«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΉ: Για ενημέρωση των αναγνωστών!

Η Mozilla εξηγεί: Ανταλλαγή SIM

Αυτές τις μέρες, τα smartphone είναι στην τσέπη όλων.

 Τα χρησιμοποιούμε για διασκέδαση, αποστολή μηνυμάτων, αποθήκευση σημειώσεων, λήψη φωτογραφιών, μεταφορά χρημάτων και ακόμη και πραγματοποίηση της περίεργης τηλεφωνικής κλήσης.

Τα τηλέφωνά μας έχουν γίνει βασικά εξαρτήματα στη ζωή. Εάν έχετε χάσει ποτέ φυσικά το τηλέφωνό σας, γνωρίζετε ότι βυθίζεται, απελπισμένη αίσθηση να ελέγχετε όλες τις τσέπες και τις τσάντες σας και να φοβάστε … μπορεί κάποιος να δει τα πράγματά μου;

 Ετοιμαστείτε γιατί υπάρχει ένας άλλος τρόπος να χάσετε το τηλέφωνό σας χωρίς να φύγει ποτέ από την τσέπη σας και ονομάζεται ανταλλαγή SIM.

Η ανταλλαγή SIM, που ονομάζεται επίσης jacking SIM ή SIM hacking, είναι μια μορφή κλοπής ταυτότητας όπου ένας εγκληματίας κλέβει τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου, εκχωρώντας τον σε μια νέα κάρτα SIM.

Στη συνέχεια, μπορούν να τοποθετήσουν τη νέα κάρτα SIM σε διαφορετικό τηλέφωνο για να αποκτήσουν πρόσβαση στους άλλους λογαριασμούς σας και να κάνουν πραγματική ζημιά .

Τι είναι η SIM;

Η SIM σημαίνει ενότητα ταυτότητας συνδρομητή και είναι συνήθως γνωστή ως η μικρή, αφαιρούμενη κάρτα τσιπ που χρησιμοποιείται σε κινητό τηλέφωνο.

Κάθε κάρτα SIM είναι μοναδική και η δική σας σχετίζεται με τον λογαριασμό σας στο κινητό.

 Μπορείτε να το βγάλετε έξω από το τηλέφωνό σας και να το βάλετε σε άλλο και ο αριθμός τηλεφώνου και τα δεδομένα του λογαριασμού σας μετακινούνται.

Πώς συμβαίνει η ανταλλαγή SIM;

Η απάτη ανταλλαγής SIM ξεκινά με ένα άτομο που σας πλαστοπροσωπεί καθώς επικοινωνεί με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας.

Θα ισχυριστούν ότι έχουν μια νέα κάρτα SIM για ενεργοποίηση για τον λογαριασμό σας. Μπορεί να λένε ότι το αρχικό τηλέφωνο και η κάρτα SIM χάθηκαν, καταστράφηκαν ή πωλήθηκαν με την κάρτα SIM που έμεινε κατά λάθος.

Ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας πιθανότατα θα ζητήσει κάποια επαλήθευση ταυτότητας, όπως το PIN του λογαριασμού ή τις ερωτήσεις ασφαλείας που έχετε ορίσει ή τα τέσσερα τελευταία ψηφία του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης.

Περισσότερα για αυτό αργότερα. Μόλις ο εγκληματίας πείσει τον εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών του μεταφορέα κινητής τηλεφωνίας ότι είναι νόμιμος, είναι σε θέση να αναθέσει τον αριθμό τηλεφώνου σας στην κάρτα SIM.

Ο εγκληματίας έχει ουσιαστικά αποσυνδέσει τον αριθμό τηλεφώνου σας από το τηλέφωνό σας και τον έχει εκχωρήσει στην κάρτα SIM του, την οποία έχουν βγει στη συσκευή τους.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να επαναφέρουν τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού και να ελέγχουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων που μεταβαίνει στο τηλέφωνό σας μέσω μηνύματος κειμένου.

Μπορούν να αρχίσουν να έχουν πρόσβαση σε πολλούς λογαριασμούς, email, συστήματα ψηφιακών πληρωμών, κοινωνικά μέσα, αγορές και ούτω καθεξής.

Ας επιστρέψουμε σε αυτήν τη λεπτομέρεια σχετικά με το PIN του λογαριασμού σας και τα τελευταία τέσσερα ψηφία του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης.

Πώς θα γνώριζε κάποιος αυτές τις πληροφορίες; Εδώ τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα και δείχνουν την κατεύθυνση που ακολουθούν οι σύγχρονοι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

Καλώς ορίσατε στον κόσμο των παραβιάσεων δεδομένων

Με τα χρόνια, χιλιάδες παραβιάσεις δεδομένων έχουν συμβεί με κλοπή δισεκατομμυρίων αρχείων, συμπεριλαμβανομένης της διαρροής δεδομένων του Απριλίου 2021 στο Facebook που επηρέασε 533 εκατομμύρια λογαριασμούς.

Αυτοί οι αριθμοί είναι τόσο μεγάλοι, ίσως να είστε μούδιασμα τώρα.

Ίσως δεν έχει συμβεί ποτέ τίποτα κακό σε εσάς προσωπικά και καταφέρατε να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης σε παραβιασμένους λογαριασμούς, οπότε είστε ασφαλείς, έτσι;

Οχι ακριβώς.

Η έρευνά μας δείχνει ότι ενώ οι άνθρωποι ανησυχούν σοβαρά για τον τραπεζικό λογαριασμό τους και τις πληροφορίες κοινωνικής ασφάλισης που εμφανίζονται σε παραβίαση δεδομένων, ανησυχούν λιγότερο για το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή την ημερομηνία γέννησής τους.

Ωστόσο, όταν συγκεντρωθούν, αυτό είναι ακριβώς το είδος των πληροφοριών που είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια λογαριασμού για πράγματα όπως η τράπεζά σας, τα ιατρικά σας αρχεία, ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας σας και οποιοσδήποτε διαδικτυακός λογαριασμός.

Εδώ γιατί.

Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των παραβιασμένων δεδομένων, οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο έχουν οργανωθεί, συνδέοντας τις διάφορες χωματερές δεδομένων μαζί για να δημιουργήσουν πιο πλήρεις εικόνες κάθε ατόμου, ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν αργότερα.

Εξετάστε το ακόλουθο σενάριο:

Ιανουάριος 2019: Big Breach A
Περιλαμβάνει το όνομα, τη διεύθυνση email, τον κωδικό πρόσβασης και τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Αλλάξατε τον κωδικό πρόσβασής σας σε αυτόν τον λογαριασμό και προχωρήσατε.

Νοέμβριος 2020: Big Breach B
Περιλαμβάνει τη διεύθυνση email σας, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, τη φυσική διεύθυνση και την ημερομηνία γέννησης.

Αυτό ήταν ανησυχητικό, επομένως αλλάξατε τον κωδικό πρόσβασής σας για να είστε ασφαλείς.

Απρίλιος 2021: Data Scrape C
Περιλαμβάνει το όνομα, τη διεύθυνση email, τον αριθμό τηλεφώνου και την ταυτότητα φύλου.

Δεν το έχετε ακούσει ποτέ γιατί δεν ήταν καθόλου παραβίαση δεδομένων.

 Αυτές οι πληροφορίες αντλήθηκαν από πληροφορίες που δημοσιοποιήσατε μέσω των λογαριασμών κοινωνικών μέσων.

Ακολουθεί μια απλή προβολή πίνακα για το τι έχουν συλλέξει:

Μεγάλη παραβίαση Α

Μεγάλη παραβίαση Β

Ξύσιμο δεδομένων Γ

Ονομα

Χ

Χ

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Χ

Χ

Χ

Κωδικός πρόσβασης

x (από τότε που άλλαξε)

x (από τότε που άλλαξε)

Τηλεφωνικό νούμερο

Χ

Αριθμός κοινωνικής ασφάλισης

Χ

Φυσική διεύθυνση

Χ

Ημερομηνια γεννησης

Χ

Ταυτότητα φύλου

Χ

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορούσαν τώρα να συνδέσουν αυτά τα αρχεία παραβίασης μέσω της διεύθυνσης email σας, η οποία ήταν κοινή και στα τρία, δίνοντάς τους μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα πληροφοριών για εσάς.

Ας μιλήσουμε για το PIN του λογαριασμού σας για κινητά.

Το θυμάσαι?

 Σύμφωνα με τους ερευνητές ασφαλείας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι το PIN σας είναι κάτι εύκολο να θυμάστε, όπως τα γενέθλιά σας, το έτος γέννησης, η οδός ή ο ταχυδρομικός κώδικας.

 Κοιτάζοντας τον παραπάνω πίνακα, ο εγκληματίας στον κυβερνοχώρο έχει τώρα αυτά τα δεδομένα και σχετίζεται με τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Μπορούν να κάνουν μερικές μορφές εκπαίδευσης σχετικά με το PIN σας για να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Εάν αυτό δεν λειτουργεί, θα μπορούσαν απλώς να πουν στον εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών για κινητά Wow, έχω ορίσει αυτό το PIN εδώ και πολύ καιρό, και δεν έχω ιδέα τι είναι. 

Πολύ πιστευτό! Κανένα πρόβλημα, λέει ο εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών, απλώς πες μου τα τελευταία τέσσερα ψηφία του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης.

BINGO, ο εγκληματίας πλαστογράφος έχει επίσης αυτά τα δεδομένα στα χέρια τους. Η μεταφορά SIM διαρκεί λίγα λεπτά.

Όταν τελειώσει, απομακρύνεστε από τον λογαριασμό του τηλεφώνου σας.

Πώς ξέρετε εάν έχετε αλλάξει SIM;

Στο τέλος σας, το τηλέφωνό σας μπορεί να αρχίσει να συμπεριφέρεται παράξενα.

 Μηνύματα και κλήσεις ενδέχεται να μην λειτουργούν.

Εάν χρησιμοποιείτε WiFi, ενδέχεται να αρχίσετε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με τις αλλαγές λογαριασμού.

Οι φίλοι μπορεί να σας πουν ότι οι λογαριασμοί σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν παραβιαστεί.

Ακόμη χειρότερα, η μη εξουσιοδοτημένη τραπεζική δραστηριότητα θα μπορούσε να αρχίσει να συμβαίνει.

Τι πρέπει να κάνω εάν έχω αλλάξει SIM;

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, επικοινωνήστε αμέσως με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας για βοήθεια.

Πώς μπορώ να αποτρέψω την ανταλλαγή SIM;

Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε αμέσως.

  1. Επαναφέρετε το PIN στον λογαριασμό σας στο κινητό. 

  2. Επιλέξτε ένα ισχυρό, περίπλοκο PIN που μόνο εσείς θα γνωρίζετε.

  3. Μην χρησιμοποιείτε πράγματα όπως τη διεύθυνσή σας, τα γενέθλια ή τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης – πληροφορίες που θα μπορούσαν να εμφανίζονται σε παραβίαση δεδομένων.

  4. Ορίστε τα διαδικτυακά προφίλ σας ώστε να είναι πιο ιδιωτικά. Στην πρόσφατη διαρροή δεδομένων στο Facebook , δεν κλέφτηκαν κωδικοί πρόσβασης ή συνδέσεις, αλλά οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν αποσπάστηκαν από δημόσια προφίλ.

  5. Εξετάστε το ενδεχόμενο να το κάνετε αυτό για όλους τους κοινωνικούς λογαριασμούς – Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, TikTok, SnapChat για να αναφέρουμε μερικά.

  6. Στη συνέχεια, μεταβείτε σε όλους τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας που έχουν κοινωνικές πτυχές, όπως ιστότοπους πρόσκλησης εκδηλώσεων, λογαριασμούς προπόνησης, συνομιλίες κ.λπ.

  7. Επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας και ρωτήστε τους τι κάνουν για να σας προστατεύσουν από την ανταλλαγή SIM. 

  8. Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας ενδέχεται να έχει ήδη σταθερή προστασία.

  9. Εάν όχι, όσο περισσότεροι καταναλωτές ζητούν προστασία από τους παρόχους υπηρεσιών, τόσο πιθανότερο είναι να συμβούν.

Μην περιμένετε να παραβιαστούν τα δεδομένα για την ασφάλειά σας

Το να είστε προσεκτικοί σε ζητήματα ασφαλείας όπως παραβιάσεις δεδομένων και ανταλλαγή SIM είναι μέρος της σύγχρονης ιθαγένειας στο Διαδίκτυο, καθώς κάνουμε περισσότερα με τις συσκευές μας και ζούμε στο διαδίκτυο.

Ακολουθούν μερικές ακόμη συμβουλές:

Χρησιμοποιήστε το Firefox Monitor . 

Ελέγξτε για να δείτε αν η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ήταν μέρος προηγούμενης παραβίασης δεδομένων και ειδοποιήστε για μελλοντικές.

Επιλέξτε ισχυρούς, μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης .

Ο Firefox Password Manager μπορεί να προτείνει ισχυρούς, μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης , να τους αποθηκεύει και να σας βοηθά να τους διαχειρίζεστε όποτε είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας.

Χρησιμοποιήστε το Firefox Relay . Χρησιμοποιήστε τα ψευδώνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Relay για να διακόψετε τη σύνδεση της διεύθυνσης email μεταξύ των δεδομένων σας σε διαφορετικές παραβιάσεις δεδομένων.

Κάντε τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων σας πιο ιδιωτικούς. Μέρος αυτού που κάνει τα κοινωνικά μέσα να διασκεδάζουν είναι ότι οι άνθρωποι μοιράζονται προσωπικές ιστορίες και πληροφορίες.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο λογαριασμός σας πρέπει να μοιράζεται προσωπικά δεδομένα δημόσια όπως τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση, την τοποθεσία και τα γενέθλιά σας (για να αναφέρουμε μόνο μερικά πράγματα) με όποιον το αναζητά.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή ελέγχου ταυτότητας 2 παραγόντων ή μια εφαρμογή που δεν χρησιμοποιεί SMS ή μηνύματα.

https://blog.mozilla.org/en/internet-culture/mozilla-explains/mozilla-explains-sim-swapping/?utm_source=fxnews-en&utm_medium=email&utm_campaign=mozilla-explains-series&content=07202021

 

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>