«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΙ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ 2022;

ειδησεις αα

 Ορμητικό και βίαιο μπήκε το 2022 και μας φέρνει πολλά και διάφορα.

Θα θίξουμε ακροθιγώς τα κυριότερα:

Ο Covid19 φαίνεται ότι θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί τον κόσμο  με  ηπιότερα συμπτώματα  σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα.

Ας ελπίσουμε ότι το καλοκαίρι θα το περάσουμε ήρεμα αν δεν ενσκήψει κάποια νέα μετάλλαξη.

Ουκρανικό: Το επόμενο 15ήμερο θα πάρουμε μια πρώτη γεύση αν θα ομαλοποιηθούν οι σχέσεις της Δύσης(ΗΠΑ-ΝΑΤΟ) με τη Ρωσία εξ αιτίας του θέματος της Ουκρανίας ή θα πάμε  προς όξυνση.

Αν επιμείνει το ΝΑΤΟ  στην ένταξη της στους κόλπους του τότε η κατάσταση οδηγεί τη Μόσχα   σε  πόλεμο .

Αυτή η κρίση μπορούσε να αποφευχθεί αν στη συνάντηση της Μάλτας μεταξύ Ρήγκαν – Κορμπατσόφ οι Ρώσοι ζητούσαν πριν από την διάλυση του Συμφώνου Βαρσοβίας τη δημιουργία και υπογραφή συμφωνίας για την δημιουργία “buffer zone” (μαξιλαριού μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας) .

Τότε πιάστηκαν «κότσοι.

Η χώρα μας έχει συμφέρον για   προσέγγιση  ΗΠΑ-Ρωσίας   διότι έτσι  υποβαθμίζεται  ο τουρκικός παράγων

Μεταναστευτικό    Όσο ο τρίτος κόσμος μαστίζεται από πολέμους,  ταραχές , στυγνούς δικτάτορες και φυσικά από ανεργία , φτώχεια και έλλειψη αναπτύξεως, το παγκόσμιο μεταναστευτικό «τσουνάμι»  θα  αυξάνει    προς τις  ΗΠΑ και ιδιαίτερα προς την Ε.Ε.

Όλοι οι φτωχοί  επιθυμούν μια θέση στους «παραδείσους» της κοινωνικής  πρόνοιας σε βάρος των γηγενών πληθυσμών

Αντιπαράθεση ΗΠΑ-Κίνας: Τούτο  είναι  ζωτικής σημασίας  για τις ΗΠΑ   και θα εξελίσσεται επί μακρόν  καθότι είναι   οικονομικό και γεωστρατηγικό με προβολή στο μέλλον.

Η Κίνα δεν κάνει βιαστικά βήματα.

Τους στόχους της καταλαμβάνει οικονομικά, διπλωματικά  και πολιτιστικά και  λιγότερο  στρατιωτικά .

Εμάς θα μας απασχολήσει το θέμα του λιμένος Πειραιώς διότι οι ΗΠΑ δε βλέπουν με καλό μάτι τον Πειραιά να  είναι η «Πύλη»  των εμπορευμάτων της Κίνας στην Ευρώπη.

Σχέσεις  Τουρκίας  ΗΠΑ- ΝΑΤΟ Η παρασπονδία της γείτονος έναντι των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ εξ αιτίας της αγοράς του Ρωσικού συστήματος S-400 αν δεν λυθεί εντός του προσεχούς έτους θα δυσχεράνει τον εξοπλισμό των Ε.Δ , αλλά και  την οικονομία και την αμυντική βιομηχανία της γείτονος.

Οι ΗΠΑ παρά την αμφιλεγόμενη στάση της  Τουρκίας τη θέλουν  εντός του ΝΑΤΟ  διότι μερικά από τα ανοίγματα της προς τα έξω μπορεί να  εξυπηρετήσουν  τα αμερικανικά συμφέροντα έναντι Ρωσίας και Κίνας( συγκρούσεις στον Καύκασο, Ουκρανία και τώρα  ταραχές στο Καζακστάν, στις  οποίες  υποψιάζονται  « δάκτυλο» Ερντογάν)

Η αφασία  της Ε.Ε Η Ευρώπη αν δε βρει μια κοινή φωνή και ένα βηματισμό προς τα μπρος δεν έχει μέλλον .

Άμεσα πρέπει να  αποκτήσει όργανα εθνικής άμυνας και ασφάλειας των συνόρων της, αλλιώς  θα συνεχίσει  την ίδια ολισθηρή πορεία προς διάλυση της.

Όταν είναι ανίκανη να προστατεύσει τα σύνορα της από  τρομοκράτες  και τα αθρόα κύματα λαθρομεταναστών το μέλλον της   προδιαγράφεται  ζοφερό.

Όταν μπορεί να έχει άφθονη ενέργεια από τα ενεργειακά πεδία  Ελλάδος-Κύπρου   και  αγοράζει  ενέργεια και εκβιάζεται από  Τουρκία και  Ρωσία τότε αυτή η Ευρώπη δεν έχει μέλλον

Αλλά και  ο Δυτικός Κόσμος αυτοκτονεί διότι αδυνατεί  να αντιμετωπίσει ενωμένος τις πολλαπλές προκλήσεις της παρούσας εποχής( ασιατική επέλαση, νεοθωμανισμός, μεταναστευτικό,  ισλαμοκρατία, ενεργειακό , σπάνιες γαίες, απολυταρχία κ.α) ΗΠΑ και Ευρώπη δεν έχουν κοινή γραμμή σε σοβαρά θέματα και πρώτη που δημιούργησε διάσπαση και διχασμό είναι η Βρετανία, η οποία όμως πληρώνει τώρα και τα επίχειρα της «ανεξαρτησίας» της.

Στον δυτικό κόσμο έχει θέση και η Ρωσία διότι ανήκει στη «Ευρασία» και παρέχει πλεονεκτήματα στη δυτική  ασφάλεια  έναντι  του ασιατικού «δράκοντα»

Σχέσεις μας με Τουρκία Αυτές θα παραμείνουν  παγιωμένες όσο καιρό η γείτονα διατηρεί αξιώσεις επί της Ελληνικής επικράτεια και όσο καιρό διατηρεί το “casus beli” και τον διεξαγόμενο   υβριδικό πόλεμο. Επομένως ακόμη και με αλλαγή ηγεσίας   και καθεστώτος στην γείτονα το «νεοθωμανικό»  δόγμα έχει μπει βαθιά στα κρανία  των Τούρκων ώστε δεν πρόκειται να αλλάξουν πορεία.

Δυστυχώς, χάσαμε μισό αιώνα σε άκαρπες και ζημιογόνες διαπραγματεύσεις που μας οδηγούν είτε στην παράδοση ή στον ακήρυκτο «υβριδικό»  πόλεμο(προπαγάνδα, φοβικό μεταναστευτικό κ.α) .

Με την ενίσχυση των Ε.Δ   θα διατηρήσουμε μια δύσκολη κατάσταση( ούτε ένοπλη σύγκρουση,  ούτε ειρήνη)  .

Εκτός και αν  οι Τούρκοι σταθμίσουν  έλλειψη  πολιτικής βουλήσεως εκ μέρους μας και προχωρήσουν σε κάποια ενέργεια στο πεδίο ώστε να μας  σύρουν  στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων εφ’ όλης της ύλης  πράγμα αδιανόητο σήμερον.

Δυστυχώς, υπάρχει ισχυρή 5η φάλαγγα της Τουρκίας στα ανώτερα κλιμάκια της πολιτικής και της καλούμενης «πνευματικής» ηγεσίας αλλά και των ΜΜΕ της πατρίδας μας

Είναι απογοητευτική η διχαστική στάση των πολιτικών δυνάμεων ακόμη και στο μέγα πρόβλημα της “ζωής ή  θανάτου” της  χώρας .

Αντί να  ΕΝΩΣΟΥΝ  τον απανταχού  Ελληνισμό και να φτιάξουν Σχέδιο Εθνικής Αναγέννησης   για να  αντισταθούμε έναντι των εχθρών μας , επιζητώντας και τη στήριξη των  Φιλελλήνων  και Συμμάχων μας, εμείς αναλισκόμαστε σε άκαρπες κομματικές  έριδες που εγγίζουν την  εθνική προδοσία , σε βαθμό   ώστε να  τους επαινούν και  χειροκροτούν οι εχθροί μας

Αμφικτύων

7/ 1/ 2022

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

http://amphiktyon.org

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>