«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σας έχω γραμμένους

Σας έχω γραμμένους

Η ελληνική κοινωνία έχει συγκλονιστεί με την υπόθεση του βιασμού της εικοσιτετράχρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία της, υπέστη ομαδικό βιασμό στον οποίο εμπλέκονται τρεις άνδρες, εκ των οποίων οι δύο είναι γόνοι ισχυρότατης επιχειρηματικής οικογένειας και ο τρίτος γόνος οικογένειας εφοπλιστών.

Παρά την υποβολή μήνυσης από το θύμα και παρά τα στοιχεία που αποκάλυψε στον ανακριτή με τα οποία αποκαλύπτεται η εμπλοκή του γόνου της ισχυρής επιχειρηματικής δυναστείας, ο οποίος και συνελήφθη, οι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίστηκαν την υπόθεση στη Θεσσαλονίκη τον άφησαν ελεύθερο υπό όρους.

Για την ακρίβεια των λεγομένων, ο δικηγόρος του θύματος Θανάσης Ζιώγας εξηγεί πως η κοπέλα στην κατάθεσή της έχει κατονομάσει τρεις άνδρες ως βιαστές της.

Από την πρώτη στιγμή η «Ζούγκλα» βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των αποκαλύψεων για την ειδεχθή αυτή υπόθεση βιασμού. Είναι η «Ζούγκλα» που έφερε στη δημοσιότητα στοιχεία της σχηματιζόμενης δικογραφίας, όπως ότι, στην επίμαχη σουίτα όπου βιάστηκε, η Αστυνομία εντόπισε ένα χάπι υποβοήθησης στύσης μάρκας Sandoz, αλλά και τα κλειδιά του δωματίου της στο ίδιο πολυτελές ξενοδοχείο. Άλλωστε, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της «Ζούγκλας», η Αστυνομία έφθασε στη σύλληψη ενός εκ των φερόμενων δραστών, με τα αρχικά Β.Λ., επειδή ο ένας εκ των τριών εμπλεκόμενων επιχειρηματιών στην αποτρόπαια πράξη έκανε το λάθος να τηλεφωνήσει στο θύμα, οπότε καταγράφτηκαν τα στοιχεία του.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση και την αποκάλυψη του θέματος ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ανάρτησε μια δημοσίευση-σχόλιο εκφράζοντας αυτονόητα ερωτήματα ως προς τη λογική των δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση και που άφησαν ελεύθερο τον Β.Λ.

Τη Δευτέρα το πρωί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε μια ανακοίνωση διά της οποίας επιτίθεται στον δημοσιογράφο ο οποίος διατύπωσε ερωτήματα ως προς τα κίνητρα και τη λογική των δικαστικών λειτουργών. Κατηγορείται μάλιστα ο δημοσιογράφος -το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση αλλά είναι σαφές ότι οι συντάκτες της στοχεύουν τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο- πως «καταφέρεται με προσβλητικές εκφράσεις κατά της ανακρίτριας και των εισαγγελικών λειτουργών που τη χειρίστηκαν. Η ονομαστική στοχοποίηση δικαστικών λειτουργών εκφεύγει του δημοσιογραφικού καθήκοντος».

Μέχρις εδώ λοιπόν. Δεν υπάρχει ούτε ένας γονιός ούτε ένας πατέρας ή μία μάνα σε αυτή τη χώρα που δεν θα διατύπωνε τα ίδια αυτονόητα ερωτήματα όπως αυτά που διατύπωσε ο δημοσιογράφος. Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης σε αυτή την κοινωνία ο οποίος να μην καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι δικαστικοί λειτουργοί της Θεσσαλονίκης προσέβαλαν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και τη συλλογική περί Δικαίου συνείδηση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών αφήνοντας ελεύθερο τον φερόμενο δράστη. Η πρώτη σκέψη όλων αυτών των πολιτών είναι πώς το βαρύ όνομα της οικογένειας του Β.Λ., του φερόμενου δράστη, έπαιξε σημαντικότερο ρόλο από την ένορκη και επίσημη κατάθεση της 24χρονης κοπέλας η οποία κατήγγειλε στις Αρχές τον ομαδικό βιασμό της από τρεις άνδρες.

Όμως, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προτρέχει παραβιάζοντας βάναυσα μια πάγια αρχή: εκείνη του «σπεύδε βραδέως». Διότι ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο που φέρνει η «Ζούγκλα» στη δημοσιότητα ανατρέπει πλήρως όλη την έτσι κι αλλιώς σαθρή επιχειρηματολογία του συνδικαλιστικού οργάνου των δικαστικών λειτουργών.

Λίγες ώρες από τη στιγμή που αφέθη ελεύθερος, έστω υπό όρους, ο νεαρός βλαστός της ισχυρής οικογένειας φωτογραφίζεται στο σαλόνι του σε μια προκλητική στάση επιδεικνύοντας την πρώτη σελίδα εφημερίδας με τον εξαιρετικά ευδιάκριτο τίτλο «Συνελήφθη για βιασμό ο Έλληνας κροίσος της Coca-Cola». Πρόκειται, φυσικά, για τον Β.Λ., ο οποίος, θέλοντας να διαμηνύσει πως γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του ή ακόμη χειρότερα στα «α@@@@@α» του και τη Δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη αλλά και το κοινό περί Δικαίου αίσθημα, ανάρτησε ο ίδιος στο Διαδίκτυο το επαίσχυντο αυτό στιγμιότυπο.

Ερωτώνται λοιπόν οι συντάκτες της ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Τι είναι προσβλητικότερο; Το ερώτημα που θέτει ο δημοσιογράφος ή το άθλιο μήνυμα του γόνου της γνωστής και πανίσχυρης επιχειρηματικής οικογένειας πως είναι σε θέση όποτε αυτός γουστάρει εκ του ασφαλούς και συστηματικά να αγνοεί τους νόμους του κράτους, το Δίκαιο αλλά και την Κοινή Γνώμη; Κύριοι δικαστικοί λειτουργοί, μήπως έχετε απολέσει κάθε επαφή με τους πολίτες; Μήπως ζείτε σε έναν άλλον παράλληλο κόσμο που μετρούν μόνον οι επιταγές μιας χούφτας ισχυρών επιχειρηματιών και των πολιτικών που τους εκπροσωπούν; Διότι συμπεριφορές όπως του Β.Λ. μόνον σε κολομβιανά καρτέλ και σε Δημοκρατίες-Μπανανίες παραπέμπουν.

Μία ακόμη λεπτομέρεια: Πληροφορούμεθα πώς ο Β.Λ. οπλοφορεί. Μάλιστα, φέρεται να οπλοφορεί από 15 ετών. Εάν λοιπόν υπάρχει άδεια οπλοφορίας, καλό θα ήταν να του αφαιρεθεί αμέσως. Οι λόγοι είναι προφανείς, κύριοι και κυρίες δικαστικοί λειτουργοί!

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για να εξαγάγετε τα δικά σας συμπεράσματα:

«Με αφορμή ανάρτηση γνωστού δημοσιογράφου- ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης σχετικά με υπόθεση που εκκρεμεί στην ανάκριση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και καταφέρεται με προσβλητικές εκφράσεις κατά της ανακρίτριας και των εισαγγελικών λειτουργών που την χειρίστηκαν, υπενθυμίζουμε ότι οι δικαστές και εισαγγελείς ασκούν τα καθήκοντά τους και διαμορφώνουν απροσωπόληπτα την κρίση τους, με βάση το νόμο και τα στοιχεία κάθε δικογραφίας, τα οποία δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό λόγω της αρχής της μυστικότητας.

Ως εκ τούτου αθέμιτες υποδείξεις και ατεκμηρίωτα υπονοούμενα για την κρίση τους, χωρίς μάλιστα να υπάρχει η αναγκαία νομική γνώση για τα όρια εντός των οποίων οφείλει να κινείται η Δικαιοσύνη, όπως οι προϋποθέσεις και οι συγκεκριμένοι όροι επιβολής προσωρινής κράτησης, καθώς και η ονομαστική στοχοποίηση δικαστικών λειτουργών, εκφεύγουν του δημοσιογραφικού καθήκοντος, που θα έπρεπε να είναι η ανάδειξη της αλήθειας και όχι η προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης».

Διαβάστε τώρα την απάντηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου:

«Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εναντίον μου λόγω της απορίας που εξέφρασα πώς μετά από μια τέτοια πράξη ο φερόμενος ή και οι υπόλοιποι ύποπτοι ως βιαστές αφέθηκαν ελεύθεροι. Οποιοσδήποτε κοινός θνητός μετά από μία τόσο βαριά καταγγελία, πιθανώς ομαδικού βιασμού, θα ήταν κρατούμενος αυτή τη στιγμή και δεν θα κυκλοφορούσε χαμογελώντας αυτάρεσκα για το… κατόρθωμά του. Το όνομα όμως της οικογενείας του πρωταγωνιστή βάρυνε προφανώς πολύ για να του δοθεί και ο «εξευτελιστικός» περιοριστικός όρος να εμφανίζεται μία φορά τον μήνα στο… οικείο αστυνομικό τμήμα και να μην πλησιάζει το θύμα του!

Ποιος πατέρας και ποια Ελληνίδα μάνα θα μάθαινε ότι βίασαν το παιδί της με τέτοιον τρόπο και δεν θα τους ισοπέδωνε. Το θύμα έχασε τους γονείς σε τροχαίο και γονείς θα μπορούσαν να σταθούν δίπλα του οι δικαστές του. Προς τι λοιπόν αυτή η αντίδραση; Κύριοι της Δικαιοσύνης, δεν είσαστε άκριτοι. Την απάντηση την πήρατε ήδη από τη «Ζούγκλα».

Ένα ντοκουμέντο ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Ο λεβέντης λίγες ώρες μετά την ανάκριση αφού αφέθηκε ελεύθερος δείχνει τη… μεταμέλειά του για όσα συνέβησαν! Φωτογραφίζεται να διαβάζει την εφημερίδα που αναφέρεται στο… κατόρθωμά του με αυταρέσκεια και αναρτά τη φωτογραφία του στα social περνώντας το μήνυμα στους φίλους του ότι γράφει την υπόλοιπη κοινωνία στα … του! Παρόμοια ανακοίνωση είχε εκδώσει η Ένωσή σας και κατά τη διάρκεια του παραδικαστικού, με ό,τι ακολούθησε τότε, ξήλωμα συναδέλφων σας από τις «φωλιές» τους, φυλακίσεις και όσα δυσάρεστα ακολούθησαν εκείνη την περίοδο. Με μια διαφορά ότι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν ένας Λινός ο οποίος διάβαζε την ουσία της υπόθεσης και δεν έμενε στο γράμμα του νόμου.

Δεν υπάρχουν ατεκμηρίωτα υπονοούμενα χωρίς την απαραίτητη νομική γνώση, όπως αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας. Αυτά που γράφω τα εννοώ με τις όποιες γνώσεις απέκτησα από την πολυετή θητεία μου ως κατηγορούμενος στα δικαστήριά σας λόγω της δημοσιογραφικής μου δραστηριότητας. Κατήγοροί μου πολλές φορές οι ίδιοι οι προϊστάμενοί σας. Δυστυχώς εξαιτίας μιας ατυχούς ανακοίνωσης θα βρεθούμε πάλι απέναντι και η κοινωνία θα μας κρίνει! Εμένα κι εσάς»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 14:40

https://www.zougla.gr/greece/article/sas-exo-gramenous