«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Φωτίζοντας τη σκοτεινή ύλη στο ανθρώπινο DNA

αρθρίτιδα

Πίστωση: Δημόσιος τομέας Pixabay/CC0 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

από το 

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Σαν Ντιέγκο δημιούργησαν έναν μονοκύτταρο άτλαντα χρωματίνης για το ανθρώπινο γονιδίωμα.

Η χρωματίνη είναι ένα σύμπλεγμα DNA και πρωτεΐνης που βρίσκεται στα ευκαρυωτικά κύτταρα. περιοχές χρωματίνης σε βασικά γονιδιακά ρυθμιστικά στοιχεία εμφανίζονται σε ανοιχτές διαμορφώσεις εντός ορισμένων κυτταρικών πυρήνων.

Η ακριβής οριοθέτηση αυτών των προσβάσιμων περιοχών χρωματίνης σε κύτταρα διαφορετικών τύπων ανθρώπινου ιστού θα ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση του ρόλου των γονιδιακών ρυθμιστικών στοιχείων (μη κωδικοποιητικό DNA) στην ανθρώπινη υγεία ή ασθένεια.

Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο στο τεύχος 12 Νοεμβρίου 2021 του Cell .

Για τους επιστήμονες, το ανθρώπινο γονιδίωμα, που ευρέως αποκαλείται «βιβλίο της ζωής», είναι ως επί το πλείστον άγραφο.

Ή τουλάχιστον αδιάβαστο.

Ενώ η επιστήμη έχει γράψει περίφημα έναν (κατά προσέγγιση) αριθμό σε όλα τα γονίδια που κωδικοποιούν πρωτεΐνες που απαιτούνται για την κατασκευή ενός ανθρώπου, περίπου 20.000+, αυτή η εκτίμηση δεν αρχίζει πραγματικά να εξηγεί πώς ακριβώς λειτουργεί η διαδικασία κατασκευής ή, στην περίπτωση ασθένειας , μπορεί να πάει στραβά.

«Η αλληλουχία του ανθρώπινου γονιδιώματος αναλύθηκε πριν από 20 χρόνια, αλλά η ερμηνεία του νοήματος αυτού του βιβλίου της ζωής εξακολουθεί να είναι δύσκολη», δήλωσε ο Bing Ren, Ph.D., διευθυντής του Κέντρου Επιγονιδιωματικής, καθηγητής κυτταρικής και μοριακής ιατρικής στο UC San. Diego School of Medicine και μέλος του Ludwig Institute for Cancer Research στο UC San Diego.

«Ένας σημαντικός λόγος είναι ότι η πλειονότητα της αλληλουχίας του ανθρώπινου DNA, περισσότερο από το 98 τοις εκατό, δεν κωδικοποιεί πρωτεΐνες και δεν έχουμε ακόμη ένα βιβλίο γενετικού κώδικα για να ξεκλειδώσετε τις πληροφορίες που είναι ενσωματωμένες σε αυτές τις αλληλουχίες».

Με άλλα λόγια, είναι λίγο σαν να γνωρίζεις τίτλους κεφαλαίων, αλλά με τις υπόλοιπες σελίδες να είναι ακόμα κενές.

Οι προσπάθειες για τη συμπλήρωση των κενών αποτυπώνονται σε γενικές γραμμές σε μια συνεχή διεθνή προσπάθεια που ονομάζεται Εγκυκλοπαίδεια Στοιχείων DNA (ENCODE) και περιλαμβάνει το έργο του Ρεν και των συναδέλφων του.

Συγκεκριμένα, έχουν διερευνήσει το ρόλο και τη λειτουργία της  , ενός συμπλέγματος DNA και πρωτεϊνών που σχηματίζουν χρωμοσώματα στους πυρήνες των  .

Το DNA μεταφέρει τις γενετικές οδηγίες του κυττάρου.

Οι κύριες πρωτεΐνες της χρωματίνης, που ονομάζονται ιστόνες, βοηθούν στη σφιχτή συσκευασία του DNA σε συμπαγή μορφή που ταιριάζει στον πυρήνα του κυττάρου.

 (Υπάρχουν περίπου έξι πόδια DNA σφηνωμένο σε κάθε κυτταρικό πυρήνα και περίπου 10 δισεκατομμύρια μίλια σε κάθε ανθρώπινο σώμα.)

Οι αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο η χρωματίνη δεσμεύει το DNA σχετίζονται με την αντιγραφή του DNA και την έκφραση γονιδίων.

Αφού δούλεψαν με ποντίκια , ο Ρεν και οι συνεργάτες τους έστρεψαν την προσοχή τους σε έναν μονοκύτταρο άτλαντα χρωματίνης στο ανθρώπινο γονιδίωμα.

Εφάρμοσαν δοκιμές σε περισσότερα από 600.000 ανθρώπινα  ελήφθησαν δείγματα από 30 ενήλικους τύπους ανθρώπινου ιστού από πολλαπλούς δότες, στη συνέχεια ενσωμάτωσαν αυτές τις πληροφορίες με παρόμοια δεδομένα από 15 τύπους εμβρυϊκού ιστού για να αποκαλύψουν την κατάσταση της χρωματίνης σε περίπου 1,2 εκατομμύρια υποψήφια cis-  σε 222 διακριτές τύπους κυττάρων.

«Μία από τις αρχικές προκλήσεις ήταν ο εντοπισμός των καλύτερων πειραματικών συνθηκών για ένα τόσο ποικίλο σύνολο τύπων δειγμάτων, ιδιαίτερα δεδομένου του μοναδικού μακιγιάζ και της ευαισθησίας του κάθε ιστού στην ομογενοποίηση», δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Sebastian Preissl, Ph.D., αναπληρωτής διευθυντής του Single. Cell Genomics στο UC San Diego Center for Epigenomics, ένα συνεργατικό ερευνητικό κέντρο που πραγματοποίησε τις αναλύσεις.

Τα ρυθμιστικά στοιχεία Cis είναι περιοχές μη κωδικοποιητικού DNA που ρυθμίζουν τη μεταγραφή (αντιγραφή τμήματος DNA σε RNA) γειτονικών γονιδίων.

Η μεταγραφή είναι η βασική διαδικασία που μετατρέπει τη γενετική πληροφορία σε δράση.

«Μελέτες της τελευταίας δεκαετίας έχουν αποδείξει ότι οι παραλλαγές αλληλουχίας στο μη κωδικοποιητικό DNA είναι βασικός μοχλός σε πολυγονιδιακά χαρακτηριστικά και ασθένειες σε ανθρώπινους πληθυσμούς, όπως ο διαβήτης, η νόσος του Αλτσχάιμερ και τα αυτοάνοσα νοσήματα», δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Kyle J. Gaulton, Ph.D., επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Παιδιατρικής στο UC San Diego School of Medicine.

«Ένα νέο παράδειγμα που βοηθά να εξηγηθεί πώς αυτές οι μη κωδικοποιητικές παραλλαγές συμβάλλουν σε ασθένειες, υποστηρίζει ότι αυτές οι αλλοιώσεις αλληλουχίας διαταράσσουν τη λειτουργία των μεταγραφικών ρυθμιστικών στοιχείων και οδηγούν σε απορύθμιση της γονιδιακής έκφρασης σε κυτταρικούς τύπους που σχετίζονται με την ασθένεια, όπως νευρώνες, ανοσοκύτταρα ή επιθηλιακά κύτταρα.» είπε ο συν-πρώτος συγγραφέας Kai Zhang, Ph.D., μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Τμήμα Κυτταρικής και Μοριακής Ιατρικής.

«Ένα σημαντικό εμπόδιο για το ξεκλείδωμα της λειτουργίας των μη κωδικοποιημένων παραλλαγών κινδύνου, ωστόσο, είναι η έλλειψη χαρτών κυτταρικού τύπου με μεταγραφικά ρυθμιστικά στοιχεία στο  .»

Ο Ρεν είπε ότι τα νέα ευρήματα εντοπίζουν κυτταρικούς τύπους που σχετίζονται με τα χαρακτηριστικά της νόσου για 240 πολυγονιδιακά χαρακτηριστικά και ασθένειες και σχολιάζουν τον κίνδυνο μη κωδικοποιημένων παραλλαγών.

«Πιστεύουμε ότι αυτός ο πόρος θα διευκολύνει σημαντικά τη μελέτη του μηχανισμού σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπινων ασθενειών για πολλά χρόνια ακόμη».

Ο Preissl είπε ότι ο άτλαντας της χρωματίνης θα επιτρέψει επίσης στην επιστημονική κοινότητα να ξεδιαλύνει τις ειδικές για το περιβάλλον ιστών διαφορές τύπων κυττάρων που βρίσκονται σε πολλαπλούς ιστούς, όπως ινοβλάστες, ανοσοκύτταρα ή ενδοθηλιακά κύτταρα.

Εξερευνήστε περαιτέρω

Ειδική εικόνα για κυτταρικό τύπο για τη λειτουργία των παραγόντων κινδύνου στη στεφανιαία νόσο

https://phys.org/news/2021-11-illuminating-dark-human-dna.html