«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΑ Τ’ ΕΟΝΤΑ, ΤΑ Τ’ ΕΣΟΜΕΝΑ ΠΡΟ ΤΑ Τ’ ΕΟΝΤΑ.

 προμ

PD Dr.-Ing. Georg ChaziteodorouBleibergweg 114   D-40885 Ratingen   Tel.+Fax: 0049 2102 32513   E-Mail: chaziteo@t-online.de

      08.09.2021

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου       

Στις μεχρι σημερα μεθοδους της καθημερινης ενεργειακης μεταβολης, προκειται παντοτε για μετατροπη της ευθυγραμμης κινησης σε περιστρεφομενη γυρω απο ενα αξονα.

Η μετατροπη αυτη ανταποκρινεται στην μεταβολη που λαμβανει χωρα εντος του κυλινδρου των μηχανων καυσης, λογω της πιεσης προς ολες τις κατευθυνσεις που δημιουργειαι απο της εκρηξης της καυσιμης υλης στον κυλινδρο της μηχανης και μετατρεπεται μεσου εμβολου, Pleuel και στροφαλου, απο ευθυγραμμη σε περιστρεφομενη κινηση.

Ομοιως γινεται και κατα την πυρηνικη διασπαση του Ουρανιου-235 (απελευθερωση των δυναμεων συνοχης των ατομικων πυρηνων, δηλαδη Πρωτονιων και Νεοτρονιων) και κατα την πτωτικη κινηση του υδατος.

Η ευθυγραμμη κινηση κατα την πτωση του υδατος και την απελευθερωμενη θερμικη ενεργεια απο την διασπαση των πυρηνικων δυναμεων συνοχης, μεταβαλλεται πρωτα στις τουρμπινες ατμου και υδατος σε περιστρεφομενη κινηση και στην συνεχεια στις γεννητριες σε ηλεκτρικο ρευμα.

Ο ατομικος πυρηνας (Πρωτονια και Νεουτρονια) καθενος απο τα 103 στοιχεια της υλης του περιοδικου συστηματος ειναι ενας ενεργειακος στροβιλος ο οποιος περιστρεφεται γυρω απο τον αξονα του με μια ταχυτητα περιπου 100.000 χιλιομετρων ανα δευτερολεπτο.

Ναι μεν μεχρι σημερα συνεβαλλαν τα γηινα αποθεματα Ανθρακος και Υδρογονανθρακων (η υπαρξη των οποιων ευθυνεται και στον Ηλιο) στην τεχνολογικη αναπτυξη του ανθρωπινου γεννους, το γεγονος αυτο ομως δεν αποκλειει την αναπτυξη και τελειως διαφορετικων απο την καυση προκυπτοντων τεχνολογικων μεθοδων, για την καλυξη των ενεργειακων αναγκων της ανθρωποτητας (1, 8).

Παρ’ ολα αυτα σε καμια περιπτωση δεν δικαιολογειται η υστερικη αντιδραση ορισμενων κυκλων κατα της πυρηνικης και της τεχνολογιας καυσης και του παραγομενου απο ανθρωπινες δραστηριοτητες διοξιδιου του ανθρακος, που ενισχυει δηθεν την παρατηρουμενη κλιματικη αλλαγη, για να επιτυχουν την αποβιομηχανοποιηση των αναπτυγμενων χωρων κατα επιθυμια ορισμενων κυκλων και εγκληματικη κοινητοποιηση και της ασχετης  με τα προβληματα νεολαιας, με τις γνωστες πλεον διαδηλωσεις της Παρασκευης καθε εβδομαδος.

Ετσι εκβιαζουν και μανιπουλαρουν τους δηθεν ειδικους της επιστημης και εμποδιζουν την δημοσιευση μελετων που αντιβαινουν στα σχεδια τους.

Η Φυση και το Κλιμα σεολες σχεδον τις γεωλογικες εποχες του πλανητη μας  ποτε δεν υπηρξαν σταθερα μεγεθη οπως σημερα θελουν να πιστευουν οι ψευτοπροστατες τους.

Ο πλανητη μας εζησε μεταβολες μεταξυ πολυ σκληρες θερμες και κρυες φασεις.

Ακομη και σημερα μεταξυ των ζωντων κατοικων της Γης και του θανατου η αποσταση ειναι πολυ μικρη.

Ηδη μια μικρη αποκλιση στις δυναμικες διαδικασιες που εκαναν τον πλανητη μας ετσι που τον γνωριζουμε, μπορει να εχει τετοιες επιδρασεις στην γηινη ατμοσφαιρα που ουτε καν να τις φαντασουμεν μπορουμεν.

Το κλιμα συνεπως δεν μπορει να σωθει, διοτι αυτο προκυπτει ως μεσος ορος καιρικων συνθηκων του παρελθοντος και οι πιθανες συνθηκες των καιρικων συνθηκων του μελλοντος ρυθμιζονται μονες τους.

Ως προς το διοξιδιο του ανθρακος τα περισσοτερα απο τα 1.500 ενεργα ηφαιστεια του πλανητη μας διοχετευουν ετησιως στην Τροποσφαιρα 30 φορες περισσοτερο διξιδιο του ανθρακος απ’ οτι ολη η ανθρωποτητα.

Η ενεργειακη ιστορια της ανθρωποτητας αρχισε πριν περιπου 750.000 χρονια με την υποταγη (ημερωση) της φωτιας, δηλαδη τον ελεγχομενο χειρισμο αυτης απο τους ανθρωπους (2).

Ο αρχαιος Ελληνας Τραγωδος Αισχυλος παρουσιαζει το ολο θεμα με δοση μυστικισμου, δηλαδη οτι ο «Προμηθεας», απο την θε’ι’κη γενεα των Τιτανων, γιος του Ιαπετου και της Κλυμενης, αδερφος του Ατλαντος, πατερας του Δευκαλιωνα και παππους των Ελληνων, υπηρξε ο Θεος που εφερε την φωτια σους ανθρωπους. Παρουσια του Πεπρωμενου και της Νομοτελειας οταν την εφερε, εκραυγασεν:

      Ειμαι και Εγω! Ο Ανθρωπος!

      Αυτος που Σκεφθεται και Προβληματιζεται γι’ αυτα που βλεπει!

      Και για χαρη του θε’ι’κου Πεπρωμενου λαμβανω δικαιως και με ντροπη που κρυβω μεσα μου, μερος!                                                                                             

      Και με αυτο το Εγω, θα γινω ο ιδιος Πεπρωμενο, στο δικο μου Πεπρωμενο, οπως και Αρχιτεκτονας και Κατασκευαστης της απο το Πεπρoμενο μου καθωρισθεισας Μοιρας!

      Και με τους δικους μου Νομους θα κυβερνουμε και δικους μου Δρομους θα δημιουργο!

      Αφιστε τον Δρομο ελευθερο!

Η τελευταια στον Ησιοδο (3) καταχωρημενη παραδοσιακη πληροφορια παρουσιαζει τον Προμηθεα, οτι υπερπλειονεκτησε τον Δια κατα την διανομη της θε’ι’κης τροφης μεταξυ των θεων και των ανθρωπων.

Οταν ομως ο Διας απεκλεισε τους ανθρωπους απο την κατοχη της φωτιας, ο Προμηθεας την εκλεψε απο τις αστραπες του Δια και την διοχετευσε κρυμενη σε εναν Ναρθηκα στους ανθρωπους  στην Γη.

Για τιμωρια των ανθρωπων τους εστειλε ο Διας την Πανδωρα και εκαρφωσε τον Πρτομηθεα σε Βραχο του Καυκασου.

Ενας αετος ετρωγε καθημερινως το αναδημιουργουμενο την νυχτα Συκωτι του Προμηθεα (το σωματικο μερος δηλαδη που εδρευει η κακη απληστια).

Η μεγαλυτερη επιτευξη του Προμηθεα ηταν η εξεγερση του κατα των φυσικων δυναμεων με την εισαγωγη της νομοτελειας, η οποια εχει τους δικους της νομους με τους οποιους αχρηστευει τους νομους της αυθαιρεσιας και της ανισοτητας, με τους οποιους ο ποιο ισχυρως καταβροχθιζει τον λιγωτερο ισχυρο, δηλαδη ως πραττει σημερα το νεοφιλελευθερο οικονομικο συστημα.

Η επικρατηση της νομοτελειας δεν εφαρμοζεται χωρις προετοιμασια και βασιζεται σε εννοιες και αρχες οι οποιες πηγαζουν απο την νοηση και την συνειδηση των ανθρωπων.

Καθε ανθρωπος, λαος και πολιτισμος μπορει ευκολα να χρησιμοποιησει την λογικη, την νοηση και την κατανοηση αντι της παραλογιας, της παραλλαγης και της συγχυσης  οι οποιες στο τελος οδηγουν στην καταπτωση και καταστροφη.

Με την λογικη του Αριστοτελη ερχεται ο ανθρωπος σε επαφη με την νομους δια των οποιων λειτουργει η φυση, δηλαδη η αναγκη, η αιωνιοτητα, η ιδιαιτεροτητα και η τετρακτυς (τετραεδρο) ως παγκοσμια εξισωση.

Σε συγκριση με την Φυσικη, οι τεσσεροι συμπατικοι νομοι της φυσης που  παριστανουν την ενδογαλακτικη αλληλοεπιδραση, ειναι η ηλεκτρομαγνητιη δυναμη, η ασθενης πυρηνικη δυναμη, η ισχυρη πυρηνικη δυναμη και η δυμναμη της βαρυτητας.

Μπορουν οι δυναμεις αυτες να συσχετιζονται εμμεσα με την Τετρακτυν του Πυθαγορα;

Ο Προμηθεας εναρμονησε την Ουσια με τους συμπατικους νομους και τους διατυπωσε με τις αρετες, αξιες, αρχες και ιδανικα.

Οι αρετες αποτελλουνται απο την φρονηση, συνεση, ανδρεια και δικαιοσυνη.

Στις αξιες ανηκουν το καλο, η καλοκαρδια, το αληθινο και το ελευθερο.

Οι αρχες περιεχουν την τιμη, τον σεβασμο, τον ανταγωνισμο και την συμμετοχη.

Τα ιδανικα αποτελλουνται απο την υγεια, την απολαυση, τον πλουτο και την αναγνωριση.

Ηδη ο Εμπεδοκλης (5. π.Χ. αιωνας) θεωρουσε, οτι απο την  αρχικη ζωσα ουσια του συμπαντος κοσμου προεκυψαν δια κινησεων δινης (στροβιλιζοντα ρευματα δυο πολικες δυναμεις και δη η ενωτικη δυναμη της ταξης και της αγαπης και εκεινης της καταστροφης, της διασπαστικης εξουσιας και του διχασμου.

Στην πραγματικοτητα το δραμα της Φυσικης παιζεται στην βαρυτητα που τεινει να ελκει πραγματα και να δημιουργει δομες της Φυσικης και στην εντροπια που προσπαθει να φερει τα συστηματα της Φυσικης σε κατασταση αταξιας και να τα διαμοιρασει χωρικα σε μεγαλες εκτασεις.

Ο ανταγωνισμος των δυο αυτων δυναμεων αποτελει και το οργανο παραγωγης γαλαξιων, αστερων, πλανητων και αλλων δομων του συμπαντος κοσμου.

Επειδη στον μεγαλος αυτον πολεμον μεταξυ της βαρυτητας και την εντροπιας οι εκαστοτε νικες του ενος ‘η του αλλου ειναι περαστικες και ποτε τελικες, ποτε δεν κλεινει ο κυκλος σχηματισμου αστροφυσικων υποδομων (4).

Παραμεινει ωστοσο μεχρι σημερα αναπαντητη η ερωτηση:

Γιατι ειναι η βαρυτητα τοσο αδυναμη, ωστε να παραλειπεται η επιδραση της στους υπολογισμους κβαντοτεμαχιδιων της Φυσικης και γιατι η δυναμη ελξης μεταξυ δυο ηλεκτρονιων ειναι περιπου 100 εκατομμυρια τρισεκατομμυρια τρισεκατομμυρια τρισεκατομμυρια φορες ασθενεστερη απο την απωθηση μεταξυ δυο ηλεκτρονιων;

Ο Λευκιππος και ο Δημοκριτος απο τα Αβδηρα ονομασαν πριν 2.500 χρονια το μη τεμνομενο μερος της υλης «Ατομο».

Το «Ατομο» ομως τεμνεται και σημερα ονομαζεται η μη τεμνομενη μοναδα της υλης και της ενεργειας «κβαντουμ», δηλαδη «κβαντοτεμαχιδιο».

Ενα συνηθισμενο Ατομο εχει διαμετρο 0,00000008 εκατοστα και αποτελειται απο τον πυρηνα (Πρωτονια και Νεοτρονια που μαζι ονομαζονται Νουκλεονια τα οποια αποτελουνται απο εκαστοτε τρια κουαρκς) και απο τα ηλεκτρονια (5) τα οποια δεν ειναι ουτε τεμαχιδια αλλα και ουτε κυματα, αλλα ενα αντικειμενο της Φυσικης που εμφανιζει ιδιοτητες τεμαχιδιων.

Με αλλα λογια.

Προκειται για μια μικρη ενεργειακη δινη που περιστρεφεται με τοση μεγαλη ταχυτητα ωστε να ειναι αδυνατο να εντοπισθει που αυτη βρισκεται.

Η δινη αυτη των ηλεκτρονιων δημιουργειται γυρω απο τον πυρηνα του Ατομου, δηλαδη γυρω απο την περιοχη των Πρωτονιων και Νεοτρονιων, απο τα οποια δημιουργουνται τα 103 στοιχεια του περικου συστηματος της χημειας και τα οποια σε συγκριση με τα ηλεκτρονια ειναι μεγαλα αλλα πολυ μικρα σε σχεση με την περιοχην τους (Orbitale) και μπορει καποιος να συγκρινη το καθενα απ’ αυτα με μια «Μυγα» ευρισκομενη στο κεντρο ενος ποδοσφαιρικου σταδιου.

Επισης και ο ατομικος πυρηνας ειναι μονο μια ενεργειακη δινη που περιστρεφεται γυρω απο τον αξονα του πυρηνα με μια ταχυτητα περιπου 100.000 χιλιομετρων ανα δευτερολεπτο.

Κατα την συμβατικη θεωρια, τα ηλεκτρονια και τα κουαρκς ειναι σημεια χωρις διασταση και σημαδευουν το τελος του στυλου της σημαιας, που εντοπιζεται στην μικροσκοπικη δομη της υλης.

Σημερα ειναι αδυνατο να γινεται λογος για υλη χωρις την ενεργεια, διοτι ο βαθμος της ενεργειας μεταβαλλεται απο την υλη.

Η μαζα της υλης που μετριεται με το βαρος και την γηινη μεταβαλλομενη επιταχυνση, η οποια ειναι πολυ μικροτερη στην Σεληνη και ελαχιστη στο Συμπαν, το μεγαλο και το απειρως μικρο κ.α. ειναι φανταστικες εννοιες τις οποιες εφευρε ο ανθρωπινος εγκεφαλος, οι οποιες ουτε δημιουργουν τους θεσπισμενους νομους της Φυσεως αλλα και ουτε την ουσια της αει ουσης και τον νομο των νομων, δηλαδη τα συνεχη χαοτικα ξεχυματα και το συστημα κλασματομορφων, αιωνια επαναλαμβανομενων, σε σπειροειδεις ελικοειδεις κινησεις μεσα στον συμπαντα κοσμο, με σχηματισμους βρογχων απο οπου διακλαδιζονται σε αλλες ανελισσομενες δεξιοστροφες και αριστεροστροφες ελικες.

Ουδεις απο τους σημερινους Φυσικους και Αστροφυσικους γνωριζει, γιατι το συμπαν αποτελειται απο κβαντοτεμαχιδια και γιατι απο τεσσερες φυσικες δυναμεις.

Ο ανθρωπινος οργανισμος αποτελειται απο 10 στην 28, ο πλανητης Γη απο 3 x 10 στην 42 και το Συμπαν απο 10 στην 88 κβαντοτεμαχιδια.

Ο Ηλιος του ηλιακου μας συστηματος ειναι ενας σφαιροειδους σχηματος αντιδραστηρας συντηξης ατομικων πυρηνων διαμετρο περιπου 1,4 εκατομμυρια χιλιομετρα και εκπεμπει περαν το για την ζωη αναγαιο φως και μεγαλης ενεργειακης εντασης κβαντοτεμαχιδια.

Η διαμετρος του Ηλιου μας ειναι κατα 109 φορες μεγαλυτερη απο την διαμετρο της Γης και ο χωρος που καταλαμβανει υπερβαινει τις 1 εκατομμυρο φορες του γηινου χωρου.

Στο πυρηνα του Ηλιου μας διαμετρου 280.000 χιλιομετρων επικρατει μια θερμοκρασια των 14 εκατομμυριων βαθμων Κελσιου και απελευθερωνεται η ενεργεια που εκπεμπει ο Ηλιος μας.

Εαν δεν επιδρουσε μια αντιθετη δυναμη,, η βαρυτητα, θα μετεβαλε πολυ γρηγορα τον Ηλιο σε μια μαυρη τρυπα διαμετρου μονο μερικων χιλιομετρων.

Ο ορος μαυρη τρυπα επινοηθηκε τις τελευταιες δεκαετιες και δεν αναφερεται σε τρυπα με την συνηθη εννοια, αλλα σε μια περιοχη του χωρου με τοσο μεγαλη συγκεντρωση μαζας, ωστε η δυναμη της βαρυτητας nα μην επιτρεπει  σε οτιδηποτε να ξεφυγει απο αυτην.

Το βαρυτικο πεδιο ειναι τοσο ισχυρο ωστε η ταχυτητα διαφυγης του να ξεπερνα την ταχυτητα του φωτος.

Δια των πιεστικων δυναμεων που επιδρουν προς τα εξω, εμποδιζεται η δημιουργια μιας τετοιας καταστασης.

Οι πιεστικες δυναμεις ειναι αποτελεσμα των πυρηνικων αντιδρασεων, που λαμβανουν χωρα στο εσωτερικο του Ηλιου.

Οι αντιδρασεις αυτες εκτος απο ενεργεια παραγουν και εντροπια και  αφηνουν τα τεμαχιδια εντος του Ηλιου να κινουνται τυχαια, διατηρωντας ετσι την γνωστη δομη του.

 Εαν π.χ. απομονωννονταν κατα καποιο τροπο η δυναμη της βαρυτητας, ο Ηλιος θα αρχιζε αμεσως να διαστελλεται, εως οτου η πυκνοτητα της υλης του αραιωθει στα μεγεθη της πυκνοτητας του ενδοαστρικου χωρου, που θα σημαινε και την καταστροφη του.

Ο Ηλιος μας ομως θα διατηρει τη σημερινη κατασταση του οσο η πιεση που παραγεται απο την ακτινοβολια θα βρισκεται σε ισορροπια με την δυναμη της βαρυτητας.

Με την καταστροφη της ισορροπιας των δυο αυτων δυναμεων μεταβαλλεται ο Ηλιος σε μια μαυρη τρυπα ‘η σε ενα πολυ αραιο νεφελωμα του αεριου.

Η ισορροπια συνεπως μεταξυ της εντροπιας και της βαρυτητας καθοριζει την δομην ολων των αστερων.

Στη επιφανεια του Ηλιου μας επικρατει μια θερμοκρασια των 5.500 Βαθμων Κελσιου, δηλαδη κατα περιπου 3.000 φορες μικρωτερη απο οτι επικρατε στο εσωτερικο του.

Η ενεργεια μεταφερεται προς τα εξωτερικα στρωματα δια υλικης δινης με ζεματιστα αερια που καταληγουν στην 300 χιλιομετρα  πλατος «Φωτοσφαιρα».

Μεχρι σημερα παραμενει αγνωστο το πως δημιουργουνται στον Ηλιο τα μαγνητικα πεδια απο τα οποια πηγαζουν μια σειρα απο δυναμικες διαδικασιες οπως οι κατα διαστηματα εκρηξεις που δημιουργουν στην Γη μαγνητικες ανωμαλιες και διακοπες στην τροφοδοτιση με ηλεκτρικη ενεργεια.

Παραμενει ακομη αγνωστο πραγμα γιατι ο μαγνητισμος στον Ηλιο συγκεντρωνεται στους ηλιακους λεκεδες, δηλαδη σε σκοτεινωτερες περιοχες της ηλιακης επιφανειας με σχετικη χαμηλωτερη θερμοκρασια.

Επισης λιγα πραγματα ειναι γνωστα σχετικα με τις επαναλλαμβανομες καθε 11 χρονια μαγνητικες δραστηριοτητες του Ηλιου.

Πανω απο την «Φωτοσφαιρα» βρισκεται η «Χρωματοσφαιρα» και η «Κορονα» στην οποια επικρατει μια θερμοκρασια ανω τοτ 1 εκατομμυριου βαθμων Κελσιου κατα παραβιαση της Θερμοδυναμικου αξιωματος κατα του οποιου δεν μπορει να μεταφερθει θερμοτητα απο μια ψυχρωτερη σε θερμοτερη περιοχη.

 Εδω συνεπως πρεπει να επιδρα ενας μηχανισμος που μεταφερει κινητικη ‘η μαγνητικη ενεργεια απο την «Φωτοσφαιρα» ‘η απο ποιο βαθεια στρωματα στην «Κορονα», δια καμπυλωμενων ρευματων αεριων ‘η δια μετακινουμενων μαγνητικων πεδιων.

Επισης π.χ. κατα την επιταχυνση ενος Κυκλωνα στην Γη μειωνται η μεση τιμη της εντροπιας κατα αποκλισηση απο το 2ον θερμοδυναμικο αξιωμα.

Οι περισσοτερες φυσικες διαδικασιες ειναι αμεταβλητες, δηλαδη μεταβλητες διαδικασιες δεν ειναι δυνατες.

Η εντροπια ενος κλειστου συστηματος συνηθως αυξανεται, μπορει να ειναι σταθερη αλλα ποτε δεν μειωνεται.

Η αυξανουσα εντροπια ειναι το αξιωμα, το οποιο διατυπωνει, οτι ο συμπαντας κοσμος τελικα καταναλωνεται και υποκυπτει στον θερμικο θανατο.

Το αξιωμα αυτο διατυπωνει την απωλεια της ελευθερης ενεργειας, δηλαδη την αυξηση της αταξιας, του χαους.

Την διαδικασια αυτη στον Ηλιο προσπαθουν να αντιγραψουν οι ανθρωποι στην Γη. Με αυτην την συνκριση τιθεται αυτοματα το ερωτημα, το εαν πραγματι οι θερμοδυναμικες αρχες ειναι απροσβλετες;

Σε μια λεπτομερη αναλυση των νομων διατηρησης της ενεργειας, των κυριων αρχων, μπορουν να προκυψουν τελειως νεοι δρομοι, που βρισκονται περαν της συνηθως σχολικης επιστημης και οδηγουν σε ακομη αγνωστες και ενδιαφερουσες εναλλακτικες λυσεις.

Διοτι η οι δινες κατεχουν ορισμενους δικους τους νομους,  οταν αυτες ενεργοποιηθουν αυτοδυναμωνονται δια απευθειας μεταβολη της θερμοτητας σε κινητικη ενεργεια.

Ολες οι τεχνικες διαδικασιες και αυτες της ζωης της φυσεως συναντιωνται κατ’ επαναλιψη στην ακτινοβολια της  θερμοτητας.

Και καθε μεταβολη ενεργειας τροφοδοτει κατ’ επαναλιψη το ολικο αποθεμα της θερμικης ενεργειας του πλανητη μας.

Τοσο η Φυσικη οσο και η Τεχνολογια οφειλουν πολυ συντομα να εξελιξουν ενα συστημα με το οποιο επιτυγχανεται η ισορροπια

φυσικως δημιουργουμενων διαφορων θερμοκρασιας, δια της εκμεταλλευσης διαφορετικων υψηλων δυναμικων ‘η ανανεωσιμων

παραγοντων της κινησης, για την μεταβολη αρκουντων για την ανθρωποτητα ποσοτητων ηλεκτρικης ενεργειας.

Ο πλανητης Γη, με μια μαζα των 5,85 x  10 στην 27 γραμμαρια και μια αμεταβλητη πυκνοτητα των 5,6 γραμμαριων ανα κυβικο εκατοστο και μια διαμετρο των 12.756 χιλιομετρων, κινειται γυρω απο τον Ηλιο με μια αξονικη αποκλιση των 23 βαθμων και 27 λεπτων επι του επιπεδου της κινησης. Τ

α χαρακτηριστικα  των στρωματων της μαζας αυτης εχουν ως εξης:  Κατω απο τον λεπτο φλοιο της Γης βρισκεται ο γηινος μανδυας ο οποιος συγκριτικα ειναι ζεστος και υγροποιημενος οπως ξεκαθαρα φαινεται απο την ροη της λαβας των σημερα περιπου 1.500 ενεργων ηφαιστειων.

Η μεγαλυτερη πηγη θερμοτητας της Γης, περαν απ’ αυτην τιυ Ηλιου, ειναι το εσωτερικο της απο το οποιο εξερχονται προς την γηινη επιφανεια καθε δευτερολεπτο 1,5 μικροθερμιδες ανα τετραγωνικο εκατοστο.

Βασει μιας υποθεσης η θερμοτητα αυτη προερχεται απο την διασπαση ατομικων πυρηνων Ουρανιου, Θωριου και Καλιου που πριν 4,7 δισεκατομμυρια χρονια προηρθαν απο το ενδοαστρικο νεφελωμα του γαλαξια μας απο το οποιο δημιουργηθηκαν ο Ηλιος μας και ολο το ηλιακο μας συστημα.

Το αποθεμα θερμικης ενεργειας της Γης υπολογιζεται με 500 δισεκατομμυτια Twa (Τεραβατ ετη), αυτα ειναι 500 δισεκατομμυρια x 8,76 Billionen kWh.

Σε 5 χιλιομετρα βαθος υπολογιζεται το αποθεμα αυτο με 10 εκατομμυρια TWa, αυτα ειναι 10 εκατομμυρια x 8,76 Billionen kWh.

Για να αποκτησει καποιος μια ιδεα για το μεγεθος των ως ανω αριθμων γινεται αναγκαια η κατωθι εξηγηση: Η πρωτογεννης ενεργειακη μετσβολη της ανθρωποτητας ανθρακιτου, δηλαδη περιπου 11,3 TWa.

Για τα ετη 2030 και 2050 εκαστοτε προβλεπεται να ειναι 25,80 δισεκατομμυρια τοννους μοναδων ανθρακιτου (23,4 TWa) και 31,0 δισεκατομμυρια τοννους μοναδων ανθρακιτου (28,2 TWa) σε ενα παγκοσμιο πληθυσμο εκαστοτε των 9,025 και 9,742 δισεκατομμυριων ατομων (1 τοννος μοναδων ανθρακιτου ισουτε με 760.000 χιλιογραμμα ανθρακιτου, ισουτε με 0,65 τοννους ισοδυναμου Πετρελαιου, ισουτε με 745 κυβικα μετρα φυσικο αεριο).

Βαθυτερα απο τον γηινο μανδυα, υποτιθεται οτι ο εξωτερικος πυρηνας κατα το μεγαλυτερο του μερος αποτελειται απο σταθερο σιδηρο θερμοκρασιας περιπου 5.000 βαθμων Κελσιου και εχει παχος περιπου 2.400 χιλιομετρα.

Ο εσωτερικος γηινος πυρηνας παχους 2.200 χιλιομετρα υποτιθεται, οτι αποτελειται απο υγροποιημενο σιδηρο και νικελιο θερμοκρασιας περιπου 4.400 βαθμων Κελσιου και οτι περιστρεφεται γρηγορωτερα απο το υπολοιπο του πλανητη και ειναι υπαιυθυνος για την δημιουργια του μαγνητικου πεδιου του πλανητη μας.

Το ετος 2013 ανακοινωθηκε, οτι απο τις μετρησεις διαπιστωθηκε, οτι ο γηινος πυρηνας ειναι κατα περιπου 1.000 βαθμους Κελσιου θερμωτερος απ’ οτι μεχρι τοτε προβλεπονταν και εξηγηθηκε το γεγονος με την μη ληψη υπ’ οψη της ενεργειας του Αιθερα (ενεργεια του κενου).

Κατα την θεωρια του Σ. Τασσου (The Earth is a quantum mechanical and not a Entaine. Institut of Geodynamics, National Observatory of Athens, 11810 Greece, P.O. Box 20048), σε αναλογια με τις γνωστες καταστασεις υλικων της Λιθοσφαιρας-Υδροσφαιρας-Ατμοσφαιρας, υφισταται ο εξωτερικος γηινος πυρηνας απο αερια και ο εσωτερικος απο πλασμα, διοτι μονο ετσι εξηγηται η ελλειψη της βαρυτητας στο κεντρο του πλανητη μας.

Εαν πραγματι  ετσι ειναι βρισκονται τα αερια στον γηινο πυρηνα υπο την επιδραση πολυ μεγαλων δυναμεων πιεσης.

Ειναι ομως δυνατο να βρισκονται αερια σε μεταλλικη κατασταση;

Κατα την θεωρια του Prof. Dr. K. Meyl (Μεγενθυση της γηινης μαζας δια δυναμεων Νεοτρινου, Internationales Kolloquium  Erdexpansion-Eine Theorie auf dem Prüfstsand 24-25.05.2033 in Bergbau- und Industriemuseum Ostbayern, Schloss Theuern) διαφευγουν δια της πολυ μεγαλης

πιεσης στον ατομικο πυρηνα και μετατρεονται τα ατομα σε Νεοτρονια.

Επειδη σε συγκριση με τα αερια ατομα τα Νεοτρονια καταλαμβανουν λιγωτερο χωρο, εχουν υψηλη πυκνοτητα πακετου με μεγαλο ειδικο βαρος.

Υποκεινται επισης ταυτοχρονα στην Βητα-Διασπαση, δηλαδη στην διασπαση σε Πρωτονια και Ηλεκτρονια που με την σειρα τους δημιουργουν αεριο Υδρογονου.

Με αλλα λογια:

Κατω απο τον γηινο μανδυα υπαρχει ενας μικρος Ηλιος.

Στον εσωτερικο γηινο πυρηνα, σε συσχετιση με την Βητα-Διασπαση, λαμβανει χωρα η ληψη ενεργειας απο την ελευθερη κοσμικη χωρικη ενεργεια και υλοποιηση των κβαντοτεμαχιδιων.

Στον εξωτερικο γηινο πυρηνα προκυπτουν απο την ως ανω διαδικασια μια σειρα διαφορετικων αεριων, τα οποια υπο την επιδραση της πολυ μεγαλης πιεσης υποκεινται σε μια συνεχη μεταβολη.

Διαφορες χημικες αντιδρασεις μπορουν να δημιουργησουν υγροποιημενη υλη, η οποια υπο την επιδραση της φυγοκεντρου δυναμεως πιεζεται στον γηινο μανδυα και εκει ως ιξωδης και ζεστη υλη αργα ανακατευεται τα δημιουργουμενα υγροποιημενα και αεροποιημενα προ’ι’οντα, Πετρελαιο και Φυσικο Αεριο, ανερχονται και ξαναγεμιζουν τα αποθεματικα Πετρωματα.

Η γηινη Ατμοσφαιρα επεκτεινεται εως ενα υψος των περιπου  250 χιλιομετρων και αποτελειται απο την  Τροποσφαιρα (10-16 χλμ.),

Στρατοσφαιρα (16-35 χλμ.), Μεσοσφαιρα (35-70 χλμ.) και Ιονοσφαιρα ‘η Θερμοσφαιρα (70-250 χλμ.).

Η Τροποσφαιρα εχει πλατος στην περιοχη του ησημερινου 16 χιλιομετρα και στις περιοχες της ευκρατου ζωνης οπου ζουν οι περισσοτεροι ανθρωποι του πλανητη μας 10 με 11 χιλιομετρα πλατος.

Σε αυτην την στενη ζωνη της ατμοσφαιρας βρισκεται περιπου το 80 % της μαζας της γηινης ατμοσφαιρας (8 εκατομμυρια τοννους αερα ανα τετραγωνικο μετρο γηινης επιφανειας).

Η  ατμοσφαιρικη πιεση αποτελει την κυρια προ’υ’ποθεση, για την υπαρξη στον πλανητη Γη ανθρωπων, ζωων και φυτων διοτι χωρις αυτην θα εξατμιζονταν τα υγρα των σωματων τους και θα εκαναν την ζωη αδυνατη.

Οριζοντιως βρισκονται τα παντα στην γηινη ατμοσφαιρα υπο την επιδραση ομοιας πιεσης.

Επειδη η γηινη επιφανεια εχει το μεγεθος των 510 εκατομμυριων τετραγωνικων χιλιομετρων, η ολικη μαζα του αερος υπολογιζεται με 4.080 εκατομμυρια τοννους και του νερου με 1,33 δισεκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα.

Απο την υδατινη αυτη ποσοτητα ειναι το 97 %, δηλαδη 1,29 δισεκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα θαλασσιο νερο και μονο το 3 %, δηλαδη 40 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα γλυκο νερο.

Απο το γλυκο αυτο νερο της Υδροσφαιρας βρισκονται 1,44 κυβικα χιλιομετρα σε λιμνες, ποταμους και σε αλλες υδατινες περιοχες και 40,000 κυβικα χιλιομετρα υπο μορφη νεφων ‘η υδρατμων  εις την γηινη ατμοσφαιρα.

Η υπολοιπη ποσοτητα των 38,52 εκατομμυριων κυβικων χιλιομετρων βρισκεται στις παγωμενες περιοχες της Ανταρκτικης (36,0 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα) και το υπολοιπο στην Γρινλαβια (2,52 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα).. Η παγκοσμια κυκλικη ροη του νερου ειναι μια φυσικη ροη και ενα απο τα ποιο σπουδαια συστηματα για ολες τις μορφες ζωης στην φυση.

Οι προμηθευτες της υδατινης αυτης ροης ειναι η γηινη θερμοτητα και η ηλιακη ακτινοβολια, η γηινη περιστροφη με τις επιδρασεις της σε υδατινα θαλασσια ρευματα και στον αερα, ως δε και εκπομπη θερμοτητας απ’ ολες τις βιολογικες και τεχνολογικες διαδικασιες.

Η δυσικη υδατινη ροη κατανεμεται ως εξης:

  1. Ανοδικη μεταφορα του νερου στην Τροποσφαιρα απο τις  Θαλασσες, Λιμνες και Ποταμους δια εξατμησεως, τριχοειδων,  Αρτεσιακων Πιεσεων κ.α.

  1. του νερου στην Τροποσφαιρα υπο μορφη  νεφων, ατμοσφαιρικων υδρατμων κ.α.

  1. Ελευθερη πτωση του υδατος ως Ομιχλη, Βροχη, Χαλαζι και Χιονι

  1. Κινηση του νερου επι της γηινης επιφανειας και διεισδηση αυτου στον γηινο φλιο και μανδυα με σχηματιμο ποταμων, υπογειων   υδατων, λιμνων και διοδων στην θαλασσα.

Η ως ανω κατανομη δεν σημαινει οτι η υδατινη ροη διακοπτεται σε καποιο σημειο.

Ακομη και το απολιθωματικο υπογειο νερο στις ερημους και σε πολικα στρωματα παγου βρισκονται χρονικα περιορισμενα σε ακινητη κατασταση και αποτελουν μερη της μεγαλης υδατινης ροης.

Πολλα εκατομμυρια κυβικα μετρα νερου κινουνται ανοδικα χωρις διακοπη κατα χιλιομετρα στην Τροποσφαιρα, μετακινουνται οριζοντια πολυμορφα κατα ημερες και εβδομαδες εως οτου καποια στιγμη αποφασισουν να πεσουν προς την γηινη επιφανεια.

Εαν η ως ανω κατανομη της φυσικης υδατινης ροης επεκταθει και προς την τεχνικη εκμεταλλευση, τα σημεια 2 και 3 αντικατατροπιζουν την μεταβολη της κινητικης ενεργειας σε ηλεκτρισμο.

Υδατινη ακτινα σε πτωση εχει μια σπειροειδως τυλιγμενη μορφη, δηλαδη μια μακροσκοπικα-δυναμικα καθωρισθεισα ταξη ομαδων εκ υδατινων μοριων υπο την επιδραση της κεντρομολου δυναμεως.

Η πτωση του υδατος δια πτωτικων σωληνων κινει την τουρμπινα και αυτη την Γεννητρια για την μεταβολη της κινησης σε ηλεκτρικη ενεργεια ‘η με αλλα λογια για την μεταβολη της ενεργειας βαρυτητος σε ηλεκτρικη ενεργεια.

Στην διαδικασια αυτη επιδρουν εμμεσα η ηλιακη ενεργεια, η γηινη θερμοτητα και η γηινη περιστροφη και συμβαλλουν μαζι ωστε το νερο να πεσει απο ενα ορισμενο υψος.

Κατα την μεταβολη της ενεργειας προκειται παντου για την μετατροπη μιας ευθυγραμμης κινησης μεσω στροφαλων και Pleuel σε μια γυρω απο εναν αξονα περιστρεφομενη κινηση.

Δια της ανθρωπινης επιδρασης στην Φυση, δια της κατασκευης μεγαλων φραγματων σε ποταμους και δημιουργια τεχνιτων λιμνων και δια ισχυρας μειωσης των πρασινων περιοχων με το κοψιμο των δενδρων στις περιοχες του Αμαζονιου ποταμου στην νοτια Αμερικη, μειωνεται επισης και η παγκοσμια υδατινη ροη στον πλανητη μας.

Το προβλημα με την τροφοδοτιση των ανθρωπων και των αλλων ζωντων οργανισμων στον πλανητη μας με νερο, εξαρταται απευθειας απο την αρδευση και την γεωργικη παραγωγη, διοτι η ξηρασια, η αλμυροτητα και το μπουγαδιασμα του εδαφους ειναι τα κυρια εμποδια και το κυριο προβλημα.

Παραλληλα με την ποσοτητα της υδατινης ροης σημασια εχει και η ποιοτητα του νερου, ακολουθουμενη απο την ποιοτητα της επιδρασης του ηλικου φωτος, του εδαφους, του αερα, του σπορου και την περιποιση των χωραφιων.

Για την διατηρηση του νερου σε μια επιθυμητη σταθμη της επιφανειας δεν παιζει κανενα ρολο η βαρυτητα διοτι αυτη επιδρα συνεχως και με σταθερη ισχυ.

Επισης και η ατμοσφαιρικη πιεση δεν επιδρα στην ελευθερη Φυση με την ταση να εμποδιζει την κινηση σε μια καθωρισμενη κατευθυνση, συνεπως επισης και προς τα ανω.

Η θερμοκρασια στην γηινη ατμοσφαιρα αυξανεται με το υψος και φθανει στην Ιονοσφαιρα (Θερμοσφαιρα) στους 1.000 και 1.500 βαθμους Κελσιου.

Το μεγεθος αυτο δημιουργειται λογω της ιονισμενης υποδομης της Ιονοσφαιρας και της επιδρασης της

υπεριωδου ακτινοβολιας του Ηλιου υπο μορφη Φωτονιων.

Η δημιουργια της ηλιακης υπεριωδους ακτινοβολιας στην Θερμοσφαιρα ενισχυει την επεκταση των ραδιοκυματων σε μεγαλες αποστασεις εως βαθεια στο συμπαν.

Απο την Φυσικη ειναι γνωστο, οτι η ηλιακη ενεργεια που ειναι αναγκαια για την γηινη ζωη μας ερχεται υπο μορφη ηλεκτρομαγνητικης ακτινοβολιας.

Το κυματικο μηκος της ακτινοβολιας αυτης βρισκεται μεταξυ περιπου 200 νανομετρων και μερικων χιλιαδων νανομετρων (1 Νανομετρο = 10 στην πλην 9 μετρα).

Εως ενα υψοσ των 60 χιλιομετρων αποτελειται η γηινη ατμοσφαιρα απο περιπου 78,1 % Αζωτο, 21,0 % Οξυγονο και το υπολοιπο απο ιχνη αεριων, ως Αργονιο, διοξιδιο του ανθρακος, Οζον κ.α.

Η μεγιστη πυκνοτητα ισχυος του ηλιακου φωτοσ στην γηινη επιφανεια υπολογιζεται με 1 kW ανα τετραγωνικο μετρο σε αντιθεση με τα 62.000 kW ανα υτετραγωνικο μετρο στην επιφανεια του Ηλιου.

Μονο ενα μικρο ποσοστο της τεραστιας ηλιακης ενεργειας καταληγει στον πλανητη Γη.

Η ηλιακη ακτινοβολια εκπεμπεται απο τον Ηλιο προς την Γη αραιωμενη και υπο μικρη χωρικη γωνια (7 x 10 στην πλην 5 Steradians). Περιπου 178 .000 TWa ηλιακης ενεργειας αντανακλωνται στα υψηλα στρωματα της γηινης ατμοσφαιρας υπο μορφη βραχεων κυματων.

H γηινη επιφανεια αντανακλα περιπου 68.000 TWa ηλιακης ενεργειας υπο μορφη μακρεων κυματων.

Η εξατμιση και η ανοδικη πορεια του νερου των Ωκεανων απαιτουν 40.000 TWa ηλιακης ενεργειας.

Η ενεργεια της ηλιακης ακτινοβολιας που θερμαινει τον αερα και μετακινει ανεμους και κυματα ειναι σχετικα μικρη.

Απο τον δρομο της Φωτοσυνθεσης λαμβανει η Βιομαζα περιπου 50 TWa ηλιακη ενεργεια και την μετατρεπει σε Ανθρακες και Υδρογονανθρακες.

(1 TWa = 10 στην 12 W x 8766 h  = 8,7 x 10 στην 15  Wh =

              = 8,7 x 10 στην 12 kWh =1,1 δισεκατομμυρια τοννους  μοναδων ανθρακος).

Επειδη ο Ηλιος θερμαινει την περιστρεφομενη και κεκλιμενη Γη ανισα, δημιουργουνται στην γηινη Τροποσφαιρα τεραστιες περιοχες με υψηλα και χαμηλα πεδια πιεσης.

Οταν οι μεγαλες αεριες μαζες θερμαινονται, επεκτεινονται και ανερχονται, ενω αλλες οταν ψυχονται συσσωρευονται και κατερχονται.

Οταν παλι οι μαζες αυτες μετακινουνται απο τα υψηλα πεδια πιεσης προς τα χαμηλα, σχηματιζονται ηπια αερια στρωματα και πολλες φορες καταστροφικες ανεμωδεις καταστασεις.

Για να ερμηνευθουν ορισμενα φαινομενα στην γηινη Τροποσφαιρα, που ειναι αποτελεσμα της περιστροφης του πλανητη μας γυρω απο τον αξονα του, πρεπει να ληφθει υποψη οτι η φυγοκεντρος και η κεντρομολος δυναμη ειναι πραγματι υπαρκτες. Ετσι εξηγειται και η υπαρξη των αληγων και ανταληγων ανεμων.

Οι αληγεις ανεμοι ειναι μαζες αερος οι οποιες κινουνται στην επιφανεια της Γης απο την ζωνη των υψηλων πιεσεων (γεωγραφικο πλατος 30 βαθμων) προς την ζωμη των χαμηλων πιεσεων του ισημερινου.

Τα ρευματα αυτα του αερος εχουν στο βορειο ημισφαιριο διεθυνση απο βορρα προς νοτον.

Οταν ομως κατερχονται, διαρκως εκτρεπονται προς τα δεξια και ετσι γινονται στα κατωτερα γεωγραφικα πλατη βορειοανατολικοι ‘η νοτιοανατολικοι ανεμοι.

Παρομοιο φαινομενο παρατηρειται και στους ανταληγεις ανεμους, οι οποιοι σχηματιζονται στα ανωτερα υψη και πνεουν αντιθετα απ’ οτι οι αληγεις ανεμοι.

Το ιδιο αποτελεσμα δημιουργει η κεντρομολος δυναμη σε καθε ρευμα αερος.

Για τον λογο αυτο τα ρευματα αερος που συγκλινουν προς ενα κεντρο χαμηλων πιεσεων (κυκλωνας) ‘η αναχωρουν απο ενα κεντρο υψηλων πιεσεων (αντικυκλωνας) δεν σχηματιζουν ακτινοειδη σχηματα, αλλα μονο τοξα.

Στο επιπεδο του ισημερινου, η αερια μαζα

περιστρεφεται διατρεχοντας 40.000 χιλιομετρα σε 24 ωρες, δηλαδη με ταχυτητα 465 μετρα ανα δευτερολεπτο, ενω στον 60ο παραλληλο που περναει απο το Οσλο της Φιλανδιας και εχει μηκος 22.000 χιλιομετρα, η ταχυτητα περιστροφης ειναι μονο 273 μετρα ανα δευτερολεπτο.

Οι αναμενομενες κρισεις τροφοδοτισης με Υδρογονανθρακες των σημερα υπερχρεωμενων περισσοτερων χωρων, της τροφοδοτισης των ανθρωπων με ποσιμο γλυκο νερο και της πεινας, οχι μονο του τριτου και τεταρτου κοσμου, δεν μπορουν να αντιμετωπισθουν με λαθος συνταγες και χωρις σωστες και αποτελεσματικες λυσεις στα πλαισια μιας παγκοσμιας προσπαθειας.

Τα ψευτο-οραματα των ετσι ονομασθεντων σωτηρων του κλιματος και των τυμπανοκρουστων της πρασινης ενεργειας, ειναι χωρις περιεχομενο και γι’ αυτο φουσκες, που συντομα θα σκασουν.

Μαλιστα προπαγανδιζουν την ιδρυση ενος Υπουργιου για το Κλιμα, εαν κερδισουν τις βουλευτικες εκλογες της Γερμανιας τον Σεπτεμβριο του 2021.

Οτι ομως στην Φυση δεν υπαρχει, ουτε μπορει να σωθει αλλα και ουτε να αντιπροσωπευθει.

Το Κλιμα ειναι οι καιρικες συνθηκες του παρελθοντος και ως τετοιες δεν μπορουν να σωθουν.

Το Κλιμα αυτορυθμιζεται μονο του και δεν χρειαζεται απο κανεναν να σωθει.

Αλλωστε αυτο το δειχνουν ξεκαθαρα οι μετρησεις των καιρικων θερμοκρασιων του παρελθοντος, δηλαδη των παλαιων γεωλογικων εποχων, δια της μεθοδου μετρισης των ισοτοπων οξυγονου.

Οι μεγαλες διαφορες στις μεταβολες προς τα πανω ‘η προς τα κατω οφειλονταν κυριως σε μεταβολες στις ηλιακες καταστασεις και στα τροχιακα στοιχεια της Γης περιξ του Ηλιου.

Φυσικα υπηξαν πολεμοι στον πλανητη Γη που διαπραχθηκαν μεταξυ των ανθρωπων για πολλους και διαφορετικους λογους. Υπο ενεργειακη σκοπια τετοιοι δεν αρχισαν με την αρχη της εκμεταλλευσης κοιτασματων Υδρογονανθρακων αλλα υπηρξαν ηδη και στην αρχαια εποχη για το πανακριβο τοτε ελαιολαδο.

Η πολυ παλαια συσχετιση «Σιταρι, Ελαιολαδο και Στρατιωτες» αντικατασταθηκε αργοτερα απο το διδυμο, που ακομη ισχυει για τις μεγαλες Δυναμεις ΗΠΑ, Κινα, Ρωσια και Ε.Ε., «Υδρογονανθρακες και Στρατιωτες». Ποιες δυνατοτητες εχει σημερα μια χωρα να βγει αλωβητη απο την μεγαλη οικονομικη και ενεργειακη κριση που ειναι καθ’ οδον και αποκρυβεται με την σημερινη πανδημια του Κορωνο’ι’ου; Ειναι δυνατη η υπαρξη μιας μεθοδου ενεργειακης μεταβολης χωρις καυση, η οποια χωρις αρνητικες επιδρασεις στο περιβαλλον θα κατεχει την δυναμικη να καλυψει χωρις δυσκολιες τις αναγκες τις ανθρωποτητας σε ενεργεια;

Οι σημερινοι ανθρωποι οι οποιοι πρωτα πυρηνικους αντιδραστηρες ως την μοναδικη εναλλακτικη τεχνικη και οικονομικη λυση για την αντικατασταση της εκ της καυσεως Ανθρακος και Υδρογονανθρακων προκυπτουσας ενεργειας, δεν ειχαν τιποτε αλλο ακουσει εκτος απο αιολικα παρκα, φωτοβολτα’ι’κα, Βιοαερια κλπ.

Δηλαδη για ενεργεια κενου πεδιου, ενεργεια κυματικων διανυσματων, πυργους ανωδικου ρευματος αερος, ενεργεια απο δομες δινης και της σπειρας, κυματων βαρυτητας, μετατροπεαν-Bendini, σιφωνικες μηχανες, σιφωνικουσ πυργους ανωδικου  ρευματος αερος (η σπειρα και τα γιγνομενα της δινης στο γηινο περιβαλλον βρισκοναι παντου και υλικως), ηλεκτρομαγνητικες-υδροδυναμικες δινες, κβαντικες δινες, βαρυτικα υδροδινητικα εργοστασια μετατροπης ηλεκτρικης ενεργειας, ηλεκτρομαγνητικες- και Φορτεξ-Γεννητριες κ.α.

Ειδικα η σπειρα ακολουθει τους ιδιαιτερους δικους της νομους.

Ενας σπουδαιος απ’ αυτους τους νομους ειναι, οτι αυτη βρισκεται σε περιστροφικη κινηση και οτι αυτη κινειται στο εσωτερικο της ταχυτερα απ’ οτι στο εξωτερικο της.

Στο εσωτερικωτερο σημειο της σχηματιζει η σπειρα μια απειρως ταχεια δινη.

Η σπειρα περιστρεφεται, δινουται, χωρευει, πλησιαζει και απομακρυνεται και μετατρεπει σταθεροποιημενες καταστασεις παλι σε κινηση.

Εαν γινονταν δυνατη η εκμεταλλευση της κινησης αυτης, δηλαδη εαν επιτυγχανονταν τεχνικως ο μετασχηματισμος της ενεργειας απο μικροσκοπικη σε μακροσκοπικη διασταση δια μιας μορφης συντονισμου (Ενεργεια – Διαχωρηστηρας), δεν θα ηταν αναγκαια τοσο η απελευθερωση της ενεργειας δια καυσεως μιας ηδη αποθηκευμενης πρωτογεννους ενεργειακης μορφης, οσο και της απελευθερωσης της συνοχης των πυρηνικων δυναμεων των ατομικων πυρηνων της υλης.

Η Φυσικη και η Τεχνολογια οφειλουν να εξελιξουν ενα συστημα, το οποιο δια του ισοσκελεσμου της φυσικης διαφορας θερμοκρασιων, δια της εκμεταλλευσεως διαφορετικων υψομετρικων δυναμικων ‘η

ανανεωσιμων συνιστωσων κινησης θα αποδειδει αρκουσα ηλεκτρικη ενεργεια για τις αναγκες της ανθρωποτητας.

Οι δυνατοτητες εχουν ως εξης:

  1. Αποθεματα Ανθρακος και Υδρογονανθρακων 

Τον 19ον μ.Χ. αιωνα της κυριαρχιας του Ανθρακος ακολουθησε ο 20ος μ.Χ. αιωνας της κυριαρχιας πρωτα του Πετρελαιου και λιγο αργοτερα και του Φυσικου Αεριου.

Και οι δυο ως ανω μ.Χ. αιωνες κυριαρχιας φερουν τα χαρακτηριστικα της Βιομηχανοποιησεως.

Η εντυπωσιακη αυξηση της ζητησης για Ανθρακα ηταν αποτελεσμα της Βιομηχανοποιησεως, η οποια με την χρησιμοποιηση της ατμομηχανης χρειαζονταν ολο και περισσοτερη καυσιμη υλη απ’ οτι μπορουσαν να δωσουν σε ξυλα τα δαση της περιοχης.

Οι αιωνες της κακης Φυσης, με τους πολυ κρυους χειμωνες, επικινδυνες πλημμυρες, καταστροφικες θυελλες και πανδημιες φανηκε οτι ξεπεραστηκαν ετσι ωστε στο δευτερο ημισυ του 20ου μ.Χ. αιωνα να γεννηθει η προστασια του Περιβαλλοντος ως αντιδραση κατα της Βιοχανοποιησεως.

Η μοντερνα βιομηχανοποιημενη Πετρελαιομαστευση αρχισε γυρω στα Μεσα του 19ου μ.Χ. αιωνα της εποχης εκεινης, οταν οι τιμες για «Βαλτραν», για το ποιο σπουδαιο  φωτιστικο μεσο της εποχης εκεινης αυξηθηκαν καθετως, διοτι ο αριθμος των των Φαλαινων στις θαλασσες μειωθηκε δραστικα.

Εαν επαληθευθει η μη βιολογικη θεωρια δημιουργιας των κοιτασματων Υδρογονανθρακων θα αλλαξει και η στρατηγικη εντοπισμου και εκμεταλλευσης αυτων.

Κατα την ακομη ισχυουσα θεωρια δημιουργιας αυτων, υπο κανονικες συνθηκες (περοπου 3 βαθμων Κελσιου ανα 100 μετρα) δεν πρεπει να αναμενεται η δημιουργια Πετρελαιου περαν ενος υποβαθριου βαθους των 5.000 μετρων και κοιτασματων αυτου περαν των 4.000 μετρων.

Πως εξηγειται ομως ο εντοπισμος στον Κολπο του Μεξικου πριν μερικα χρονια κοιτασματος Πετρελαιου σε βαθος 10.500 μετρα κατω απο τον θαλασσιο βυθο;   

Στην Ελλαδα συμφωνα με τα προσφατα στοιχεια οι θερμοηλεκτρικοι σταθμοι μεταβαλλουν το 66,5 % της ηλεκτρικης ενεργειας, το 19,6 % μεταβαλλεται απο μεγαλους υδροηλεκτρικους σταθμους, ενω το υπολοιπο 13,9 % προερχεται απο Ανανεωσιμες Πηγες Ενεργειας.

Οσον αφορα τα καυσιμα που χρησιμοποιουνται για την ενεργειακη μεταβολη, την πρωτη θεση καταλαμβανει ο λιγνιτης με ποσοστο 54,73 %, την δευτερη θεση το φυσικο αεριο με ποσοστο 25,39 % και την τριτη θεση καλυπτουν οι Ανανεωσιμες Πηγες Ενεργειας και το Νερο (28,38 %). Οι θερμοηλεκτρικοι σταθμοι της ΔΕΗ κατανεμονται ως εξης:

*   Ενας σταθμος 465 MW στην Κομοτηνη της Θρακης

*   Ενας σταθμος 230 MW στην Φλωρινα δυτικης Μακεδονιας

*   Πεντε σταθμοι συνολικης ισχυος 4.106 MW στην Περιοχη της

     Πτολεμα’ι’δας δυτικης Μακεδονιας

*   Ενας σταθμος 300 MW στην νησο Ευβοια

*   Δυο σταθμοι συνολικης ισχυος 1.932 MW στην Αττικη, νοτια

     των Αθηνων.

*   Δυο σταθμοι συνολικης ισχυος 850 MW στην Μεγαλουπολη

     Πελοποννησου.

*   Τρεις σταθμοι συνολικης ισχυος 730 MW στην νησο Κρητη

*   Με βαση την καυση απο Φυσικο Αεριο εργαζονται

     διαφοροι θερμοηλεκτρικοι σταθμοι της ΔΕΗ και των ιδιωτικων

     εταιριων Iron Thermoelektrik AG, Elpedison Energie AG,

     Aluminium AG, Protergia und Korinth Power AG. Οι χωρες οι

     οποιες προμηθευουν την Ελλαδα με Φυσικο Αεριο ειναι η Ρωσια

     μεσω της Gazprom, η Τουρκια μεσω τησ Botas και η Αγερια μεσω

     της Sonatrach. Πλεον στην Ελλαδα το Φυσικο Αεριο ειναι

     υπευθυνο για την μεταβολη του 25,39 % της ετησιας ενεργειας.

Οι 22 υδροηλεκτρικοι σταθμοι της ΔΕΗ συνολικης ισχυος 3.060 MW κατανεμονται σε διαφορες περιοχες της βορειας και δυτικης Ελλαδος. Ο μεγαλυτερος υδροηλεκτρικος σταθμος της Ελλαδος εντοπιζεται στο συγκροτημα του Αχελωου, με συνολικη μεταβολη ενεργειας 965,6 MW.

Ο λιγνιτης (περιπου 6,8 x 10 στην 9 τονους  αποθεματα) και η τυρφη (περιπου 4 δισεκατομμυρια κυβικα μετρα) ειναι μαζι με το νερο οι κυριες και οι φθηνοτερες πηγες ενεργειας για την Ελλαδα.

Η ποιοτητα του λιγνιτη της Φλωρινας, Πτολεμα’ι’δας και Κοζανης κειται γυρω στα 1.900 Kcal/t ενω της Μεγαλουπολης στα 1.000 Kcal/t.

Τα αποθεματα Λιγνιτη του νομου Μεσσηνιας (Φαλανι, Χωματερο, Φουναρια, Νεα Κορωνη και Ακριτοχωρη) ποιοτητας μεταξυ 3.200 και 4.211 Kcal/t υπολογιζονται με 102.399.184 τονους και μπορουσαν να τροφοτησουν με 1.000 – 8.000 τονους ημερησιως, ενα θερμοηλεκτρικο σταθμο μεταβολης ενεργειας των 600 MW.

Αυτοι που σημερα ασκουν εξουσια, κατα παραλογο τροπο  απαξιωνουν τον λιγνιτη και την τυρφη στο ονομα μιας δηθεν καθαροτερης ενεργειας.

Η επιβαρυνση του περιβαλλοντος με ρυπους απο την καυση τους και και η επιβαρυνση της σχεδον αδειας τσεπης των Ελληνων ειναι σκετη απατη της παγκοσμιας εξουσιας.

Οποιος ηλιθιος βυζαντινορδοξος Ρωμιος αντιτιθεται στην εκμεταλλευση του ορυκτου πλουτου της χωρας μας με προσχημα το περιβαλλον διευκολυνη την γερμανοκινητη σημερινη κυβερνηση στο ξεπουλημα του ορυκτου πλουτου διοτι ευκολα μπορει να χαρακτηρισει μια τετοια αντιδραση σαν κακοβουλη, οπισθοδρομικη και εναντια στην προσελκυση επενδυσεων ταχα για το καλο του τοπου.

Οι επενδυσεις σε τομεις που εξυπηρετουν την εντοπια αγορα, οπως η μεταβολη ενεργειας, οι τηλεεπικοινωνιες, η διαχειριση του νερου, των λιμενων, των αεροδρομιων, του τουρισμου κ.α. αφενος δεν ειναι ανταγωνιστικες για αυτους ενω συγχρινως αποτελουν τομεις κερδοφοριας για ιδιωτες επενδυτες που εκμεταλλευονται ενα δημοσιο αγαθο.

Ο ρολος πλεον του βυζαντινορθοδοξου Ρωμιου ‘η του Γραικυλου οπως τον ονομαζουν οι γυφτοι του Βορρα (Greek) εγινε ηδη αυτος του υπηρετη και συγχρονως του καταναλωτη στην παραγωγη και καταναλωση αυτων των υπηρεσιων.

  1. Πυρηνικη Ενεργεια (πυρηνικη διασπαση και πυρηνικη συντηξη)   

Η ποιο γνωστη μεθοδος της πυρηνικης ενεργειακης μεταβολης ειναι αυτη της πυρηνικης σχασης. Κατα την σχαση ενος πυρηνα εκπεμπονται 2-3 Νετρονια και απελευθερωνεται ενεργεια ιση με 3,2 x 10 στην πλγν 11 Joule.

Αυτα μπορουν να διασπασουν δυο αλλους πυρηνες οι οποιοι θα αποτελουν την δευτερη γενεα κ.ο.κ.

Στην ιδανικη πριπτωση μετα απο 80 γενεες 1,2 x 10 στην 24 πυρηνες θα εχουν διασπασθει σε ενα κλασμα του μετρου δευτερολεπτου.

Περιπου 0,5 χιλιογραμμα Ουρανιου-235 θα εχουν εξαφανισθει απελευθερωνοντας 3,8 x 10 στην 13 Joul που ισοδυναμουν με περιπου 10 κιλοτονους ΤΝΤ.

Με αλλα λογια.

Μεγαλοι, απο πολλα μεμονωμενα μερη αποτελουμενοι ατομικοι πυρηνες, οπως αυτος του Ουρσνιου-235 ‘η του Πλουτονιου-239, βομβαρδιζονται με Νεοτρονια και καταστρεφονται.

Με την καταστροφη αυτη απελευθερωνονται μεγαλες ποσοτητες ενεργειας, οι οποιες τοσο στους πυρηνικους αντιδραστηρες οσο και στις ατομικες βομβες μετατρεπονται σε θερμοτητα.

Αυτη χρησιμοποιειται για την θερμανση του νερου για παραγωγη ατμου, με τον οποιο κινουνται οι ατμοτουρμινες οι οποιες κινουν με την σειρα τους τις γεννητριες για την μεταβολη της κινησης σε ηλεκτρικη ενεργεια.

Τα αποθεματα Ουρανιου στις στερεες περιοχες του πλανητη μας υπολογιζινται με περιπου 6 εκατομμυρια τοννους και του Θωριου με περιπου 18 εκατομμυρια τοννους.

Στο πετρωμα Γρανιτης η ποσοτητα Ουρανιου υπολογιζετα με 4 γραμμαρια ανα τοννο και του Θωριου με 11 γραμμαρια ανα τοννο.

Το θαλασσιο νερο περιεχει Ουρανιο κατα μεσο ορο περιπου 3 μικρογραμμαρια ανα κυβικο μετρο.

Ενα πυρηνικο εργοταξιο με αντιδραστηρες πεπιεσμενου νερου (DWR) και ισχυ του 1 GW χρειαζεται ετησιως περιπου 175 τοννους φυσικο Ουρανιο (0,7 % Ουρανιο-235, 99,3 % Ουρανιο-238), δηλαδη περιπου 25-30 τοννους εμπλοτισμενο Ουρανιο-235.

Με τους σημερινους αντιδραστηρες πεπιεσμενου νερου (DWR) απελευθερωνεται μια θερμοτητα θερμοκρασιας 350 βαθμων Κελσιου και για τον λογο αυτο ειναι καταλληλοι ως πηγη θερμοτητας για τις ατμοτουρμπινες οι οποιες κινουν τις Γεννητριες και την οποια κινηση μεταβαλλουν σε ηλεκτρικη ενεργεια.

Ο αντιδραστηρας αποτελειται απο εναν χονδρου τοιχους κυλινδρικου δοχειου (5 μετρων διαμετρο, 13 μετρα υψος) το οποιο περιεχει τα καυσιμα στοιχεια, τις κατευθηντηριες ραβδους και το ψυκτικο μεσο.

Τα καυσιμα στοιχεια αποτελουνται απο περιπου 5 μετρα μηκους σωληνες (διαμετρου περιπου 11 χιλιοστων) οι οποιες ειναι γεματες με μικρα χαπια (διαμετρου περιπου 9 χιλιοστων) απο οξιδιο Ουρανιου, το οποιο αποτελειται απο 3-5 % Ουρανιο-235 και 95-97 % Ουρανιο-238.

Οι σωληνες ειναι και απο τις δυο πλευρες συγκολλημενοι και περικλειονται απο το νερο ψυξης, το οποιο μεταφερει την απελευθεροθεισα θερμοτητα απο την διασπαση των ατομικων πυρηνων.

Το νερο εχει τον σκοπο να φρεναρει τα κατα την διασπαση των ατομικων πυρηνων απελευθερωθεντα Νεοτρονια μεγαλης ταχυτητος.

Τα βραδεως κινουμεν Νεοτρονια ενισχυουν την πυρηνικη διασπαση, παρα τα ταχεως κινουμενα.

Το εως 350 βαθμους Κελσιου ζεσταθεν νερο διοχετευεται με αντλιες σε εναν ανταλλαγεα θερμοτητας οπου το θερμο αυτο νερο εξατμιζεται για την κινηση της ατμοτουρμπινας.

Ο υψηλης θερμοκρασιας αντιδραστηρας (HTR) διαφερει απο τον αντιδραστηρα πεπιεσμενου νερου (DWR) κυριως δια των καυσιμων στοιχειων του και των ανθεκτικων σε υψηλες θερμοκρασιες κεραμικων κατασκευαστικων υλικων.

Τα καυσιμα στοιχεια αποτελουνται απο κοκκους διαμετρου περιπου 1 χιλιοστου, οι οποιοι αποτελουνται απο ενα μιγμα αποτελουμενο απο διοξιδιο Ουρανιου και Θωριου.

Οι κοκκου αυτοι περιβαλλονται απο τρια πολυ σκληρα και πυκνα στρωματα Γραφιτου. 15.000 τετοιων κοκκων πιεσθηκαν σε μια σφαιρα διαμετρου 6 εκατοστων και συσσωματωθηκαν ετσι ωστε να ειναι ατρωτα (7). Ο πυρηνας του Θωριου-232 δεν διασπαται.

Απο αυτο δημιουργειται στο ανιδραστηρα δια προσμιξεως ενος Νεοτρονιου με ακολουθουμενη διπλη εκπομπη ενος Βητα-τεμαχιδιου τεχνιτα, Ουρανιο-233, του οποιου οι πυρηνες οπως του φυσικου Ουρανιου-235 δια αργα κινουμενων Νεοτρονιων διεσπωνται.

Τα Νεοτρονια για την μετατροπη του Θωριου-232 σε Ουρανιο-233 λαμβανονται απο την πυρηνικη διασπαση ισχυρως εμπλοτισμενο (90 %) Ουρανιο-235, το οποιο (5 %) υπο μορφη διοξιδιου του Ουρανιου ανακατευεται με το διοξιδιο του Θωριου.

Οι με Γραφιτη περικαλυμμενοι κοκκοι αποτελουνται απο ενα μιγμα 95 % διοξιδιου του Θωριου και 5 % διοξιδιου του Ουρανιου και περιεχουν και τα προ’ι’οντα της πυρηνικης διασπασης του εμπλοτισμενου Ουρανιου.

Το δοχειο  του αντιδραστηρα υψηλης θερμοκρασιας διαμετρου περιπου 5 και υψος 6 μετρων, ειναι κυκινδρικο και το οποιο στο κατω του μερος εχει σχημα κωνου.

Στον κυλινδρο αυτον βρισκονται οι κατευθυντηριοι ραβδοι και περιπου 650.000 σφαιρες στοιχειων καυσεως, οι οποιες σιγα σιγα μετακινουνται στον αντιδραστηρα και απο τον κατω κωνο του δοχειου απομακρυνονται.

Οι σφαιρες αυτες ψυκτωνται με το αεριο Ηλιο, το οποιο διοχετευεται απο την πανω πλευρα του δοχειου και διερχομενο μεσω των στοιχειων καυσης θερμαινεται εως 1.000 βαθμους Κελσιου υπο μια πιεση 40 bar και εξερχεται απο τον κωνο του κυλινδρικου δοχειου.

Ο πυρηνας του αντιδραστηρα εινα καλυμμενος με Γραφιτη υψηλης θερμοκρασιας.

Το πολυ θερμο αεριο Ηλιο χρησιμοποιειται για την αεροποιηση ανθρακος σε καταλληλες εγκαταστασεις. Κατα την διαδικασια αυτη μειωνεται η θερμοκρασια σε περιπου 500 βαθμους Κελσιου.

Η υπολοιπη ενεργεια του αεριου Ηλιου με χαμηλωτερη θερμοκραασια χρησιμοποιειται για την δημιουργια υψηλης θερμοκρασιας ατμου με τον οποιο δια μιας τουρμινας και μιας γεννητριες μεταβαλλεται η κινηση σε ηλεκτρικη ενεργεια.

Περιπου το 90 % της ισχυος του αντιδραστηρα χρησιμοποιειται για την αεριποιηση του ανθρακα και το υπολοιπο 10 % για την μεταβολη της κινησης σε ηλεκτρικη ενεργεια.

Στον αντιδραστηρα υψηλης θερμοκρασιας (HTR) δεν παραγεται Πλουτονιο.

Ο αντιδραστηρας Θωριου υψηλης θερμοκρασιας (THTR 300) χρησιμοποιει ως καυσιμο υλη Θωριο.

Με τον αντιδραστηρα αυτον θα μπορουσαν να καλυφθουν οι μελλοντικες ενεργειακες αναγκες της ανθρωποτητας.

Με την πυρηνικη ενεργεια αποστασεως χαρακτηριζεται ενα συστημα τροφοδοτισης με θερμοτητα, το οποιο δεν λειτουργει με καυση Ανθρακα ‘η Υδρογονανθρακων.

Η πρωτογεννους μορφη ενεργειας μεταβαλλεται σε εναν αντιδραστηρα υψηλης θερμοκρασιας (HTR).

Η προκυπτουσα θερμοτητα προσλαμβανεται απο εναν αεριωδη μεταφορεα θερμοτητας ως χημικη ενεργεια (ενθαλπια αντιδρασης).

Αντι ενος αντιδραστηρα HTR ως πρωτογεννη πηγη θερμοτητας  μπορει να χρησιμοποιηθει π.χ. μια εγκατασταση πυργου με φωτοβολτα’ι’κα για την δημιουργια θερμοτητας υψηλης θερμοκρασιας μεσω της ηλιακης ακτινοβολιας (11).

Τα κυριωτερα διαδικαστικα βηματα εδω ειναι:

*   Μεταβολη στον αντιδραστηρα HTR η‘ στην εγκατασταση πυργου με φωτοβολτα’ι’κα δημιουργθεισα θερμοτητα υψηλης  θερμοκρασιας σε χημικη ενεργεια δια της ενδοθερμικης  διαδικασιας με αναμορφωση του Μεθανιου με υδρατμους σε ενα  συνθετικο αεριο.

*   Μεταφορα το με ενεργεια φορτωμενο κρυο συνθετικο αεριο σε μεγαλες αποστασεις ευρισκομενες περιοχες των καταναλωτων.

*   Αναμεταβολη πλησιον των περιοχων των καταναλωτων της χημικης ενεργειας σε θερμοτητα δια της εξωθερμικης χημικης  αντιδρασης της μεθανοποιησης του συνθετικου αεριου και αμεση εκμεταλλευση της παραχθεισας θερμοτητας υψηλης θερμοκρασιας.

*    Μετα απο συμπυκνωση και απομακρυνση του νερου αντιδρασης  επαναμεταφορα του Μεθανιου στον αντιδραστηρα HTR η’ στην  εγκατασταση πυργου με φωτοβολτα’ι’κα και ετσι εκτελειται το  κλεισιμο της θερμο-χημικης κυκλοφοριας.

 Ως τελικοι φορεις ενεργειας μπορουν οι καταναλωτες να τροφοδοτηθουν με ηλεκτρικο ρευμα, με υψηλης και χαμηλης πιεσης ατμου, με θερμοτητα θερμανσης και με Μεθανιο και Υδογονο.

Μια αλλη και και πολυ αποδοτηκωτερη μεθοδος, η οποια αποδιδει ασυγκρητα μεγαλυτερη ποσοτητα απελευθερωμενης ενεργειας, ειναι η μεθοδος της πυρηνικης συντηξης.

Αυτη βασιζεται στην αρχη υπερπιδησης της αποθησης που υπαρχει μεταξυ δυο ομοιων πυρηνων και συγχωνευσης των δυο σε εναν νεο πυρηνα, ο οποιος ‘η ειναι ενα αλλο ισοτοπο του ιδιου στοιχειου ‘η ο πυρηνας ενος αλλου στοιχειου.

Το πρωτο εργοταξιο με το  ονομα «Iter» (International Thermonuklear Experimental Reaktor) εγκατασταθηκε απο την Ε.Ε. (δαπανες 4,6 δισεκατομ μυρια Ευρω) και προβλεπεται σε μερικες δεκαετιες να μεταβαλλει πειραματικως ηλεκτρικη ενεργεια.

Οι πυρηνικοι σταθμοι μεταβολης ενεργειας απαιτουν τεραστιες ποσοτητες νερου, που χρησιμοποιειται κυριως ως ψυκτικο μεσον.

Για τον λογο αυτο ειναι κυριως εγκατεστημενοι στος οχθες υδατινων ρευματων επαρκους παροχης νερου ειτε κατα προτιμηση κοντα στις ακτες της θαλασσας.

Η εξελιξη των πυρηνικων αντιδραστηρων απο την Γενια Ι εως την σημερινη Γενια V, δηλαδη απο τους αεριοψυκτους αντιδραστηρες τυπου Magnox την δεκαετιας 1950 και του 1960  δια του βαρεως υδατος, ελαφρου υδατος, AGR (Advanced Cooled Reactors), PWR και ABWR (προηγμενοι και προηγμενοι ζεοντος υδατος) στις αρχες της δεκαετιας του 1990 εφερε την Reactor, Advanced CANDU Reactor, EU-ABWR.

Η Γενεα Ι V αντιδραστηρων πετυχε μεγαλυτερη εξαντληση του καυσιμου που σημαινε λιγοτερα αποβλητα.

Η σηματικωτερη βελτιωση ομως βρισκονταν στην ενσωματωση παθητικων συστηματων που δεν απαιτουν ενεργο ελεγχο, αλλα στηριζονται στην βαρυτητα ‘η στην φυσικη διαδοση θερμοτητας για την εξαλειψη βλαβης ’η ατυχηματος.

Στην Γενεα V συγκαταλεγονται οι πυρηνικο αντιδραστηρες του μελλοντος, ως π.χ. αντιδραστηρες μεταδοσης κυματος, οι οποιοι μεσω της πυρηνικης μεταστοιχειωσης μετατρεπουν το γονιμο σε σχασιμο υλικο και αντιδραστηρες υγροποιημενου φθοριουχου αλατος και Θωριου-υγροποιημενου φθοριουχου αλατος.

Η Ελλαδα τελειως αδικαιολογητα, ειναι μια χωρα με σχεδον μηδενικο πυρηνικο δυναμικο, ενω επρεπε να κατεχει βασει της διανοησης των αρχαιων Ελληνων την πρωτοπορεια.

Οι περισσοτεροι σημερινοι βυζαντινορθοδοξοι ζητιανοι Ρωμιοι, που καθε αλλο παρα Ελληνες ειναι, δεν γνωριζουν οτι στην Βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας δουλευαν ο αστρονομος Υπαρχος που σχεδιαζε ουρανιους χαρτες, ο Ευκλειδης που συγκατελειψεν την Γεωμετρια σε ενα εξοχο συστημα, ο Χερον ο Αλεξανδρινος ο εφευρετης των οδοντωτων τροχων, της ατμομηχανης και συγγραφεας του αυτοματου, του πρωτου Βιβλιου για την ρομποτικη, ο Απολλωνιος απο την Περγα, ο μαθηματικος που ανακαλυψε την τομη του κωνου, την ελλειψη, την παραβολη, την υπερβολη, δηλαδη καμπυλες τις οποιες ακολουθουν στην κινηση τους οι πλανητες, οι κομητες και αλλα ουρανια σωματα, ο Αρχιμηδης ο μεγαλυτερος εγκεφαλος στους τομεις των μαθηματικων εως την αστρονομια, ο γεωγραφος Πτολεμαιος κ.α.

Στον Αρχυτα απο την Ταρανδο οφειλεται η λυση του «Δηλιου προβληματος» και πολλες μηχανικες και κατασκευαστικες επινοησεις μεταξυ των οποιων η δια χρησεως ελατηριου κατασκευη το 380 π.Χ. ενος ιπταμενου αντικειμενου.

Ο Υπολογιστης των Αντικυθηρων που εντοπισθηκε στο ναυαγιο ενος αρχαιου πλοιου στην θαλασσια περιοχη των Αντικυθηρων, δεν δημιουργηθηκε απο το τιποτα, αλλα ειναι αποτελεσμα της μακραιωνης θεωρητικης και τεχνολογικης επιστημονικης παραδοσης του απωτερου ελληνικου παρελθοντος.

Τιποτε απο την παραδοση αυτη δεν εχουν να επιδειξουν οι σημερινοι βυζαντιορθοδοξοι ζητιανοι Ρωμιοι.

Αυτοι εξακολουθουν να πιστευουν, οτι ο Γιαχβε πριν 7.500 χρονια δημιουργησε μεσα σε μια εβδομαδα ολα τα ζωα και τα φυτα μαζι.

Ενας πυρηνικος σταθμος μεταβολης ενεργειας επιβαλλεται να τοποθετηθει το συντομωτερο δυνατιον πλησιον της γενετειρας του Λευκιππου και Δημοκριτου στις εκβολες του Νεστου ποταμου.

Η περιοχη καθεται πανω σε μια κρυσταλλωδη υποδομη, δηλαδη η περιοχη κατεχει χαμηλη σεισμικη επικινδυνοτητα οσο και ιδανικη αποσταση απο την Ξανθη, Καβαλα και Δραμα.

Ποιος ο ρολος Της Ελληνικης Επιτροπης Ατομικης Ενεργειας; Προκειται και εδω για ενα αχρηστο κρατικο φορεα;

Ενας πυρηνικος σταθμος μεταβολης ενεργειας απαιτει πολυπλεθες προσωπικο δυναμικο αποτελουμενο πραγματι απο ειδικους εξειδικευμενους σε θεματα πυρηνικης τεχνολογιας και ακτινοπροστασιας.

Η Ελλας πρεπει να ξυπνησει επιτελους απο τον αιωνιο ληθαργο της και να εκτοπισει τους Ρωμιους σε ολα τα επιπεδα εξουσιας και να τους αντικαταστησει  με Ελληνες!

Υπαρχουν Ελληνες επιστημονες, οι οποιοι κατεχουν υψηλοβαθμες θεσεις οχι μονο στα ΑΕΙ αλλα και σε ερευνητικα κεντρα του εξωτερικου.

Γιατι  η κατασταση αυτη δεν απετελεσεν ενα εναυσμα για τον επαναπατρισμο τους.

Εαν παρθει η αποφαση υλοποιησης ενος τετοιου σχεδιου στην Ελλαδα ειναι αναγκαια η εκτενης μελετη απο ειδικους επιστημονες.

Ο τομεας πυρηνικης ενεργειας εχει πολλες ιδιαιτεροτητες.

Μια απο αυτες ειναι και η συγκροτηση στις Ενοπλες Δυναμεις της Ελλαδος ενος κεντρικου επιτελειου πυρηνικου πολεμου προτου η Ελλαδα, ως νικημενη, χασει και την ψυχη της.

Για μια «Ειρηνη του Τρομου» με την Τουρκια η Ελλας χρειαζεται δικα της πυρηνικα οπλα.

Η Τουρκια στον τομεα της πυρηνικης ενεργειας εχει φιλοδοξα σχεδια και στηριζεται απο την Ρωσια και το Πακισταν.

Το γιατι η Ελλαδα συνεχιζει να παραμενει σταθερη στην απορριψη της πυρηνικης ενεργειας ειναι ενα μεγαλο ερωτημα που χρειαζεται απαντιση.

  1. Ανανεωσιμες πηγες ενεργειας (Ηλιακη ενεργεια, Αιολικη ενεργεια, Ενεργεια εκ ανυψωτικων ρευματων  αερος, εκ θαλασιων κυματων, εκ πτωσεων νερου, γεωθερμικη κ.α).

Για καθε κατευθυνσης επιστημονα αποτελει κορο’ι’δια η αποψη οτι μπορουν να αντικατασταθουν παντου στην Ευρωπη τα πυρηνικα εργοστασια μεταβολης ηλεκτρικης ενεργειας, με τετοια ανανεωσιμων πηγων, ως αιολικων και φωτοβολτα’ι’κων παρκων.

Ναι μεν δεν εξαντλουνται οι αναφερθεισες ανανεωσιμες πηγες ενεργειας, δεν νπορουν ομως για τεχνικους και λογους της ασφαλειας τροφοδοτησης να αντικαταστησουν τις αλλες πηγες.

Οι ιδαιτεροτητες του αερος (με εξαιρεση του ανερχομενου ρευματος) και των ηλιακων ακτινων ειναι, οτι δεν ειναι συνεχως διαθεσημα, δηλαδη και τα δυο ενεργειακα ειδη γινονται μεγαλου ενδιαφεροντος οταν αυτα συνδεδουν με καταλληλες δυνατοτητες αποθηκευσης.

Με την μεταβαλλομενη ενεργεια στα αιολικα και ηλιακα παρκα π.χ. μπορει να παραχθει Υδρογονο απο την υδροληση του νερου.

Στην δεκαετια του 1970 παρουσιασε ο μηχανικος Jörk Schlaich (6) απο την Στουτγάρδη Γερμανιας την προταση του για μεταβολη της ενεργειας με ανωδικα ρευματα αερος που δημιουργουνται τεχνικα σε πυργους απο σκυροδεμα.

Γυρω στα 16 εκατομμυρια μαρκα πληρωσε το τοτε Υπουργειο επιστημονικης ερευνας Γερμανιας για μια πειραματικη εγκαταστση στο Μαντσαναρες της Ισπανιας.

Την ανοιξη του 1989 ενας Κυκλωνας κατεστρεψε την 200 μετρα υψος εγκατασταση.

Η πρωτη παρομοια εγκατασταση για οικονομικη εκμεταλλευση τοποθετηθηκε απο την ιδιωτικη εταιρια Enviromission το 2005 στην Βουραγκα πλησιον της Μιλντουρα της Αυστραλιας.

Παρομοιες εγκαταστασεις εχει σχεδιασει η Κινα και οι ΗΠΑ στην Αριζονα.

Η πραγματικοτητα ομως οτην στην Ευρωπη μετα την καταστροφη της εγκαταστασης στην Ισπανια ειναι, οτι απο τοτε αναβαλεται καθε φορα η επαναληψη ενος τετοιου πειραματος.

Λογω της αναγκαιας υψηλης εντασης των ηλιακων ακτινων (μεγαλυτερη των 1.900 kWh ανα τετραγωνικο μετρο οριζοντιας γηινης επιφανειας)  για ενα τετοιο πειραμα προσφερεται η νοτιος Κρητη (Ιδε προταση του γραφοντος στην Ιστοσελιδα Αρχαια Ιθωμη).

Το ευαισθητο σημειο της μεθοδου ειναι το αναγκαιο υψος του Πυργου για την δημιουργια της καταλληλης ταχυτητας του ανωδικου ρευματος αερος και κατ’ επεκταση κσι η μεγαλη αρχικη επενδυση.

Για μια εγκατασταση 200 MW απαιτειτα ενα υψος πυργου των 1.000 μετρων.

Η αρχη λειτουργιας μιας τετοιας εγκαταστασης ειναι πολυ απλη.

Οι ακτινες του Ηλιου πεφτουν στην σκεπη απο υαλοπινακες ενοσ «Συλλεκτη» τοποθετημενον περιξ του Πυργου, 6 περιπου μετρα ανωθεν του εδαφους, οπως σε ενα θερμοκηπιο.

Η θερμος αερας ανερχεται απο το εδαφος προς την σκεπη και ρεει μεσα στον Πυργο, ο οποιος βρισκεται στο κεντρο του συλλεκτου. Δημιουργειται μια καθετος ροη αερος η οποια με την βοηθεια τουρμπινων τυπου Καπλαν και γεννητριων μεταβαλλεται σε ηλεκτρικο ρευμα.

Οι στο εδαφος του πυργου τοποθετημενοι λαστιχενιοι σωληνες γεματοι με νερο αποθηκευουν την ημερα ενα μερος της θερμοτητας την οποια επιστρεφουν την νυχτα στο ρευμα αερος.

Κατ αυτον τον τροπο επι 24ωρου βασεως παραμενει σταθερη η ταχυτητα του δημιουργηθεντος ρευματος αερος.

Η επιφανεια του Συλλεκτη και το υψος του Πυργου, παραλληλα με την ενταση των ηλιακων ακτινων ειναι οι κυριοι παραγοντες για την ισχυ της μεταβαλλομενης ενεργειας της εγκαταστασης.

Οσο μεγαλυτερη ειναι η επιφανεια του «Συλλεκτη» περιξ του Πυργου, τοσο περισσοτερη ποσοτητα αερος θερμαινεται, τοσο μεγαλυτερη γινεται η ταχυτητα και του ρευματος στον Πυργο και η διαφορα πιεσης με το εδαφος του Πυργου.

Μια τετοια εγκατασταση μεταβολλης ενεργειας ισχυος 200 MW χρειαζεται εναν Συλλεκτη διαμετρου περιπου 8 χιλιομετρων και εναν Πυργο υψουσ 1.000 μετρων.

Η κινητικη ενεργεια που περιεχεται στο θερμο ανωδικο ρευμα αερος, λιγω της περιορισμενης  κλισης της  πιεσης η οποια ωθει το ρευμα αερος, μονο σε μικρο ποσοστο μεταβαλλεται.

Η ενεργεια του ρευματος αερος ειναι κατα τον νομο του Betzschen μονο κατα  59,3 % εκμεταλλευσιμη.

Για τον λογο αυτο και διοτι στο τελος μονο μερος της θερμοτητος της ηλιακης ενεργειας αξιοποιειται, παραμενει ο βαθμος αποδοσης της απο τον Ηλιο εκπεμπουσας ενεργειας αναλογα χαμηλος.

Αυτος μπορει να αυξηθει στον Πυργο τορναντο Yen, δια δημιουργιας ομοιας δινης οπωσ τα Τορναντος, με ειδικα συστηματα διαφραγματων που μεταβαλλουν του πλευρικα εισερχομενο αερα σπειροειδως προς το κεντρο, δημιουργωνας ετσι στο κεντρο του Πυργου μια υποπιεση.

Η διαφορα πιεσης μεταξυ του εσωτερικου των τορναντος και το περιξ αυτων απορροφα απο κατω συμπληρωματικη ποσοτητα αερος, η οποια μετα χρησιμοποιειται συμπληρωματικα για την καλλυτερη αποδοση της εγκαταστασης.

Επιπλεον διορθωσεις προς μεγαλυτερη αποδοση της εγκαταστασης επιτυγχανεται, εαν η επιφανεια του «Συλλεκτη» τροποποιηθει κατα τετοιο τροπο ωστε αυτη να περιεχει ειδικο λαδι για παοδοτηκωτερη

αποθηκευση της θερμικης ενεργειας και καθαριζεται συνεχως και αυτοματα απο τις εναποθεσεις σκονης στιν Συλλεκτη.

Ο κατωθι Πινακας περιεχει μια ανασκοπηση για χαρακτηριστικες διαστασεις των εγκατασυασεων μεταβολης ενεργειας.

                                         Πινακας

Ονομαστικη Ισχυς                                                MW               5              30            100          200

Υψος Πυργου                                                          m             550           750          1000        1000

Διαμετρος Πυργου                                                m                45             70            110          120

Διαμετρος Συλλεκτου                                           m           1250         2900          4300       7000

Μεταβολη Ενεργειας                                        GWh/a         14              99            320          660

Δαπανες κατασκευης Πυργου                         Mio. E          19              49            156          170

Δαπανες κατασκευης Συλλεκτου                    Mio. E          13              59             131         318

Δαπανες για Τουρμπινες και Γεννητριες      Μιο. Ε             8              32               75          132

Δαπανες Τεστ’                                                   Mio. E             5               16               40            42

Συνολο Δαπανων                                Mio. E       45         155         402       662

Επενδυτικες Δαπανες                                      Mio. E/a        3,2             11,3          29,2         48,1

Λειτουργικες Δαπανες                                    Mio. E/a        0,2                0,8            1,9           3,4

Δαπανες Μεταμορφωσης  Ενεργειασ         Mio. E/a         0,25             0,12          0,10         0,08

Εδω σημαινουν:

Μιο. Ε        Εκατομμυρια Ευρω

Μιο, Ε/a   Εκατομμυρια Ευρω τον χρονο

1 GWa =10 sthn 9 W x 8766 Ωρεσ = 8,7 x 10 στην 13 Wh = 8,7 x 10 στην 9 KWh

Εκτος απο τα αναφερθεντα αιολικα και ηλιακα παρκα και τους Πυργους δημιουργιας ανωδικων ρευματων αερος, υπαρχουν ακομη εγκαταστασεις παραβολικων ρειθροειδων κατοπτρων, και παραβολοειδεις εγκαταστασεις.

Στις ηλιακες εγκαταστασεις Πυργων συγκεντρωνουν και κατευθυνουν πολυαριθμοι καθρεπτες το ηλιακο φως προς ενα σημειο στην κορυφη του πυργου.

Οι υψηλες θερμοκρασιες αξιοποιουνται για την εξατμιση κυριως νερου για να κινηθουν τουρμπινες και γεννητριες για την μεταβολη της κινησης σε ηλεκτρικη ενεργεια.

Στις εγκαταστασεις παραβολικων ρειθροειδων κατοπτρων συγκεντωνουν καθρεπτες το ηλιακο φως σε ενα κοινο σημειο. Σε αυτο υπαρχει μια μηχανη στιρλιγκ, η οποια μεταβαλλει θερμικη σε κινητικη ενεργεια και η οποια στην συνεχεια δια γεννητριων μεταβαλλεται σε ηλεκτρικη ενεργεια.

  1. Υδρογονο και Μεθανολη ως Υλες αποθηκευσης Ενεργειας.

Η χρησιμοποιηση αιολικων και ηλιακων παρκων σε μεγαλα βιομηχανικα κεντρα, ειναι λιγο παραλογη διοτι για την τροφοδοτιση αυτων σε ικανοποιητικο βαθμο με ενεργεια απαιτουνται μεγαλες μοναδες μετατροπης ενεργειας, βασιζομενες στην καυση Ανθρακος και Υδρογονανθρακων ‘η στην πυρηνικη ενεργεια.

Σε αντιθεση και για αποκεντρωμενες και γεωργικες περιοχες, οι ανανεωσιμες πηγες ενεργειας αποκτουν ολο και μεγαλυτερο ενδιαφερον αποκλειστικα οταν υπαρχουν και ειναι διαθεσημες δυνατοτητες αποθηκευσης της μεταβαλλομενης ενεργειας, για χρονικες περιοδους που επικρατει ησυχια ανεμου και καιρικες καταστασεις που μειωνουν την αποδοση τους.

Ενα τετοιο συστημα τροφοδοτισης με ενεργεια συνεπως αποτελειται απο ενα αιολικο παρκο, απο μια εγκατασταση ηλεκτρολυσης που διασπα το νερο σε υδρογονο και οξυγονο, απο μια εγκατασταση αποθηκευσης υδρογονου και απο εναν καταναλωτη υδρογονου που τροφοδοτει μηχανες καυσης υδρογονου ‘η κυψελες καυσιμου.

Πολυ πιθανο να κετεχουν στο εγγυς μελλον περιφερειακες περιοχες της Ευρωπης και του υπολοιπου κοσμου, δικτυα αεριων με δυνατοτητες αποθηκευσης εκατομμυριων κυβικων μετρων υδρογονου, το οποιο θα δημιουργειται δια ηλεκτρολυσης τα βραδια και την ημερα θα χρησιμοποιειται για την λειτουργια των κυψελων καυσιμου (10).

Η τεχνολογια αποθηκευσης, που χρησιμοποιειται στις πυρηνικες εγκαταστασεις μεταβολης ενεργειας, δεν διαφερει σε τιποτε απο την τεχνολογια για την αποθηκευση ανανεωσιμης ενεργειας.

Με τις κυψελες καυσιμου αναπτυχθηκαν ηδη ικανες  και μεγαλης αποδοσης ισχυος συσκευες, που διατειθενται στην Αγορα, με τις οποιες δια της διοχετευσης με υδρογονο και αερα προκυπτει νερο και πρασινη ηλεκτρικη και θερμικη ενεργεια.

Μια κυψελη καυσιμου ειναι συνεπως μια ηλεκτροχημικη συσκευη, η οποια μετατρεπει την χημικη ενεργεια του καυσιμου απευθειας σε ηλεκτρικη ενεργεια.

  Οι συσκευες αυτες διακρινονται σε:

  • Πολυμερισμενης Μεμβρανης ανταλλαγης Πρωτονιων

 (PEMFC)

  • Αμεσης Μεθανολης (DMFC)

  • Αλκαλικες (AFC)

  • Φωσφορικου Οξεος (PAFC)

  • Στερεων Οξειδιων (SOFC) και

  • Ανθρακικων Αλατων (MCFC)

Αναλογα με το καυσιμο που χρησιμοποιειται διαχωριζονται οι ως ανω κυψελες σε χαμηλης , μεσαιας και υψηλης θερμοκρασιας.

Οι χαμηλης θερμοκρασιας κυψελες (40-80 βαθμους Κελσιου) περιλαμβαουν τις αλκαλικες κυψελες, τις κυψελες καυσιμου ανταλλαγης Πρωτονιων και τις κυψελες καυσιμου αμεσης Μεθανολης.

Οι μεσεας θερμοκρασιας κυψελες (150-200 βαθμους Κελσιου) ειναι οι κυψελες φωσφορικου οξεος ενω οι κυψελες καυσιμου υψηλης θεμοκρασιας (600-1.000 βαθμους Κελσιου) περιλαμβανουν τις κυψελες καυσιμου στερεων οξειδιων και τις κυψελες καυσιμου τηγματος ανθρακικου αλατος.

Στην μελλοντικη αυτοκινητοβιομηχανια προβλεπεται να παιξουν πρωτευοντα ρολο οι κυψελες καυσιμου μεμβρανης ανταλλαγης Πρωτονιων χαμηλης και υψηλης θερμοκρασιας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Εις τον διαλογο του Πλατωνα «Τιμαιος» (13) με τα προσωπα Σωκρατης, Κριτεας,, Τιμαιος και Χερμοκρατης εθεσε ο Τιμαιος  (ο μαθητης του Πυθαγορα) της εξης ερωτιση:

      «Τι ειναι αυτο που παντοτε υπαρχει, και δεν επιτρεπει το γιγνεσθαι και τι ειναι αυτο που παντοτε γιγνεται και ποτε δεν συμμετεχει σε αυτο

Το πρωτο σκελος ειναι κατανοησιμο με την λογικη σκεψη του μυαλου.

Το δευτερο σκελος ειναι κατανοησιμο μονο με την αμφιταλαντεντευομενη αποψη σε αυτην την μη ολοκληρωμενη μορφη, μεσω των αισθητηριων οργανων, χωρις την συμμετοχη της νοησης.

Αυτο βρισκεται σε σταθερο γιγνεσθαι και

φθειρεσθαι χωρις ποτε να υπαρχει. Ολα τα γιγνεσθαι ομως προ’υ’ποθετουν αναγκαιως καποιους λογους υπαρξης, διοτι χωρις αυτους δεν μπορει τιποτε να δημιουργηθει.

Αυτα που αντιλαμβανεται ο ανθρωπος δια των αισθητηριων οργανων του δεν ανταποκρινονται παντοτε και στην πραγματικοτητα, διοτι για πολλες διεγερσεις απο τον εξωτερικο κοσμο, το ανθρωπινο σωμα δεν διαθετει καταλληλους δεκτες.

Σε αυτη την κατασταση αθροιζεται και το γεγονος, οτι ο ανθρωπινος εγκεφαλος ειναι και αυτος προ’ι’ον της εξελεκτικης πορειας του ανθρωπου και εξελιχθηκε ετσι για να βοηθα το ανθρωπινο σωμα να βρισκει την θεση του στο περιβαλλον και μαλιστα μονο στις διαστασεις που αυτο λειτουργει.

Ποτε δεν προετοιμασθηκε ο ανθρωπινος εγκεφαλος για να προσανατολισθει αυτος προς τον κοσμο των ατομων και των κβαντιτεμαχιδιων της υλης και προς τον συμπαντα κοσμον.

Μονο μερος των φυσικων ερεθισματων απο το περιβαλλον καταγραφονται απο τα οργανα αισθησεων του ανθρωπινου σωματος και απο τους τοποθετημενους σε αυτο δεκτες καταγραφης και μεταφραζονται σε σηματα νευρωνουν, δηλαδη κωδικοποιουνται νευρικα.

Ολες οι πληροφοριεσς προωθουνται με ενα τερστιο δικτυο καλωδιων και συνδεσεων προς τον εγκεφαλο, ο οποιος χρησιμοποιει το δικο του αλφαβητο, που αποτελειται απο τον κωδικο «binär», δηλαδη απο το 0 και 1.

Καθε πληροφορια του φωτος που απο τα αισθητηρια οργανα των οφθαλμων μεταφερεται στον εγκεφαλο με τους ως ανω αριθμους, ονομαζεται 1 «Bit» και αυτη ειναι η μοναδα της πληροφοριας (14).

Ολα τα σωματα των οργανων της ανθρωπινης αισθησεως και των οργανων μετρησεων που κατασκευασεν ο ανθρωπος, μεταβαλλει ο εγκεφαλος του σε απλα σχηματα π.χ. κυβους, τριγωνα και ευθειες γραμμες που βασιζονται σε ενα σημειο ‘η σε αριθμους, που και αυτοι βασιζονται στην μοναδα 1.

Δεν ειναι ομως σε θεση να συγκεντρωνει και να κατανοει χαοτικες και κλασματομορφικες καταστασεις (ενδιαμεσες και αιωνια επαναλαμβανομενες καταστασεις της υλης) και να τις μεταφραζει σε πληροφοριες.

Εαν τον προεοιμαζεν θα ηταν σε θεση να αντιλαμβανεται π.χ. οτι ενας βραχος πετρωματος αποτελειται «πραγματι», δηλαδη «εμπρακτα» στο μεγαλυτερο του μερος απο ενα κενο χωρο.

Η λεξη «πραγματι» ‘η «εμπρακτα» δεν ειναι ευκολα κατανοησημη.

Εαν π.χ. ενα Νεοτρινο ειχε τον δικο του εγκεφαλο και η εξελεκτικη του πορεια αυτου ελαβε χωρα στους προγονους του Νεοτρινου, τοτε θα μπορουσε να διατυπωθει, οτι πραγματι ο βραχος του πετρωματος αποτελειται «πραγματι» στο μεγαλυτερο του μερος απο κενο χωρο.

Το οτι ετσι ειναι, δεν εχει καμμια σχεση με το μεγεθος των ενδιαμεσων χωρων των στοιχειοδων τεμαχιδιων της υλης, αλλα με τα πεδια δυναμεων τα οποια ενωνουν τα απομακρυσμενα τεμαχιδια υλης σε στερεα αντικειμενα.

Τα φαινομενικα στερεα αντικειμενα ‘η οι αστρονομικες δομες, αποτελουνται σχεδον ολοκληρωτικα απο κενους χωρους.

Η συνηθισμενη παραστατικη εικονα δειχνει τον πυρηνα ενος ατομου διαμετρου 0,00000008 εκατοστα ως μια μυγα στο κεντρο ενος σταδιου ποδοσφαιρου.

Ο γειτονικος πυρηνας του ατομου της  ιδιας υλης βρισκεται εκτος του σταδιου.

Θα μπορεσει καποτε ο ανθρωπος να ξεκαθαρισει το αληθινο απο το φανταστικο;

Χωρις ενα  ξεκαθαρισμα,  οι ικανοτητες του ανθρωπου θα παραμεινουν αιωνια περιορισμενες και οι θεωριες του απλες υποθεσεις, οπως αυτη του τσεχου μαθηματικου των εφηρμοζμενων μαθηματικων του Πανεπιστημιου Ινδιανα των ΗΠΑ, Isaac Chlawento, με την οποιαν απεδιξε με μαθηματικες εξισωσεις την ορθοτητα της γενικης θεωριας της σχετικοτητας και οτι χωρις υλη ειναι δυνατη η υπαρξη της δυναμεως της βαρυτητας (Κατα την Λογικη του Αριστοτελη ομως η βαρυτικη δυναμη χωρις υλη ειναι ανυπαρκτος!) και οι οποιες απο την σκοπια της Φυσεως περιεχουν μονο φανταστικες μεταβλητες.

Μπορει ο ανθρωπος με τετοια δεδομενα να κατανοησει την ολοτητα χωρις το τεμνομενο, το αχρονο χωρις το χρονικο, το αρνητικο χωρις το θετικο και το πολυπλοκο ξεχωριστο χωρις το απλο, δηλαδη την πραγματικοτητα;

Ποια ειναι ομως η αληθεινη πραγματικοτητα;

Η κλασσικη πραγματικοτητα διαφερει απο την σχετικη και αυτη απο την ακομη ανυπαρκτη ενιαια πραγματικοτητα.

Κατα ποσο συνεπως αυτο που αντιλαμβανεται η απαντιση στις ως ανω ερωτησεις στηριζει τον πανθε’ι’σμο (Ηρακλειτος, Στω’ι’κοι, Σπινοζα, Εγκελος κ.α.) σε ολες τις παρουσιασεις του και στην Διαλεκτικη η οποια πρωτοεκφρασθηκε απο τον Ηρακλειτο και εξελιχθηκε υπεροχα σε μια Συνθεση απο τον Εγκελο.

Εαν η συμπεριφορα αυτη ανταποκρινεται στην Αληθεια, τοτε  αυτη  σχιζει και ελεγχει καθε αλλη Λογικη, απο αυτην του Αριστοτελη εως την συμβολικη του τελευταιου μ.Χ. αιωνα και την Λογικη του Μοργενστερν (15) των ημερων μας (Τιποτε δεν μπορει να Ειναι που δεν επιτρεπεται να Ειναι!)

Για τον καθωρισμο των διαστασεων εφευρε ο ανθρωπινος εγκεφαλος τους οριακους παραγοντες, απειρως Μεγαλο, απειρως Μικρο και το Μηδεν.

Συνεπως βασιζονται τα Μαθηματικα σε αναποδεκτα αξιωματα που ειναι συχνα και μη λογικα και ως εκ τουτου ειναι αδυνατο να καθωριζουν και να δημιουργουν τους νομους της Φυσεως, Οταν κατα καποιον τροπον η μαθηματικη σχεση δεν ειναι σωστη, αυτη δεν ανταποκρινεται προς τους νομους της φυσεως και παραμορφωνει την γενικη Λογικη.

Ετσι μπορει καποιος π.χ. τον αριθμο της χρυσης τομης των αρχαιων Ελληνων Φ = 1,618034…. να τον πλησιασει αλλα ποτε να τον ολοκληρωσει.

Πως ειναι π.χ. δυνατον, οτι ενω η πλευρα ενος τετραγωνου μηκος 1 (για καθε Μοναδα) ενα ευθυγραμμο και τελικο μεγεθος ειναι, η διαγωνιος του τετραγωνου, δηλαδη η τετραγωνικη ριζα του 2 = 1,4142135….κατεχει μια απειρη τιμη.

Συμπερισματικα το απειρο συνυπαρχει μεσα σε τελικα μεγεθη και το μη λογικο χαος μεσα στην Λογικη του συμπαντος Κοσμου.

Ο ανθρωπινος εγκεφαλος αδυνατει να κατανοει χαοτικες καταστασεις και κλασματομορφες και να τις επεξεργαζεται κατα τον καλλυτερο τροπο σε μια πολυπλοκη εγκεφαλικη αρχιτεκτονικη σαν μια μηχανη επεξεργασιας πληροφοριων.

Το Μηδεν το ιδιο ειναι μια αρνητικη εννοια η οποια αρνειτα καθε θετικο μεγεθος.

Οι αρχαιοι Ελληνες Φιλοσοφοι χρησιμοποιουσαν αντι της εννοιας Μηδεν, το Τιποτε ‘η την Ανυπαρξια.

Για τον Δημοκριτο η Ανυπαρξια ηταν ταυτοχρονα Μηδεν και Απειρο, Ο Αριστοτελης θεωρουσε το Μηδεν ως τυχαρπαστη εννοια.

Κατα τον Εγκελο το Μηδεν ειναι η αλλη πλευρα του Αντιλαμβανεσθαι, η καθαρη εννοια η οποια ταυτιζεται με το απολυτο Πνευμα.

Στις εξισωσεις της Κβαντομηχανικης το Μηδεν γεμιζει το Κενο με ακαθοριστο αριθμο τεμαχιδιων.

Αυτη ειναι η ποιο επικινδυνη ιδιοτητα του Μηδενος.

Εαν δερ υπαρχει τι Απειρο δεν μπορει να υπαρχει και το Μηδεν.

Σε εναι απειρως μικρο αριθμο υπαρχει παντοτε ενας μικρωτερος αριθμος εως οτου αυτος θα εξαφανισθει.

Οι επιστημες των ανθρωπων δεν ειναι καθαρες επιστημες, διοτι ο ανθρωπος ως Δημιουργος της επιστημονικης γνωσης δεν μπορει να ειναι ταυτοχρονα καθαρα αντικειμενο παραγωγης επιστημονικων αληθειων, διοτι ετσι γινεται ταυτοχρονα αντικειμενο και υποκειμενο.

Πολυ συχνα ο ανθρωπος εγκαταλειπει την επιστημονικη μεθοδο και ακολουθει τον δρομο ο οποιος καταληγει σε χωρους της φαντασιας…Ο ανθρωπος κατανοει τον χωρο τριδιαστατο, διοτι αυτος αυτον τον ζει δια συνεχων υποσυνειδητων συγκρισεων με τα διαφορετικα υπαρχοντα μεγεθη ενος οποιανδηποτε μικρου μερους του φυσικου περιβαλλοντος της Γης και παντοτε σε σχεση με τον χρονο και την κινηση.

Εως τα μεσα του 20 μ.Χ. αιωνα θεωρουνταν π.χ. το Σημειο ως η βαση της Γεωμετριας, οπως το φανταστικο στοιχειο χωρις μορφη και διασταση ‘η σαν το σημειο τομης δυο ευθειων γραμμων.

Και οι δυο θεωρησεις ειναι ομως εννοιες χωρις σημασια, ωστε ετσι να κατανοειται στα μοντερνα Μαθηματικα το σημειο ως μια στην αρχη μια υποθετικη εννοια που τιποτε δεν καθωριζει.

Ενα Σημειο χωρις διαστασεις ειναι ανυπαρκτο.

Οι αρχαιοι Ελληνες χρησιμοποιουσαν την εννοια του στιγμης και θεωρουσαν το Σημειο ως μη υπαρχουσας υποθετικης εννοιας.

Ο Αριστοτελης πιστοποιει (για την ψυχη C6), οτι η στιγμη δεν υπαρχει και εις τα Φυσικα 220a, οτι η στιγμη ειναι μια μη τεμνουσα ευθεια γραμμη.

Στην ουσια ενω οι περισσοοτερες απο τις ως ανω εννοιες ειναι φανταστικες εννοιες του ανθρωπινου εγκεφαλου εντουτοις στα Μαθηματικα και στις Φυσικες Επιστημες χρησιμοποιουνται για την λυση προβληματων οπως Ορια, κατειουσες Σειρες, Λογισμος του Απειρου, Διαφορικος και Κεντρικος Λογισμος, Αριθμητικης και Γεωμετριας.

Ο ανθρωπινος εγκεφαλος στην προσπαθεια του απαλλαγης απο τετοιες ενοχλητικες καταστασεις, εφευρε και τις εννοιες θανατος, θεος, αρχη, χρονος, μαζα κλπ, που επισης σημαινει οτι οι ανθρωπινες ικανοτητες ειναι ακομη περιορισμενες….Ειδικα οτι υπαρχει μια θε’ι’κη μορφη ηταν  κοινο γνωρισμα ολων των αρχαιων Φιλοσοφων.

Για τον Ηρακλειτο αυτη ηταν το θε’ι’κο πυρ, για τον Αριστοτελη ο «πρωτος Κινητης», το πνευμα που εν ηρεμια αυτοπαρατηρειται, για τους Στω’ι’κους ηταν η πανθε’ι’στικη αποψη, οτι ως Θεος νοουνταν τα παντα που εχουν να κανουν με το Ειναι.

Η Στοα και ο Επικουρος γυρευαν να εντοπισουν την σημασια της ανθρωπινης ζωης σε αυτον τον Κοσμο.

Η Δημιουργια απο το Τιποτε, οπως παρισταται στην παλαια Διαθηκη, ηταν για ενα αρχαιο Ελληνα Φιλοσοφο τελειως ξενη αποψη.

Οταν ο Πλατωνας και ο Αριστοτελης μιλουσαν για Δημιουργο, νοουσαν μια πρωταρχικη υλη, την μορφη της οποιας εδεινεν ο Θεος.

Μονο η μορφη αυτη δημιουργηθηκε απο την θεληση του Θεου.

Σχετικα με τον Χρονο, αυτος περιεχει χωρικη και διαισθανομενη συνεχεια και μας θυμιζει την κινουμενη εικονα της αιωνιοτητας του Πλατωνα, την Ενδελχεια του Αριστοτελη, την Μοναδα του Λειπνιτζ, την νατουρα νατουραρα του Σπινοζα, την κατ’ απαναληψη Δημιουργια του Ηρακλειτου και του Εγκελου, την Διαρκεια του Μπεργκεσον, το περτσιπι του Μπεργκελε’ι’, την Προθεση του Χουσερκ κ.α.

Η εννοια της αιωνειοτητας ξεπερνα την δυναμη κατανοησης της επιστημης.

Για τον λογο αυτο δημιουργηθηκε η εννοια του απειρως μεγαλου.

Τι πραγμα ειναι ομως ο Χρονος;

Υπαρχει αυτος ως φυσικο μεγεθος ‘η ειναι μονο μια εσωτερικη υποκειμενικη διαισθηση (γεγονος) της συγρινομενης διασικασιας σκεψεως του ανθρωπινου εγκαφαλου, δηλαδη λανθασμενη διαισθηση της νοησης;

Ολες οι βασικες εξισωσεις της Φυσικης που αφορουν την αναδρομη του Χρονου  ειναι συμμετρικες εξισωσεις, τα φαινομενα ομως που οι εξισωσεις αυτες περιγραφουν δεν ειναι αναδρομικα.

Ο Χρονος, που στην κλασικη Φυσικη θεωρειται ως υπαρκτος, δεν υπαρχει αντικειμενικα στην Φυσικη του Πλανγκ και μονο οταν υπαρχει ενας Παρατηρητης.

Προκειται για ενα ειδος της λειτουργιας της  εν παρατηρηση ανθρωπινης νοησης για τα αποτελεσματα ‘η τα φαινομενα που τοποθετουνται σε μια καθωρισθεισα seira.

Στις εξισωσεις της κβαντικης Φυσικης δεν εμφανιζεται ο Χρονος οπως στις εξισωσεις του Νευτωνα, Εινστα’ι’ν, αλλα χρησιμοποιειται ενα μεγεθος το οποιο περιγραφει την επεκταση του συμπαντος.

Ο Εινστα’ι’ν στην κλασικη του Θεωρια (οχι στην kβαντικη), ενωνει τον πραγματικο χρονο και τις τρεις διαστασεις του χωρου σε ενα τετραδιαστατο χωροχρονο.

Η ιδεα του φανταστικου χρονου παριστανει μια μαθηματικη εννοια, η οποια χρησιμοποιειται απο την κβαντικη θεωρια για να εξηγησει την δημιουργια του χρονου και του χωρου.

Ενας Χωροχρονος, ο οποιος εχει ως αποτελεσμα στην ευθεια του χρονου φανταστικους αριθμους, ονομαζεται Ευκλειδιος.

Αυτος δεν ειναι ουτε ελαστικος, ουτε ευθυγραμμος αλλα περιοδικος και πολυ ομοιος με την επιφανεια δυο διαστασεων, με την διαφορα ομως, οτι η επιφανεια αυτη εχει αντι δυο τεσσερες διαστασεις.

Στον ευκλειδιο χωροχρονο δεν υπαρχει διαφορα μεταξυ της κατευθυνσης του χρονου και της κατευθυνσης του χωρου.

Σχετικα με την Κβαντομηχανικη ειναι ο φανταστικος χρονος και ο ευκλειδιος χωροχρονος τα εργαλεια ‘η τα τρυκς για τον υπολογισμο καθωρισθεντων λυσεων του χωροχρονου με πραγματικους αριθμους.

Οι γεωδαισιακες καμπυλες του χωροχρονου της θεωριας της σχετικοτητας δεν ταυτιζονται με τον χωροχρονο της Κβαντομηχανικης.

Η αναγνωριση του Χρονου ως φυσικο μεγεθος παρηγαγε στην Κβαντπμηχανικη μια σειρα απο Παραδοξα ως π.χ. την «Γατα του Σρεντιγκερ», «το προβλημα μετρου στην Κβαντοφυσικη» κ.α.

Η ανταγνωριση αυτη ομοιως και στην θεωρια της σχετικοτητας δημιουργησε Παραδοξα ως π.χ. «τις μηχανες χρονου», «ταξειδια στο παρελθον» κ.α. ως μυθιστορηματα της επιστημονικης φαντασιας.

Οι γνωμες των αρχαιων Ελληνων για τον Χρονο υπηρξαν σωστοτερες απ’ οτι οι μετεπετα γνωμες του Αυγουστινου και του Νευτωνα.

Ο Παρμενιδης ως γνωστο αρνουνταν να αναγνωρισει τον Χρονο ως φυσικη παραμετρο.

Ο Πλατωνας συνεδεσε τον μικροσκοπικο χρονο με την κινηση των σφαιρων του Κοσμου.

Το «τωρα» του Αριστοτελη ενωνει το Παρελθον με το Μελλον.

Ο ανθρωπος, κατα την διαρκεια της ζωης του, εζησε πολλα «τωρα».

Μια διασπαση ομως του «τωρα» ειναι αδυνατος.

Ως στοιχειο διασυνδεσης μεταξυ του Παρελθοντος και του Μελλοντος ειναι ο μακροσκοπικο αυτος χρονος συνεχεις.

Το διαχωριστικο στοιχειο μεταξυ Παρελθοντος και Μελλοντος ειναι ομως ασυνεχες.

Επειδη ομως το Παρων μια διατυπωση της σταθερωτητας ειναι, αυτο σημαινει επισης οτι ο Χρονος δεν ρεει.

Οι εννιολογικες διατιπωσεις για τον Χρονο απο τον Πλατωνα και Αριστοτελη στηριζονται στην παρατηρηση και ειναι παρ’ ολη την φαινομενκη διαφορα συγγενικες.

Για τον Εινστα’ι’ν ο Χρονος περιμενει αυτους, οι οποιοι βρισκονται στο τρεξιμο, διοτι μεταξυ της αρχης της σταθερας ταχυτητας του φωτος (c), οπως απαιτειται στις εξισωσεις του Μαξβελ, και της σταθερης ταχυτητας του φωτος αποκλειστικα  φωτος, διαλεξε ο Εινστα’ι’ν την πρωτη περιπτωση με την αυθαιρετη δικαιολογια οτι η περιπτωση αυτη ειναι η πιθανωτερη και την ονομασε ως «Διαστολη του Χρονου».

Κατα την δευτερη περιπτωση ομως, η Διαστολη του Χρονου ειναι ανυπαρκτος εις την Φυση.

Η ακτινα της πηγης του φωτος κατα τον Μαξβελ δεν απομακρυνεται απο την πηγη αλλα μενει συνδεδεμενη με αυτην. Διαστολη του Χρονου σε ισες αποστασεις και ισες ταχυτητες δεν υπαρχει (t = t‘) που σημαινει οτι η εξισωση του Εινστα’ι’ν (t = t‘ (1 – u στην 2/c) στην ½ δεν εχει καμμια δικαιοδοσια υπαρξης.

Η διεθνως αναγνωρισμενη μαθηματικη σχεση E = m x c στην 2, μπορει επισης να γραφει στην μορφη t = t’ x γ, οπου γ = τετραγωνικη ριζα απο 1 – u στην 2/(c στην 2).

Εδω σημαινουν u την ταχυτητα τησ μαζασ σε κινητικη κατασταση και c την ταχυτητα του φωτος.

Ειναι ακομη γνωστο οτι γ ενας σκεπτικα κατασκευασμενος αριθμος χωρις αλληλεπιδρασεις ειναι και μπορει να λαβει αξιες απο 1 εως απειρως μεγαλες.

Για την σχεση u/c ισχυει 0 στην 2/c =0.

Εαν τοποθετηθει το ποσο αυτο στην εξισωση του διαστελοντος χρονου, λαμβανεται t = t’ x t1/τετραγωνικη ριζα 1 – 0 = 1 και t = t’.

Συνεπως ο Χρονος δεν ειναι ελαστικος και ευθυγαμμος, οπως επιθυμουσε η κλασικη Φυσικη, αλλα κατα τον Ευκλειδη μονο περιοδικος. Βεβαιως εχει ο χρονος μια αδιαχωριστη σχεση με την μαζα του κινουμενου σωματος και τον χωρο, μεσα στον οποιο βρισκεται.

Ανεξαρτητα του εαν στο Μελλον υπαρχουν ανθρωποι στον πλανητη Γη ‘η οχι, ο χρονος για την περιστροφη της Γης γυρω απο τον αξονα της και γυρω απο τον Ηλιο θα συνεχιζεται να υπαρχει και θα παραμενει σταθερος ανεξαρτητα εαν παρατηρειται απο εναν ανθρωπο ‘η οχι.

Οι αξιες του χωρου και του χρονου ειναι σταθερες και αμεταβλητες αξιες.

Ο Ισχυρισμος, οτι η σχετικοτητα της μαζας, του χωρου και του χρονου εχει αποδειχθει με αγραφες μαθηματικες σχεσεις, ειναι τελειως λανθασμενος.

Δεν εχουν ολα τα πραγματα που διατυπωνονται με μαθηματικες εξισωσεις, λογικη εξηγηση.

Δρ. Γεωργιος Χατζηθεοδωρου

Βιβλιογραφια

  1. Chaziteodorou G.: Energieperspektiven der Welt von Morgen

                                         Bergbau 3/1994, S. 113-118

  1. Χατζηθεοδωρου Γ.: Η Φωτια των Θεων

                                          Δαυλος, Αριθ. 190/Αθηνα, Ιουλ.-Αυγ. 2006

                                          σ. 19709-19712

  1. Τσατσομοιρος Η.: Ιστορια της Ελληνικης Γλωσσασ

                                        Δαυλος/Αθηνα 2004

  1. Χατζηθεοδωρου Γ.: Τα πεδια μαχης των στρατευματων

                                          του Συμπαντος.

                                          Δαυλος, Αριθ. 307, Νοεμβριος 2007

                                          σ. 21430-21438

  1. Kaupp M.: Einstein und Chemie

                             Spektrum der Wissenschaft, Dosier 1/2008

  1. 34-40

  2. Schlaich, Bergermann, Schiel, Weinrebe :

      Aufwindkraftwerke zur solaren Stromerzeugung. Erschwindlich-

      Unerschöpflich-Global.

      CD-ROM mit Begletheft. Bauwerk Verlag, Berlin 2004

      ISBN 3-934369-51-0

  1. Melent A.: Perspektiven der Errichtung chemo-thermischer

                          Systeme zur Wärmeversorgung auf Basis der

                          Hochtemperaturreaktoren.Kernforschungsanlage

                          Atomno-Vodorodnaja Ebergetukas

                          Technologiya Moskva 5 (1983)

  1. Grün H.: Energiequellen der Zukunft

                      Erdöl, Erdgas Zeitschrift 1974

  1. Deckart, Notz A., Wagner I.: Katastrophen die der Welt

                                                        erschütterten

                                                       Verlag das Beste, Stuttgart 1991

  1. Schütz H.: Thermochemische Prozesse zur Wasserstoffgewinnung

                           Haus der Technik, Heft 448, 24-25.03.1981

  1. KFA Kernforschungsanlage Jülich GmbH

        Zusammenfassender Bericht zum Projekt Nukleare Ferenergie.

        Jül-Spez. 303, März 1985, ISSN 0345-7639

  1. Κυπαρισος Γ.: Θεωριες περι της Υλης.

                                    Δαυλος/Αθηνα, Αριθ. 258, σ. 16845-16852

  1. Plato: Sämtliche Dialoge, Band VI,

                     Timaios, Kritias, Sophisten,Politikos, Briefe.

                     Felix Meiner Verlag Hamburg 2004

  1. Laroch S.: Vom flüchtigem Signal zur stabilen Erinnerung

                            Spektrum der Wissenschaft Spezial Gdächnis

                            ND 2/2003, S. 16-25

  1. Χατζηθεοδωρου Γ.: Με το Κεφαλι προς τα κατω Λογικη του

                                            Μοργεντστερν.

                                            Δαυλος/Αθηνα, Αριθ. 238, Ιανουαρ. 2007

                                            σ. 20561-20568

Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή η απόσπασμα. 

Η μη τήρηση των ανωτέρω επισύρει τις κυρώσεις του Νόμου 2121/1993, άρθρο 66.

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>