«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τουρκικά «Δόγματα»!

BRICS με  για την Τουρκία Ο Ερντογάν θέλει να ενώσει τις αναδυόμενες οικονομίες BRICS συμμαχια

Η Τουρκία έχει Όραμα και το όραμά της είναι Παγκόσμιο: Θέλει να καταστεί Μεγάλη Δύναμη στο διεθνές σύστημα ισχύος. Για να καταφέρει όμως να ανέλθει στο βάθρο της Μεγάλης Δύναμης πρέπει πρώτα να καταστεί Δύναμη Περιφερειακή.

Αυτό προσπαθεί να το πετύχει με μακρόπνοο σχεδιασμό, με δόγματα, στρατηγικές και πράξεις. Στο πλαίσιο αυτό ακολουθεί ατύπως ή και τυπικώς 6 δόγματα/στρατηγικές και 2 παροιμίες (οι Τούρκοι έχουν προαιώνια στερεότυπα, στα οποία είναι απόλυτα προσηλωμένοι ακόμη και τη σημερινή σύγχρονη εποχή).

Τα 6 υποστηρικτικά Δόγματα είναι:

-«Yurtta barış dünyada barış», που σημαίνει «Ειρήνη στην πατρίδα ειρήνη στον κόσμο» και αποτελεί το Παγκόσμιο Όραμα του Μουσταφά Κεμάλ, ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές.

-«Ηepimiz Türküz = Είμαστε όλοι μας Τούρκοι. Με αυτό προωθείται ο Τουρκισμός μέσα στην Τουρκία. Στην σημερινή Τουρκία έχει εγκαθιδρυθεί ένα σωβινιστικό και ρατσιστικό μοντέλο κράτους-έθνους, που έχει τη βάση του στο άρθρο 3 του Συντάγματος: «Το κράτος της Τουρκίας,  η επικράτεια και το έθνος αποτελεί μία αδιάσπαστη οντότητα. Η γλώσσα του είναι η Τουρκική».

–«Τürkiye büyük millet» = Μεγάλο έθνος η Τουρκία. Με αυτό το δόγμα προωθείται ο Παντουρκισμός. Έτσι έχουν δομηθεί ή δομούνται στενές σχέσεις με το Πακιστάν, με τις τουρκόφωνες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (Αζερμπαϊτζάν-Τουρκμενιστάν-Κιργιστάν-Ουζμπεκιστάν-Τατζικιστάν), με την Σομαλία και το Σουδάν στην Αφρική και με την στήριξη της Μουσουλμανικής αδελφότητας σε όλες τις χώρες της Ασίας (και ιδιαίτερα στους Ουϊγούρους της Κίνας), της Αφρικής και της Ευρώπης. Επιπλέον, η Τουρκία έχει καταστεί ο αυτοανακηρυγμένος προστάτης των απανταχού γης Μωαμεθανών και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

–«İki buçuk savaş stratejisi» = Στρατηγική των 2 ½ πολέμων. Αυτό σημαίνει επαρκείς Ένοπλες Δυνάμεις, Δόγμα και Οπλικά συστήματα για διεξαγωγή 2 ½ πολέμων ταυτόχρονα, εναντίον Ελλάδος, Συρίας και Κούρδων.

–«Mavi Vatan» = Γαλάζια Πατρίδα. Στρατηγικός ΑΝΣΚ του δόγματος αυτού είναι η παραίτηση της Ελλάδας από τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο και η εξασφάλιση του μισού Αιγαίου και της Ανατ. Μεσογείου. Απώτερος σκοπός της Τουρκίας στο πλαίσιο αυτό είναι η προσάρτηση της Δυτ. Θράκης και η κατάληψη ολοκλήρου της Κύπρου.

–«Yayi Asya’ ya doğru ne kadar gerersek, oku Aurupa’ ya doğru o kadar uzak atabilicegiz» = Όσο πιο πολύ τεντώσουμε το τόξο προς την Ασία τόσο πιο μακριά θα πάει το βέλος στην Ευρώπη. Αυτό αποτελεί το πραγματικό όνειρο της αναβίωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, με ζωτικό χώρο στην Ευρώπη.

Οι 2 υποστηρικτικές παροιμίες:

Οι Τούρκοι έχουν δυο σημαντικές παροιμίες, οι οποίες στοιχειοθετούν την αναλλοίωτη νοοτροπία της μογγολικής τους κληρονομιάς και χαρακτηρίζουν ακόμη και τώρα την πολιτική τους, τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική.

-Η πρώτη εξ αυτών αναφέρεται σε αυτόν που υποτάσσεται και λέει: «Eğilmis baş, kesilmez = Κεφάλι σκυμμένο (που προσκυνά) δεν το κόβεις»! Αυτή η ρήση λειτούργησε ως «δόγμα» κατά τη διάρκεια των ομαδικών  εξισλαμισμών εντός της οθωμανικής επικράτειας. Ολόκληροι πληθυσμοί συγκεντρωνόντουσαν στις πλατείες πόλεων και χωριών και υπό τον φόβο του αποκεφαλισμού προσκυνούσαν τον Αλλάχ, αλλαξοπιστούσαν και έσωζαν τη ζωή τους.

-Η δεύτερη παροιμία αναφέρεται σε αυτόν που ο Τούρκος σέβεται για τη δύναμή του: «Isırmadığını eli öp = Χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις, το φιλάς»! Αυτή είναι η διαχρονική νοοτροπία των Τούρκων σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους. Υπολογίζουν αυτόν που είναι δυνατός και τον φοβούνται.

Όλα αυτά τα δόγματα και οι στρατηγικές εκφράζονται με τους άξονες της τουρκικής πολιτικής και ιδιαίτερα της εξωτερικής πολιτικής. Υπενθυμίζεται ότι η Εσωτερική Πολιτική εστιάζει στην απόλυτη τάξη (πολιτική των μηδενικών προβλημάτων, της όσμωσης κεμαλισμού-ισλαμισμού και του Τουρκισμού), με δύο όμως βασικές απειλές, τις διασπαστικές τάσεις (κουρδικό πρόβλημα) και την οπισθοδρόμηση (φανατικό ισλάμ, εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες). Η δε Εξωτερική Πολιτική, η οποία είναι σταθερή, έχει ως άξονες το μέγιστο δυνατό όφελος στις σχέσεις με τους γείτονες, την εξισορρόπηση ανεξαρτησίας και ασφάλειας στις σχέσεις με τις ευρωατλαντικές δομές (ΕΕ-ΝΑΤΟ) και την περιφερειακή εξάπλωση και επιρροή συνυφασμένη με τον Τουρκικό αναθεωρητισμό.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι, στην προσπάθειά της να καταστεί Περιφερειακή Δύναμη, η Τουρκία ωφελείται από την μερική αποχώρηση των ΗΠΑ από την Ανατολική Μεσόγειο, την προϊούσα Ισλαμοποίηση της Ευρώπης και την ταύτιση συμφερόντων με την Γερμανία.

Ποια είναι η Ελληνική αντίδραση; Εμείς τι κάνουμε;

Έχουμε κι εμείς τα όπλα μας. Έχουμε και «πυρηνικά» όπλα, αρκεί να έχουμε το θάρρος και τη θέληση να τα χρησιμοποιήσουμε. Έχουμε την Γεωπολιτική μας Θέση και Αξία (ιδίως τη σημερινή εποχή που είμαστε στο κέντρο των πολιτικο-οικονομικών συγκρούσεων), τις Ένοπλες Δυνάμεις μας (που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες), την Πολιτιστική μας Κληρονομιά, τον Εμπορικό Στόλο και το Εμπορικό/Επιχειρηματικό Πνεύμα. Η Ελλάδα αν εκμεταλλευτεί αυτά τα όπλα, μπορεί να εξελιχθεί σε περιφερειακή δύναμη στα Βαλκάνια και στην Αν. Μεσόγειο.

Εκείνο που δεν έχουμε και απαιτείται να πράξουμε άμεσα είναι η χάραξη σταθερής Εθνικής Στρατηγικής, με εθνοκεντρικό Όραμα, Εθνικές επιδιώξεις και Στρατηγικό πλαίσιο υλοποίησης αυτών.

Επιπλέον, επιβάλλεται να ενστερνιστούμε ότι η Τουρκία αντιμετωπίζεται με ισχύ και με επιθετική εξωτερική πολιτική! Οι πολιτικές «Κατευνασμού», «Στρατηγικής ψυχραιμίας» και «Στρατηγικής υπομονής» για να αποφύγουμε δήθεν τον πόλεμο, αποτελούν άλλοθι της υποχωρητικής πολιτικής που μας έφερε σε αυτό το σημείο της προϊούσας φινλανδοποίησης.  Ιστορικό δίδαγμα αποτελεί το γεγονός ότι:  «Όσο πιο πολύ αποφεύγεις ένα πιθανό πόλεμο υποχωρώντας, τόσο πιο κοντά τον φέρνεις».

Τέλος, επιβάλλεται να γνωρίζουμε καλά τους Τούρκους, να τους παρακολουθούμε στενά  και να προετοιμαζόμαστε κατάλληλα. Και αν τολμούν, ας έρθουν! Εδώ δεν είναι ούτε Συρία, ούτε Ιράκ, ούτε Λιβύη. Εδώ είναι Ελλάδα! Σε αυτούς εδώ τους πυρωμένους βράχους συντρίβονται διαχρονικά οι ορδές των κάθε προέλευσης βαρβάρων, από Ανατολή και από Δύση!

Νικόλαος Ταμουρίδης                                                                                                               Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>