«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Π Υπουργός Antony J. Blinken Με τον Γιώργο Στεφανόπουλο του ABC This Week

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μαζί   μας είναι τώρα ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken. Γραμματέα Blinken, σας ευχαριστούμε που ήρθατε μαζί μας σήμερα το πρωί.

Τώρα γνωρίζουμε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν έχει δυνάμεις που περιβάλλουν την Ουκρανία σε τρεις πλευρές.

Έχει ξεκαθαρίσει ότι πιστεύει ότι η Ρωσία και η Ουκρανία είναι ένας λαός. Πιστεύετε ότι έχει ήδη πάρει την απόφαση να πάρει τον έλεγχο της Ουκρανίας;

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΠΛΙΝΚΕΝ:   Γιώργο, δεν ξέρω αν έχει ληφθεί η απόφαση, και είναι ξεκάθαρο ότι του έχουμε προσφέρει δύο δρόμους μπροστά.

Το ένα είναι μέσω της διπλωματίας και του διαλόγου.

Το άλλο είναι μέσω της αποτροπής και των τεράστιων συνεπειών για τη Ρωσία εάν ανανεώσει την επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας.

 Και πρόκειται να δοκιμάσουμε την πρόταση για τον δρόμο που θέλει να ακολουθήσει ο Πρόεδρος Πούτιν αυτή την εβδομάδα.

Έχουμε σημαντικές συνομιλίες που γίνονται μεταξύ μας απευθείας στο ΝΑΤΟ, στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, και το ερώτημα πραγματικά τώρα είναι αν ο Πρόεδρος Πούτιν θα ακολουθήσει το δρόμο της διπλωματίας και του διαλόγου ή θα επιδιώξει την αντιπαράθεση.

ΕΡΩΤΗΣΗ:   Ποιες είναι αυτές οι τεράστιες συνέπειες εάν όντως η Ρωσία εισβάλει;

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΠΛΙΝΚΕΝ:   Εργαζόμαστε σε τεράστια συνεργασία με ευρωπαίους εταίρους και συμμάχους και όχι μόνο για να καταστήσουμε σαφές ότι θα υπάρξουν τεράστιες συνέπειες για τη Ρωσία εάν ανανεώσει την επιθετικότητά της, με τις οποίες εννοώ οικονομικές, χρηματοοικονομικές και άλλες συνέπειες, όπως καθώς και το ΝΑΤΟ είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρέπει να ενισχύσει τις θέσεις του στην ανατολική του πλευρά κοντά στη Ρωσία, καθώς και να συνεχίσει να παρέχει αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία.

Και δεν το λέω μόνο εγώ, Γιώργο. Είχαμε οι κορυφαίες δημοκρατικές οικονομίες στον κόσμο, η G7, να ξεκαθαρίσουν ότι θα υπάρξουν τεράστιες συνέπειες – η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι σύμμαχοι και εταίροι του ΝΑΤΟ επίσης.

 Επομένως, συνεργαζόμαστε πολύ στενά μαζί τους τις τελευταίες εβδομάδες για να λάβουμε τα συμφωνηθέντα, αποφασισμένα και με κάποιες λεπτομέρειες.

ΕΡΩΤΗΣΗ:   Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη έχουν επιβάλει μια σειρά κυρώσεων στους Ρώσους που ξεκινούν από την πρώτη εισβολή στην Κριμαία υπό την κυβέρνηση Ομπάμα.

 Έχουν επιβληθεί. Είναι ακόμα στη θέση τους. Δεν έχουν δουλέψει. Τι διαφορετικό θα είναι αυτή τη φορά;

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΠΛΙΝΚΕΝ: Ο   Πρόεδρος Μπάιντεν ήταν ξεκάθαρος ότι εξετάζουμε τη λήψη μέτρων που δεν έχουμε λάβει στο παρελθόν και ότι οι συνέπειες για τη Ρωσία θα είναι σοβαρές.

Και αυτό είναι κάτι που ο Πρόεδρος Πούτιν θα πρέπει να συνυπολογίσει στον λογισμό του. Και πάλι, η ισχυρή μας προτίμηση είναι μια διπλωματική επίλυση αυτής της πρόκλησης, αλλά τελικά αυτό εξαρτάται από τη Ρωσία.

Εάν πρόκειται να συμμετάσχουν με ουσιαστικό τρόπο σε διάλογο, εάν είναι έτοιμοι να λάβουν αμοιβαία μέτρα για να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τις ανησυχίες τους για την ασφάλεια αλλά και τις ανησυχίες μας για την ασφάλεια, τότε μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο. Αν όχι, ακολουθούμε έναν πολύ διαφορετικό δρόμο.

ΕΡΩΤΗΣΗ:   Τι γίνεται με τη στρατιωτική βοήθεια προς τους Ουκρανούς;

Ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουκρανία Τζον Χέρμπστ είπε αυτή την εβδομάδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εξοπλίσουν τώρα τους Ουκρανούς. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ:

«Η σειρά είναι λάθος.

Τα όπλα θα πρέπει να σταλούν τώρα και η στάση δύναμης θα πρέπει να ενισχυθεί στα ανατολικά τώρα, λέγοντας στη Μόσχα ότι μπορούμε πάντα να τα αποσύρουμε όταν σταματήσετε τη συσσώρευσή σας κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας».

Γιατί να μην ακολουθήσετε τις συμβουλές του;

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΠΛΙΝΚΕΝ:   Λοιπόν, παρέχουμε σημαντική αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων δύο εβδομάδων, σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια μόνο φέτος. Αυτό συνεχίζεται. Αυτό θα συνεχιστεί.

Και αν υπάρξει περαιτέρω επιθετικότητα από τη Ρωσία κατά της Ουκρανίας, θα το δούμε ακόμη περισσότερο. Φροντίζουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας, και άλλοι σύμμαχοι και εταίροι κάνουν το ίδιο, ότι η Ουκρανία έχει τα μέσα να αμυνθεί.

Αλλά Γιώργο, είναι επίσης σημαντικό να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε όχι μόνο πώς φτάσαμε εδώ, αλλά γιατί είναι τόσο σημαντικό.

Το πώς φτάσαμε εδώ οφείλεται στο γεγονός ότι η Ρωσία έχει διαπράξει επανειλημμένες επιθετικές ενέργειες εναντίον των γειτόνων της που χρονολογούνται περισσότερο από μια δεκαετία – Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία το 2014, και τώρα υπάρχει η προοπτική να το κάνει ξανά.

Και την ίδια στιγμή, αυτό είναι μεγαλύτερο ακόμη και από την Ουκρανία.

Αυτό αφορά ορισμένες βασικές αρχές των διεθνών σχέσεων που εγγυώνται την ειρήνη και την ασφάλεια: η αρχή ότι ένα έθνος δεν μπορεί απλώς να αλλάξει τα σύνορα ενός άλλου με τη βία.

την αρχή ότι ένα έθνος δεν μπορεί να υπαγορεύει σε ένα άλλο τις επιλογές του και με ποιον θα συνδεθεί· την αρχή ότι δεν μπορούμε να έχουμε χώρες που ασκούν σφαίρες επιρροής για να υποτάξουν τους γείτονές τους.

Αυτό πρέπει να είναι ένα λείψανο του παρελθόντος.

Όλα αυτά παίζονται εδώ.

 Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να υπερασπιζόμαστε όχι μόνο την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, αλλά και για αυτές τις βασικές αρχές.

Νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να προχωρήσουμε μέσω του διαλόγου, μέσω της διπλωματίας, για να αντιμετωπιστούν οι όποιες εύλογες ανησυχίες μπορεί να έχει η Ρωσία, υπό τον όρο ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει επίσης τις ανησυχίες μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ:   Ποιες είναι οι εύλογες ανησυχίες; Ποιες είναι οι εύλογες ανησυχίες τους;

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΠΛΙΝΚΕΝ:   Λοιπόν, κοιτάξτε, είχαμε στο παρελθόν συμφωνίες που αντιμετώπισαν ανησυχίες και από τις δύο πλευρές, για παράδειγμα, την ανάπτυξη ενδιάμεσων πυρηνικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Υπήρχε συνθήκη. Δυστυχώς, η Ρωσία ανέπτυξε και ανέπτυξε όπλα που παραβιάζουν αυτή τη συνθήκη.

Η προηγούμενη διοίκηση αποχώρησε από αυτό. Μπορεί να υπάρχουν λόγοι για ανανέωση.

Ομοίως, υπάρχουν συμφωνίες για την ανάπτυξη συμβατικών δυνάμεων στην Ευρώπη για θέματα όπως το εύρος και η κλίμακα των ασκήσεων που, αν τηρηθούν αμοιβαία, δηλαδή, η Ρωσία εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της τις οποίες έχει επανειλημμένα παραβιάσει, τότε υπάρχουν λόγοι για μείωση της έντασης , δημιουργώντας μεγαλύτερη διαφάνεια, δημιουργώντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, όλα αυτά θα ανταποκρίνονταν στις ανησυχίες που ισχυρίζεται ότι έχει η Ρωσία.

ΕΡΩΤΗΣΗ:   Άρα είστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσετε τα επίπεδα στρατευμάτων, είστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσετε την ανάπτυξη πυραύλων, είστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσετε τις ασκήσεις εκπαίδευσης;

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΠΛΙΝΚΕΝ:   Κοιτάξτε, είμαστε – επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος για μερικά πράγματα.

Πρώτον, όταν πρόκειται για την ανάπτυξη των δυνάμεων και των επιπέδων στρατευμάτων, δεν εξετάζουμε τα επίπεδα στρατευμάτων.

Αντίθετα, εάν η Ρωσία διαπράξει εκ νέου επίθεση κατά της Ουκρανίας, νομίζω ότι είναι πολύ δίκαιη προοπτική το ΝΑΤΟ να ενισχύσει τις θέσεις του κατά μήκος της ανατολικής πλευράς του, τις χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία.

Αλλά όταν πρόκειται, για παράδειγμα, για το εύρος και την κλίμακα των ασκήσεων, πράγματα που αντιμετωπίστηκαν στη Συνθήκη για τις Συμβατικές Δυνάμεις στην Ευρώπη και τα οποία παραβίασε η Ρωσία, αυτά είναι πράγματα που μπορούμε να δούμε.

Υπάρχουν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, υπάρχουν μέτρα μείωσης του κινδύνου, τα οποία, εάν γίνουν αμοιβαία, νομίζω ότι μπορούν πραγματικά να μειώσουν τις εντάσεις και να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες.

Το άλλο πράγμα που είναι τόσο σημαντικό είναι αυτό, Γιώργο.

Ήμασταν πολύ ξεκάθαροι με τη Ρωσία επανειλημμένα ότι δεν πρόκειται να κάνουμε ή να δεσμευτούμε σε τίποτα για την Ευρώπη χωρίς την Ευρώπη.

Επομένως, οτιδήποτε αφορά τα συμφέροντα ασφάλειας της Ευρώπης θα γίνει σε πλήρη συντονισμό μαζί τους με τους Ευρωπαίους στο τραπέζι.

ΕΡΩΤΗΣΗ:   Τι θα σας πει ότι ο Πρόεδρος Πούτιν είναι σοβαρός στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης μέσω διαπραγματεύσεων;

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΠΛΙΝΚΕΝ:   Λοιπόν, ένα πράγμα είναι αυτό.

 Εάν πράγματι πρόκειται να σημειώσουμε πρόοδο σε αυτές τις συνομιλίες που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα –αλλά δεν νομίζω ότι θα δούμε επιτεύγματα την επόμενη εβδομάδα– θα ακούσουμε τις ανησυχίες τους, θα ακούσουν τις ανησυχίες μας , και θα δούμε αν υπάρχουν λόγοι για πρόοδο.

Αλλά για να σημειωθεί πραγματική πρόοδος, είναι πολύ δύσκολο να το δούμε να συμβαίνει όταν υπάρχει μια συνεχιζόμενη κλιμάκωση, όταν η Ρωσία έχει ένα όπλο στο κεφάλι της Ουκρανίας με 100.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορά της, η πιθανότητα να διπλασιαστεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Έτσι, εάν βλέπουμε αποκλιμάκωση, εάν βλέπουμε μείωση των εντάσεων, αυτό είναι το είδος του περιβάλλοντος στο οποίο θα μπορούσαμε να σημειώσουμε πραγματική πρόοδο και, πάλι, να αντιμετωπίσουμε ανησυχίες, εύλογες ανησυχίες και από τις δύο πλευρές.

ΕΡΩΤΗΣΗ:   Και αυτό, φυσικά, έρχεται στον απόηχο των Ρώσων αλεξιπτωτιστών που πήγαν στο Καζακστάν αυτή την εβδομάδα για να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Ο κύριος Ρώσος διαπραγματευτής στις συνομιλίες που ξεκινούν απόψε με τις Ηνωμένες Πολιτείες είπε: «Δεν είναι δουλειά των Ηνωμένων Πολιτειών τι συμβαίνει στο Καζακστάν», ότι – δεν θα το συζητήσουν σε αυτές τις συνομιλίες.

 Τι πιστεύετε για αυτόν τον χαρακτηρισμό και θα προβάλουν οι ΗΠΑ το Καζακστάν στις συνομιλίες αυτή την εβδομάδα;

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΠΛΙΝΚΕΝ:   Λοιπόν, έχουμε πραγματικές ανησυχίες για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στο Καζακστάν.

Μίλησα με τον ομόλογό μου, τον υπουργό Εξωτερικών. Έχουμε καταστήσει σαφές ότι αναμένουμε από την κυβέρνηση του Καζακστάν να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές με τρόπους που σέβονται τα δικαιώματά τους, που αποσύρονται από τη βία ταυτόχρονα. Φυσικά, έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τους θεσμούς της —

ΕΡΩΤΗΣΗ:   Οι εντολές τώρα είναι να πυροβολήσουν για να σκοτώσουν.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΠΛΙΚΕΝ:   Αυτό είναι κάτι που απορρίπτω κατηγορηματικά.

 Η διαταγή shoot-to-kill, στον βαθμό που υπάρχει, είναι λάθος και πρέπει να ακυρωθεί.

 Και το Καζακστάν έχει την ικανότητα να διατηρεί τον νόμο και την τάξη, να υπερασπίζεται τους θεσμούς του κράτους, αλλά να το κάνει με τρόπο που σέβεται τα δικαιώματα των ειρηνικών διαδηλωτών και επίσης αντιμετωπίζει τις ανησυχίες που έχουν εγείρει – οικονομικές ανησυχίες, ορισμένες πολιτικές ανησυχίες.

Έχουμε πραγματικά ερωτήματα σχετικά με το γιατί ήταν απαραίτητο να καλέσουμε σε αυτόν τον οργανισμό στον οποίο η Ρωσία ηγείται και αποτελεί μέρος.

Αυτά θα πρέπει να είναι πράγματα που η κυβέρνηση του Καζακστάν μπορεί να χειριστεί μόνη της και να τα χειριστεί με σεβασμό των δικαιωμάτων.

ΕΡΩΤΗΣΗ:   Δηλαδή οι Ηνωμένες Πολιτείες θα το θέσουν σε αυτές τις συνομιλίες αυτή την εβδομάδα;

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΠΛΙΝΚΕΝ:   Οι συνομιλίες αυτή την εβδομάδα επικεντρώνονται, κοιτάξτε, σε τρία πράγματα. Πρώτον, υπάρχουν άμεσες διμερείς συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών ως μέρος κάτι που ονομάζουμε Στρατηγικό Διάλογο για τη Σταθερότητα.

Αυτό ήταν κάτι που δημιουργήθηκε αφότου επεκτείναμε τη συμφωνία New START στις αρχές του περασμένου έτους για να δούμε αν υπήρχαν άλλα βήματα που θα μπορούσαν να κάνουν οι χώρες μας από κοινού για τον έλεγχο των εξοπλισμών. Αυτό θα είναι το επίκεντρο αυτών των συνομιλιών.

ΝΑΤΟ-Ρωσία, το συμβούλιο συνεδριάζει. Αυτός είναι ένας τομέας όπου μπορούμε να εξετάσουμε ζητήματα που επηρεάζουν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και τα συμφέροντα της Ρωσίας.

Και μετά ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, αυτός συγκεντρώνει 57 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, των ευρωπαίων συμμάχων και εταίρων, και εκεί μπορούμε να μιλήσουμε για γενικά ζητήματα ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Υπάρχουν λοιπόν πολλά πράγματα που είναι δυνητικά στο τραπέζι και δεσμευόμαστε να δούμε αν μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να προχωρήσουμε διπλωματικά μέσω του διαλόγου.

Αυτός είναι ο υπεύθυνος τρόπος αντιμετώπισης αυτών των διαφορών.

ΕΡΩΤΗΣΗ:   Υπουργέ Blinken, ευχαριστώ για τον χρόνο σας σήμερα το πρωί.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΠΛΙΝΚΕΝ:   Ευχαριστώ, Γιώργο.

Χαίρομαι που είμαι μαζί σου.

https://www.state.gov/secretary-antony-j-blinken-with-george-stephanopoulos-of-abc-this-week/

Τα ακόλουθα αποδίδονται στον εκπρόσωπο Τύπου Ned Price:

Ο υπουργός Εξωτερικών Antony J. Blinken μίλησε σήμερα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 Ο υπουργός Εξωτερικών Μπλίνκεν και ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου συζήτησαν τη σημασία του συνεχούς συντονισμού σχετικά με την απειλή της ρωσικής κλιμάκωσης στην Ουκρανία.

Συζήτησαν επίσης θέματα σχετικά με το Κέρας της Αφρικής, τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου από την Τουρκία για να συζητήσουν τη διαδικασία ομαλοποίησης με την Αρμενία και ευκαιρίες για εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας και ως Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση τομέων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

https://www.state.gov/secretary-blinkens-call-with-turkish-foreign-minister-cavusoglu-5/

Ο Ερντογάν πίσω από το πραξικόπημα στο Καζακστάν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ματαίωσε εν τη γενέσει του έναν ακόμη πόλεμο, που υποκίνησε το ΝΑΤΟ και η Αμερική μέσο της Τουρκίας. Ο αρχηγός των ταραχών με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του Καζακστάν είναι γκρίζος λύκος !!!

https://arisvinews.blogspot.com/2022/01/blog-post.html?fbclid=IwAR0zVCPtgiw3ym0PFaYmA-YzqDz_DUghixskcIJO2Sh6HT8fjUFXsoOd4oA

Τα παρακάτω αποδίδονται στον εκπρόσωπο Τύπου Ned Price:

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν συνομίλησε σήμερα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Ο αναπληρωτής γραμματέας Σέρμαν και ο υπουργός Εξωτερικών Δένδιας τόνισαν τη σημασία της προώθησης της αλληλεγγύης και της σταθερότητας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Ο Αναπληρωτής Γραμματέας και Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισαν επίσης τη σημασία του συνεχούς συντονισμού μεταξύ των Συμμάχων και των εταίρων του ΝΑΤΟ, μεταξύ άλλων μέσω της προετοιμασίας πρωτοφανών οικονομικών μέτρων, για την αποτροπή της Ρωσίας από περαιτέρω στρατιωτική δράση και επιθετικότητα.

https://www.state.gov/deputy-secretary-shermans-call-with-greek-foreign-minister-dendias/

Δελτία Τύπου Αμερικής υπουργού εξωτερικών

https://www.state.gov/press-releases/

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>