«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA τροφοδοτείται για την εκτόξευσή του στις 22 Δεκεμβρίου

 Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb τροφοδοτείται με καύσιμα και ετοιμάζεται για εκτόξευση. (Πίστωση εικόνας: ESA / CNES / Arianespace)

Το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb ολοκληρώθηκε και ένα βήμα πιο κοντά στην πτήση.

Τα μέλη της ομάδας αποστολής ολοκλήρωσαν την τροφοδοσία του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb πριν από την προγραμματισμένη εκτόξευση στις 22 Δεκεμβρίου από το Διαστημικό Κέντρο της Γουιάνας στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία τη Δευτέρα (6 Δεκεμβρίου). Η τροφοδοσία του Webb, η οποία είναι μια διεθνής προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ της NASA, της ESA και της Καναδικής Διαστημικής Υπηρεσίας, διήρκεσε 10 ημέρες και ολοκληρώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ESA.

Μετά από μια σειρά καθυστερήσεων από τότε που ξεκίνησε η ανάπτυξη του πεδίου για πρώτη φορά το 1996, ο Webb εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να εκτοξεύσει τελικά στις 22 Δεκεμβρίου πάνω από έναν πύραυλο Arianespace Ariane 5 από το Διαστημικό Κέντρο της Γουιάνας στο Kourou της Γαλλικής Γουιάνας.

«Οι δεξαμενές προωθητικού του Webb γεμίστηκαν χωριστά με [21 γαλόνια] 79,5 λίτρα οξειδωτικού τετροξειδίου του διαζώτου και [42 γαλόνια] 159 λίτρων υδραζίνης», έγραψε η ESA στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι το οξειδωτικό «βελτιώνει την απόδοση καύσης του καυσίμου υδραζίνης».

Σχετικά: Κατασκευάζοντας το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb (γκαλερί)

Τώρα που ο Webb τροφοδοτείται, η ομάδα της αποστολής θα ξεκινήσει “συνδυασμένες επιχειρήσεις”, σύμφωνα με τη δήλωση. Σε αυτή τη φάση, οι ομάδες πίσω από τον πύραυλο και το τηλεσκόπιο θα ενωθούν για να τοποθετήσουν τον Webb στον πύραυλο Ariane 5 και να τον εγκλωβίσουν μέσα στο φέρινγκ του πυραύλου. Το ζευγάρι που μόλις εντάχθηκε στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο κτίριο της Τελικής Συνέλευσης για τελικές προετοιμασίες πριν την απογείωση.

Μόλις εκτοξευθεί επιτυχώς και βρεθεί στο διάστημα, ο Webb θα ξεκινήσει μια περίπλοκη σειρά ελιγμών ανάπτυξης για να ξεδιπλώσει τις ηλιακές συστοιχίες του στο δρόμο του προς τον τελικό προορισμό του, όπου θα αρχίσει να κάνει παρατηρήσεις.

Ο Webb προορίζεται για μια τοποθεσία στο διάστημα 930.000 μίλια (1,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα) μακριά, γνωστή ως L2, ένα σημείο Lagrange ή μια σταθερή βαρυτική θέση στο διάστημα. Κατά την άφιξη, το τηλεσκόπιο θα περάσει έξι μήνες σε μια «περίοδο θέσης σε λειτουργία» κατά την οποία η ομάδα θα διασφαλίσει ότι ξεδίπλωσε σωστά και ότι τα όργανα του λειτουργούν σωστά.

Το Webb είχε προγραμματιστεί προηγουμένως να εκτοξευτεί στις 18 Δεκεμβρίου (μετά από πολλές προηγούμενες καθυστερήσεις, δημοσιονομικές ανησυχίες και άλλα), αλλά, όπως ανέφερε η NASA , μια ζώνη σύσφιξης που συγκρατεί το Webb στον προσαρμογέα του οχήματος εκτόξευσης που θα του επιτρέψει να ενσωματωθεί στο όχημα εκτόξευσης Arianespace. απελευθερώθηκε απροσδόκητα. Οι ομάδες ερεύνησαν το απροσδόκητο συμβάν και πραγματοποίησαν πρόσθετες δοκιμές πριν ορίσουν μια νέα ημερομηνία κυκλοφορίας και προχωρήσουν στην εκτέλεση μιας αναθεώρησης “συναίνεσης για καύσιμο” πριν ξεκινήσουν την τροφοδοσία.

Οι πρώτες 29 ημέρες του διαστημικού τηλεσκοπίου Webb στο διάστημα θα είναι τραγικές

0 seconds of 8 minutes, 2 secondsΈνταση 0%

PLAY SOUND

Το Webb, το οποίο θα παρατηρεί το σύμπαν στο υπέρυθρο φως, πρόκειται να είναι το πιο ισχυρό τηλεσκόπιο που εκτοξεύτηκε ποτέ στο διάστημα. Οι επιστήμονες στοχεύουν να χρησιμοποιήσουν το όργανο για να κοιτάξουν πιο μακριά στον κόσμο από ποτέ, δίνοντάς τους μια άνευ προηγουμένου ματιά στο παρελθόν του σύμπαντός μας.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η ισχυρή τεχνολογία παρατήρησης του Webb θα επιτρέψει στους ερευνητές να αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες για το πρώιμο σύμπαν, να εξερευνήσουν μυστηριώδη πράγματα όπως η σκοτεινή ύλη και η σκοτεινή ενέργεια και πολλά άλλα.

Στείλτε email στην Chelsea Gohd στη διεύθυνση cgohd@space.com ή ακολουθήστε την στο Twitter @chelsea_gohd . Ακολουθήστε μας στο Twitter @Spacedotcom και στο Facebook.

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>