«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τα πρόστυχα και εγκληματικά ΜΜΕ παίζουν με τον πόνο των φτωχών.

Πώς η φτώχεια επηρεάζει τη ζωή των παιδιών

Αυτή η εγκάθετη κυβέρνηση και η βουλή στο σύνολό της, κάνουν τα πάντα να πεθάνουν την ποιο ευάλωτη μερίδα των Ελλήνων πολιτών/ και πιστεύει κανείς ότι θα έδινε βοήθημα στους ετοιμοθάνατους;;;;

 Πολύ μεγάλο το έλλειμμα για παροχές σε δικαιούχους βοηθείας από το δικό τους υστέρημα??????

Έχουν μεγάλο θράσος οι φτωχοί… να απαιτούν το κλεμμένο αίμα τους;;;;;

Λεφτά υπάρχουν!!!

Αλλά όχι για τον λαό, υπάρχουν  για τα εγκληματικά ΜΜΕ, υπάρχουν για την χρηματοδότηση των κολλητών τους, υπάρχουν για ζαρντινιέρες με ημερομηνία λήξης τους 6 μήνες, υπάρχουν για τα πολιτικά σκουπίδια, αλλά όχι για τον λαό, που του ρουφάνε και την τελευταία ρανίδα ζωής!

Απομακρύνεται η πιθανότητα παροχής κοινωνικού μερίσματος, καθώς, όπως όλα δείχνουν, με καθαρά δημοσιονομικά κριτήρια τα δημόσια ταμεία δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους αποφάσεις.

Ενδεικτικό του προβληματισμού που υπάρχει στην κυβέρνηση είναι η αναφορά αξιωματούχου από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης  «η έννοια κοινωνικό μέρισμα είναι χωρίς νόημα αυτή την στιγμή και θα πρέπει να βγει από το λεξιλόγιο μας γιατί η χώρα μπαίνει σε περίοδο ανάπτυξης αλλά αυτό θα συμβεί από το 2022.

Για την ώρα δεν συμβαίνει ακόμα.

Είμαστε με πολύ μεγάλο έλλειμμα» όπως επισήμανε.

«Έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη διαχείριση της οικονομίας για να μπορούμε να μπούμε στα ήρεμα νερά, έχουμε μια θύελλα και καθώς πλησιάζουμε στο λιμάνι έχει διάφορα περίεργα κύματα.

Πρέπει να κρατήσουμε σταθερό το σκάφος για να μπούμε με ασφάλεια στο λιμάνι» ήταν η μεταφορική περιγραφή του, σχετικά με την παρούσα κατάσταση της οικονομίας.

Ωστόσο, ο ίδιος παράγοντας τόνισε ότι «μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλήττονται εξαιτίας της κατάστασης που προκάλεσε η πανδημία, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε», καθώς είναι προφανές ότι επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα δεχθούν ακόμα μεγαλύτερη πίεση εξαιτίας του συνδυασμού αύξησης των τιμών και ταυτόχρονα συνέχιση της πανδημίας.

Κοιτάζω τα παιδιά μου που πεινάνε και ντρέπομαι

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί κάθε μήνα πώς εξελίσσεται η ακρίβεια, πώς εξελίσσονται τα δεδομένα στο υγειονομικό πεδίο και είναι έτοιμη να παρέμβει.

«Όσο συνεπώς αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε πόρους, ορθώς, για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που υφίσταται στον οικογενειακό προϋπολογισμό τόσο περιορίζονται οι δυνατότητες για να δώσουμε οτιδήποτε άλλο οπουδήποτε αλλού… Η τελική εικόνα του προϋπολογισμού προφανώς έχει παρασχεθεί προκειμένου να καταθέσουμε τον προϋπολογισμό την Παρασκευή όμως θα βλέπουμε την πορεία της πραγματικής οικονομίας τις επόμενες τρεις εβδομάδες», είπε για να προσθέσει ότι αν η κυβέρνηση δεν γνωρίζει κάθε εβδομάδα πώς εξελίσσεται η οικονομία και πώς εξελίσσεται ο προϋπολογισμός και ο πληθωρισμός δεν μπορεί να απαντηθεί το αν θα δοθεί τελικά κοινωνικό μέρισμα.

Σε αυτό το κλίμα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προχωρά σε συστάσεις προς τις επιχειρήσεις να συγκρατήσουν τις πληθωριστικές προσδοκίες και να απορροφήσουν μέρος των ανατιμήσεων.

«Οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και των πρώτων υλών (…) θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από τις επιχειρήσεις με ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση σε ό,τι αφορά την μεταφορά του σχετικού κόστους στις τιμές καταναλωτή, και να συνυπολογίσουν στις αποφάσεις τους ότι έχουν μπροστά τους μια περίοδο δυναμικής ανάπτυξης στην οποία θα μπούμε από το 2022 και στα επόμενα χρόνια, την οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διακυβεύσουμε παρασυρόμενοι στον φαύλο κύκλο των πληθωριστικών προσδοκιών» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Στη δεδομένη στιγμή η εκτίμηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι ότι οι επιχειρήσεις βλέπουν τα κόστη να αυξάνονται και συζητούν πώς θα αντιδράσουν. Ωστόσο, από το υπουργείο Οικονομικών αξιωματούχοι συνιστούν «ψυχραιμία και όχι βιαστικές αποφάσεις εν θερμώ».

Την ίδια στιγμή μοιάζει να απομακρύνεται και το ενδεχόμενο αναστολής είτε μέρους τον δόσεων που ξεκινούν με την καινούργια χρονιά, είτε μετάθεσης των πληρωμών για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών. Όλα δείχνουν ότι δημοσιονομική εικόνα της χώρας που έχει προκληθεί εξαιτίας της πανδημίας, συνδυασμό με το υψηλό έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί φαίνεται να μην επιτρέπει αυτή την στιγμή μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης πληρωμής των επιδοτήσεων που έχουν λάβει οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως των χρημάτων από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

 Η απόφαση του οικονομικού επιτελείου έχει να κάνει με τη δύσκολη δημοσιονομική εικόνα που έχει προκληθεί στη χώρα εξαιτίας των παρατεταμένων περιοριστικών μέτρων, αλλά και την εικόνα που έχουν σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν στην αγορά, όπως επισημαίνει παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Πάντως, όποτε και να ξεκινήσει η αποπληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής, αυτή θα είναι «κουρεμένη» καθώς, από τα περίπου 8,3 δισεκατομμύρια  ευρώ που χορηγήθηκαν, επαγγελματίες και επιχειρήσεις τελικά θα πρέπει να επιστρέψουν τα 3 δισ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 5,3 δισ. ευρώ θα είναι μη επιστρεπτέα επιχορήγηση.

 ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>