«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Φάτε έναν Σουηδό! Σουηδικός οργανισμός θέλει να καλλιεργήσει ανθρώπινη σάρκα που καλλιεργείται στο εργαστήριο για να σώσει τον πλανήτη

Η ταινία μας δίνει μια ματιά στο εργαστήριο του Karlsson όπου «συμβαίνει η μαγεία». Ένας από τους εθελοντές μαθητές του, η Σάρα, του έδωσε την άδεια να εξάγει κύτταρα από τον πισινό της, για να τα καλλιεργήσει, να τα αποθηκεύσει και τελικά να τα φάει.

Ο Σουηδός επιχειρηματίας και επιστήμονας Erik Karlsson πιστεύει ότι η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης για να τρώμε είναι ο εαυτός μας. Αλλά όχι οποιοσδήποτε, αλλά ο διάσημος Σουηδός διασημότητα Alexander Skarsgard – για να χρησιμοποιήσει για φαγητό καλλιεργημένα κύτταρα κρέατος που καλλιεργήθηκαν στο εργαστήριο από αυτόν.

Η νέα μικρού μήκους ταινία του Karlsson ονομάζεται “Eat A Swede”. Το παρακολουθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα τους. Η παραγωγή της ταινίας έγινε από τη Σουηδική Ομοσπονδία Τροφίμων.

Φάε έναν Σουηδό

Όπως περιγράφεται από ένα σκανδιναβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων , η κορύφωση της ταινίας απεικονίζει τον Karlsson να λέει στον αστέρα του κινηματογράφου ότι είναι «πρωτότυπο κρέας», προσφέροντας 100 εκατομμύρια δολάρια για μερικά από τα «φρέσκα κελιά του». Μετά από λίγη συζήτηση, ο Skarsgard είπε ότι θα επιστρέψει στον Karlsson για περισσότερες πληροφορίες, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα ώστε να παραδώσει τα κύτταρα του για να αναπαραχθούν σε ένα εργαστήριο για σύλληψη.

Η ταινία δημιουργήθηκε για να επικαλεστεί και να απαντήσει στο ερώτημα: “πώς παράγουμε τροφή για επιπλέον 2000 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς να καταστρέψουμε τον πλανήτη;”

«Και ενώ δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να φάμε «ανθρώπινο» κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο, η Ομοσπονδία, η οποία εκπροσωπεί 800 εταιρείες τροφίμων και ποτών στη Σουηδία, λέει ότι υπάρχουν άλλοι, πιο συμβατικοί τρόποι για να φτιάξουμε αρκετά τρόφιμα υψηλής ποιότητας. για όλους με βιώσιμο τρόπο», έγραψε το σουηδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Οι εταιρείες μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της βιώσιμης παραγωγής και πολλές από τις πρακτικές μας μπορούν να αντιγραφούν από παραγωγούς σε όλο τον κόσμο. Αλλά θέλουμε επίσης να εμπνεόμαστε από άλλες χώρες και βιομηχανίες και να λαμβάνουμε νέες ιδέες για το πώς μπορούμε να γίνουμε ακόμη πιο βιώσιμοι στο σπίτι. Με το «Eat a Swede», θέλουμε να θίξουμε αυτό το θέμα στους πολιτικούς, τις επιχειρήσεις και το κοινό, ώστε να κάνουμε πραγματικότητα τη μετάβαση στη βιώσιμη παραγωγή πριν να είναι πολύ αργά.

Δεν υπάρχει μαγική λύση, γρήγορη λύση που θα κάνει την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων βιώσιμη εν μία νυκτί. Για τη σουηδική βιομηχανία τροφίμων, χρειάστηκαν χρόνια και χρόνια αμέτρητων, σταδιακών αλλαγών που στο τέλος οδήγησαν σε μεγάλες βελτιώσεις. Αλλά τώρα δεν έχουμε πια τέτοιο χρόνο. Ελπίζουμε ότι μοιραζόμενοι τις μεθόδους και τις τεχνικές μας θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε άλλες χώρες να επιταχύνουν τη μετάβασή τους στη βιώσιμη παραγωγή. Εν ολίγοις, μην τρώτε έναν Σουηδό, απλά παράγετε σαν έναν.

Lars Appelqvist, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Ο κανιβαλισμός επαναπροσδιορίστηκε

Λόγω των φόβων έκτακτης ανάγκης για το κλίμα και του πληθυσμού που προβλέπεται να ξεπεράσει τα 10 τρισεκατομμύρια έως το 2050, ο Karlsson, όπως πολλοί άλλοι επιστήμονες σήμερα, θέλει να βρει νέους τρόπους για να έχει περισσότερα βιώσιμα προϊόντα διατροφής. Αν και υπάρχουν ήδη πολλές εναλλακτικές με βάση τα φυτά, σημειώνει, το κρέας εξακολουθεί να είναι αυτό που θέλει και προτιμά ο καταναλωτής.


Ο Karlsson στην ταινία, εξηγώντας τις φιλοδοξίες του

Πώς μπορούμε να παράγουμε κρέας με διαφορετικό τρόπο;

Αυτό που έχει κάνει σήμερα η τεχνολογία είναι ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει έτσι ώστε τώρα να μπορούμε να καλλιεργούμε κρέας στο εργαστήριο. Τώρα μπορούμε πραγματικά να πάρουμε κύτταρα από ένα ζώο, να τα βάλουμε στο εργαστήριο και να βεβαιωθούμε ότι αυτά τα κύτταρα διαιρούνται και αναπτύσσονται πραγματικά σε κρέας.

Αλλά θέλω να το πάω ένα βήμα παραπέρα:

Οι πρωτεΐνες υπάρχουν σε όλους τους διαφορετικούς οργανισμούς και οι πρωτεΐνες είναι κατασκευασμένες από διαφορετικά αμινοξέα και φυσικά διαφορετικές πρωτεΐνες έχουν διαφορετικά αμινοξέα. Αλλά εννοώ, για να βεβαιωθεί ο άνθρωπος ότι λαμβάνουμε τα σωστά αμινοξέα και σωστές πρωτεΐνες, ιδανικά θα πρέπει να τρώμε ανθρώπινες πρωτεΐνες. Αυτό που θέλω να κάνω, λοιπόν, είναι να καλλιεργήσω ανθρώπινο κρέας και να το πουλήσω.

Λίγο αργότερα, η ταινία μας δίνει μια ματιά στο εργαστήριο του Karlsson όπου «συμβαίνει η μαγεία». Ένας από τους εθελοντές μαθητές του, η Σάρα, του έδωσε την άδεια να εξάγει κύτταρα από τον πισινό της, για να τα καλλιεργήσει, να τα αποθηκεύσει και τελικά να τα φάει.


Το ψυγείο όπου φυλάσσονται οι κυτταροκαλλιέργειες

Ο Karlsson ρωτήθηκε ποια γεύση έχει το ανθρώπινο κρέας, στην οποία απάντησε με «κροκόδειλο». Όταν ρωτήθηκε τι γεύση έχει ένας κροκόδειλος, είπε γελώντας «σαν κοτόπουλο».

Δεν λέμε ότι τρώμε χοιρινό κρέας για παράδειγμα. Λέμε ότι έχουμε χοιρινό. Και νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε το ίδιο με το ανθρώπινο κρέας.

Φυσικά αυτό είναι branding. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να το ονομάσουμε Swede Meat.

Πιστεύω ότι είστε ό,τι τρώτε, και αν λάβετε για παράδειγμα τους Σουηδούς, ο σουηδικός λαός γενικά είναι πολύ δίκαιοι άνθρωποι. Μας αρέσει να είμαστε έξω στη φύση, νοιαζόμαστε για το περιβάλλον, προσπαθούμε να παραμείνουμε σε φόρμα, να τρώμε υγιεινά τρόφιμα. Το είδος των τροφίμων που καλλιεργούμε είναι φτιαγμένο με βιώσιμο τρόπο. Δεν χρησιμοποιούμε πολλά χημικά, δεν χρησιμοποιούμε πολλά αντιβιοτικά στα ζώα μας. Θέλουμε να διασφαλίσουμε τη σωστή μεταχείριση των ζώων.

Τα πράγματα που τρώμε μπορούν πραγματικά να πάνε στο κυτταρικό στέλεχος. Πιστεύω ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να πούμε: “Γιατί να μην φας έναν Σουηδό;” Παίρνετε ολόκληρο αυτό το πακέτο τρώγοντας κρέας Σουηδίας.

Πήρε επίσης συνέντευξη από έναν Σουηδό καθηγητή, και σύμφωνα με τον ίδιο, μια έρευνα που διεξήγαγε μια ομάδα ανθρώπων (που ποτέ δεν προσδιόρισε τα άτομα που ερωτήθηκαν ή την ομάδα δημοσκόπησης), βρήκε ότι το 8% ήταν ανοιχτό στο ενδεχόμενο κατανάλωσης ανθρώπινου κρέατος.

Για όλα αυτά και πολλά άλλα, μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ταινία παρακάτω:

Αστειεύονται;

Αν και η Σουηδική Ομοσπονδία Τροφίμων (SFF) κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την παραγωγή αυτής της ταινίας μικρού μήκους για αρκετά χρόνια, οι παραγωγοί ισχυρίζονται ότι στον ιστότοπό τους η ταινία είναι ψεύτικη , μια σάτιρα. ή, όπως το αποκαλούν, «παρουσιαστικό».

Τον Erik Karlsson υποδύεται ένας Σουηδός ηθοποιός. Οι Αμερικανοί επενδυτές είναι επίσης ηθοποιοί. Οι ομάδες εστίασης δεν είναι ηθοποιοί, αλλά ενημερώθηκαν εκ των υστέρων για τον σκοπό της ταινίας.

Ο Magnus Söderlund είναι καθηγητής πραγματικής ζωής σε μια σουηδική σχολή επιχειρήσεων. Τα πράγματα για τα οποία μιλάει στην ταινία συνέβησαν στην πραγματικότητα.

Εξηγούν επίσης ότι τα άτομα στην ταινία που οδήγησαν να πιστέψουν ότι έτρωγαν κρέας από την ανθρωπότητα, τρέφονταν στην πραγματικότητα με ένα σουηδικό φιλέτο.

Επιπλέον, δηλώνουν ότι η κατανάλωση ανθρώπινου κρέατος είναι κακή ιδέα, αλλά όχι η έννοια των κρεάτων που καλλιεργούνται στο εργαστήριο γενικά, μαζί με τους ΓΤΟ και την επεξεργασία γονιδίων ανά τεχνολογία CRISPR.

Είναι τόσο παράλογο όσο και περιττό. Η ταινία και η υπόθεση της είναι ο τρόπος μας να τραβήξουμε την προσοχή σας για να μιλήσουμε για κάτι πολύ επείγον: πώς παράγουμε τρόφιμα υψηλής ποιότητας για 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους χωρίς να καταστρέψουμε τον πλανήτη; Αν και δεν πιστεύουμε ότι το ανθρώπινο κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο είναι καλή ιδέα, καλωσορίζουμε κάθε είδους καινοτομίες και νέες τεχνολογίες που μπορούν να μας φέρουν πιο κοντά στον στόχο της βιώσιμης παραγωγής τροφίμων. Το εργαστηριακό κρέας είναι ένα καλό παράδειγμα, όπως και η επεξεργασία γονιδίων ΓΤΟ και CRISPR.

Death Shot: Οι παραλήπτες εμβολίων μπορούν να ελέγχονται εξ αποστάσεως και να συνδέονται με δίκτυα

Αντίθετα, ο οργανισμός υποστηρίζει πέντε πρωταρχικούς στόχους:

Αναλαμβάνουμε να διασφαλίσουμε ότι έως το 2030 θα έχουμε στραφεί σε ενέργεια χωρίς ορυκτά υλικά τόσο στις διαδικασίες παραγωγής όσο και στις μεταφορές μας.

Αναλαμβάνουμε να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων στη δική μας παραγωγή κατά το ήμισυ έως το 2030 και να συμβάλουμε στη μείωση της σπατάλης τροφίμων σε άλλους κρίκους της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων.

Αναλαμβάνουμε να επιτύχουμε 100% ανακυκλωσιμότητα υλικών για όλους τους τύπους συσκευασιών έως το 2030 και να εργαστούμε για να αυξήσουμε το ποσοστό ανακυκλωμένου υλικού που χρησιμοποιείται στις λύσεις συσκευασίας μας.

Αναλαμβάνουμε να εφαρμόσουμε έναν κώδικα δεοντολογίας και μια πολιτική περιβάλλοντος εργασίας για τους προμηθευτές σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού μας και να παρακολουθούμε αυτήν την πολιτική κάθε χρόνο.

Αναλαμβάνουμε να βελτιώσουμε την αποδοτικότητα της κατανάλωσης νερού μας. Για να το πετύχουμε αυτό, θα πραγματοποιήσουμε διαδικασίες χαρτογράφησης και θα χαράξουμε στόχους αποδοτικότητας.

Επιπλέον, ο ιστότοπος του οργανισμού αναφέρει 12 διαφορετικές μεγάλες σουηδικές εταιρείες που έχουν ήδη δεσμευτεί να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα έως το 2030 ή νωρίτερα, χρησιμοποιώντας λιγότερα πλαστικά, ακόμη περισσότερη ανακύκλωση, περισσότερα ανανεώσιμα προϊόντα και άλλες εταιρείες που προσφέρουν ψεύτικο κιμά από φυτά. .

Το SFF δίνει επίσης έμφαση στη μεγάλη μείωση της σπατάλης τροφίμων, στην ανάγκη να τρώτε όλα τα υπολείμματα και να μην τα πετάτε έξω, να χρησιμοποιείτε καταψύκτες για περισσότερη συντήρηση και να αγοράζετε μόνο ό,τι χρειάζεστε.

Προγραμματίστε τα γεύματά σας. Σκεφτείτε  πότε  θα φάτε αυτό που αγοράζετε. Κάντε μια λίστα αγορών, μείνετε σε αυτήν και αποφύγετε τις παρορμητικές αγορές. Θα σπαταλήσετε λιγότερο φαγητό και θα εξοικονομήσετε χρήματα.

(Η έμφαση δική τους)

Αν και δεν αναφέρεται εδώ, ορισμένες εταιρείες έχουν ήδη αναπτύξει έξυπνες συσκευασίες που θα επιτρέψουν στο πακέτο να αλληλεπιδρά με τις άλλες έξυπνες συσκευές στο σπίτι, που είναι σε θέση να προσδιορίσει πότε τα τρόφιμα είναι κακά και άλλα δεδομένα. Ακόμη και στην πολιτεία του Μέιν των Η.Π.Α., ένας νόμος που ψηφίστηκε νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι θα επιβάλει πρόστιμο στις εταιρείες επειδή δεν χρησιμοποιούν πιο «βιώσιμες» συσκευασίες.

Όμως, όπως τονίστηκε νωρίτερα, το συνεργείο παραγωγής λέει ότι η ταινία «Eat A Swede» είναι απλώς ένας ριζοσπαστικός τρόπος για να τραβήξει την προσοχή του κόσμου και δεν είναι τίποτα άλλο από ένα αστείο.

Αλλά όντως αστειεύονται και δεν είναι υπέρ του αλλοπρόσαλου κανιβαλισμού; Αυτή η ερώτηση είναι έγκυρη, καθώς η έννοια του κανιβαλισμού ως πρακτική για τη βιωσιμότητα και την υγεία, δεν είναι σε καμία περίπτωση συνωμοσία. Στην πραγματικότητα, παρόμοιες ιδέες έχουν ήδη κυκλοφορήσει με τα χρόνια, και μάλιστα στην πράξη χωρίς να το καταλάβουν οι άνθρωποι.

Για παράδειγμα, το 2014 μια εταιρεία με την ονομασία BiteLabs εισήγαγε την ιδέα της κατανάλωσης «κρέατος διασημοτήτων», όπου η εταιρεία έπαιρνε τα κύτταρα μιας διασημότητας και τα καλλιεργούσε – πανομοιότυπα με την ταινία Eat A Swede – και στη συνέχεια τα άλεθαν με άλλα κρέατα σε ένα σαλάμι.

Αυτή τη στιγμή, πρωταρχικός μας στόχος είναι να προκαλέσουμε συζήτηση και συζήτηση γύρω από θέματα βιοηθικής και κουλτούρας διασημοτήτων. Βλέπουμε αναποτελεσματικότητα, περιβαλλοντικούς κινδύνους και ηθικά προβλήματα στην παραγωγή και διανομή τροφίμων στον κόσμο. Υπάρχουν συναρπαστικές ευκαιρίες να διαταραχθούν αυτές οι βιομηχανίες, ανοίγοντας παράλληλα νέους τρόπους για την κατανάλωση της κουλτούρας των διασημοτήτων.

Martin (που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος γύρω από τη διαμάχη) από την ομάδα BiteLabs, σύμφωνα με τους Los Angeles Times

Μετά από μια χούφτα χρόνια και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επανέλαβαν την ιδέα του κανιβαλισμού ως βιώσιμης πρακτικής – ένα ταμπού που έπρεπε να αναιρεθεί.

Το Newsweek επικαλέστηκε εργασία δύο ψυχολόγων από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, λέγοντας ότι ο κανιβαλισμός δεν είναι τόσο κακός όσο πιστεύουν οι άνθρωποι, καθώς ορισμένοι πολιτισμοί το έχουν κάνει αυτό εδώ και πολύ καιρό.

Αργότερα εκείνο το έτος, το 2017, το Wired έθεσε την ερώτηση, «Τι είναι λάθος να τρώμε ανθρώπους; Θα μπορούσατε σύντομα να γευματίσετε με καναπεδάκια διασημοτήτων που καλλιεργούνται στο εργαστήριο και κομμάτια από τα αγαπημένα σας πρόσωπα ελαφρά καρυκευμένα. Είναι όμως ο κόσμος έτοιμος για συνθετικό κανιβαλισμό;»

Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να βάλετε ένα ζουμερό ανθρώπινο μπιφτέκι που ήταν εγγυημένο χωρίς σκληρότητα; Κανείς δεν χρειάζεται να χάσει έναν ώμο για το ψητό της Κυριακής. σε κανέναν δεν κόβεται το πόδι του για την υπογραφή σου αργομαγειρεμένο ταγιν. Κανείς δεν χρειάζεται καν να πεθάνει αυτές τις μέρες. Στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον, θα μπορούσαμε όλοι να βάλουμε σε εργαστηριακούς κύβους με κρέας των αγαπημένων μας διασημοτήτων. Ή τρώγοντας μια συνθετική πλάκα νεόνυμφων για να σηματοδοτήσει την ιδιαίτερη ημέρα.

Έγραψε το Wired

Το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο θα μπορούσε να επιτρέψει στους ανθρώπους να τρώνε όσο κρέας θέλουν.  Θα είναι όμως το ανθρώπινο παγωτό στο μενού
Το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο θα μπορούσε να επιτρέψει στους ανθρώπους να τρώνε όσο κρέας θέλουν. Θα είναι όμως το ανθρώπινο παγωτό στο μενού; ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΚΑΝΑΛΙ / NEXT NATURE NETWORK / BISTRO IN VITRO

Κάνοντας λίγο πίσω, ξεκινώντας το 2005, κυκλοφόρησε ένας ιστότοπος που προώθησε αυτό που ονομαζόταν «Hufu» (Άνθρωπος + Tofu): ένα προϊόν που περιείχε μηδενικά κύτταρα και σάρκα από την ανθρωπότητα, αλλά είχε ανασχηματιστεί το tofu και είχε υφή ώστε να μοιάζει με «ανθρώπινη σάρκα στη γεύση και υφή.”

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hufu, Mark Nuckols, είπε ότι απέκτησε την ιδέα αφού έφαγε ένα σάντουιτς με γαλοπούλα tofu και διάβασε το βιβλίο « Good To Eat: Riddles of Food and Culture » του Marvin Harris, το οποίο αφορούσε τον κανιβαλισμό. Ο Nuckols είναι επίσης πτυχιούχος JD του Νομικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Georgetown, ενός από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια Ιησουιτών στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο.

Νομίζω ότι η μεγάλη απόλαυση της κατανάλωσης του προϊόντος Hufu είναι να φαντάζεσαι ότι τρως ανθρώπινη σάρκα. Για εκείνη τη στιγμή, μπορείτε να γίνετε μέλος της αδελφότητας των κανιβαλιστών… Εάν θέλετε πραγματικά να πλησιάσετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην εμπειρία του κανιβαλισμού, το Hufu είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Ο Nucklos είπε στη Samantha Bee της Daily Show

Τελικά η ιδέα απέτυχε και έχασε την έλξη μέχρι το 2006.

Αλλά επιστρέφοντας σε πιο σύγχρονους και σύγχρονους καιρούς, την άνοιξη του τρέχοντος έτους, το The WinePress ανέφερε για άλλη μια φορά μια αναφορά από το Newsweek που προειδοποίησε τους αναγνώστες στην ιδέα της χρήσης του αίματος των νέων ως θεραπεία αντιγήρανσης, για να κάνουν τους ηλικιωμένους να φαίνονται ριζικά. νεότερος πάλι.

Η έκθεση δεν έδειχνε απαραίτητα την ιδέα να τρώμε και να πίνουμε αίμα, αλλά, ωστόσο, έκανε αποδεκτή την ιδέα της χρήσης του αίματος των ανθρώπων.

Η έννοια της χρήσης του αίματος των νέων για την υγεία είναι κάτι που ο κύριος προγραμματισμός έχει επιπλεύσει στο παρελθόν

Στις μέρες μας, φαίνεται ότι η χρήση του αίματος γίνεται όλο και πιο μοντέρνα, σε μια προσπάθεια να γίνει λιγότερο ταμπού. Όπως στην περίπτωση που ο ράπερ Lil Nas X έκανε μεγάλη έκπληξη όταν κυκλοφόρησε μια περιορισμένη ποσότητα παπουτσιών που περιείχαν το πραγματικό αίμα κάποιου μέσα σε αυτά , σε συνδυασμό με ένα μουσικό βίντεο που απεικόνιζε τον ράπερ να δίνει στον «Σατανά» έναν χορό γύρω από την απεικόνισή του. κόλαση. Επιπλέον, μήνες αργότερα ο διάσημος skateboarder Tony Hawk το πήγε ένα βήμα παραπέρα και του έβγαλαν το αίμα του και το αναμίχθηκε σε χρώμα για περιορισμένο αριθμό καταστρωμάτων skateboard. Ωστόσο, αυτή η δημοσιότητα δεν προκάλεσε καθόλου την προσοχή και την οργή όπως έκανε ο Lil Nas X.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα για το πώς το να έχει κανείς το αίμα κάποιου γίνεται πλέον «cool» και trendy, και αναμφίβολα θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Αλλά η επιστροφή σε περισσότερο ανοιχτό κανιβαλισμό, στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμβαίνει ήδη.

Στα τέλη Μαΐου αυτού του έτους, το WP ανέφερε ότι η πολιτεία του Ουισκόνσιν έγινε η 20η πολιτεία που επέτρεψε νόμιμα τη χρήση αποτεφρωμένων υπολειμμάτων ανθρώπων ως αναγεννητικό λίπασμα και λάσπη αποχέτευσης για το έδαφος για τα αγροκτήματα.

Απόρριψη των υπολειμμάτων με οποιονδήποτε άλλο νόμιμο τρόπο που δεν βλάπτει το περιβάλλον, αλλά μόνο εάν τα υπολείμματα μειωθούν σε μέγεθος σωματιδίων ενός όγδοου ίντσας ή λιγότερο.

Η κυβέρνηση του Ουισκόνσιν έγραψε

Το Ουισκόνσιν γίνεται η 20η Πολιτεία που ρίχνει ανθρώπινα λείψανα σε υπονόμους και για λιπάσματα

Επιπλέον, όπως σημειώνεται σε εκείνη την έκθεση, τμήματα της Αυστραλίας επιτρέπουν επίσης πανομοιότυπες πρακτικές. Αλλά το θέμα είναι ότι τα υπολείμματα των ανθρώπων στην πραγματικότητα χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια και την προσθήκη «θρεπτικών συστατικών» στις καλλιέργειες στο χωράφι. Επομένως, πολλά συμβατικά προϊόντα που εμφανίζονται στα ράφια, τα καλάθια, τα ψυγεία στα παντοπωλεία, έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πρακτικές κατά την καλλιέργεια των προϊόντων τους. Επιπλέον, όπως εξηγείται σε αυτήν την έκθεση, τα προϊόντα με το αυτοκόλλητο Non-GMO Verified μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν αυτές τις «αναγεννητικές» πρακτικές. λαμβάνοντας υπόψη ότι, η ετικέτα επαλήθευσης του USDA Organic απαγορεύει οποιαδήποτε χρήση λυμάτων ή «βιολάσπης» στην καλλιέργεια και παραγωγή, εξαλείφοντας έτσι τη χρήση αποτεφρωμένων υπολειμμάτων και τον επανασυσκευασμένο κανιβαλισμό.

Non gmo Logos
Εάν ένα προϊόν έχει αυτοκόλλητο USDA Organic, τότε το Non-GMO Verified είναι περιττό.

Έτσι, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ταινία «Eat A Swede» μπορεί να διαφημίζεται ως ψεύτικη και προσελκύει την προσοχή, η ιδέα δεν είναι σίγουρα κάτι καινούργιο και θα συνεχίσει να κυκλοφορεί και να δοκιμάζεται στην αγορά για τα επόμενα χρόνια.

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>