«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΙΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Nancy Pelosi, Δημοκρατική από την Καλιφόρνια, μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, DC, ΗΠΑ, την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022. Η προσπάθεια του Λευκού Οίκου να προωθήσει τη νομοθεσία για τα δικαιώματα ψήφου μέσω μιας διχασμένης Γερουσίας κατέρρευσε χθες, καθώς δύο βασικοί Δημοκρατικοί έσπασαν με το κόμμα τους για να καταπνίξουν τις πιθανότητες του νομοσχεδίου.  Φωτογράφος: Eric Lee/Bloomberg μέσω Getty Images
Η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Nancy Pelosi, Δημοκρατική από την Καλιφόρνια, μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, DC, ΗΠΑ, την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022.

Η προσπάθεια του Λευκού Οίκου να προωθήσει τη νομοθεσία για τα δικαιώματα ψήφου μέσω μιας διχασμένης Γερουσίας κατέρρευσε χθες, καθώς δύο βασικοί Δημοκρατικοί έσπασαν με το κόμμα τους για να καταπνίξουν τις πιθανότητες του νομοσχεδίου.

Φωτογράφος: Eric Lee/Bloomberg μέσω Getty Images

Η πρόεδρος της Βουλής Nancy Pelosi, D-Calif., μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, DC, στις 20 Ιανουαρίου 2022. Φωτογραφία: Eric Lee/Bloomberg μέσω Getty Images
ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΙΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
Η Βουλή των Αντιπροσώπων θέλει να παρακάμψει τη σήμανση και να διεξαγάγει ψηφοφορία το συντομότερο την επόμενη εβδομάδα.
Σάρα ΣιρόταΣάρα Σιρότα
25 Ιανουαρίου 2022, 6:09 μ.μ
ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΣΤΗ Βουλή των Αντιπροσώπων σχεδιάζουν να επισπεύσουν ένα τεράστιο νομοσχέδιο που θα αυξήσει δραματικά τη βοήθεια των ΗΠΑ για την ασφάλεια στην Ουκρανία και θα θέσει τις βάσεις για ουσιαστικές νέες κυρώσεις στη Ρωσία – επισπεύδοντας μια φιλική προς τον πόλεμο στάση χωρίς ευκαιρίες για διαφωνία καθώς αφθονούν οι ανησυχίες για μια στρατιωτική εισβολή .

Η πρόεδρος της Βουλής Nancy Pelosi, D-California, είπε στα μέλη σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη ότι θέλει να παραλείψει τη σήμανση του νομοσχεδίου και να το μεταφέρει κατευθείαν στο βήμα της Βουλής, δημιουργώντας τη δυνατότητα ψηφοφορίας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δύο Πηγές του Κογκρέσου είπαν στο The Intercept.

Οι πηγές μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν είναι εξουσιοδοτημένες να μιλήσουν στον Τύπο. Το γραφείο της Πελόζι δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

«Έτσι κλείνει σιγά σιγά ο χώρος για μη στρατιωτικές επιλογές στην Ουάσιγκτον, χωρίς ουσιαστική συζήτηση», είπε μια από τις πηγές, ανώτερος σύμβουλος των Δημοκρατικών, στο The Intercept.

Η κατάσταση στην Ουκρανία έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες, με περισσότερους από 100.000 Ρώσους στρατιώτες να σταθμεύουν κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων, ενώ οι δυτικοί ηγέτες επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα ενιαίο μέτωπο για να αποτρέψουν αυτό που φοβούνται ότι είναι μια ρωσική εισβολή.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες δημοσίευσαν μια ασυνήθιστη έκθεση το Σαββατοκύριακο σχετικά με μια υποτιθέμενη συνωμοσία για την εγκατάσταση ενός ηγέτη φιλικού προς τη Ρωσία.

Την Κυριακή, η κυβέρνηση Μπάιντεν συμβούλεψε τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω «επικείμενων» αναφορών ότι «η Ρωσία σχεδιάζει σημαντική στρατιωτική δράση κατά της Ουκρανίας», κλιμακώνοντας τις εντάσεις στα μάτια των τοπικών αξιωματούχων και θέτοντας στρατεύματα σε ετοιμότητα για ανάπτυξη στην Ανατολική Ευρώπη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Γκρέγκορι Μικς, DN.Y., εισήγαγε τη νομοθεσία, η οποία έχει 13 συνυποστηρικτές, ως συνοδευτικό μέτρο του νόμου της Γερουσίας για την υπεράσπιση της κυριαρχίας της Ουκρανίας που προτάθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Το νομοσχέδιο της Γερουσίας, που εισήχθη από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, Bob Menendez, DN.J., μπορεί να υπερηφανεύεται για 41 Δημοκρατικούς συνυποστηρικτές, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer, DN.Y. Whip Dick Durbin, D-Ill.; και οι προοδευτικοί Chris Murphy, D-Conn., και Jeff Merkley, D-Ore.

«Έτσι κλείνει σιγά σιγά ο χώρος για μη στρατιωτικές επιλογές στην Ουάσιγκτον».
Η νομοθεσία θα στείλει 500 εκατομμύρια δολάρια από το πρόγραμμα ξένης στρατιωτικής χρηματοδότησης στην Ουκρανία για το 2022.

Αυτό το ποσό θα έκανε την Ουκρανία τον τρίτο μεγαλύτερο αποδέκτη χρηματοδότησης από τον λογαριασμό FMF του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το 2020, ξεπερνώντας μόνο κατά 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια στο Ισραήλ και 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια Αίγυπτος.

(Εκείνη τη χρονιά, το πρόγραμμα FMF έδωσε στην Ουκρανία 248 εκατομμύρια δολάρια.)

Η νομοθεσία θα δώσει επίσης στην Ουκρανία προτεραιότητα για μεταφορά πλεονάζοντος αμυντικού εξοπλισμού και κεφαλαίων για την αντιμετώπιση της ρωσικής παραπληροφόρησης μέσω προγραμμάτων όπως το Radio Free Europe/Radio Liberty.

Θα στόχευε περαιτέρω στην ενίσχυση της κυβερνοάμυνας της Ουκρανίας και θα κατευθύνει τον πρόεδρο να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης στην Ουκρανία.

Εάν ο πρόεδρος αποφασίσει ότι η Ρωσία έχει εμπλακεί σε μια «σημαντική κλιμάκωση των εχθροπραξιών» για να διαταράξει την ουκρανική κυριαρχία, τότε το νομοσχέδιο θα οδηγήσει τον Λευκό Οίκο να επιβάλει ορισμένες κυρώσεις.

Τα άτομα και οι οντότητες που θα στοχοποιηθούν περιλαμβάνουν τον Ρώσο πρόεδρο και άλλους κορυφαίους κυβερνητικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους, ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ξένους που συμμετέχουν στο έργο του αγωγού Nord Stream 2 και Ρώσους παραγωγούς ενέργειας.

Η νομοθεσία θα απαγορεύει στους Αμερικανούς να εμπορεύονται και ρωσικά κρατικά ομόλογα.

Η προσπάθεια των Δημοκρατικών να επισπεύσουν το νομοσχέδιο έρχεται λίγες μέρες μετά τη συνάντηση μιας ομάδας γερουσιαστών με Ουκρανούς ηγέτες στην πρωτεύουσα της χώρας, Κίεβο, για να επεκτείνουν την υποστήριξη των ΗΠΑ για την κυριαρχία της χώρας.

Παρά την επίδειξη ενότητας των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, κανένας Ρεπουμπλικανός δεν έχει υποστηρίξει τα νομοσχέδια του Meeks ή του Menendez.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας δεν έχουν επίσης δηλώσει δημόσια το χρονοδιάγραμμα κατά το οποίο θα ήθελαν να ψηφίσουν για τη νομοθεσία τους.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν προσφέρει τα δικά τους μέτρα. Νωρίτερα αυτό το μήνα στη Βουλή, ο βουλευτής Michael McCaul, R-Texas, ο επικεφαλής Ρεπουμπλικανός στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, εισήγαγε την Εγγύηση της αυτονομίας της Ουκρανίας με την ενίσχυση του νόμου περί άμυνας, ένα νομοσχέδιο που συνοδεύει ένα μέτρο που χρηματοδοτείται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Jim Risch, R-Idaho.

Το νομοσχέδιο θα δώσει στην Ουκρανία 450 εκατομμύρια δολάρια από τον λογαριασμό FMF του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και θα επιβάλει αμέσως κυρώσεις σχετικά με το έργο Nord Stream 2, χωρίς να περιμένει κλιμάκωση όπως στο νομοσχέδιο των Δημοκρατικών.

Το γραφείο του McCaul δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο σχετικά με το αν θα υποστήριζε το νομοσχέδιο του Meeks.

Ο Λευκός Οίκος ενέκρινε τη νομοθεσία που κυκλοφόρησε ο Menendez πριν από εβδομάδες.

https://theintercept.com/2022/01/25/ukraine-defense-bill-democrats/?utm_medium=email&utm_source=The%20Intercept%20Newsletter

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>