«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το «σωματίδιο Χ» από την αυγή του χρόνου ανιχνεύτηκε μέσα στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων

Το σωματίδιο παρήχθη μέσα στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων στο CERN.

Το μυστηριώδες σωματίδιο θα αποκαλύψει ιδέες για τις πρώτες στιγμές του σύμπαντος.

Το σωματίδιο παρήχθη μέσα στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων στο CERN. (Πίστωση εικόνας: Shutterstock)

Οι φυσικοί του μεγαλύτερου θρυμματιστή ατόμων στον κόσμο εντόπισαν ένα μυστηριώδες, αρχέγονο σωματίδιο από την αυγή του χρόνου.

Περίπου 100 από τα βραχύβια σωματίδια “Χ” – που ονομάστηκαν έτσι λόγω της άγνωστης δομής τους – εντοπίστηκαν για πρώτη φορά ανάμεσα σε τρισεκατομμύρια άλλα σωματίδια μέσα στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC), τον μεγαλύτερο επιταχυντή σωματιδίων στον κόσμο, που βρίσκεται κοντά στη Γενεύη στο CERN (ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Έρευνας).

Αυτά τα σωματίδια Χ, τα οποία πιθανότατα υπήρχαν στα μικρότερα κλάσματα του δευτερολέπτου μετά τη Μεγάλη Έκρηξη , ανιχνεύθηκαν μέσα σε ένα κυματιστό ζωμό στοιχειωδών σωματιδίων που ονομάζεται πλάσμα κουάρκ-γλουονίου , που σχηματίστηκε στο LHC με τη συντριβή ιόντων μολύβδου . Μελετώντας τα αρχέγονα σωματίδια Χ με περισσότερες λεπτομέρειες, οι επιστήμονες ελπίζουν να δημιουργήσουν την πιο ακριβή εικόνα της προέλευσης του σύμπαντος. Δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στις 19 Ιανουαρίου στο περιοδικό Physical Review Letters .

Σχετικό: Πέρα από το Χιγκς: 5 άπιαστα σωματίδια που μπορεί να κρύβονται στο σύμπαν

“Αυτή είναι μόνο η αρχή της ιστορίας”, δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Yen-Jie Lee, μέλος της συνεργασίας CMS του CERN και ένας πειραματικός φυσικός σωματιδίων στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης . “Δείξαμε ότι μπορούμε να βρούμε ένα σήμα. Στα επόμενα χρόνια, θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το πλάσμα κουάρκ-γλουονίου για να διερευνήσουμε την εσωτερική δομή του σωματιδίου Χ, κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει την άποψή μας για το είδος του υλικού που θα πρέπει να παράγει το σύμπαν.”

Οι επιστήμονες εντοπίζουν την προέλευση των σωματιδίων Χ σε λίγα μόλις εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, όταν το σύμπαν ήταν μια υπερθερμασμένη σούπα πλάσματος τρισεκατομμυρίων βαθμών που βρίθει από κουάρκ και γκλουόνια – στοιχειώδη σωματίδια που σύντομα ψύχθηκαν και συνδυάστηκαν στα πιο σταθερά πρωτόνια και νετρόνια που γνωρίζουμε σήμερα.

Λίγο πριν από αυτή την ταχεία ψύξη, ένα μικροσκοπικό κλάσμα των γκλουονίων και των κουάρκ συγκρούστηκαν, κολλώντας μεταξύ τους για να σχηματίσουν πολύ βραχύβια σωματίδια Χ. Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πώς διαμορφώνονται τα στοιχειώδη σωματίδια για να σχηματίσουν τη δομή του σωματιδίου Χ. Αλλά αν οι επιστήμονες καταφέρουν να το καταλάβουν αυτό, θα έχουν πολύ καλύτερη κατανόηση των τύπων σωματιδίων που ήταν άφθονα κατά τις πρώτες στιγμές του σύμπαντος.

Για να αναδημιουργήσουν τις συνθήκες ενός σύμπαντος στα σπάργανά του, οι ερευνητές του LHC εκτόξευσαν θετικά φορτισμένα άτομα μολύβδου μεταξύ τους με υψηλή ταχύτητα, συνθλίβοντάς τα για να παράγουν χιλιάδες άλλα σωματίδια σε μια στιγμιαία έκρηξη πλάσματος που μοιάζει με τη χαοτική αρχέγονη σούπα του νεαρού σύμπαντος. Αυτό ήταν το εύκολο κομμάτι. Το δύσκολο μέρος ήταν η αναζήτηση δεδομένων από 13 δισεκατομμύρια μετωπικές συγκρούσεις ιόντων για να βρεθούν τα σωματίδια Χ.

«Θεωρητικά μιλώντας, υπάρχουν τόσα πολλά κουάρκ και γκλουόνια στο πλάσμα που η παραγωγή σωματιδίων Χ θα πρέπει να ενισχυθεί», είπε ο Λι. «Αλλά οι άνθρωποι σκέφτηκαν ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να τα ψάξουν, γιατί υπάρχουν τόσα άλλα σωματίδια που παράγονται σε αυτή τη σούπα κουάρκ».

Αλλά οι ερευνητές είχαν μια χρήσιμη ιδέα για να δουλέψουν. Αν και οι φυσικοί των σωματιδίων δεν γνωρίζουν τη δομή του σωματιδίου Χ, γνωρίζουν ότι θα πρέπει να έχει ένα πολύ ευδιάκριτο μοτίβο αποσύνθεσης, επειδή τα «κόρη» σωματίδια που κάνει θα πρέπει να κλείνουν σε μια πολύ διαφορετική κατανομή γωνιών από εκείνα που παράγονται από άλλα σωματίδια. Αυτή η γνώση έδωσε τη δυνατότητα στους ερευνητές να δημιουργήσουν έναν αλγόριθμο που ξεχώριζε τα ενδεικτικά σημάδια δεκάδων σωματιδίων Χ.

«Είναι σχεδόν αδιανόητο ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε αυτά τα 100 σωματίδια από αυτό το τεράστιο σύνολο δεδομένων», είπε στη δήλωση ο συν-συγγραφέας Jing Wang, φυσικός στο MIT. “Κάθε βράδυ ρωτούσα τον εαυτό μου, είναι αυτό όντως σήμα ή όχι; Και στο τέλος, τα δεδομένα είπαν ναι!”

Τώρα που οι ερευνητές έχουν αναγνωρίσει την υπογραφή του σωματιδίου Χ, μπορούν να προσδιορίσουν την εσωτερική του δομή. Τα πρωτόνια και τα νετρόνια αποτελούνται από τρία στενά συνδεδεμένα κουάρκ, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι το σωματίδιο Χ θα φαίνεται εντελώς διαφορετικό. Τουλάχιστον, γνωρίζουν ότι το νέο σωματίδιο περιέχει τέσσερα κουάρκ, αλλά δεν ξέρουν πώς είναι συνδεδεμένα. Το νέο σωματίδιο θα μπορούσε να περιλαμβάνει τέσσερα κουάρκ συνδεδεμένα εξίσου σφιχτά μεταξύ τους, καθιστώντας το ένα εξωτικό σωματίδιο που ονομάζεται τετρακουάρκ, ή δύο ζεύγη κουάρκ – που ονομάζονται μεσόνια – χαλαρά συνδεδεμένα μεταξύ τους.

«Προς το παρόν, τα δεδομένα μας είναι συνεπή και με τις δύο [δομές] επειδή δεν έχουμε αρκετά στατιστικά στοιχεία ακόμα», είπε ο Lee. “Τα επόμενα χρόνια, θα πάρουμε πολύ περισσότερα δεδομένα για να μπορέσουμε να διαχωρίσουμε αυτά τα δύο σενάρια. Αυτό θα διευρύνει την άποψή μας για τα είδη των σωματιδίων που παρήχθησαν άφθονα στο πρώιμο σύμπαν.”

Δημοσιεύτηκε αρχικά στο Live Science.

Μπεν Τέρνερ

Μπεν Τέρνερ 

Επιτελείο Συγγραφέας

Ο Ben Turner είναι συγγραφέας προσωπικού στο Live Science με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Καλύπτει τη φυσική και την αστρονομία, μεταξύ άλλων θεμάτων όπως τα περίεργα ζώα και η κλιματική αλλαγή. Αποφοίτησε από το University College του Λονδίνου με πτυχίο στη σωματιδιακή φυσική πριν εκπαιδευτεί ως δημοσιογράφος. Όταν δεν γράφει, ο Μπεν απολαμβάνει να διαβάζει λογοτεχνία, να παίζει κιθάρα και να ντρέπεται με το σκάκι.

https://www.livescience.com/x-particle-spotted-inside-lhc?utm_source=SmartBrief&utm_medium=email&utm_campaign=368B3745-DDE0-4A69-A2E8-62503D85375D&utm_content=2F935CC5-4D1C-4731-B8CA-017E7A980D6D&utm_term=5cede0db-48cf-45bd-832b-62644057f5a6

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>