«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Δώδεκα γενικοί εισαγγελέες από τη Δημοκρατία προειδοποίησαν τον Λευκό Οίκο την Πέμπτη για επικείμενη νομική δράση εάν τεθεί σε ισχύ μια προτεινόμενη απαίτηση εμβολίου για τον κορονοϊό για έως και 100 εκατομμύρια Αμερικανούς.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποχωρεί αφού μίλησε για την οικονομία στο Ανατολικό δωμάτιο του Λευκού Οίκου, Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021, στην Ουάσινγκτον.  (Φωτογραφία AP/Evan Vucci)

Οι εισαγγελείς του GOP απειλούν αγωγές σχετικά με την απαίτηση εμβολίου

Δύο ντουζίνες Ρεπουμπλικανοί γενικοί εισαγγελείς προειδοποιούν τον Λευκό Οίκο για επικείμενη νομική δράση εάν τεθεί σε ισχύ μια προτεινόμενη απαίτηση εμβολίου για τον κορονοϊό για έως και 100 εκατομμύρια Αμερικανούς

«Το σχέδιό σας είναι καταστροφικό και αντιπαραγωγικό», έγραψαν οι εισαγγελείς, με επικεφαλής τον Γενικό Εισαγγελέα Άλαν Γουίλσον της Νότιας Καρολίνας, σε επιστολή που απέστειλαν στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Εάν η διοίκησή σας δεν αλλάξει την πορεία της, οι υπογράφοντες Γενικοί Εισαγγελέες της πολιτείας θα αναζητήσουν κάθε διαθέσιμη νομική επιλογή για να σας λογοδοτήσουν και να υποστηρίξουν το κράτος δικαίου.»

 Η απαίτηση, που πρέπει να θεσπιστεί μέσω ενός κανόνα από την Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, είναι μέρος μιας ολοκληρωμένης προσπάθειας για τον περιορισμό της αυξανόμενης παραλλαγής δέλτα COVID-19.

Ο κανόνας OSHA, ο οποίος καλύπτει σχεδόν τα δύο τρίτα του εργατικού δυναμικού του ιδιωτικού τομέα, θα διαρκέσει έξι μήνες, μετά τους οποίους πρέπει να αντικατασταθεί από ένα μόνιμο μέτρο.

Οι εργοδότες που δεν συμμορφώνονται μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινές έως και 13,600 $ ανά παράβαση.

Μόλις βγει, ο κανόνας θα τεθεί σε ισχύ σε 29 πολιτείες όπου το OSHA έχει δικαιοδοσία, σύμφωνα με ένα αστάρι της δικηγορικής εταιρείας Fisher Phillips.

 Άλλες πολιτείες όπως η Καλιφόρνια και η Βόρεια Καρολίνα που έχουν τις δικές τους ομοσπονδιακά εγκεκριμένες υπηρεσίες ασφάλειας στο χώρο εργασίας θα έχουν στη διάθεσή τους έως και 30 ημέρες για να υιοθετήσουν ισοδύναμα μέτρα.

Οι Ρεπουμπλικανοί ηγέτες – και ορισμένοι ηγέτες των συνδικάτων, επίσης – έχουν πει ότι ο Μπάιντεν πάει πολύ μακριά προσπαθώντας να προσελκύσει ιδιωτικές εταιρείες και εργαζόμενους.

 Ένας από τους πρώτους που μίλησε ήταν ο κυβερνήτης Henry McMaster της Νότιας Καρολίνας, ο οποίος είπε στο Twitter ότι η πολιτεία του θα πολεμήσει «προς τις πύλες της κόλασης για να προστατεύσει την ελευθερία και τα μέσα διαβίωσης κάθε Νοτίου Καρολίνου».

Γράφοντας στον Μπάιντεν ότι το «διάταγμα του εμβολίου είναι επίσης παράνομο», ο Γουίλσον προειδοποίησε ότι τα δικαστήρια έχουν υποστηρίξει πλήρως μόνο ένα από τα 10 έκτακτα προσωρινά πρότυπα OSHA τις τελευταίες δεκαετίες.

«Η εντολή σας για εμβόλιο δεν αντιπροσωπεύει μόνο απειλή για την ατομική ελευθερία, αλλά μια καταστροφή για τη δημόσια υγεία που θα εκτοπίσει ευάλωτους εργαζόμενους και θα επιδεινώσει μια κρίση προσωπικού σε νοσοκομεία σε εθνικό επίπεδο, με σοβαρές συνέπειες για όλους τους Αμερικανούς», γράφουν.

Αντί των εμβολίων ή των εβδομαδιαίων απαιτήσεων δοκιμών, οι εισαγγελείς πρότειναν ότι ορισμένες εταιρείες θα μπορούσαν να ζητήσουν από τους υπαλλήλους τους να εργάζονται από απόσταση, αντί να αναφέρουν αυτοπροσώπως.

Εκτός από τον Wilson στη Νότια Καρολίνα, η επιστολή υπογράφηκε από γενικούς εισαγγελείς στην Αλαμπάμα, την Αλάσκα, την Αριζόνα, το Αρκάνσας, τη Φλόριντα, τη Γεωργία, την Ιντιάνα, το Κάνσας, το Κεντάκι, τη Λουιζιάνα, το Μισισιπή, το Μισούρι, τη Μοντάνα, τη Νεμπράσκα, το Νιου Χάμσαϊρ, τη Βόρεια Ντακότα, Οχάιο, Οκλαχόμα, Νότια Ντακότα, Τέξας, Γιούτα, Δυτική Βιρτζίνια και Γουαϊόμινγκ.

———

Μπορείτε να φτάσετε στη Meg Kinnard στη διεύθυνση http://twitter.com/MegKinnardAP.

https://abcnews.go.com/Health/wireStory/gop-prosecutors-threaten-lawsuits-vaccine-requirement-80064865