«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αποκάλυψη του σχηματισμού (και της εξαφάνισης) της ζωής στη Γη

 Η βαρυτική έλξη της Σελήνης στους ωκεανούς της Γης δημιουργεί υψηλές και χαμηλές παλίρροιες και η άμπωτη και η ροή του νερού στις ακτές όχι μόνο εισόδου ρομαντικούς και σέρφερ παντού, αλλά μπορεί επίσης να βοήθησε τους υδρόβιους οργανισμούς να προσαρμοστούν στη ζωή στην ξηρά.

Γνωρίζουμε ότι οι βαρυτικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ αντικειμένων (μεγάλων και μικρών) είναι υπεύθυνες για τη διαμόρφωση πλανητών και φεγγαριών στο ηλιακό σύστημα, καθώς και για τα αστέρια και τους γαλαξίες πολύ πέρα ​​από αυτό. 

Η έλξη ενός μεγαλύτερου γαλαξία σε έναν μικρότερο μπορεί να αποκόψει μάζα, απομακρύνοντας τη διαστρική σκόνη, ακόμη και τα ίδια τα αστέρια, και με αυτόν τον τρόπο, παραμορφώνοντας το σχήμα του μικρότερου γαλαξία.

 Η έλξη των αστεριών πάνω σε άλλα αστέρια, επίσης, μπορεί να μεταμορφώσει το σχήμα και των δύο – και να καταστρέψει τους πλανήτες που τα συνοδεύουν.

Τίποτα τόσο δραστικό δεν επηρεάζει ακόμη το ηλιακό σύστημα. Αλλά η έρευνα για τους λόγους πίσω από τις μαζικές εξαφανίσεις στη Γη, μαζί με νέες ανακαλύψεις σχετικά με την προέλευση και τη συμπεριφορά των κομητών μεγάλης και μικρής περιόδου, υποδεικνύουν τον ρόλο που διαδραματίζει η πολύπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ των βαρυτικών δυνάμεων στην ανάπτυξη (και την εξαφάνιση) της ζωής σε αυτό. πλανήτης.

Συγκεκριμένα, ενώ οι επιστήμονες γνώριζαν από καιρό για τις βαρυτικές επιδράσεις των αντικειμένων εντός του ηλιακού συστήματος μεταξύ τους, η  έρευνα  αποκαλύπτει ότι τα παλιρροϊκά μοτίβα λειτουργούν επίσης σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα: τεράστιες βαρυτικές δυνάμεις από την καρδιά του ίδιου του Γαλαξία μπορεί να συνέβαλαν στη σπορά τη Γη με τη ζωή—καθώς και τις περιοδικές μαζικές εξαφανίσεις που ακολούθησαν.

Ο ΡΌΛΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΉΤΩΝ ΣΤΗ ΣΠΟΡΆ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ) ΤΗΣ ΖΩΉΣ

Οι αστρονόμοι εικάζουν εδώ και καιρό ότι τα δομικά στοιχεία της ζωής στη Γη μπορεί να έφτασαν μέσω κομητών, εκείνων των παγωμένων αντικειμένων από τα πιο απομακρυσμένα σημεία του ηλιακού συστήματος των οποίων οι μακριές, ελλειπτικές τροχιές τους φέρνουν κοντά στον Ήλιο σε τροχιακούς κύκλους που κυμαίνονται από δεκαετίες έως χιλιετίες .

Αν και γενικά οι κομήτες κυκλώνουν τον Ήλιο και πηγαίνουν πίσω στο διάστημα, μπορούν επίσης να συγκρουστούν με πλανήτες—όπως ο δικός μας.

Αυτοί οι ουράνιοι επισκέπτες τρυπώνουν τη Γη με κρατήρες πρόσκρουσης μεγάλους και μικρούς. Πολλά από τα μεγαλύτερα κρύβονται από το νερό και τα μεταβαλλόμενα χαρακτηριστικά του τοπίου.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτού του είδους οι μεγάλης κλίμακας κρούσεις ήταν υπεύθυνες για τη μαζική καταστροφή πολλών από τις μορφές ζωής της Γης σε έναν κύκλο περίπου 30 εκατομμυρίων ετών.

Αλλά η σύνδεση της μοίρας των μορφών ζωής της Γης με την κίνηση των κομητών περιλαμβάνει τη σύνδεση μιας σύνθετης σειράς κουκκίδων που εκτείνονται τόσο στον χώρο όσο και στον χρόνο.

Οι αστρονόμοι γνωρίζουν τώρα ότι πολλοί κομήτες προέρχονται από τις παγωμένες περιοχές του Υπερ-Ποσειδώνιου Διαστήματος—τα πιο απομακρυσμένα όρια του ηλιακού συστήματος πέρα ​​από την τροχιά του παγωμένου αέριου γίγαντα Ποσειδώνα.

Οι κομήτες μικρότερης περιόδου (αυτοί με κύκλους μικρότερους από 200 χρόνια) συνήθως προέρχονται από τον Διάσπαρτο Δίσκο, μια περιοχή πέρα ​​από τη Ζώνη Kuiper που κατοικείται από πολλά μικρά παγωμένα σώματα που έχουν απομείνει από το σχηματισμό των εσωτερικών πλανητών.

Οι κομήτες μακράς περιόδου, ωστόσο, προέρχονται από το Νέφος του Oort, αυτή τη μυστηριώδη, υποθετική σφαίρα του πρωτοπλανητικού υλικού που πολλοί πιστεύουν τώρα ότι είναι το εξωτερικό όριο του ηλιακού συστήματος.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι παρόλο που τα αντικείμενα του Oort Cloud αντιπροσωπεύουν μόνο το ένα τέταρτο του συνολικού αριθμού των επιπτώσεων, είναι υπεύθυνα για τη δυσανάλογη πλειοψηφία των πραγματικά μεγάλων – εκείνων που θεωρούνται αρκετά ογκώδεις για να προκαλέσουν εξαφανίσεις μεγάλης κλίμακας, όπως αυτή που εξαφάνισε το δεινόσαυροι.

Αλλά τι προκαλεί τα αντικείμενα του Oort Cloud να κατευθύνονται στο εσωτερικό ηλιακό σύστημα σε έναν τόσο συνεπή κύκλο;

Η έρευνα επισημαίνει τη γαλαξιακή παλίρροια — την έλξη του δίσκου του Γαλαξία στο Νέφος του Oort καθώς το ηλιακό σύστημα διασχίζει το γαλαξιακό επίπεδο κάθε 30 εκατομμύρια χρόνια περίπου.

Αυτό το πέρασμα συμπίπτει με τους κύκλους των μαζικών εξαφανίσεων στη Γη.

Εάν όλες αυτές οι κουκκίδες συνδέονται, υπάρχει υποστήριξη για νέες θεωρίες ότι, στα ταξίδια του ηλιακού συστήματος στον γαλαξία, οι βαρυτικές δυνάμεις του Γαλαξία έλκουν αρκετά δυνατά το Νέφος του Oort για να εκκινήσουν μερικούς από τους πρωτοπλανητικούς κατοίκους του στο εσωτερικό ηλιακό σύστημα—και σε μια πιθανή πορεία σύγκρουσης με πλανήτες εκεί.

Δεν προκαλούνται όλες οι μαζικές εξαφανίσεις από κομήτες, φυσικά.

Αλλά τα ίχνη που άφησαν στη Γη αυτοί οι αρχαίοι επισκέπτες χρησιμεύουν ως υπενθύμιση ότι το ηλιακό σύστημα είναι μέρος του κοσμικού ιστού που συνδέει έναν μπλε πλανήτη με την καρδιά του Γαλαξία.

https://futurism.com/uncovering-formation-extinction-life-earth

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>