«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Επιστήμονες για την Υγεία και την Ελευθερία

ΟΧΙ στο Υγειονομικό Απαρτχάιντ – 14 Ιουλίου 2021

Φινλανδική μελέτη επιβεβαιώνει και πάλι: Τα παιδιά προστατεύονται καλά από τις λοιμώξεις Corona

Οι Ε.Υ.Ε (Επιστήμονες για την Υγεία και την Ελευθερία) συμμετέχουν και υποστηρίζουν οποιαδήποτε ενωτική ενέργεια με σκοπό την προάσπιση ενός καλύτερου, ελεύθερου και δημοκρατικού κόσμου, όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για τα παιδιά μας και τις μελλοντικές γενιές.

Οι Επιστήμονες για την Υγεία και την Ελευθερία θα συμμετάσχουν στη δράση της 14 Ιουλίου

” Λέμε Όχι στο Ιατρικό Απαρτχάιντ “

WFA Ελλάδος

Contra-Dystopia

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ

Φωνή Ελευθερίας Και Παγκόσμιας Συμμαχίας

Φινλανδική μελέτη επιβεβαιώνει και πάλι: Τα παιδιά προστατεύονται καλά από τις λοιμώξεις Corona

Εκατοντάδες μελέτες έχουν πλέον δείξει ότι τα παιδιά είναι καλά προστατευμένα από λοιμώξεις με όλους τους τύπους κορονοϊών. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς που κυκλοφορούν, αυτό οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι έχουν ήδη έρθει σε συχνή επαφή μαζί του και αφετέρου στο ότι η ομώνυμη πρωτεΐνη spike, περιέχει δύο ένζυμα απαραίτητα για την πρόσδεση και τη διείσδυση στα κύτταρα και είναι παρούσα σε μικρό μόνο βαθμό στα παιδιά.

Η παραγωγή των δύο ενζύμων ACE2 και TMPRSS2 εξαρτάται από την παρουσία τεστοστερόνης, ένας λόγος για τον οποίο οι άνδρες κινδυνεύουν βασικά περισσότερο από την Covid. Στα παιδιά, η ορμόνη είναι ελάχιστα παρούσα, ο κίνδυνος είναι χαμηλός, τα τεστ και ο εμβολιασμός δεν είναι ούτε χρήσιμα ούτε λογικά.

Η νέα φινλανδική μελέτη εμβαθύνει την κατανόηση των ανοσολογικών αντιδράσεων των αντισωμάτων στους κορονοϊούς του κοινού κρυολογήματος και της διασταυρούμενης αντιδραστικότητάς τους με τον SARS-CoV-2 σε διάφορες ηλικιακές ομάδες. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα παιδιά εκτίθενται στους κορονοϊούς του κοινού κρυολογήματος σε νεαρή ηλικία και παρουσιάζουν μεγαλύτερη διασταυρούμενη αντιδραστικότητα στον SARS-CoV-2 από ό,τι οι ενήλικες.

Κυκλοφορούν τέσσερις ενδημικοί κοροναϊοί 229E, NL43, OC43 και HKU1, οι δύο πρώτοι κατατάσσονται στους α-κοροναϊούς και οι δύο τελευταίοι στους β-κοροναϊούς, όπως ο SARS-CoV-2. Αυτοί οι λιγότερο επικίνδυνοι ιοί είναι οι υπαίτιοι περίπου του 5% των αναπνευστικών λοιμώξεων παγκοσμίως, με τα παιδιά κάτω των 10 ετών να πλήττονται ιδιαίτερα.

Ωστόσο, στην τρέχουσα επιδημία SARS-CoV-2, τα παιδιά είναι η λιγότερο πληγείσα ηλικιακή ομάδα. Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να διερευνηθεί η έκταση των ενδημικών αντισωμάτων σε φινλανδικά παιδιά και ενήλικες και η διασταυρούμενη αντιδραστικότητα των αντισωμάτων με τον προ-πανδημικό SARS-CoV-2. Τα επίπεδα αντισωμάτων έναντι των ενδημικών κορονοϊών αρχίζουν να αυξάνονται σε πολύ μικρή ηλικία και φθάνουν σε συνολική διείσδυση 100%. Δεν βρέθηκε διαφορά μεταξύ παιδιών και ενηλίκων στα επίπεδα αντισωμάτων για τον β-κοροναϊό OC43, αλλά το επίπεδο των αντισωμάτων που είναι ειδικά για τον ιό 229E ήταν σημαντικά υψηλότερο στα παιδιά. Τα επίπεδα αντισωμάτων OC43 και 229E των παιδιών συσχετίστηκαν σημαντικά μεταξύ τους και με το επίπεδο των διασταυρούμενων αντισωμάτων SARS-CoV-2, ενώ οι συσχετίσεις αυτές απουσίαζαν εντελώς στους ενήλικες.

Παρόλο που κανένα αντισώμα δεν παρουσίασε εξουδετέρωση του SARS-CoV-2, η υψηλότερη συνολική διασταυρούμενη αντιδραστικότητα που παρατηρήθηκε στα παιδιά μπορεί να συμβάλει τουλάχιστον εν μέρει στον έλεγχο της λοίμωξης SARS-CoV-2 σε αυτόν τον πληθυσμό. Γνωρίζουμε επίσης από άλλες μελέτες ότι τα αντισώματα IgG παράγονται πολύ γρήγορα μετά τον εμβολιασμό, πράγμα που είναι δυνατό μόνο εάν έχει ήδη υπάρξει επαφή με άλλους κορονοϊούς.

Υπολογίζεται ότι οι ενήλικες προσβάλλονται εκ νέου από ενδημικούς κορονοϊούς κάθε 2-3 χρόνια και περίπου οι μισές από αυτές τις λοιμώξεις είναι ασυμπτωματικές. Οι συγκεντρώσεις αντισωμάτων αρχίζουν να μειώνονται σύντομα μετά τη μόλυνση και διαρκούν από 5 μήνες έως δύο χρόνια, ενώ η επαναλοίμωξη ακόμη και με παρόμοια στελέχη είναι συχνή. Ωστόσο, η πτώση της συγκέντρωσης αντισωμάτων δεν σημαίνει καθόλου την εξαφάνιση της ανοσολογικής άμυνας, η οποία αποθηκεύεται μόνιμα σε πλασματοπλάστες, κύτταρα μνήμης Β και κύτταρα μνήμης Τ επίσης στο μυελό των οστών.

Οι κορονοϊοί έχουν τέσσερις τυπικές δομικές πρωτεΐνες: το νουκλεοκαψίδιο (NP), την ακίδα (S), το περίβλημα (E) και την πρωτεΐνη της μεμβράνης (M). Τα test αντιγόνου και PCR χρησιμοποιούνται συνήθως για τον έλεγχο των αντιγόνων NP και S. Η προστασία από οποιαδήποτε λοίμωξη ή/και ασθένεια με covid εξαρτάται αφενός από το επίπεδο των εξουδετερωτικών αντισωμάτων που στρέφονται κατά της πρωτεΐνης S και φυσικά από τα κύτταρα Τ. Το αντιγόνο S αποτελείται από δύο υπομονάδες, την S1, η οποία είναι υπεύθυνη για την προσκόλληση των κυττάρων μέσω μιας περιοχής πρόσδεσης υποδοχέα (RBD), και την υπομονάδα S2, η οποία είναι υπεύθυνη για την είσοδο των κυττάρων.

Τα επίπεδα των ειδικών αντισωμάτων OC43 και 229E στα παιδιά συσχετίστηκαν στενά όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με τα επίπεδα των αντισωμάτων που αντιδρούν διασταυρούμενα με τις πρωτεΐνες SARS-CoV-2. Αυτό είναι πολύ ασθενέστερο στους ενήλικες. Αυτή η διαφορά μπορεί επίσης να εξηγεί την καλύτερη προστασία από τη λοίμωξη SARS-CoV-2 που παρατηρείται στα παιδιά σε σύγκριση με τους ενήλικες. Είναι επίσης πιθανό ότι οι αντιδράσεις των Τ-κυττάρων μνήμης στις ενδημικές λοιμώξεις της κορώνας προστατεύουν τους ενήλικες, ενώ η ανοσολογική απόκριση στα παιδιά μπορεί να εξαρτάται περισσότερο από τα αντισώματα.

Πρόσφατες μελέτες έχουν καταδείξει τη διασταυρούμενη αντιδραστικότητα των προϋπαρχουσών χυμικών και κυτταρικών ανοσολογικών αποκρίσεων που προκαλούνται από ενδημικούς κορονοϊούς με τον SARS-CoV-2. Η μελέτη αυτή διαπίστωσε σημαντικά καλύτερη διασταυρούμενη αντιδραστικότητα SARS-CoV-2 σε παιδιά με συχνή λοίμωξη με covid.

Η υψηλότερη διασταυρούμενη αντιδραστικότητα των προπανδημικών αντισωμάτων ανιχνεύθηκε έναντι της NP του SARS-CoV-2, γεγονός που ήταν αναμενόμενο, δεδομένου ότι η NP είναι η λιγότερο μεταβλητή δομική πρωτεΐνη των κορονοϊών.

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>