«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Καταστροφικές λανθασμένες κρίσεις

01 Οκτωβρίου 2021

Στα χρόνια μετά τον θάνατο του Στάλιν το 1953, το νέο σοβιετικό κράτος και αρχηγός κόμματος Νικήτα Χρουστσόφ ξεκίνησε την ιδέα της «ειρηνικής συνύπαρξης».

Πήρε μια ιδέα του πρώην Σοβιετικού Υπουργού Εξωτερικών Γκεόργκι Τσιτσερίν, ο οποίος είχε ξεκινήσει την προσέγγιση της Σοβιετικής Ένωσης με τα κράτη της Δυτικής Ευρώπης με αυτό το αξίωμα τη δεκαετία του 1920 και προετοίμασε την είσοδο της Σοβιετικής Ένωσης στην Κοινωνία των Εθνών (1)

 Ο Χρουστσόφ δεν είχε σκοπό να διακηρύξει την αιώνια ειρήνη, αλλά ανακοίνωσε την απόφαση να πολεμήσει την ταξική πάλη με τα κράτη του ΝΑΤΟ, η οποία είναι αναπόφευκτη από ιδεολογική άποψη, με άλλα μέσα εκτός από στρατιωτικά μέσα.

Εν τω μεταξύ, ο πόλεμος των μυστικών υπηρεσιών και οι πόλεμοι πληρεξουσίων εκτός Ευρώπης συνεχίστηκαν ανεμπόδιστα.

Η «ειρηνική συνύπαρξη» Το να το απορρίψουμε ως μια καθαρά προπαγανδιστική εκπομπή είναι επομένως εξίσου λανθασμένο με το να σχεδιάζουμε μια άμεση γραμμή για τον σχεδιασμό στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Κεντρική Ευρώπη, όπως μια έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας της γερμανικής Bundestag που επιχειρήθηκε το 2015 (2).

 Είναι σημαντικό ότι αυτή η συγκεκριμένη μελέτη του στρατιωτικού δόγματος της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε μία πηγή ρωσικής γλώσσας από τη δεκαετία του 1970, με λάθος ορθογραφία το όνομα του πρώην αρχηγού του Σοβιετικού Επιτελείου Νικολάι Ογκάρκοφ και μιλά για ο Κόκκινος Στρατός, που υπήρχε από το 1946 ονομάστηκε Σοβιετικός Στρατός. ως απόπειρα έκθεσης της επιστημονικής υπηρεσίας της γερμανικής Bundestag το 2015 (2).

Είναι σημαντικό ότι η συγκεκριμένη μελέτη του στρατιωτικού δόγματος της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε μια πηγή ρωσικής γλώσσας από τη δεκαετία του 1970, με συνέπεια να γράφει λάθος το όνομα του πρώην αρχηγού του Σοβιετικού Επιτελείου Νικολάι Ογκάρκοφ και μίλησε για ο Κόκκινος Στρατός, που υπήρχε από το 1946 ονομάστηκε Σοβιετικός Στρατός. ως απόπειρα έκθεσης της επιστημονικής υπηρεσίας της γερμανικής Bundestag το 2015 (2).

 Είναι σημαντικό ότι αυτή η συγκεκριμένη μελέτη του στρατιωτικού δόγματος της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε μία πηγή ρωσικής γλώσσας από τη δεκαετία του 1970, με λάθος ορθογραφία το όνομα του πρώην αρχηγού του Σοβιετικού Επιτελείου Νικολάι Ογκάρκοφ και μιλάει για ο Κόκκινος Στρατός, που υπήρχε από το 1946 ονομάστηκε Σοβιετικός Στρατός.

Μεταξύ του στρατιωτικού δόγματος και του σχεδιασμού των επιχειρήσεων βρίσκεται, μεταξύ άλλων, η στρατιωτική εκτίμηση της κατάστασης. Με βάση την εκτίμηση της κατάστασης, το Σοβιετικό Γενικό Επιτελείο κατέληξε στο συμπέρασμα μετά το 1955 ότι, λόγω της στρατιωτικής δύναμης του νεοϊδρυθέντος Οργανισμού Συνθήκης της Βαρσοβίας (WVO), ένας πόλεμος μεταξύ της Δύσης και του σοσιαλιστικού μπλοκ δεν ήταν πλέον αναπόφευκτος (3). Μαζί, οι σύμμαχοι είναι αρκετά ισχυροί για να αντισταθούν στο ΝΑΤΟ.

 Αυτό διακρίνει την κατάσταση εκείνη τη στιγμή από την τρέχουσα κατάσταση, στην οποία το ΝΑΤΟ είναι συμβατικά μαζικά ανώτερο από τη Ρωσία και τους συμμάχους της στον Οργανισμό της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) (4).

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του WVO για έναν πόλεμο στην Κεντρική Ευρώπη σχετίζεται με τη χειρότερη πιθανή περίπτωση ότι το ΝΑΤΟ ήθελε να τερματίσει την ειρηνική συνύπαρξη για οποιονδήποτε λόγο.

Ο WVO πάντα υποθέτει ότι η συμβατικά υπερπληθυσμένη Δύση θα ανοίξει μια επίθεση με πυρηνικά όπλα.

Μετά την ανασκόπηση των επιχειρησιακών σχεδίων και των σεναρίων άσκησης στα αρχεία των πρώην κρατών του WVO, ο Ελβετός στρατιωτικός ιστορικός Rudolf Fuhrer δήλωσε ότι η αρχική κατάσταση διατυπώθηκε πάντα με τέτοιο τρόπο ώστε να πραγματοποιήθηκε μια ολοκληρωμένη επίθεση πυρηνικών όπλων κατά της ΛΔΓ και της MustΤο SSR και μια αντεπίθεση εναντίον τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα πρέπει να οδηγηθεί στο ΝΑΤΟ (5). Από τις εμπειρίες της τελικής φάσης του Β ’Παγκοσμίου Πολέμου και

Σε αντίθεση με τον Στάλιν, ο Νικήτα Χρουστσόφ ήταν πεπεισμένος για την πρακτική χρησιμότητα των πυρηνικών όπλων και, ως εκ τούτου, ανέθεσε στους Αρχηγούς των Επιτελείων του Σοβιετικού Στρατού, τον στρατάρχη Matwei Sakharov και τον στρατάρχη Sergei Biryusov (6) με τον εκσυγχρονισμό και τη μείωση του στρατού.

Ο Χρουστσόφ μπορεί να ένιωσε ότι η άποψή του επιβεβαιώθηκε από την έκβαση της κουβανικής κρίσης πυραύλων, την νικήτρια της οποίας είδε ο ίδιος.

Το αποφασιστικό συστατικό σε έναν πόλεμο εναντίον της Δύσης θα πρέπει στο μέλλον να είναι η αντεπίθεση με πυρηνικά όπλα, η οποία έπρεπε να ακολουθήσει αμέσως μετά την πρώτη πυρηνική επίθεση του ΝΑΤΟ.

Σε αυτή τη φάση τα στρατεύματα του στρατού θα πολεμήσουν μια συνοριακή μάχη (7). Ο στόχος της αντεπίθεσης στο έδαφος έπρεπε να είναι η εξάλειψη της Δυτικής Γερμανίας ως περιοχής ανάπτυξης πυρηνικών και συμβατικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Εμπρός Άμυνα και Πυρηνικά Όπλα του ΝΑΤΟ

Η πίστη στη χρησιμότητα των βασικών απεργιών επικράτησε επίσης στη Δύση.

Στην τελική φάση της θητείας του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Αϊζενχάουερ ανέθεσε την αναθεώρηση των επιχειρησιακών σχεδίων των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και την ενοποίηση τους σε ένα ενιαίο επιχειρησιακό σχέδιο , το  Ενιαίο Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο  SIOP (8).

Ο διάδοχος του Αϊζενχάουερ, Τζον Κένεντι, δεν ήταν ικανοποιημένος με τη μόνη πορεία δράσης που του έδωσε το SIOP-62, δηλαδή να ξεκινήσει τον παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο. Ζήτησε μια ολόκληρη σειρά άλλων επιλογών, οι οποίες τελικά οδήγησαν στην έννοια της « ευέλικτης απάντησης » (9).

Εάν, ως αποτέλεσμα της συμβατικής αδυναμίας του ΝΑΤΟ, ένας πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αναγκαστεί να διατάξει τη χρήση πυρηνικών όπλων λίγες μόνο ημέρες μετά το ξέσπασμα του πολέμου, τότε αυτή η ιδέα θα είχε στην πραγματικότητα υπονομευτεί.

Παρέμεινε αμφιλεγόμενο εάν θα ήταν δυνατό να περιοριστεί ένας πόλεμος που διεξάγεται με τακτικά-επιχειρησιακά πυρηνικά όπλα και να αποφευχθεί η κλιμάκωση σε παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο (10).

Ενώ ο WVO περίμενε μια πρώτη πυρηνική επίθεση από το ΝΑΤΟ και μια επίθεση στην Ανατολική Γερμανία και την Τσεχοσλοβακία, το ΝΑΤΟ αισθάνθηκε αρκετά ισχυρό μόνο για να αναλάβει την άμυνα στο Σιδηρούν Παραπέτασμα, δηλαδή στα γερμανογερμανικά σύνορα. Η γραμμή Weser-Lech ορίστηκε ως η κύρια γραμμή άμυνας. Δεν έγινε λόγος για επίθεση κατά της ΛΔΓ ή του SRSSR.

Ωστόσο, το ΝΑΤΟ σκεφτόταν να μεταφέρει το πυρηνικό του πυροβολικό τόσο ανατολικά ώστε να καταφέρει να συντρίψει αυτούς τους στόχους στην Ανατολική Γερμανία και την Τσεχοσλοβακία (11).

Το υψηλότερο σημείο πίστης στη χρησιμότητα των πυρηνικών όπλων ήταν η εισαγωγή του ελαφρού πυροβόλου Davy Crockett”στον αμερικανικό στρατό, με τον οποίο μια ομάδα 5 στρατιωτών θα μπορούσε να πυροβολήσει ένα πυρηνικό όπλο σε απόσταση 2 έως 4 χιλιομέτρων (12).

Επιπλέον, τα ατομικά νάρκες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον αμυντικό σχεδιασμό στο έδαφος της Δυτικής Γερμανίας εκείνη την εποχή.

Τα πυρηνικά όπλα διατήρησαν επίσης τη σημασία τους στα επιχειρησιακά σχέδια από την πλευρά του WVO.

 Σύμφωνα με τις τρέχουσες επιχειρησιακές διαδικασίες, οι συμβατικές δυνάμεις θα πρέπει να επωφεληθούν από το χάος που προκύπτει μετά από επίθεση πυρηνικών όπλων και να προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Οι εξαιρετικά αισιόδοξες υποθέσεις σχετικά με την ταχύτητα προόδου των χερσαίων στρατευμάτων, όπως μπορούν να βρεθούν σε επιχειρησιακά σχέδια και σενάρια άσκησης, μπορούν να εξηγηθούν μόνο με επιθέσεις πυρηνικών όπλων.

Με 100 χιλιόμετρα την ημέρα, αυτό είναι τρεις έως τέσσερις φορές υψηλότερο από τις τρέχουσες υποθέσεις σχεδιασμού (13).

Το γεγονός ότι οι στρατιωτικοί στο WVO ήταν σκεπτικοί για τέτοια αισιόδοξα σενάρια έδειξε ο Τσέχος ιστορικός Peter Luňák στη μελέτη του για το σχέδιο επιχειρήσεων του Λαϊκού Στρατού της Τσεχοσλοβακίας από το 1964.

Νευρικότητα στο Σιδηρούν Παραπέτασμα

Ένα από τα πολλά μέτρα με τα οποία η ηγεσία του Σοβιετικού Στρατού προσπάθησε να πείσει το ΝΑΤΟ για την απελπισία μιας επίθεσης ήταν η μόνιμα υψηλή ετοιμότητα των στρατευμάτων: Ανά πάσα στιγμή, το 85% των στρατευμάτων στη ΛΔΓ και στο ČSSR έπρεπε να να είναι διαθέσιμο στις φρουρές (14).

Η ηγεσία του Σοβιετικού Στρατού προφανώς δεν κατάλαβε για πολύ καιρό ότι αυτό το μόνιμο υψηλό επίπεδο ετοιμότητας θεωρήθηκε ως απειλή στη Δύση ή αγνόησε τους αντίστοιχους δυτικούς φόβους.

Το ΝΑΤΟ, από την άλλη πλευρά, υπαινίχθηκε ότι η Σοβιετική Ένωση σκόπευε, καθ ‘όλη τη διάρκεια του oldυχρού Πολέμου, να επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής της σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μέσω ενός πυρηνικού πολέμου.

Με   την ενισχυμένη μελλοντική παρουσία του ΝΑΤΟ , δημιουργήθηκε μια κατάσταση στα δυτικά σύνορα της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, η οποία μοιάζει όλο και περισσότερο με εκείνη στα εσωτερικά γερμανικά σύνορα κατά τη διάρκεια του oldυχρού Πολέμου (15). Αφού χτίστηκε ένα νέο στρατόπεδο πριν από λίγες εβδομάδες στη Λιθουανική στρατιωτική περιοχή εκπαίδευσης Pabradė, μόλις 8 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Λευκορωσία, το οποίο επιτρέπει τη μόνιμη εγκατάσταση ενός αμερικανικού τάγματος άρματος μάχης, ένα άλλο τάγμα αρμάτων μάχης ΝΑΤΟ θα προστεθεί τις επόμενες εβδομάδες ( 16).

Η άσκηση πιστοποίησης “IRON WOLF II-2021” του μικτού γερμανικού-ολλανδικού τάγματος άρματος μάχης 414 δεν υποτίθεται ότι θα πραγματοποιηθεί στην πραγματική τοποθεσία του τάγματος στη Ρούκλα, αλλά από τα μέσα έως τα τέλη Οκτωβρίου στη στρατιωτική περιοχή εκπαίδευσης Pabradė (17)

Το Ο στόχος της άσκησης είναι “Πολεμική ετοιμότητα “. Ωστόσο, ένας τέτοιος σταθμός κοντά στα σύνορα απαιτεί την παρουσία στοιχείων αναγνώρισης και ασφάλειας μέχρι τα κρατικά σύνορα. Αν δεν γίνει αυτό θα ήταν αμέλεια από στρατιωτική άποψη.

Αυτό με τη σειρά του θα αναγκάσει τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας για να σταθμεύσει μια ομάδα μάχης τάγματος για την παρακολούθηση και την παρακολούθηση της παραμεθόριας περιοχής μπορεί τουλάχιστον να κρατήσει τον αγώνα.

Οι εποχές που ο oldυχρός Πόλεμος στο λεγόμενο « κενό Φούλντα».

“Τα μόνιμα στοιχεία συναγερμού ενός αμερικανικού συντάγματος τανκ είναι πιθανό να επιστρέψουν στη Λιθουανία (18).

Ωστόσο, ένα φαινόμενο είναι καινούργιο: Τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων ήρθε από τη Λευκορωσία στη λιθουανική πρωτεύουσα Βίλνιους κινείται, τα περίχωρα του οποίου απέχουν μόλις 30 χιλιόμετρα από το Pabradė (19), το οποίο δεν υπήρχε στα γερμανογερμανικά σύνορα.
Η Πολωνία θα ήθελε να τοποθετήσει ένα αμερικανικό τμήμα στο έδαφός της εκτός από τα τέσσερα δικά της τεθωρακισμένα τμήματα (20).

Η πρωτεύουσα Βαρσοβία βρίσκεται στα ανατολικά και σε ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια εδάφους της χώρας, δηλαδή τη Βιστούλα.

Σε περίπτωση αυξημένων εντάσεων, αυτή η κατάσταση θα καταστήσει αναγκαία τη μετεγκατάσταση όλων αυτών των στρατευμάτων στα ανατολικά και επομένως στην παραμεθόρια περιοχή με τη Λευκορωσία. Στην πορεία μιας κρίσης, εξασφαλίζεται μια κλιμάκωση από την αρχή.

Ακόμα κι αν η πίστη στη χρησιμότητα των πυρηνικών όπλων στις χερσαίες επιχειρήσεις δεν είναι πλέον αδιάσπαστη σήμερα όπως ήταν στον oldυχρό Πόλεμο και τα συμβατικά όπλα είναι σε θέση να αντικαταστήσουν σε κάποιο βαθμό τα πυρηνικά όπλα επιχειρησιακής-τακτικής, οι εξελίξεις τα τελευταία χρόνια εξακολουθούν να δίνουν αιτία ανησυχίας.

 Τα εργαλεία παρακολούθησης των στρατιωτικών δραστηριοτήτων, μερικά από τα οποία χρονολογούνται από τον oldυχρό Πόλεμο, έχουν καταργηθεί ή διαβρωθεί τα τελευταία χρόνια.

Οι ΗΠΑ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτό, αλλά η Γερμανία δεν ήταν επίσης εντελώς αθώα στο ότι ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάχρηση του λεγόμενου εγγράφου της Βιέννης σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία (21).

Το ότι το ΝΑΤΟ είναι παράλληλο με τις συζητήσεις για την  ενισχυμένη μελλοντική παρουσία είναι δύσκολο να κατανοηθεί το υπάρχον καθεστώς επαλήθευσης.

Η λανθασμένη εκτίμηση των αντίστοιχων προθέσεων του αντιπάλου προκάλεσε τον κίνδυνο πυρηνικής καταστροφής στην Κεντρική Ευρώπη κατά τη διάρκεια του oldυχρού Πολέμου.

Αυτός ο κίνδυνος θα εμφανιστεί ξανά στη Λευκορωσία, την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής όταν οι τακτικές προπαγάνδας και τρόμου καταστέλλουν μια νηφάλια άποψη της πραγματικής κατάστασης.

Ελπίζουμε ότι τα συνετά μυαλά θα πάρουν το πάνω χέρι. Αλλά η ελπίδα δεν αποτελεί μέρος της στρατιωτικής εκτίμησης της κατάστασης.

Ένα αποτελεσματικό σύστημα επαλήθευσης των στρατιωτικών δραστηριοτήτων πέρα ​​από τα εθνικά και συμμαχικά σύνορα, από την άλλη πλευρά, το κάνει.

Σε αυτές τις εποχές στα συνέδρια του ΝΑΤΟ ακούγεται ξανά και ξανά ” Η αρκούδα βρυχάται ξανά ” – η αρκούδα βρυχάται ξανά – όταν η συζήτηση είναι για τη Ρωσία.

Η κατάφωρη λανθασμένη κρίση της Ρωσίας δεν μπορεί να εκφραστεί συντομότερα.

Εάν, εκτός από την εικόνα του επιθετικού αρπακτικού, υπάρχει αναφορά στα νύχια της αρκούδας με τη μορφή οπλικών συστημάτων και στρατευμάτων, τότε οι μεγαλύτεροι σύντροφοι αισθάνονται ότι θυμούνται την προπαγάνδα του oldυχρού Πολέμου.

Η εικόνα είναι εξίσου λανθασμένη σήμερα όπως τότε.

Παρατηρήσεις: 

  1. Για τον όρο, βλέπε: Wolfgang Leonhard: Συνύπαρξη, μια μορφή ταξικής πάλης, στο: Die Zeit, 5 Φεβρουαρίου 1960, διαδικτυακά στη  διεύθυνση https://www.zeit.de/1960/06/koexistenz-eine-form-des -klassenkampfes/ πλήρης θέα . Για την εξωτερική πολιτική της Σοβιετικής Ένωσης βλέπε Rainer Blasius: Des Teufels Ambassador. Από το 1932 έως το 1943 ο Iwan Maiski γνώρισε πέντε πρωθυπουργούς και τρεις βασιλιάδες στο Λονδίνο, συναντήθηκε με μεγάλους συγγραφείς όπως ο George Bernard Shaw και ο HG Wells, στο: Frankfurter Allgemeine Zeitung, 20 Σεπτεμβρίου 2016, σ. 8. Για Litwinow δείτε  http: / / bse .sci-lib.com / article070721.html . Πρβλ. Gerd Brenner: Two-Front War for Russian Resources, στο: World Economy, 4 Μαΐου 2020, διαδικτυακά στη  διεύθυνση https://www.world-economy.eu/nachrichten/detail/zweifrontenkrieg-um-russlands-ressourcen/ .

  2. Δείτε τις Επιστημονικές Υπηρεσίες της Γερμανικής Bundestag: Τα Στρατιωτικά Δόγματα της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τη δεκαετία του 1970, Σενάρια απειλών και γλώσσας σε σύγκριση, Επεξεργασία WD 2 – 3000 – 052/15, 26 Μαρτίου 2015, διαδικτυακά στη  διεύθυνση https: / /www.bundestag .de / resource / blob / 412840 / 2d4ad1e108ccf499692bad325c8c6d48 / WD-2-052-15-pdf-data.pdf , ειδικά σελ. 7f.

  3. Αναφέρεται ως Σύμφωνο της Βαρσοβίας WaPa στα δυτικά. Βλέπε Επιστημονικές Υπηρεσίες: Στρατιωτικά Δόγματα, ό.π., σ. 5.

  4. Δεν υπάρχουν καθόλου αμφιβολίες για τον τομέα των αμυντικών δαπανών, όπου οι ΗΠΑ μόνο είναι πολύ μπροστά από όλες τις άλλες χώρες:  https://sipri.org/sites/default/files/2021-04/fs_2104_milex_0.pdf . Δείτε επίσης το Global Power Index, ειδικά τη σύγκριση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας:  https://www.globalfirepower.com/countries-comparison-detail.php?country1=united-states-of-america&country2=russiaΤο Η στρατιωτική συνεργασία, ιδιαίτερα με την Κίνα, στο πλαίσιο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) είναι μια στρατηγική εταιρική σχέση και όχι μια στρατιωτική συμμαχία, και είναι απίθανο να γίνει μια στο άμεσο μέλλον. Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής εταιρικής σχέσης δεν είναι αναμενόμενα, διότι είναι δύσκολο να υποτεθεί ότι η Κίνα θα υποστήριζε στρατιωτικά τη Ρωσία σε έναν πόλεμο στην Ανατολική Ευρώπη.

  5. Δείτε Hans -Rudolf Fuhrer, All Red Arrows Came from the East – Right? “, In Military Power Review of the Swiss Army, No. 2/2012, σελ. 50, online στη  διεύθυνση https://www.files.ethz.ch / isn / 155690 / MPR_2-12% 20web.pdf .

  6. Δείτε  https://warheroes.ru/hero/hero.asp?Hero_id=717  και  https://warheroes.ru/hero/hero.asp?Hero_id=684 .

  7. Τα επιχειρησιακά σχέδια του 5ου Στρατού της NVA επεξεργάζονται λεπτομερώς τον Siegfried Lautsch: Μυστικά σχέδια του Εθνικού Λαϊκού Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας τη δεκαετία του 1980, ZMZ, διαδικτυακά στη  διεύθυνση https://www.oemz-online.at /display /ZLIintranet /Μυστικός + σχεδιασμός + του + εθνικού + λαϊκού + στρατού + της + Γερμανικής + Λαϊκής Δημοκρατίας + στη + δεκαετία του 1980 . Ders.: Σχεδιασμός πραγματικών επιθέσεων και αμυντικών επιχειρήσεων στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας, που απεικονίζεται χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του επιχειρησιακού σχεδιασμού του 5ου Στρατού του Εθνικού Λαϊκού Στρατού της ΛΔΓ κατά τη διάρκεια του oldυχρού Πολέμου (1983 έως 1986), στο: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ POWER REVUE του Ελβετικού Στρατού – Αρ. 2/2011, σελ. 20-33, διαδικτυακά στη  διεύθυνση https://www.files.ethz.ch/isn/134495/Gesamtausgabe%20MPR_2_11.pdfΤο Ders.: Το να μπορείς να πολεμάς για να μην χρειαστεί να πολεμήσεις, επιχειρησιακή σκέψη στην εικόνα του εαυτού της NVA της GDR στη δεκαετία του 1980 χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του επιχειρησιακού σχεδιασμού της στρατιωτικής περιοχής V, σύγχρονη έκθεση μαρτύρων και άρθρο στρατιωτικής επιστήμης , online στη  διεύθυνση https://www.bmvg.de/ource / blob / 5109028 / c3b586e64e740fc20dcb7f5f5ebac093 / zeitzeugenbericht-lautsch-short-data.pdf . Επίσης: Jakob Saß, Πώς η NVA ήθελε να κατακτήσει την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία, στο: Die Welt, 28 Αυγούστου 2013, διαδικτυακά στη διεύθυνση https://www.welt.de/geschichte/article119445108/Wie-die-NVA-die-Bundes Republik -erobern  -wanted.html .

  8. Περαιτέρω πληροφορίες:  HQ Strategic Air Command, History and Research Division: History of the Joint Strategic Target Planning Staff, Background and Preparation of SIOP-62,  online unter  https://nsarchive2.gwu.edu/nukevault/ebb236/SIOP- 62%20history.pdf . Vgl. William Burr:  The Creation of SIOP-62, more Evidence on the Origins of Overkill,  in:  National Security Archive Electronic Briefing Book No. 130 , online unter  https://nsarchive2.gwu.edu/NSAEBB/NSAEBB130/index.htm . Scott D. Sagan: SIOP-62:  The Nuclear War Plan Briefing to President Kennedy , στο:  International Security, Vol. 12, Νο. 1 (Καλοκαίρι, 1987) , S. 22-51, online unter https://www.belfercenter.org/sites/default/files/legacy/files/CMC50/ScottSaganSIOP62TheNuclearWarPlanBriefingtoPresidentKennedyInternationalSecurity.pdf.

  9. Επιπλέον, υπήρχε το δόγμα των “2½ πολέμων” ( δυόμισι πόλεμοι ), το οποίο ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έπρεπε να μπορούν να διεξάγουν δύο περιφερειακούς πολέμους ταυτόχρονα, καθώς και έναν αντάρτικο πόλεμο. Πρβλ. Fred Kaplan:  The Doctrine Gap, Reality vs. the New στρατηγική του Πενταγώνου , στο:  Slate , 6 Ιουλίου 2005, διαδικτυακά στη  διεύθυνση https://slate.com/news-and-politics/2005/07/reality-vs- το -pentagon-s-new-στρατηγική.html .

  10. Υπό τους διαδόχους του Kenendy, Lyndon B. Johnson, Richard Nixon και Gerald Ford, αναπτύχθηκαν διάφορες επιλογές δράσης για τη χρήση του στρατηγικού πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ. Το αν τα διαφοροποιημένα σχέδια με διαφορετικές κατηγορίες -στόχους και η διατήρηση των αποθεμάτων θα είχαν αναγνωριστεί ως τέτοια από τη Σοβιετική Ένωση ή απλώς θα ερμηνευτούν ως μαζικά αντίποινα, παραμένει θέμα αμφισβήτησης. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ ζήτησε τα πυρηνικά όπλα να γίνουν αναπόσπαστο μέρος του αμυντικού σχεδιασμού γενικά. Αυτό υποδηλώνει ότι και ο ίδιος είχε αμφιβολίες για το περιορισμένο πόλεμο στην Κεντρική Ευρώπη. Δείτε Francis J. Gavin:  The Myth of Flexible Response: United States Strategy in Europe during the 1960s , in: The International History Review, Vol. 23, No. 4 (Δεκ 2001) , σελ. 847-875, στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://www.belfercenter.org/sites/default/files/legacy/files/CMC50/FrancisGavinTheMythOfFlexibleResponseUnitedStatesStrategyInEuropeDuringThe1960sInternationalHistoryReview.pdf . Για μια σύντομη επισκόπηση, ανατρέξτε στο Tobias Meyer:  Flexible Response , online στη  διεύθυνση https://www.grin.com/document/100675 .

  11. Δείτε το Helmut R. Hammerich, τη νότια Γερμανία ως ακρογωνιαίο λίθο της άμυνας της Ευρώπης, σχετικά με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια του oldυχρού Πολέμου, στο: MILITARY POWER REVUE του ελβετικού στρατού, αρ. 2/2011, διαδικτυακά στη  διεύθυνση http: // www. vorharz.net/ media/historie/helmut_hammerich.pdf  και  https://www.files.ethz.ch/isn/134495/Gesamtausgabe%20MPR_2_11.pdf .

  12. Για μια επισκόπηση, ανατρέξτε στη  διεύθυνση http://nuclearweaponarchive.org/Usa/Weapons/Allbombs.html . Ειδικά για το “Davy Crockett” δείτε  https://web.archive.org/web/20061027175600/http://www.guntruck.com/DavyCrockett.html ; οι Βρετανοί ομόλογοι ήταν οι  Wee Gwen  και  Low-Yield Tony  http://www.nuclear-weapons.info/vw.htm#Wee%20Gwen .

  13. Vgl. Πρόγραμμα παράλληλης ιστορίας για το ΝΑΤΟ και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας (PHP), Λήψη της Λυών την ένατη ημέρα; Το σχέδιο Συμφώνου της Βαρσοβίας του 1964 για έναν πυρηνικό πόλεμο στην Ευρώπη και σχετικά έγγραφα, PHP Publications Series , Washington DC, Zurich, 2000, online unter  https://www.files.ethz.ch/isn/108642/warplan_dossier.pdf , namentlich die Aufsätze von Vojtech Mastny:  Planning for the Unplannable , ebd . S. 2-8 und Petr Luňák:  Το Πολεμικό Σχέδιο του Συμφώνου της Βαρσοβίας του 1964 , ebd. S. 9-23.

  14. Δείτε τις επίσημες πληροφορίες του ΝΑΤΟ:  https://shape.nato.int/efp  και  https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_136388.htm .

  15. Δείτε “συνεχής ετοιμότητα για δράση” στον Εθνικό Λαϊκό Στρατό:  http://www.flak11.de/ALARM.htm . Βλέπε Επιστημονικές Υπηρεσίες: Στρατιωτικά Δόγματα, τόπος αναφοράς, Σ.10.

  16. Επί του παρόντος, το 3ο Τάγμα του 66ου Συντάγματος Πάντσερ από το Φορτ Ράιλι του Κάνσας, βρίσκεται στο Παμπράντο. Δείτε  https://de.euronews.com/2021/09/01/camp-herkus-eingeweiht-us-soldaten-direkt-an-strich-zu-belarus  και  https://pt-br.facebook.com/366AR / δημοσιεύσεις / 1380723828656981 / .

  17. Δείτε “Ένα κομμάτι βουνών στη Λιθουανία”, στο Celle σήμερα, 30/08/21, διαδικτυακά στη  διεύθυνση https://celleheute.de/ein-stueck-bergen-litauen .

  18. Ο συγγραφέας είδε τέτοια στοιχεία συναγερμού ενός Συντάγματος Τεθωρακισμένου Ιππικού στην ίδια τη ΟΔΓ τη δεκαετία του 1980.

  19. Δείτε τον Cedric Rehman: Im Herrgottswinkel, στο: Der Freitag, die Wochenzeitung, 36/2021, online στη  διεύθυνση https://www.freitag.de/autoren/der-freitag/im-herrgottswinkel : “Η κυβέρνηση είναι ήδη συντριμμένη και προσπαθεί απελπισμένη να απαλλαγούμε από τους μετανάστες ».

  20. Δείτε  https://augengeradeaus.net/2018/05/polen-will-us-panzerdivision-und-betzt-zwei-millionen-dollar/ .

  21. Το έγγραφο της Βιέννης επιτρέπει βραχυπρόθεσμες επιθεωρήσεις στρατιωτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή του ΟΑΣΕ. Μπορείτε να βρείτε την τρέχουσα έγκυρη έκδοση στη  διεύθυνση https://www.osce.org/de/fsc/86599 . Τα μέτρα εμπιστοσύνης και ασφάλειας περιελάμβαναν επίσης τη συνθήκη για τους ανοιχτούς ουρανούς , η οποία τερματίστηκε από τις ΗΠΑ. Η οργάνωση μόνιμης παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία από το ΝΑΤΟ συνιστά κατάχρηση του εγγράφου της Βιέννης, καθώς και δραστηριότητες πληροφοριών από αξιωματικούς του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ, τις οποίες παρακολούθησε ο ίδιος ο συγγραφέας.

  22. https://www.world-economy.eu/nachrichten/detail/katastrophale-fehlbeurteilungen/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>