«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σε μια πρόσφατη δημοσίευση, οι Li et al. (Cell 184:4203-4219, 2021) έχουν αναφέρει ότι τα αντισώματα ενίσχυσης της μόλυνσης που κατευθύνονται κατά του Ν-τερματικού τομέα (NTD) της πρωτεΐνης ακίδας SARS-CoV-2 διευκολύνουν τη μόλυνση από τον ιό in vitro, αλλά όχι in vivo.

Τα αντισώματα κατά του SARS-CoV-2 που ενισχύουν τη μόλυνση αναγνωρίζουν τόσο το αρχικό στέλεχος Wuhan/D614G όσο και τις παραλλαγές Delta.

Πιθανός κίνδυνος για μαζικό εμβολιασμό;

Η εξαρτώμενη από αντισώματα ενίσχυση (ADE) της λοίμωξης αποτελεί ανησυχία για την ασφάλεια για τις στρατηγικές εμβολίων.

Σε μια πρόσφατη δημοσίευση, οι Li et al. (Cell 184:4203-4219, 2021) έχουν αναφέρει ότι τα αντισώματα ενίσχυσης της μόλυνσης που κατευθύνονται κατά του Ν-τερματικού τομέα (NTD) της πρωτεΐνης ακίδας SARS-CoV-2 διευκολύνουν τη μόλυνση από τον ιό in vitro, αλλά όχι in vivo.

Ωστόσο, αυτή η μελέτη πραγματοποιήθηκε με το αρχικό στέλεχος Wuhan/D614G.

Δεδομένου ότι η πανδημία Covid-19 κυριαρχείται πλέον με παραλλαγές Delta, αναλύσαμε την αλληλεπίδραση των διευκολυντικών αντισωμάτων με το NTD αυτών των παραλλαγών.

Χρησιμοποιώντας προσεγγίσεις μοριακής μοντελοποίησης, δείχνουμε ότι τα ενισχυτικά αντισώματα έχουν υψηλότερη συγγένεια για τις παραλλαγές Delta από ό,τι για τα NTDs Wuhan/D614G.

Δείχνουμε ότι τα ενισχυτικά αντισώματα ενισχύουν τη δέσμευση του τριμερούς ακίδας στη μεμβράνη του κυττάρου ξενιστή συσφίγγοντας το NTD σε μικροτομείς λιπιδικής σχεδίας.

Αυτός ο σταθεροποιητικός μηχανισμός μπορεί να διευκολύνει τη διαμορφωτική αλλαγή που επάγει την αποκάλυψη της περιοχής δέσμευσης του υποδοχέα.

Καθώς το NTD στοχεύεται επίσης από εξουδετερωτικά αντισώματα, τα δεδομένα μας υποδηλώνουν ότι η ισορροπία μεταξύ εξουδετερωτικών και διευκολυντικών αντισωμάτων σε εμβολιασμένα άτομα είναι υπέρ της εξουδετέρωσης για το αρχικό στέλεχος Wuhan/D614G.

Ωστόσο, στην περίπτωση της παραλλαγής Delta, τα εξουδετερωτικά αντισώματα έχουν μειωμένη συγγένεια για την πρωτεΐνη ακίδας, ενώ τα διευκολυντικά αντισώματα εμφανίζουν εντυπωσιακά αυξημένη συγγένεια.

Έτσι, η ADE μπορεί να προκαλεί ανησυχία για άτομα που λαμβάνουν εμβόλια με βάση την αρχική αλληλουχία ακίδων του στελέχους Wuhan (είτε mRNA είτε ιικοί φορείς).

Φιγούρες

Εικ. 1

Εικ. 1

Τα αντισώματα που ενισχύουν τη μόλυνση αναγνωρίζουν την…

 

Εικ. 2

Εικ. 2

Εξουδετέρωση έναντι ισορροπίας ADE σύμφωνα…

Σχολιάζω

Παρόμοια άρθρα

Παρατίθεται από άρθρα

βιβλιογραφικές αναφορές

    1. Li D., et αϊ. In vitro και in vivo λειτουργίες των αντισωμάτων ενίσχυσης και εξουδετέρωσης της λοίμωξης SARS-CoV-2. Κύτταρο. 2021; 184:4203–4219. – PMC – PubMed
    1. Fantini J., Yahi N., Azzaz F., Chahinian H. Δομική δυναμική των παραλλαγών SARS-CoV-2: μια στρατηγική παρακολούθησης της υγείας για την πρόβλεψη επιδημιών Covid-19. J Infect. 2021; 83:197-206. – PMC – PubMed
    1. Puerta-Guardo Η., Mosso C., Medina F., Liprandi F., Ludert JE, del Angel RM Η εξαρτώμενη από το αντίσωμα ενίσχυση της μόλυνσης από τον ιό του δάγκειου πυρετού σε κύτταρα U937 απαιτεί μεμβρανικές μικροτομείς πλούσιες σε χοληστερόλη. J Gen Virol. 2010; 91:394-403. – PubMed
    1. Chi X., et al. Ένα εξουδετερωτικό ανθρώπινο αντίσωμα συνδέεται με τον Ν-τελικό τομέα της πρωτεΐνης Spike του SARS-CoV-2. Επιστήμη. 2020; 369:650-655. – PMC – PubMed
    1. Liu L., et αϊ. Ισχυρά εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι πολλαπλών επιτόπων στην ακίδα SARS-CoV-2. Φύση. 2020; 584:450-456. – PubMed

Τύποι δημοσιεύσεων

Σχετική πληροφορία

LinkOut – περισσότεροι πόροι

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>