«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αυτή η προδοτική βουλή θα βάλει τέλος στην κατά εντολή σχεδιασμένη γενοκτονία;;; Και βίντεο.

 ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

 

Ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ Δ. Γάκης ζητάει από τον Άρειο Πάγο να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του Γ. Τράγκα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021, 12:27

Αίτημα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απέστειλε ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ Δημήτρης Γάκης, ζητώντας τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Γιώργου Τράγκα.

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ παρακάτω σας έχει αρκετά στοιχεία να κρίνετε αυτήν την εγκάθετη βουλή και ειδικά την κυβέρνηση ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ. την επιμέλεια έκανε ο ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» είχε ζητήσει να του χορηγηθούν μονοκλωνικά αντισώματα, όμως το αίτημά του φαίνεται να απορρίφθηκε. Με αυτό το γεγονός καταπιάνεται ο Δ. Γάκης, ο οποίος ζητάει να γίνει έρευνα.

Το αίτημα του Δ. Γάκη προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΡΑΓΚΑ.

Είναι γνωστός ο απηνής διωγμός, που οδηγούσε στην επαγγελματική εξόντωση του Γεωργίου Τράγκα, που εκπορεύονταν από το Κυβερνητικό περιβάλλον…

Η Φυσική, όμως, απώλειά του χρήζει άμεσης και σε βάθος Εισαγγελικής Διερεύνησης.

Η άρνηση χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων, σε άτομο υψηλού κινδύνου, το οποίο είχε απόλυτη ένδειξη χορήγησης, εγείρει ισχυρές υποψίες, τη στιγμή μάλιστα που στο παρελθόν χορηγήθηκαν προς ημετέρους… Αυτό είχε καταγγελθεί με ανάρτηση του ιδίου!

Θα πρέπει να διερευνηθεί άμεσα αν υπήρξε αίτημα χορήγησής τους από τους θεράποντες, αν υπήρξε άρνηση ή καθυστέρηση έγκρισης από την αρμόδια επιτροπή, και πλήρης τεκμηρίωση των ενεργειών προς απόδοση ευθυνών και διερεύνηση σε βάθος εάν υφίστατο σχέδιο Φυσικής Εξόντωσής του.

Ζητώ από την Εξοχότητά σας να οριστώ πραγματογνώμων για να συμπαρασταθώ στο έργο σας διερευνώντας σε βάθος την περίπτωση.

Είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη μας να διαλευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης και να αποσειστεί κάθε σκοτεινή σκέψη, κάτι που πρωτίστως θα έπρεπε να είχαν φροντίσει οι Κυβερνώντες για την αυτοπροστασία τους.

Με τιμή

Δημήτριος Μιχ. Γάκης

Χειρουργός

π. Διοικητής Παν. Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Εξειδικευθείς σε Αντιμετώπιση Βιολογικών Απειλών».

Μητσοτάκη ξέρουμε πολύ καλά: και γνώριζε για νεκρούς (για μελέτες ότι πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι εκτός ΜΕΘ) και είπε συνειδητά ψέματα στη βουλή ότι δεν γνώριζε. Και όχι μόνο γνώριζε αλλά και κούναγε το δάχτυλο στους αντίπαλους, υψώνοντας τη φωνή του.

Ο κύριος Μητσοτάκης ζητούσε κάποια μελέτη από τον Αλέξη Τσίπρα όταν τη μελέτη αυτή την είχε ο ίδιος, μήνες ολόκληρους, στο συρτάρι του. Έλεγε ψέματα και οι νεκροί αυξάνονταν, πλησιάζουν τις 20 χιλιάδες! Το τελευταίο τριήμερο έχουμε 303 νεκρούς.

Σήμερα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ψιλο-έθαψαν τη μελέτη Τσιόδρα. Και στα κανάλια περνούσαν το θέμα ως καυγά μεταξύ κομμάτων διαβάζοντας τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις. Χωρίς καμία κριτική στον πρωθυπουργό και τα αποδεδειγμένα ψέματά του για τους νεκρούς.

https://www.efsyn.gr/politiki/paraskinia/323824_sti-thesi-toy-mitsotaki-itan-o-tsipras

Εικονόμου: Η μελέτη Τσιόδρα δεν ήταν σε γνώση του Μητσοτάκη -Ο Τσίπρας ευτελίζει την επιστήμη
Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
16/12/2021  12:36
Η επιστημονική μελέτη Τσιόδρα -Λύτρα δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν είχε παραδοθεί ούτε στον πρωθυπουργό ούτε σε κανέναν συνεργάτη στο Μέγαρο Μαξίμου πριν την δημοσίευσή της», ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Στην κατά μέτωπον επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Οικονόμου είπε ότι: «Οι επιστημονικές μελέτες δεν πρέπει να ευτελίζονται για την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων, πράγμα, που κάνει ο κ. Τσίπρας. Κανιβαλίζει μία επιστημονική μελέτη για να την φέρει στα δικά του μέτρα. Στον κρίσιμο χρόνο ο κ. Τσίπρας ενσυνείδητα και εμπρόθετα στέρησε από τον τόπο το απαιτούμενο ενιαίο μέτωπο στο όνομα του δικού του κομματικού συμφέροντος».

Ταυτόχρονα διευκρίνισε τα εξής: Πρώτον, η επιστημονική μελέτη δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και δεν έχει παραδοθεί σε κανένα συνεργάτη του πριν από την δημοσιοποίηση της. Δεύτερον, η εν λόγω μελέτη επαναλαμβάνει γνωστές διαπιστώσεις για την αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, αλλά και αδυναμίες σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Τρίτον, η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ γίνεται από ανάγκη έως ότου εισέλθουν στις ΜΕΘ και προφανώς η διασωλήνωση εντός ΜΕΘ έχει καλύτερη αντιμετώπιση και τέταρτον, ο κ. Τσίπρας σκόπιμα και με τρόπο χυδαίο ευτελίζει την επιστημονική έρευνα και επικεντρώνεται στις ΜΕΘ, όταν η κοινωνία γνωρίζει πόσες ΜΕΘ παρέδωσε ο κ. Τσίπρας και τι έχει πετύχει έκτοτε ο κ. Μητσοτάκης. «Χρειαζόμαστε ενότητα και προσήλωση στην αντιμετώπιση της πανδημίας, από αυτήν μας την κατεύθυνση δεν θα παρεκκλίνουμε παρά τις συκοφαντίες και την χυδαιότητες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παραμένοντας στο μέτωπο της πανδημίας, ο Γιάννης Οικονόμου, χαρακτήρισε έκτακτο το μέτρο της υποχρεωτικής επίδειξης αρνητικού PCR 72 ωρών για όλους τους ταξιδιώτες Έλληνες και μη, που επιστρέφουν στην χώρα και έχουν παραμείνει στο εξωτερικό για περισσότερες από 48 ώρες. Προσέθεσε, πως, η ισχύς του μέτρου θα διαρκέσει για την περίοδο των εορτών και ελήφθη, προκειμένου να καθυστερήσει η εκτεταμένη διασπορά της μετάλλαξης Ο και να κερδίσουμε χρόνο για να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη. Χαρακτηριστικά, ο κ. Οικονόμου γνωστοποίησε πως από την ημέρα ανακοίνωσης του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών έχουν κλειστεί περίπου 170.000 ραντεβού για την α’ δόση.

Αναφορικά με την υιοθέτηση της Αμερικανοελληνικής Αμυντικής και Διακοινοβουλευτικής Εταιρικής Σχέσης, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι αυτή αναγνωρίζει το στρατηγικό ρόλο της Ελλάδος στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νότιο Ευρώπη, υπέρ της σταθερότητας και της ασφάλειας.

Τέλος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως κατά τις σημερινές εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να τεθούν επί τάπητος η πανδημία, η μετάλλαξη «Ο», ο εμβολιασμός, η αύξηση των τιμών στην ενέργεια, η κατάσταση στην Ουκρανία και το μεταναστευτικό με αφορμή τις εξελίξεις στη Λευκορωσία. Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως θα γίνει και μία πρώτη ανταλλαγή απόψεων για το νέο στρατηγικό δόγμα της ΕΕ με βάση το έγγραφο του ύπατου εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, https://www.iefimerida.gr

Ολόκληρη η ανακοίνωση Τσιόδρα:

Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας καθώς και συνεχή εγρήγορση.

Προξενεί μεγάλη θλίψη σε έναν επιστήμονα αλλά και σε ένα απλό πολίτη, η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης, ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης. Η συγκεκριμένη δημοσίευση επιβεβαιώνει παρόμοιες παρατηρήσεις σε προηγούμενες επιδημίες, αλλά και στην παρούσα πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο. Εστιάζει στην πίεση στις κλίνες ΜΕΘ, και την εξ αυτής προκαλούμενη αυξημένη θνητότητα, η οποία επηρεάζεται από πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου (π.χ. αυξημένη ηλικία, υποκείμενα νοσήματα, βαρύτητα νόσου), συνεχίζεται και σήμερα, και αφορά στην πλειονότητά της ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Πρόσφατες αναλύσεις της επιστημονικής ομάδας του ΕΟΔΥ έχουν αναδείξει περαιτέρω όφελος του εμβολιασμού έναντι του νέου κορωνοϊού. Έως τις αρχές Δεκεμβρίου, οι ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν χάρη στον εμβολιασμό, είναι περισσότερες από 15 000. Για αυτόν το λόγο, επιθυμώ για μια ακόμη φορά, να τονίσω την σημασία του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επακόλουθη μείωση στην πίεση στο σύστημα υγείας.

Ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα φάση έχει η τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς και ή τήρηση των υπόλοιπων μέτρων ατομικής προστασίας εν όψει και της ανάδυσης της όμικρον παραλλαγής του ιού.

https://www.in.gr

Συνολικό φορτίο ασθενών, περιφερειακές ανισότητες και ενδονοσοκομειακή θνησιμότητα διασωληνωμένων ασθενών με COVID-19 στην Ελλάδα, από Σεπτέμβριο 2020 έως Μάιο 2021

Ενώ οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης επεκτείνουν την ικανότητα τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η ποιότητα της περίθαλψης υπό αυξανόμενο φορτίο ασθενών έχει λάβει λιγότερη προσοχή. Εξετάσαμε τη ενδονοσοκομειακή θνησιμότητα διασωληνωμένων ασθενών με COVID-19 στην Ελλάδα, σε σχέση με το συνολικό φορτίο διασωληνωμένων ασθενών, τη διαθεσιμότητα της μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και την περιοχή του νοσοκομείου.

Ανώνυμα δεδομένα επιτήρησης αναλύθηκαν από όλους τους διασωληνωμένους ασθενείς με COVID-19 στην Ελλάδα μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου 2020 και 6 Μαΐου 2021. Η παλινδρόμηση Poisson χρησιμοποιήθηκε για την εκτίμηση του κινδύνου θανάτου ως συνάρτηση σταθερών και χρονικά μεταβλητών συμμεταβλητών.

Η θνησιμότητα αυξήθηκε σημαντικά πάνω από 400 ασθενείς, με προσαρμοσμένη αναλογία κινδύνου 1,25 (95% διάστημα εμπιστοσύνης (CI): 1,03–1,51), αυξανόμενη προοδευτικά σε 1,57 (95% CI: 1,22–2,02) για 800+ ασθενείς. Η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ ή μακριά από την πρωτεύουσα της Αττικής συσχετίστηκε ανεξάρτητα με σημαντικά αυξημένη θνησιμότητα.

Συμπεράσματα:

Τα αποτελέσματά μας υποδεικνύουν ότι η ενδονοσοκομειακή θνησιμότητα των βαρέως πασχόντων ασθενών με COVID-19 επηρεάζεται αρνητικά από το υψηλό φορτίο ασθενών ακόμη και χωρίς υπέρβαση χωρητικότητας, καθώς και από τις περιφερειακές ανισότητες. Αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη για πιο ουσιαστική ενίσχυση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, με επίκεντρο την ισότητα και την ποιότητα της περίθαλψης εκτός από απλώς την επέκταση της ικανότητας.

Το πρωτότυπο στον σύνδεσμο

https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/14034948211059968?journalCode=sjpc

Σφοδρή κριτική ασκεί ο πρώην υπουργός Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, στον πρωθυπουργό μετά και την δημοσιοποίηση της κλινικής μελέτης των επιστημόνων Σωτήρη Τσιόδρα – Θεόδωρο Λύτρα.

Ο κ. Ξανθός τονίζει πως μετά τη δημοσιοποίηση πρόσφατης κλινικής μελέτης για την αυξημένη θνητότητα στη χώρα μας ειδικά στο πεδίο των μονάδων εντατικής θεραπείας λόγω της ανεπάρκειας του συστήματος υγείας και της έλλειψης προετοιμασίας του ΕΣΥ ο πρωθυπουργός της χώρας είναι βαθύτατα εκτεθειμένος καθώς έσπευσε πριν από λίγο καιρό να πει δημόσια και ανερυθρίαστα ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι επιβαρύνεται δραματικά η κατάσταση των διασωληνωμένων εκτός εντατικής.

Αποχαρακτηρίστηκαν χιλιάδες έγγραφα της CIA και του FBI για τη δολοφονία Κένεντι

Ο βουλευτής αναφέρει πως η επιστημονική έρευνα και οι τεκμηριωμένες δημοσιεύσεις των επιστημόνων αποδεικνύουν ότι αυτό δεν ισχύει.

«Προχτές μάλιστα οι εκπρόσωποι των εντατικολόγων της χώρας κράτησαν πολύ σημαντικές αποστάσεις από τις δηλωσεις του ΠΘ μιλώντας για αδόκιμη αναφορά» τονίζει και συμπληρώνει:

«Θεωρώ ότι αυτό που προκύπτει είναι ότι στη χώρα έχουμε αποτρέψιμους θανάτους που θα είχαν αποφευχθεί εάν είχαν ληφθεί έγκαιρα και  σωστά η κατάλληλη προετοιμασία των δημόσιων νοσοκομείων των δημοσίων μονάδων εντατικής θεραπείας, εάν είχε έγκαιρα επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας και είχε αναλάβει μαζί με τα στρατιωτικά νοσοκομεία ένα σημαντικό μέρος από την νοσηλεία των ασθενών με κοροναϊό.

Ο κύριος Μητσοτάκης ή πρέπει τώρα να ανασκευάσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή θεωρώ ότι οδηγεί στην πλήρη ανυποληψία όχι μόνο τις κυβερνητικές διαχείρισης αλλά της πολιτείας και των θεσμών.

Η κοινωνία είναι δύσπιστη, βιώνει μία τραγική πραγματικότητα ενώ είναι σε εξέλιξη μια υγειονομική τραγωδία στη χώρα υπάρχει τρομερή ανασφάλεια και αβεβαιότητα για την υγεία για τη δουλειά για το εισόδημα και την επιβίωση των ανθρώπων και αυτό που απαιτούν οι πολίτες είναι διαφάνεια αξιοπιστία και ενδυνάμωση του συστήματος υγείας και του κράτους πρόνοιας

https://www.tanea.gr/2021/12/15/politics/ksanthos-gia-meleti-tsiodra-lytra-o-mitsotakis-na-anaskeyasei-i-na-zitisei-syggnomi/

Ηλιόπουλος – Μπροστά στον πανικό τους να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες Μητσοτάκη συνεχίζουν τα ψέματα
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε τις σημερινές δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Οικονόμου με δυο μέρες καθυστέρηση βγήκε σήμερα να πει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε τη μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα»
Ηλιόπουλος – Μπροστά στον πανικό τους να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες Μητσοτάκη συνεχίζουν τα ψέματα | tanea.gr
TANEA Team
16 Δεκεμβρίου 2021

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με φόντο τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τη θνητότητα στις ΜΕΘ, άσκησε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε τις σημερινές δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Οικονόμου με δυο μέρες καθυστέρηση βγήκε σήμερα να πει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε τη μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα, η οποία όμως έγινε γνωστό από τον κ. Λύτρα παραδόθηκε «σε όλους όσοι λαμβάνουν τις αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο»».

Αποχαρακτηρίστηκαν χιλιάδες έγγραφα της CIA και του FBI για τη δολοφονία Κένεντι
Διαβάστε επίσης: Οικονόμου για μελέτη Τσιόδρα, Λύτρα για ΜΕΘ – Δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού μέχρι τη δημοσιοποίησή της

Ο κ. Ηλιόππουλος, πρόσθεσε ότι «η αξιοπιστία του φαίνεται όταν ταυτόχρονα λέει ότι ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δεν υποστήριξε ότι είναι το ίδιο να είσαι εντός και εκτός ΜΕΘ». Και καταλήγει σημειώνοντας:

«Μπροστά στον πανικό τους για να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες Μητσοτάκη συνεχίζουν τα ψέματα και υποστηρίζουν ότι ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία απέκρυψε μια τόσο σημαντική μελέτη».

https://www.tanea.gr/2021/12/16/politics/antipoliteysi/iliopoulos-mprosta-ston-paniko-tous-na-kalypsoun-tis-egklimatikes-eythynes-mitsotaki-synexizoun-ta-psemata/

H μελέτη σοκ Τσιόδρα – Λύτρα και το θέατρο του παραλόγου

Όλα έχουν τα όρια τους. Δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά κι εμείς παρακολουθούμε αντικρουόμενες δηλώσεις επιστημόνων και πολιτικών που απειλούν να οδηγήσουν την κοινή γνώμη σε ένα επικίνδυνο συμπέρασμα: Ότι κάποιοι ψεύδονται!

Όποιος διάβασε τη μελέτη των Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα, για τις ελληνικές ΜΕΘ και τη θνητότητα διασωληνωμένων, κατανοεί απολύτως γιατί έχει προκαλέσει οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση.

Ο ένας λόγος είναι διότι αποκαλύπτει ποια είναι τα πραγματικά όρια αντοχής του ΕΣΥ, τόσο στην Αττική όσο και στην επαρχία, και ότι υπάρχει απόλυτη ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του (αυτό άλλωστε είναι και το συμπέρασμα της ίδιας της μελέτης). Εκτός αν πιστεύουμε ότι η αύξηση θνητότητας διασωληνωμένων, κατά 40%, 50% ή 57% μέσα στις ΜΕΘ, πρέπει να θεωρείται εντός των ορίων αντοχής του.

Ο δεύτερος λόγος αφορά το γεγονός ότι σε μια εξαιρετικά ατυχή δήλωση του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός, υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν μελέτες  με “ενδείξεις” για αυξημένη θνητότητα των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ. Αυτή η μελέτη παρέχει ακριβώς τις συγκεκριμένες “ενδείξεις”, έγινε τον περασμένο Μάιο και σύμφωνα με τον ένα εκ των δύο συντακτών της, τον κ. Θεόδωρο Λύτρα, αμέσως μετά  ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι που λαμβάνουν αποφάσεις “σε ανώτατο επίπεδο”. Ο ίδιος σε συνέντευξη του στον Skai.gr έσπευσε δε να τονίσει ότι η αν δεν είχε γίνει αυτή η ενημέρωση, τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Τσιόδρας θα ήταν “υπόλογοι” διότι επρόκειτο για τόσο σημαντικό θέμα Δημόσιας Υγείας.

Ο τρίτος λόγος αφορά το γεγονός ότι ο ένας από τους δύο συντάκτες είναι ο κ. Τσιόδρας, επικεφαλής της επιτροπής επιστημόνων που συμμετέχει στη διαχείριση της πανδημίας, από την αρχή της και κατά δήλωση του πρωθυπουργού, στενότατος σύμβουλος του.

Υπό αυτό το πρίσμα, η σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, με τουλάχιστον μια μέρα καθυστέρησης – ότι ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε το Μαξίμου είχε ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη μελέτη πριν την δημοσιοποίηση της, προξενεί εύλογα ερωτήματα, διότι:

  • Αν δεν ενημερώθηκε ούτε ο πρωθυπουργός ούτε οι συνεργάτες του στο Μαξίμου, μεταξύ αυτών και ο υπουργός πλέον Άκης Σκέρτσος, που προδήλως έχει αρμοδιότητα στα θέματα της πανδημίας, τότε ποιος ενημερώθηκε σε “ανώτατο επίπεδο”; Ψεύδεται ο κ. Λύτρας; Ενημερώθηκε το υπουργείο Υγείας σε ανώτατο επίπεδο και παρέλειψε να ενημερώσει το Μαξίμου; Καλώς ή κακώς πάντως η δήλωση του κ. Λύτρα ότι οι επιστήμονες ενημέρωσαν ως όφειλαν “σε ανώτατο επίπεδο”, παραπέμπει, στα πλαίσια και του “επιτελικού κράτους”, απ ευθείας στο Μαξίμου.

  • Η σημερινή δήλωση του κ. Τσιόδρα, εκφράζει τη θλίψη του για την πολιτική αντιπαράθεση που προκαλεί η μελέτη, πλην όμως ουδόλως ξεκαθαρίζει αν ως σύμβουλος του πρωθυπουργού και επικεφαλής της επιτροπής, ενημέρωσε – και ποιους ακριβώς – για το περιεχόμενο της, όπως ρητά δηλώνει δημοσίως ότι έχει συμβεί, ο συνεργάτης του στη μελέτη καθηγητής Λύτρας. Και αυτό, παρότι η γραπτή δήλωση Τσιόδρα εστάλει κατόπιν των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η πολιτική – και ουσιαστική – βαρύτητα της μελέτης έχει ήδη αναδειχθεί στη πράξη. Τόσο σε ό,τι αφορά τα όρια του συστήματος και την ανάγκη ενίσχυσης του, όσο και για τη διαφορά μεταξύ νοσηλείας διασωληνωμένων εντός και εκτός ΜΕΘ.

Η υπόθεση αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολο να λήξει “αναίμακτα” για τους εμπλεκόμενους, ακριβώς γιατί σχετίζεται με τους θανάτους χιλιάδων ανθρώπων. Απειλούνται υπολήψεις, καριέρες, ενώ επικρέμονται και βαριές πολιτικές συνέπειες.

Είτε κάποιοι σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο ενημερώθηκαν και αγνόησαν τη μελέτη, είτε οι κ.κ. Τσιόδρας και Λύτρας δεν ενημέρωσαν και εμφανίζονται “υπόλογοι” με τον κ. Τσιόδρα να έχει εκ θέσεως πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα ευθυνών. Μέση λύση δεν υπάρχει.

 https://www.iatronet.gr/article/105916/hmeleth-sok-tsiodra-lytra-kai-to-theatro-toy-paralogoy

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>