«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

“Φαίνεται πολύ αμφισβητήσιμο εάν το” detente “μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας θα διαρκέσει περισσότερο από μερικές εβδομάδες”

Δημιουργήθηκε από τον Dr. Walter Post Από τον Δρ. Walter Post

Ο αρχικός λόγος για τη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τζο Μπάιντεν στις 16 Ιουνίου 2021 στη Γενεύη ήταν η ανανεωμένη έξαρση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία τον περασμένο Απρίλιο.

Υπενθυμίζοντας, μετά από συμβουλές των Ουκρανών και Αμερικανών συμβούλων του, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βόλντυμιρ Σελένσκι επικέντρωσε τα ουκρανικά στρατεύματα στη γραμμή επαφής με τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν στρατιωτικά να ξεπεράσουν τις δύο Λαϊκές Δημοκρατίες ή κινητοποίηση της αμερικανικής στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας.

Ως αποτέλεσμα, η ρωσική ηγεσία συγκέντρωσε πολύ ανώτερους σχηματισμούς, δύο ομάδες στρατού, αρκετές αερομεταφερόμενες μονάδες και τις συναφείς αεροπορικές δυνάμεις στην Κριμαία και στα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία, οι οποίες σε περίπτωση σύγκρουσης θα είχαν σχεδόν σίγουρα προκαλέσει μια συντριπτική ήττα σχετικά με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η αμερικανική κυβέρνηση αντιμετώπιζε μια πολιτική καταστροφή και ως εκ τούτου έπρεπε να κάνει τα πάντα για να εκτονώσει ξανά την κρίση στην ανατολική Ουκρανία.

Έτσι, η Ουάσινγκτον υπέβαλε την πρόταση για τη διεξαγωγή συνόδου κορυφής μεταξύ του Joe Biden και του Vladimir Putin στην Ευρώπη.

Μετά την ανακούφιση της κατάστασης στην Ουκρανία, δεν υπήρχε πλέον ο πραγματικός λόγος για μια προσωπική συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Μπάιντεν.

Από την άποψη της διοίκησης του Μπάιντεν, η προγραμματισμένη σύνοδος κορυφής, η επερχόμενη σύνοδος κορυφής της G7 και η διάσκεψη του ΝΑΤΟ προσέφεραν την ευκαιρία να απεικονίσουν τον Τζο Μπάιντεν ως αποφασιστικό και ισχυρό πρόεδρο με τη βοήθεια των mainstream media.

Μια προσωπική συνάντηση μεταξύ Μπάιντεν και Πούτιν έπρεπε να αποφευχθεί με κάθε κόστος, γι ‘αυτό και η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken θα συμμετάσχει στη συζήτηση, η οποία φυσικά απαιτούσε επίσης την παρουσία του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ .

Η ρωσική πλευρά αντιμετώπισε αυτήν τη συνάντηση με μεγάλο σκεπτικισμό από την αρχή και κατέστησε σαφές στις προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις ότι αναμενόταν σαφής πρόοδος στο ζήτημα της Ουκρανίας και ότι ήταν εντελώς απελπιστικό να πάρει τη Μόσχα, είτε μέσω απειλών είτε με υποσχέσεις, από την αποτροπή τη «στρατηγική συνεργασία» με το Πεκίνο.

 Τελικά, όχι μόνο οι δύο πρόεδροι και οι υπουργοί Εξωτερικών τους ταξίδεψαν στη συνάντηση στη Γενεύη, αλλά και μια αμερικανική και μια ρωσική αντιπροσωπεία στην οποία ο στρατός και τα μέλη του μηχανισμού ασφαλείας εκπροσωπήθηκαν πάνω από το μέσο όρο.

Αυτό υποδηλώνει ότι οι συνομιλίες αφορούσαν κυρίως τη στρατηγική πυρηνική ισορροπία και την προγραμματισμένη απόσυρση της Αμερικής από το Αφγανιστάν και τη Μέση Ανατολή.

Από την αμερικανική άποψη, η στρατηγική ισορροπία κινδυνεύει από τρία νέα ρωσικά συστήματα παράδοσης θερμοπυρηνικών όπλων, το Kh-47M2 “Kinzhal” που πετάει με υπερηχητική ταχύτητα (Mach 5 και περισσότερα), το 9M730 “Burevestnik” με πυρηνική κρουαζιέρα πυραύλων με απεριόριστη εμβέλεια, και εκείνα τα πυρηνικά υποβρύχια κηφήνα “Poseidon” Status-6, το οποίο μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι με βόμβα 100 μεγατόνων στα ανοικτά των αμερικανικών ακτών.

Αυτά τα τρία οπλικά συστήματα μπορούν να ξεπεράσουν οποιοδήποτε αμερικανικό αμυντικό σύστημα και έτσι να αμφισβητήσουν τη διάσημη «ισορροπία του τρόμου».

Φυσικά, δεν αποκαλύφθηκε τίποτα σχετικά με αυτό το μέρος της συνομιλίας, διαφορετικά η συνάντηση φαίνεται να είχε λάβει χώρα σε μια ατμόσφαιρα σαν επιχείρηση.

Και οι δύο πλευρές τόνισαν το ενδιαφέρον τους για διατήρηση της στρατηγικής σταθερότητας και συμφώνησαν επίσης ότι οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι πρεσβευτές θα επιστρέψουν στις θέσεις τους στη Μόσχα και την Ουάσιγκτον, από τις οποίες είχαν απομακρυνθεί λόγω των αυξανόμενων διαφορών.

[Το Duran, τα προηγμένα οπλικά συστήματα της Ρωσίας, το κρυφό θέμα στη Σύνοδο Κορυφής της Γενεύης, το Duran στις 18 Ιουνίου 2021.https://theduran.com/russias-advanced-weapons-systems-the-hidden-topic-at-geneva-summit/ ]

Οι Αμερικανοί είχαν επιμείνει ότι ο Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησε τη δική του συνέντευξη τύπου, που κανονικά ήταν κανονικά όπως πάντα, φυσικά, την οποία ο Πούτιν χρησιμοποίησε ως ευκαιρία για τη δική του συνέντευξη τύπου.

 Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε ήδη δείξει σημάδια ανεπάρκειας στη διάσκεψη G-7 στην Κορνουάλη και στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, παρά την προσεκτική επίβλεψη από τους γύρω του, γεγονός που υποδηλώνει μια περαιτέρω μείωση των πνευματικών του ικανοτήτων.

Αν πιστεύετε ότι οι αναφορές στα δυτικά mainstream μέσα ενημέρωσης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν πλημμύρισε τον Τζο Μπάιντεν μετά τη σύνοδο κορυφής.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και οι δημοκράτες, φυσικά, κάνουν ό, τι μπορούν για να απεικονίσουν τον Μπάιντεν ως ικανό πρόεδρο που είναι πλήρως έτοιμο για το έργο.

Στην πραγματικότητα, οι παρατηρήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν για τον Τζο Μπάιντεν μπορούσαν να θεωρηθούν επαίνους μόνο όταν τις δούμε πολύ επιφανειακά.

Την Πέμπτη μετά τη σύνοδο κορυφής της Γενεύης, ο Πούτιν κατέστησε σαφές στους αποφοίτους πανεπιστημίου της Μόσχας που έπαιξαν πραγματικά τον κυρίαρχο ρόλο στη σύνοδο κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών.

Αυτό που προκάλεσε χαρά στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και τους Δημοκρατικούς δεν είναι στην πραγματικότητα επαίνους για τον Joe Biden, αλλά μάλλον συγκεκαλυμμένες, πολύ επικριτικές παρατηρήσεις για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Πούτιν δήλωσε, “Ο Μπάιντεν είναι επαγγελματίας και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουμε να παραβλέψουμε οποιαδήποτε λεπτομέρεια.

Μπορώ να πω με ασφάλεια ότι δεν παραβλέπει ποτέ καμία λεπτομέρεια.

Ήταν απόλυτα προφανές για μένα.

” Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι συνηθισμένο ένας αρχηγός κράτους να μιλά για τις πνευματικές ικανότητες ενός άλλου αρχηγού κράτους.

Αυτό που πραγματικά λέει ο Πούτιν είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσουμε το σημείο του Μπάιντεν.

 Δεν είναι πλέον μυστικό ότι οι συνομιλίες με τον 78χρονο πρόεδρο των ΗΠΑ είναι μακρές και οτιδήποτε άλλο παρά συναρπαστικό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο συνομιλητής πρέπει πάντα να ακολουθεί τις εξηγήσεις του Μπάιντεν με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, ώστε να μην ακούει σημαντικά πράγματα που πραγματικά λέει περιστασιακά.

Ο Πούτιν σημείωσε επίσης ότι ο Μπάιντεν δεν ξεχνά ποτέ μια λεπτομέρεια επειδή ο πρόεδρος των ΗΠΑ κοιτάζει συνεχώς τα «φύλλα του» και ετοιμάζει σημειώσεις.

Όπως πάντα, ο Πούτιν δεν χρησιμοποίησε σημειώσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αλλά κράτησε τα πάντα στο κεφάλι του.

 Ο Ρώσος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι ο Μπάιντεν “ξέρει τα πάντα” χάρη στις σημειώσεις του – σε αντίθεση με την “όμορφη” εκπρόσωπό του Τύπου Τζεν Ψάκη.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πούτιν συνέκρινε τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών με τον γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου και τον ονόμασε νικητή σε αυτόν τον «διαγωνισμό», ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί ως υποτιμήσεις.

Αλλά υπάρχει και μια άλλη σύλληψη, καθώς ο Πούτιν συνέχισε: “Είναι ενημερωμένος για τα πάντα.

Κοίταξε τις σημειώσεις του από καιρό σε καιρό, αλλά όλοι το κάνουμε.

Η εικόνα του Προέδρου Μπάιντεν, της δικής μας και ακόμη και των αμερικανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν έχει τίποτα κάνουμε με την πραγματικότητα.

” Ενώ τα φιλελεύθερα αμερικανικά mainstream μέσα ενημέρωσης κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να κάνουν τον Μπάιντεν να εμφανίζεται στο ευνοϊκότερο δυνατό φως, ο Πούτιν δηλώνει ότι θα ζωγράφισε μια ανακριβή εικόνα του – δηλαδή, σε απλή γλώσσα, ότι ο Μπάιντεν είναι πλέον σαφώς γεροντικός .

Και ο Πούτιν πρόσθεσε: “Τι κάνει αν ανακατεύει τα πράγματα μερικές φορές;”

Ο Μπάιντεν λοιπόν μπέρδεψε πολύ κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, αλλά αυτό κρύβεται σταθερά από την αμερικανική πλευρά.

Ενώ ο Πούτιν εξέφρασε τη γνώμη του για τον Μπάιντεν μόνο διακριτικά και έμμεσα, δεν έκοψε τα λόγια του στην περίπτωση του Τζεν Ψάκη: “Ο γραμματέας του [Bidens] είναι μια νεαρή, μορφωμένη και όμορφη γυναίκα – και συνεχίζει να βρωμίζει τα πράγματα.

Δεν είναι επειδή είναι κακώς μορφωμένη ή έχει κακές αναμνήσεις, ακριβώς όταν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι κάποια πράγματα είναι δευτερεύοντα, δεν τους δίνουν μεγάλη προσοχή.

Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από αυτά μόνοι τους.

Κανείς δεν μπορεί παρά να πάρει την εντύπωση ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε μια καλή στιγμή τόσο στη σύνοδο κορυφής όσο και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

[Sanbeer Singh Ranhotra, «Το Ψάκι δεν είναι κακώς μορφωμένο,https://tfiglobalnews.com/2021/06/19/psaki-is-not-poorly-educated-biden-looked-cheerful-putin-completely-owns-biden-and-his-press-sec Secretary-jen-psaki- σύνοδος κορυφής μετά από το-μπεντέν-putin / ]

Ανεξάρτητοι παρατηρητές αξιολόγησαν τη διάσκεψη κορυφής της Γενεύης συνολικά μάλλον θετικά και εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει μια φάση χαλάρωσης για τρεις έως έξι μήνες μεταξύ των δύο πυρηνικών υπερδύναμων.

Αλλά μόλις μια εβδομάδα μετά τη συνάντηση, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Φαίνεται λοιπόν πολύ αμφισβητήσιμο εάν το “detente” μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας θα διαρκέσει περισσότερο από μερικές εβδομάδες.

[Αλέξανδρος Μερκούρης, Ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Γενεύης, οι ΗΠΑ Ανακοινώνουν Περισσότερες Κυρώσεις στη Ρωσία, το Ντουράν 23 Ιουνίου 2021. https://theduran.com/days-after-geneva-summit-us-announces-more-sanctions-on-russia/

Συνολικά, αυξάνεται η εντύπωση ότι οι διάφορες φατρίες που υπάρχουν στην κυβέρνηση Μπάιντεν δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε μια κοινή γραμμή στην εξωτερική τους πολιτική έναντι της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η δημιουργία μιας τέτοιας γραμμής είναι στην πραγματικότητα δουλειά του Προέδρου, αλλά ο Joe Biden φαίνεται λιγότερο ικανός από ποτέ να το επιτύχει.

Εικόνες: Depositphotos κ.λπ.
Η γνώμη του συγγραφέα / υπευθύνου μπορεί να διαφέρει από τη γνώμη της συντακτικής ομάδας. Βασικός νόμος Άρθρο 5 Παράγραφοι 1 και 3 (1) «Όλοι έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν και να διαδίδουν ελεύθερα τη γνώμη τους σε ομιλία, γραφή και εικόνες και να λαμβάνουν πληροφορίες από γενικά προσβάσιμες πηγές χωρίς εμπόδια.

Η ελευθερία του Τύπου και η ελευθερία αναφοράς μέσω ραδιοφώνου και ταινιών είναι εγγυημένα.

Δεν γίνεται λογοκρισία. “

https://www.world-economy.eu/nachrichten/

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>