«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η φιλελεύθερη δεξιά ασελγεία κατά των φτωχών νοικοκυριών και το επιτελικό κράτος!!!

ΑΚΟΥΣΕ ΜΑΣ ΘΕΑ ΝΕΜΕΣΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΛΑ ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

Η απόλυτη ξεφτίλα: Κοινωνικό μέρισμα 2021 ήταν και… πάει!

Ευτυχώς έχουμε το κράτος του 112!!!!

Κοινωνικό μέρισμα 2021: Την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει και οι Έλληνες αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να μην δώσει κοινωνικό μέρισμα!

Ισχύουν όλες οι πολιτικές που ανακοινώσαμε στη ΔΕΘ για το 2022, αλλά για άλλες πρωτοβουλίες που θα θέλαμε να αναλάβουμε περιορίζονται τα δημοσιονομικά περιθώρια για να αναληφθούν», είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με φόντο τα νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή.

Ήδη το τελευταίο διάστημα είχαν δει το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ που ήθελαν το υπουργείο Οικονομικών να σκέφτεται κοινωνικό μέρισμα στους χαμηλοσυνταξιούχους, που δεν έλαβαν αναδρομικά και στους υγειονομικούς που έχουν δοκιμαστεί πολύ τον τελευταίο 1,5 χρόνο της πανδημίας.

Οι «φουσκωμένες» ελαφρύνσεις που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή περιορίζουν τα δημοσιονομικά περιθώρια παρόλο που, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, η ανάπτυξη αναμένεται να κλείσει με 6,1%.

Η παροχή ή όχι κοινωνικού μερίσματος και σε ποιους, αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στον Νοέμβριο με κυβερνητικά στελέχη να θεωρούν ότι για μία ακόμα φορά η ελληνική οικονομία θα ξεπεράσει και αυτές τις αισιόδοξες προβλέψεις και θα κλείσει με υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης και θα μπορέσουν να δοθούν έξτρα ελαφρύνσεις στους φορολογουμένους.

Κοινωνικό μέρισμα 2021: Τα άγνωστα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ
Παράλληλα, χιλιάδες δικαιούχοι του ΟΠΕΚΑ δεν γνωρίζουν τα «άγνωστα» επιδόματα που μπορούν να πάρουν. Ποια είναι αυτά;

το Επίδομα Παιδιού (Α21)

το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

το Επίδομα Γέννησης

Τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας και ειδικότερα τα εξής:

α) επίδομα κίνησης σε παραπληγικούς, τετραπληγικούς και ακρωτηριασμένους [(ν.δ. 57/1973 (Α’ 149), ν. 162/73 (Α’ 227), άρθρο 22 του ν. 2646/1998 (Α’ 236), άρθρο 4 του ν. 2345/1995 (Α’ 213)],

β) διατροφικό επίδομα σε νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους πνευμόνων και μυελού των οστών καθώς και σε αλλοδαπούς και ομογενείς νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος. [(α.ν. 421/1937 (Α’ 2), άρθρο 22 του ν. 2646/1998],

γ) οικονομική ενίσχυση ατόμων με βαριά αναπηρία (ν.δ. 57/1973, ν. 162/73, άρθρο 22 του ν. 2646/1998),

δ) οικονομική ενίσχυση ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση (ν.δ. 57/1973, ν. 162/73, άρθρο 22 του ν. 2646/1998),

ε) οικονομική ενίσχυση παραπληγικών – τετραπληγικών και ακρωτηριασμένων ανασφάλιστων και ασφαλισμένων του Δημοσίου [(ν. 162/73, άρθρο 3 του ν. 1284/1982, άρθρο 22 του ν. 2646/1998, κοινή απόφαση 115750/3006/10-09-1981 των Υπουργών Οικονομικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών (Β’ 572)],

στ) ενίσχυση ατόμων με συγγενή αιμολυτική αναιμία (μεσογειακή – δρεπανοκυτταρική – μικροδρεπανοκυτταρική κ.λπ.) ή συγγενή αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία κ.λπ.), Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας (AIDS) (ν.δ. 57/1973, ν. 162/73, άρθρο 22 του ν. 2646/1998),

ζ) οικονομική ενίσχυση κωφών και βαρήκοων ατόμων (ν.δ. 57/1973, ν. 162/73, άρθρο 22 του ν. 2646/1998),

η) οικονομική ενίσχυση ατόμων με αναπηρία όρασης [άρθρα 1 και 2 ν. 1904/195 (Α’ 212), ν.δ. 57/1973, ν.δ. 162/1973, ν.958/1979 (Α’ 191), άρθρο 22 του ν. 2646/1998, άρθρο 8 του ν. 4331/2015 (Α’ 69)],

θ) οικονομική ενίσχυση ατόμων με εγκεφαλική παράλυση (ν.δ. 57/1973, ν. 162/73, άρθρο 22 του ν. 2646/1998),

ι) εισοδηματική ενίσχυση ασθενών και αποθεραπευμένων χανσενικών και μελών των οικογενειών τους [ν.δ. 57/1973, ν. 162/73, άρθρο 7 του ν.1137/81 (Α’ 60), άρθρο 22 του ν. 2646/1998]
Την παροχή σύνταξης, ασφαλιστικής ικανότητας και εξόδων κηδείας που χορηγούσε ο ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες προ του νόμου 4387/2016, σύμφωνα με τους νόμους 1296/1982 και 4093/2012.

Τις παροχές και τις υπηρεσίες του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας.

Προνοιακές παροχές, εισοδηματικές ενισχύσεις και κοινωνικές υπηρεσίες για την στήριξη ειδικών και ευπαθών ομάδων :

α) το Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής σε ανασφάλιστους υπερήλικες

β) η εισοδηματική ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών Μειονεκτικών Περιοχών

γ) η Κάρτα μετακίνησης Πολυτέκνων

δ) το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

ε) προγράμματα και δράσεις προνοιακής πολιτικής του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που του ανατίθενται σύμφωνα με το άρθρο 116 του ν.4488/2017 (Α’ 137).

στ) η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας στους μοναχούς και μοναχές που είναι εγγεγραμμένοι στα μοναχολόγια Ιερών Μονών ή Μητροπόλεων της Ελλάδας, εγκαταβιούν στις Ιερές Μονές ή τα εξαρτήματα αυτών και δεν συνταξιοδοτούνται από Φορέα ημεδαπής, πλην ΟΠΕΚΑ, ή αλλοδαπής. Το δικαίωμα αυτό παρέχεται και στους Έλληνες το γένος, κληρικούς και μοναχούς των Πατριαρχείων της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, καθώς και μοναχούς της Ιεράς Μονής Σινά,

ζ) κάθε άλλη παροχή που χορηγείται σύμφωνα με ειδικότερες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και δεν έχει καταργηθεί μέχρι σήμερα.

Κοινωνικό μέρισμα 2021: «Χαρίζουν» σπίτια στους νέους
Προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η εξαγγελία Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη. Τι περιλαμβάνει το εθνικό σχέδιο για τη νεολαία. Πώς θα αποκτήσετε κατοικία με τη στήριξη του κράτους. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Την εθνική στρατηγική για τους νέους αναμένεται να «χτίσει» η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προανήγγειλει από τη ΔΕΘ πως το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει περιοδείες και στις 13 περιφέρειες της χώρας με σκοπό την απευθείας διαβούλευση με τους νέους πάνω σε ένα εθνικό σχέδιο νεολαίας.

Το εθνικό σχέδιο νεολαίας θα περιλαμβάνει βασικές προτάσεις πάνω στις οποίες θα γίνει συζήτηση με νεολαίους ώστε να τις αξιολογήσουν, να εκφράσουν την άποψή τους για το ποιες θεωρούν πιο κομβικές για τη ζωή τους και τελικά να προσθέσουν τις προτάσεις τους.

Οι βασικοί άξονες του σχεδίου θα είναι η ένταξη περισσότερων νέων στην αγορά εργασίας ,να αποκτήσουν οι νέοι τη δυνατότητα να αναλάβουν οι ίδιοι τον έλεγχο της ζωής τους, να αναπτύξουν την ανθεκτικότητά τους και να εφοδιαστούν με τις δεξιότητες ζωής που χρειάζονται.

Το θέμα της στέγασης είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και αλλά και τα νέα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους αλλά δεν μπορούν ,καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα σπίτι όπου θα στεγάσουν τη δική τους μελλοντική οικογένεια.

Πολλοί νέοι σχεδόν το 70%(Eurostat), συνεχίζουν να μένουν στο πατρικό τους ενώ κοντά στα 30 ο Έλληνας νέος αποφασίζει να φύγει από το πατρικό του όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το όριο ηλικίας είναι πολύ μικρότερο.

Από την πλευρά η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα σχέδιο προκειμένου οι νέοι να έχουν προσβαση στη στέγαση. Στο τραπέζι υπάρχουν συζητήσεις για παραχώρηση-ενοικίαση κατοικιών από τον ΟΑΕΔ ή τον ΕΤΑΔ σε νέα ζευγάρια που αρχίζουν τη ζωή τους.

Η ιδέα είναι σε πολύ αρχικό στάδιο και σύμφωνα με πληροφορίες του Μoney Review,προς το παρόν o ΟΑΕΔ δεν έχει διαθέσιμες κατοικίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με αυτό το τρόπο.

Παρόλα αυτά όπως εξηγούν υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας στο Money Review, ο ΟΑΕΔ θα μπορούσε να συμβάλλει με διαφορετικά εργαλεία ώστε οι νέοι να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μια κατοικία με χαμηλό κόστος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «MR» το σχέδιο που μελετάται μέσω του ΟΑΕΔ για την στέγαση των νέων αφορά:

Χορήγηση άτοκων δανείων για την αγορά πρώτης κατοικίας.
Χορήγηση άτοκων δανείων για την επισκευή πρώτης κατοικίας.
Κατασκευή νέων κατοικιών και διάθεσή τους με συγκεκριμένα κριτήρια και χαμηλό κόστος για τους νέους
Την αγορά αδιάθετων κατοικιών μέσω του αποθεματικού του ΟΑΕΔ αλλά και ευρωπαϊκών κονδυλίων και την διάθεσή τους στη συνέχεια σε χαμηλόμισθους και νέους.

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>