηγετικές θέσεις σε αυτή τη χώρα και έχουν αρχίσει να καταπιέζουν τους ρωσόφωνους κατοίκους της Ουκρανίας σε εθνικό επίπεδο και να απειλούν την ασφάλεια της Ρωσίας.

Στην πραγματικότητα, έστησαν ένα ρωσοφοβικό καθεστώς.
3. Πώς προετοιμάζονται οι Τσετσένοι στρατιώτες, είναι στρατιώτες από τακτικές στρατιωτικές μονάδες ή της Φρουράς, είναι στρατεύσιμοι ή στρατιωτικοί με σύμβαση;

Ρ.Κ.: Δεν υπάρχει έννοια στρατιωτικού προσωπικού της Τσετσενίας.

Υπάρχουν στρατιώτες από τη Ρωσική Φρουρά και άλλες ομοσπονδιακές αρχές από τη Δημοκρατία της Τσετσενίας, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την εγγύηση της νομικής ασφάλειας και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ρωσικού στρατού και του συστήματος ασφάλειας και άμυνας της χώρας.

 Δίνουμε μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση κάθε υπαλλήλου αυτών των αρχών.

Δεν διαθέτουμε ούτε χρόνο ούτε πόρους για αυτό.

Έχουμε το Ρωσικό Πανεπιστήμιο Ειδικών Δυνάμεων, όπου διδάσκουν υψηλά καταρτισμένοι ειδικοί με εμπειρία μάχης.

Ο διοικητής κάθε μονάδας είχε ένα σαφές καθήκον ότι κάθε υπάλληλος της θα έπρεπε να είναι ένας παγκόσμιος στρατιώτης ικανός να λύσει μια ποικιλία αποστολών μάχης.

Τα λόγια μου επιβεβαιώνονται και από το γεγονός
4. Μια σημαντική ερώτηση σχετικά με τον ρόλο των Τσετσένων και της Τσετσενικής Δημοκρατίας στη Ρωσία – νιώθετε μέρος ενός κράτους όπου δεν υπάρχει διαχωρισμός εθνικοτήτων;

RK: Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τελευταία 22 χρόνια στη Δημοκρατία της Τσετσενίας δεν υπήρξε ούτε μία σύγκρουση, ούτε καν εσωτερική, για διαεθνοτικούς λόγους, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι είμαστε παράδειγμα από αυτή την άποψη, όπως εκπρόσωποι διαφορετικών εθνικότητες πρέπει να ζουν σε μια περιοχή.

Ο λαός μας πήρε μια συνειδητή απόφαση στις 23 Μαρτίου 2003 να ζήσει ως μέρος μιας μεγάλης χώρας – της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κάθε χρόνο είμαστε πεπεισμένοι για την ορθότητα αυτής της επιλογής.

Είμαστε μέρος αυτής της χώρας και θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία και την ασφάλειά της με όλες μας τις δυνάμεις.
5. Ποια είναι η προσωπική σας στάση απέναντι στον ουκρανικό εθνικισμό, απέναντι στον Μπαντέρα; 

Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το κομμάτι της κοινωνίας και πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της αποναζοποίησηςγίνει ανατολή;

Ρ.Κ.: Η γερμανική κοινωνία γνωρίζει σε τι οδηγεί ο εθνικοσοσιαλισμός που επιχορηγείται από το κράτος.

Οι λαοί της πρώην ΕΣΣΔ, που έχασαν δεκάδες εκατομμύρια αμάχους στον πόλεμο κατά του φασισμού, αντιδρούν ιδιαίτερα έντονα σε κάθε μορφή ναζισμού, ειδικά από τη γειτονική χώρα, της οποίας ο λαός είναι ουσιαστικά αδελφικός με τους Ρώσους.

Περισσότεροι από 14 χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 500 παιδιά, σκοτώθηκαν στο Donbass από οπαδούς του Bandera, επομένως η στάση απέναντί ​​τους είναι κατηγορηματικά αρνητική.

Εδώ και αρκετά χρόνια βιώνουμε μια τρομακτική εικόνα: Στη μέση της χώρας, που υποδύεται την ευρωπαϊκή δύναμη, γίνονται μαζικές διαδηλώσεις γεμάτες σημαίες του Τρίτου Ράιχ, σύμβολα των SS και της Γκεστάπο με υποκίνηση το υψηλότερο επίπεδο ισχύος. για τι να μιλήσουμε αν τα ειδικά σωφρονιστικά τμήματα του Σελένσκι δεν κρύβουν την προσήλωσή τους στη ναζιστική ιδεολογία και η στολή τους είναι διακοσμημένη με μια σβάστικα «χίτλερ»;

Η αποναζοποίηση της Ουκρανίας φαίνεται εφικτή μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας.

 Παρά τις δεκαετίες προπαγάνδας του εθνικισμού, υπάρχουν ακόμα αρκετοί λογικοί πολίτες σε αυτή τη χώρα που, με τη βοήθεια της Ρωσίας, μπορούν να απαλλαγούν από τους διαδόχους Bandera και να ξεκινήσουν μια νέα σελίδα στην ιστορία τους.
6. Κάποιοι πρώην εκπρόσωποι της λεγόμενης «Ιτσκερίας» ανακοίνωσαν τη δημιουργία διεθνούς λεγεώνας μισθοφόρων για τον πόλεμο κατά της Ρωσίας. 

Πώς νιώθετε για αυτούς τους ανθρώπους και θα τους ακολουθήσουν οι Τσετσένοι από την Ευρώπη;

Ρ.Κ.: Είμαι βέβαιος ότι οι ευρωπαϊκές αρχές που χορήγησαν πολιτικό άσυλο σε αυτούς τους ανθρώπους θα μετανιώσουν για την απόφασή τους περισσότερες από μία φορές.

 Κυριολεκτικά πριν από μερικά χρόνια, αυτοί οι λεγόμενοι «Ιτσκεριανοί» χρησιμοποίησαν την προπαγάνδα τους για να σύρουν χιλιάδες Τσετσένους που ζουν στην Ευρώπη στις τάξεις του ISIS.

 Μάλιστα στάλθηκαν σε βέβαιο θάνατο.

Και οι ίδιοι αιματηροί προπαγανδιστές που ήταν ένοχοι για την έναρξη του πολέμου στην Τσετσενία προσπαθούν τώρα, για δικό τους όφελος, να στείλουν τσετσένους νέους στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στο πλευρό των ναζιστικών ομάδων.

Από τους 300.000 ανθρώπους της τσετσενικής διασποράς στην Ευρώπη, αυτοί οι «ευρω-Ιτσκεριανοί» δεν έχουν πραγματικό αντίκτυπο, αλλά θα υπάρχει ένας μικρός αριθμός ανθρώπων που θα τους ξεγελάσει και θα τους οδηγήσει στη σφαγή.

Αυτοί οι ανόητοι μπορούν να είναι σίγουροι ότι αγοράζουν εισιτήριο μονής διαδρομής καθώς θα επιστρέψουν μόνο σε φέρετρα ψευδαργύρου.

Δεν το θέλουμε αυτό, αλλά όποιος παίρνει τα όπλα εναντίον του ρωσικού στρατού πρέπει να καταλάβει τις συνέπειες.
7. Γιατί η Δύση συνεχίζει να υποστηρίζει ανθρώπους που συνδέονται με τρομοκράτες όπως ο Basayev, ο Khattab και άλλοι;

RK: Οι ειδικές υπηρεσίες των δυτικών χωρών υποστήριζαν κάποτε τρομοκράτες όπως ο Khattab, ο Basayev και πολλοί άλλοι.

Τα ετοίμασαν, τα φρόντισαν, τους έδωσαν ενημερωτική βοήθεια.

Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές αρχές συνεχίζουν να παρέχουν υποστήριξη στους υποστηρικτές αυτών των τρομοκρατών σήμερα.

Οι «ευρωϊτσκεριανοί» είναι κουβάρι για τη Δύση.

 Είναι μαριονέτες που χρησιμοποιούνται για να ασκήσουν πίεση στη Ρωσία.

Τους δόθηκε πολιτικό άσυλο για να τους οδηγήσουν σε συγκεντρώσεις κατά της χώρας μας την κατάλληλη στιγμή και να προπαγανδίσουν και να στρατολογήσουν τη νεολαία μας στις τάξεις των τρομοκρατικών και ναζιστικών ομάδων.

Στη Δημοκρατία της Τσετσενίας, αυτοί οι «ευρω-Ιτσκεριανοί» συμμετείχαν σε δολοφονίες αμάχων, ληστείες, επιδρομές, εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις και άλλα σοβαρά εγκλήματα.

Ρωτήστε τις αρχές σας γιατί αυτοί οι εγκληματίες περιφέρονται ελεύθερα στην Ευρώπη σήμερα, χρησιμοποιώντας την προστασία των υπηρεσιών ασφαλείας και όχι πίσω από τα κάγκελα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ζητάμε την απέλασή τους στη Ρωσία όπου θα αντιμετωπίσουν μια δίκαιη δίκη.
8. Τι ρόλο μπορούν να παίξουν οι Τσετσένοι στρατιώτες στην Ουκρανία για την προστασία του άμαχου πληθυσμού και τη διασφάλιση της ασφάλειάς του;

RK: Το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό είναι ουσιαστικά μια ειρηνευτική δύναμη. Δεν ξεκινήσαμε πόλεμο.

Η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσποιήθηκαν ότι δεν το πρόσεχαν, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται εκεί εδώ και οκτώ χρόνια και θέλουμε να τον τερματίσουμε, και θέλουμε να προστατεύσουμε κάθε άμαχο πληθυσμό στην Ουκρανία, και το κάνουμε αυτό, παρά τις πολυάριθμες προκλήσεις από τον Μπαντέρα – Συμμορίες οπαδών και ορισμένες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που χρησιμοποιούν σκόπιμα τους πολίτες τους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει καταστήσει σαφές ότι θα προστατεύσουμε τους αμάχους.

 Όσο για τους μαχητές από τη Δημοκρατία της Τσετσενίας, στις απελευθερωμένες περιοχές παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους κατοίκους των πόλεων και των χωριών της Ουκρανίας.

Τους προστατεύουν, τους παρέχουν τροφή, τους παρέχουν ιατρική περίθαλψη.

9. Ποια είναι η πρόβλεψή σας για την εξέλιξη της κατάστασης, ποιοι είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της μελλοντικής ειρήνης στην Ουκρανία;

Ρ.Κ.: Είμαι βέβαιος ότι η στρατιωτική ειδική επιχείρηση θα ολοκληρωθεί σύντομα με επιτυχία.

 Οι πολίτες της Ουκρανίας θα έχουν επιτέλους την ευκαιρία να αποφασίσουν για το μέλλον τους σε δημοκρατικές εκλογές.

 Να εκλέξουμε μια κυβέρνηση υπεύθυνη και πατριωτική.

 Η διαδικασία αποναζοποίησης και αποστρατικοποίησης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ως χώρα μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης, η Ουκρανία έχει προδιάθεση για καθεστώς εκτός μπλοκ.

Η Ουκρανία πρέπει να μας ενώσει, όχι να μας διχάσει.

Η Κριμαία, ιστορικά μέρος της Ρωσίας, θα πρέπει να αναγνωριστεί από την Ουκρανία ως υποκείμενο της Ρωσίας.

Οι λαοί του DPR και του LPR έχουν προ πολλού επιλέξει τον δρόμο τους και η θέση τους έχει υποστηριχθεί και από τη χώρα μας.

Πρέπει να αναγνωριστούν από την Ουκρανία εντός των συνόρων των πρώην περιφερειών Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ.

Είμαι βέβαιος ότι όλα αυτά τα καθήκοντα θα επιτευχθούν χάρη στις ενέργειες της στρατιωτικοπολιτικής ηγεσίας της χώρας, τη σύνεση των λογικών δυνάμεων της Ουκρανίας και των γενναίων μαχητών μας.

Από την πλευρά μας, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι στόχοι θα επιτευχθούν το συντομότερο δυνατό.

ÜBERSETZUNG RUSS- https://www.world-economy.eu/nachrichten/detail/ehkskljuziv-intervju-s-glavoi-chechenskoi-respubliki-ramzanom-a-kadyrovym/

Η γνώμη του συγγραφέα/του υπεύθυνου επικοινωνίας μπορεί να διαφέρει από αυτή των συντακτών. Άρθρο 5 Παράγραφοι 1 και 3 του Βασικού Νόμου (1) «Καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει και να διαδίδει ελεύθερα τη γνώμη του με λόγο, γραφή και εικόνες και να λαμβάνει πληροφορίες από γενικά προσβάσιμες πηγές χωρίς εμπόδια.

Η ελευθερία του Τύπου και η ελευθερία του ρεπορτάζ μέσω του ραδιοφώνου και του κινηματογράφου είναι εγγυημένα. Λογοκρισία δεν γίνεται».

https://www.world-economy.eu/nachrichten/detail/exklusives-interview-mit-dem-republikoberhaupt-tschetscheniens-ramzan-a-kadyrov/

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>