«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η άποψη του Künstle: ισορροπία τρόμου – άνιση τακτική τρομοκράτησης

– Την 1η Ιανουαρίου, την (Καθολική) Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, ισολογισμός 
– Αν κάποιος πρέπει να φοβηθεί, είναι οι Ρώσοι του ΝΑΤΟ

του A lbrecht K ünstle *)

Αρχικά, ήμουν ειρηνιστής .

Δυσκολεύτηκα να κάνω στρατιωτική θητεία ή στρατιωτική θητεία γιατί ήξερα από μικρός ότι ποτέ δεν υπήρχαν τόσο ψέματα όσο πριν από την έναρξη των πολέμων.

Και κατά τη διάρκεια αυτού και μετά, δεν θα ειπωθούν ψέματα.

Το ίδιο συνέβαινε και τη δεκαετία του 1980, όταν οι ρωσικοί πύραυλοι ήταν και πάλι στο στήθος χειρότεροι από το πυρηνικό οπλοστάσιο του ίδιου του ΝΑΤΟ.

Γι’ αυτό συμμετείχα στο κίνημα της ειρήνης γιατί ήμουν πολύ προσεκτικός στην αριθμητική ισορροπία του τρόμου.

Δεν παίρνω τη λέξη φρίκη στο στόμα μου ελαφρά, γιατί ήμασταν τυχεροί αρκετές φορές που ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν πήρε κατά λάθος τον δρόμο του.

Αλλά η σημερινή γενιά των διαμορφωτών κοινής γνώμης δεν είναι πιο ασφαλής από τους ταραχοποιούς τότε. Πάρτε τον Claus Kleber, για παράδειγμα , ο οποίος -δόξα τω Θεώ- συντόνισε το τελευταίο του «heute journal» στο τέλος της χρονιάς. Υπενθυμίζουμε: Στις 4 Απριλίου 2019, ο τηλεοπτικός παρουσιαστής του ZDF Claus Kleber ανακοίνωσε την έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου στην αρχή του “heute journal” . Με μια σοβαρή έκφραση λέει την εξής φράση:

« Καλησπέρα, δια θαλάσσης και αεροπορικώς, Αμερικανοί, Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι σύμμαχοι είναι καθ’ οδόν προς την Εσθονία σήμερα για να απωθήσουν τις ρωσικές μονάδες που έχουν εγκατασταθεί εκεί στην Κριμαία όπως έκαναν πριν από μερικά χρόνια» .

Στην επόμενη πρόταση, ο Kleber δίνει το ξεκάθαρο ότι το «αστείο» αφορούσε μόνο την 70η επέτειο από την ίδρυση του ΝΑΤΟ.

Το γεγονός ότι τότε δεν ξέσπασε πανικός στη χώρα « οφείλονταν πιθανότατα στην ευτυχή συγκυρία ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού – ειδικά οι νεότεροι – αντιλαμβάνονται οριακά ή καθόλου τις πληροφορίες που προσφέρουν οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, όπως καθώς και το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι στο mainstream, που αντηχούν από τις μηχανές, ουρλιάζουν από τις οθόνες και ψιθυρίζουν από την εφημερίδα, απλώς δεν εμπιστεύονται », σχολίασε ο Achgut στις 29 Δεκεμβρίου 2021 .

Δυστυχώς, από κοινού, τα άλλα μέσα ενημέρωσης ζωγραφίζουν ξανά μια ρωσική απειλή στον τοίχο, επειδή ο Πούτιν είχε στρατιωτικούς ελιγμούς -όχι σε άλλες χώρες, όπως κάνουν οι χώρες του ΝΑΤΟ- αλλά στο δικό του έδαφος. 100.000 στρατιώτες από τις 3,345 εκατομμύρια ένοπλες δυνάμεις τους στάθηκαν στα ρωσικά σύνορα με την Ουκρανία. Αν αγνοήσουμε μια τέτοια προσέγγιση, οι Ρώσοι θα γίνουν αλαζονικοί και θα βρεθούν στον Ρήνο λίγες μέρες αργότερα, εικάστηκε.

Ποιος πρέπει να φοβάται ποιον; Ακόμα κι αν βάλεις τον αριθμό των στρατευμάτων σε σχέση με τον αντίστοιχο πληθυσμό, οι Ρώσοι δεν είναι μεταξύ των δέκα κορυφαίων.Το ΝΑΤΟ έχει πάνω από 200.000 στρατιώτες περισσότερους από τη Ρωσία. « Αλλά οι Ρώσοι έχουν περισσότερα τανκς», αντέτειναν. Όχι , έχουν 3.000 λιγότερα, η αναλογία είναι 18.741 προς 15.500 τανκς. « Αλλά επειδή η Ρωσία είναι τόσο μεγάλη, πρέπει να έχετε μεγαλύτερη αεροπορία»; Όχι , εδώ η αναλογία είναι ακόμη και 7: 1, το ΝΑΤΟ έχει περισσότερα από 21.000 αεροσκάφη, η Ρωσία μόνο πάνω από 3.000 – τα οποία, ωστόσο, μπορούν πραγματικά να πετάξουν. Μόνο όταν πρόκειται για πυραυλικά συστήματα υπερτερεί η Ρωσία κατά 10%. Πηγή:Σύγκριση του στρατού του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας | Statista .

Ιδού ο ισολογισμός των εξοπλιστικών δαπανών σε σύγκριση: Το 2020 περίπου 2.000 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν παγκοσμίως για οπλισμό, για ρουκέτες, τανκς, πυρομαχικά και στρατιώτες. Από αυτό, το 3,7 τοις εκατό αντιπροσώπευε το ΝΑΤΟ και το 39 τοις εκατό η Ρωσία – δίνεται η εντύπωση. ΟΧΙ. Είναι το ανάποδο! Και οι δαπάνες όπλων των άλλων χωρών του ΝΑΤΟ προστίθενται στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ. Μόνο η Γερμανία και η Γαλλία έχουν μεγαλύτερο μερίδιο με 5,4 τοις εκατό από τη Ρωσία με 3,7 τοις εκατό (πηγή Sipri ). Τα κράτη του ΝΑΤΟ βάζουν 15 φορές περισσότερα χρήματα σε εξοπλισμούς από τη Ρωσία! Τίποτα για την άμυνα; Κάθε πλευρά ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν ούτε υπουργοί πολέμου.

Αλλά οι απόλυτοι αριθμοί πρέπει να τεθούν σε σχέση με την οικονομική ισχύ των χωρών , όπως έκανε η Handelsblatt σε σχέση με το SIPRI. Η Ρωσία ξοδεύει ένα εντυπωσιακό 4,3 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της για τον στρατό της. Από την πλευρά του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ ξοδεύουν το 3,5%, πάνω από το ένα τρίτο των παγκόσμιων δαπανών για όπλα. Μεγάλη Βρετανία 2,5 τοις εκατό. Γαλλία 2,1 τοις εκατό. Γερμανία 1,3 τοις εκατό. Ιταλία 1,6 τοις εκατό. Σε αυτό προστίθενται οι εξοπλιστικές δαπάνες των υπόλοιπων 25 χωρών του ΝΑΤΟ. Έτσι το ΝΑΤΟ είναι 15 φορές ανώτερο από τη Ρωσία. Η Ρωσία θα έπρεπε να βάλει τα μισά από τα ρούβλια που παράγει στον στρατό για να συμβαδίσει με τη Δύση.

Η στρατηγική των νικητριών δυτικών δυνάμεων ήταν η εξόπλιση της Ρωσίας , και αυτό προφανώς επιδιώκεται. Πριν από είκοσι χρόνια, η κούρσα των εξοπλισμών που είχε επιβραδυνθεί πριν από 50 χρόνια αναζωπυρώθηκε από τις ΗΠΑ – τρεις μήνες μετά την καταστροφή των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη. Δεν ήταν οι Ρώσοι που κατέστρεψαν το WTC, αλλά μαχητές από αραβικές χώρες που αναβαθμίζονται από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ. Ο κόσμος είναι ένα τρελοκομείο και οι ΗΠΑ είναι ο οικοδεσπότης. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής, μέχρι να αντικατασταθεί η παγκόσμια κυριαρχία τους. Όχι από τη Ρωσία, αλλά από την Κίνα! Η Κίνα, που δεν θα νικήσει στρατιωτικά, αλλά οικονομικά τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη στα κινεζικά στάγδην.

Αυτό που θέλει η Ρωσία είναι η εγγύηση ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και ότι το ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσει να τοποθετήσει στρατό απευθείας στα ρωσικά σύνορα. Μετά τις αθετημένες υποσχέσεις της Δύσης τη δεκαετία του 1990 ότι το ΝΑΤΟ «δεν θα επεκταθεί καμία ίντσα» προς τα ανατολικά, ο Πούτιν « δεν θέλει να ξεγελαστεί ξανά ». Η θέση του: μετά τη ΛΔΓ, το Ανατολικό Μπλοκ έχει χάσει άλλες εννέα χώρες από το ΝΑΤΟ από το 1999. Για τον Πούτιν αυτό σημαίνει κόκκινη γραμμή και ζητά να σταματήσει η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά . Δεν θέλω να είμαι στο δέρμα του Πούτιν περισσότερο από αυτό του λαού του. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να εμποδίζει την επόμενη γενιά μου να δει τον επιτιθέμενο μόνο του στον Ρώσο Πούτιν.

Υπάρχουν όμως και ιδεολόγοι * και ταραχοποιοί στο εξωτερικό, όπως δείχνει το παράδειγμα : ” Το Κρεμλίνο μπορεί να υπάρχει μόνο σε κατάσταση σύγκρουσης, χρειάζεται πάντα νέους εχθρούς και το μόνο επιχείρημά του είναι η απειλή της βίας .” Έτσι, ο σχολιαστής του NZZ εννοεί ότι οι Ρώσοι χρειάζονται τον ψυχρό πόλεμο σαν τη βότκα τους. Και κάθε μέρα τα ΜΜΕ μας ανακοινώνουν κάτι ανάλογο μεταξύ των γραμμών. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι περίπου έτσι έμοιαζε ο πόθος για πόλεμο τις ημέρες πριν από την έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου (* Οι ιδεολόγοι είναι άνθρωποι που δεν αφήνουν τον εαυτό τους να παραπλανηθεί στη σκέψη τους από γεγονότα για το αντίθετο).

Μπορούμε να αποτρέψουμε την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ; ΝΑΙ, μπορούμε αν θέλουμε! Όπως και εμείς -δόξα τω Θεώ- μπορούμε να αποφασίσουμε να μην δεχτούμε την Τουρκία στην ΕΕ. Ήταν λάθος να συμπεριληφθεί η απρόβλεπτη χώρα στο ΝΑΤΟ. Ομοίως, θα ήταν λάθος να συμπεριληφθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Θα πρέπει να προτιμήσουμε να αφήσουμε τους Γερμανούς στρατιώτες να βοηθήσουν στα τμήματα υγείας μας -παρά όλες τις επιφυλάξεις- παρά να τους αναπτύξουμε στην Ουκρανία. Και τι θα ήταν ένας Lauterbauch χωρίς έναν στρατηγό στο πλευρό σας;

Γιατί αν βάλεις ένα σκύλο σε απελπιστική κατάσταση, θα δαγκώσει. Αυτό ισχύει και για έναν ηγεμόνα ή/και τον λαό του, ακόμα κι αν ήταν η τελευταία του μπουκιά. Η τετράμηνη μάχη για τη Μόσχα και η εξίσου μακρά μάχη για το Στάλινγκραντ ένα χρόνο αργότερα έδειξαν ότι ένας λαός με κουλτούρα και θέληση παρόμοια με τη δική μας μπορεί να απελευθερωθεί από μια απελπιστική κατάσταση. Προς λύπη των πατέρων και των προπατόρων μας. Αυτό θα πρέπει να είναι μια προειδοποίηση για να μην παραπλανηθούμε από τη στρατιωτική κατωτερότητα του ρωσικού «εχθρού».

Ή μήπως οι ταραχοποιοί προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή από 20 χρόνια προόδου στη Ρωσία; ΑΕΠ 7 φορές υψηλότερο, σε ρούβλια 21 φορές. Η βρεφική θνησιμότητα μειώθηκε 4 φορές. Οι αμβλώσεις 4 φορές λιγότερες, το ποσοστό γεννήσεων αυξήθηκε στο 1,75. Η συγκομιδή σιτηρών διπλασιάστηκε, το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε κατά πέντε χρόνια. Η ανεργία μειώθηκε κατά 2/3 και η φτώχεια μειώθηκε στο μισό. 6 φορές περισσότεροι τουρίστες και οι Ρώσοι πιθανότατα θα ήταν χαρούμενοι αν συνεχίζαμε να ερχόμαστε ως τουρίστες και όχι να περιπολούμε τα σύνορά τους ως στρατιώτες του ΝΑΤΟ.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: Στην άλλη πλευρά της πολιτικά καθοδηγούμενης αντιπαράθεσης βρίσκεται ένας λαός με παρόμοια κουλτούρα αιώνων και με πλειοψηφία χριστιανός . Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει 150 εκατομμύρια μέλη, η Καθολική Εκκλησία στη Γερμανία μόλις 22 εκατομμύρια. Ας περιμένουμε τη διακήρυξη της Διάσκεψης των Γερμανών Επισκόπων για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης το 2022.

https://ansage.org/gleichgewicht-des-schreckens-oder-ungleiche-angstmache/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>