«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Βόμβα» Κούβελα: «Οι άνθρωποι κάτω των 40 δεν έχουν λόγο να εμβολιαστούν»

Όλα τα μαθαίνουμε, τα καλά και τα κακά;

Τι δεν μαθαίνουμε σκόπιμα από άπαντες τους επιστήμονες;;;

Πόσο επικίνδυνοι είναι, για τους ανεβολιάστους, αυτοί που έχουν κάνει το εμβολιο, ΤΟ ΟΠΟΙΟ είναι σε πειραματική εφαρμογή και με αυτά τα ενέσιμα δολοφονικά εργαλεία εκβιάζεται ο άνθρωπος!

Επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή!!!!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

5 Ιουλίου 2021 – 18:56

Τη διχογνωμία που υπάρχει μεταξύ των επιστημόνων για τα θέματα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, κατέδειξαν τα όσα είπε μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.

Ο κ. Κούβελας, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι ήδη το ποσοστό του εμβολιασμού παγκοσμίως είναι υπερβολικό, καθώς δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου των παρενεργειών, και ότι οι κάτω των 40 ετών, εάν δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας που να τους τοποθετεί στις ευπαθείς ομάδες, δεν πρέπει να εμβολιαστούν.


«Ο εμβολιασμός είναι ήδη υπερβολικός»

«Όταν μιλάμε για ένα καινούργιο φαρμακευτικό προϊόν, εμείς, δε θέλουμε καθόλου μια διείσδυση πάνω από 10%, γιατί αν γίνει κάτι στραβό είναι όλεθρος.

Αυτός ο εμβολιασμός είναι ήδη υπερβολικός, γίνεται γρήγορα για τα μέτρα ελέγχου που μπορούμε να πάρουμε.

Αυτό που θέλουμε είναι να πηγαίνουν τα φαρμακευτικά προϊόντα εκεί που υπάρχει απόλυτη ένδειξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελας.

«Από την αρχή έλεγα ξεχάστε τα εμβόλια, και να πάμε στην πρωτοβάθμια.

Η πρωτοβάθμια ήταν το σημείο – κλειδί. Υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας που δεν υπάρχει πρόσβαση στον εμβολιασμό.

Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα που κανένας δε το συζητάει.

Εμείς θα έπρεπε να έχουμε καταγράψει τις ανάγκες και να πηγαίνουν συνεργεία να τους εμβολιάζουν.

Έχουν πει ότι θα γίνει, αλλά θέλω να το δω», συνέχισε ο ίδιος αναφορικά με τα προβλήματα που εντοπίζονται στη διαδικασία του εμβολιασμού.

Τα σενάρια περί τρίτης δόσης

«Ο πατέρας μου λόγω του ότι είναι 91 έκανε το εμβόλιο από τους πρώτους.

Κατά δήλωση της εταιρίας τα εμβόλια αυτά έχουν 6-8 μήνες κάλυψη.

Τον Αύγουστο ο πατέρας μου δε θα έχει κάλυψη.

Δεν υπάρχει κλινική μελέτη ότι η τρίτη δόση είναι ασφαλής και αποτελεσματική.

Θα ήθελα να κάνουμε χημική και κυτταρική ανοσία εξέταση σε ένα ποσοστό εμβολιασμένων, να δούμε αν έχουν ανταποκριθεί για να δούμε τι θα γίνει με την επόμενη δόση», σημείωσε ο κ. Κούβελας σχετικά με το ενδεχόμενο να χρειαστεί τρίτη δόση του εμβολίου.

«Οι άνθρωποι κάτω των 40 δεν έχουν λόγο να εμβολιαστούν»

«Οι άνθρωποι κάτω των 40 δεν έχουν λόγο να το κάνουν το εμβόλιο.

Η μέση ηλικία θνητότητας είναι 79.

Πάνω από 60 ετών, η σχέση κόστους – οφέλους τείνει στο όφελος, οπότε σωστά γίνεται ο εμβολιασμός. Σε έναν άνθρωπο κάτω από 40 ετών, το εμβόλιο δίνει 7 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα θρόμβωσης από το γενικό πληθυσμό.

Αν δεν κινδυνεύει ένας άνθρωπος, για ποιο λόγο να κάνει το εμβόλιο;», τόνισε ο κ. Κούβελας σχετικά με τους κάτω των 40 ετών.

Ο ίδιος, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι κακώς εμβολιάστηκε η Ανθή Βούλγαρη.

«Είναι προσωπικό θέμα του καθενός αν εμβολιάστηκε, και έχει να κάνει με τα υποκείμενα νοσήματα που μπορεί να έχει και τις επαφές που έχει.

Ναι, αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, κακώς έκανε η κ. Βούλγαρη το εμβόλιο.

Ξέρω ότι δεν είχε πρόβλημα η κ. Βούλγαρη και για αυτό είπα ότι κακώς έκανε το εμβόλιο.

Το θέμα μας είναι το εξής: Οποιοσδήποτε όταν είναι γιατρός πρέπει να καλεί όλο τον πληθυσμό να εμβολιαστεί, αλλά πρέπει να στέλνει “κίτρινα κάρτα” ακόμα και αν βγάλει μπιμπίκι ο εμβολιασμένος.

Τα προϊόντα αυτά δεν ξέρουμε τι ανοσία κάνουν, δεν έχουμε ιδέα τι γίνεται από Σεπτέμβρη.

Άρα η πολιτική μας είναι έωλη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελας.

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι 10 φορές λιγότερο θανατηφόρα»

«Αυτός που έχει εμβολιαστεί και μπορεί να μπει στη ΜΕΘ και να πεθάνει.

Απλά είναι μικρότερο το ποσοστό.

Στη Βρετανία και το Ισραήλ που έχουμε μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη, αυξάνουν τα κρούσματα αλλά όχι οι νοσηλείες.

Η Δέλτα μετάλλαξη είναι 10 φορές λιγότερο θανατηφόρα.

Προφανώς αυτός που είναι να νοσήσει βαριά τον βοηθάει το εμβόλιο, αλλά μιλάμε για αυτόν που είναι να νοσήσει βαριά», τόνισε ο ίδιος σχετικά με τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Σχετικά με το αν οι μητέρες πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «Οι μαμάδες δεν είναι ικανές να αποφασίσουν για τα παιδιά, για αυτό πρέπει να έχουμε οικογενειακό γιατρό.

Γενικές οδηγίες δεν υπάρχουν.

Μπορεί κάποιος να έχει ένα υποκείμενο νόσημα και να μην ενδείκνυται ο εμβολιασμός, ή το αντίθετο».

Υποχρεωτική η δεύτερη δόση αν έχει γίνει η πρώτη

«Από τη στιγμή που κάποιος αποφασίζει να κάνει την πρώτη δόση, είναι καλύτερα μάλλον να γίνεται και η δεύτερη δόση.

Η πρώτη δόση παράγει ακίδα.

Η ακίδα ξέρουμε ότι είναι βλαπτική, περιμένουμε τα αντισώματα να την εξουδετερώσουν.

Η δεύτερη δόση θα παράξει τα αντισώματα, άρα η δεύτερη δόση είναι αναγκαστική από τη στιγμή που αποφασίσατε να κάνετε την πρώτη», εξήγησε ο κ. Κούβελας αναφορικά με το θέμα της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Λινού απαντάει σε Κούβελα για το αν πρέπει να εμβολιαστούν οι κάτω των 40 ετών6 Ιουλίου 2021 – 09:46

 

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων που έχει φέρει προβληματισμό στους ειδικούς, τη μετάλλαξη Δέλτα, αλλά και το που οφείλεται η μείωση του ρυθμού στους εμβολιασμούς, και πώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

«Η αλλαγή συμπεριφοράς είναι θέμα τεχνικών, και όχι γνώσης»

«Η Λινού και η κάθε Λινού είναι εξειδικευμένη σε ορισμένα πράγματα.

Υπάρχει ειδικότητα που ασχολείται με την επικοινωνία και τη συμπεριφορά στην υγεία.

Αν ήταν τόσο απλό να αλλάξουμε συμπεριφορές, δε θα είχαμε κάπνισμα, δε θα είχαμε αλκοολισμό, δεν θα είχαμε ναρκωτικά.

Είναι θέμα τεχνικών για την αλλαγή συμπεριφοράς, όχι θέμα γνώσης.

Σε αυτό το κομμάτι υπολείπονται όλες οι χώρες του κόσμου, και εμείς πολύ περισσότερο.

Υπάρχουν ειδικοί επικοινωνιολόγοι που ασχολούνται με θέματα υγείας και συμπεριφοράς, αλλά δεν αξιοποιήθηκαν.

Αν είχαμε αναθέσει κάποιες μελέτες, θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με κέντρα του εξωτερικού, να δούμε τι πείθει περισσότερο τον κόσμο», ανέφερε η κ. Λινού σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να πειστούν οι πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

«Ούτε εγώ ξέρω τι θα φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Σίγουρα είναι και θέμα εμπιστοσύνης. Μελέτες από τις ΗΠΑ λένε ότι αν κάποιος λευκός προσπαθεί να μεταφέρει το μήνυμα στους Ινδιάνους, δε θα τον πιστέψουν», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

«Σε προηγούμενη μελέτη, όταν προσπαθήσαμε να κάνουν τεστ Παπανικολάου και μαστογραφία όλες οι γυναίκες στη Χαλκιδική, είχε ανακοινώσει το πρόγραμμα ο παπάς κάθε Κυριακή στην εκκλησία.

Εδώ έχει δημιουργηθεί διχασμός ακόμα και στην εκκλησία.

Βγαίνουν ορισμένοι κληρικοί που δεν εκφράζουν την επίσημη εκκλησία και λένε πχ ότι αυτοί μας έκλεισαν το Πάσχα.

Η επίσημη εκκλησία έκανε καλές προσπάθειες», τόνισε ακόμα η κ. Λινού.

«Οι νεότεροι δεν έχουν ακούσει για το εμβόλιο από τους δικούς τους ηγέτες»

«Η επιστημονική κοινότητα βεβαίως και φέρει ευθύνη.

 Εγώ με χαρά να αντικρούσω όσα είπε ο κ.Κούβελας.

Υπάρχει μια μικρή ομάδα ηλικιών που ανάλογα και με το εμβόλιο, ωφελούνται λιγότερο από το εμβόλιο.

Αλλά σε όλους άνω των 40 ετών υπάρχει κίνδυνος ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

Σε αυτά ή τα νεότερα παιδιά πρέπει να πούμε ότι πρέπει να εμβολιαστούν όχι μόνο για να προστατεύσουν τον εαυτό τους, αλλά επειδή κινδυνεύουν και οι γύρω τους», σχολίασε η ίδια αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα στο Mega, ότι οι κάτω των 40 ετών δε χρειάζεται να εμβολιαστούν.

«Τα παιδιά τα έχουν ακούσει όλα, αλλά όχι από τους δικούς τους ηγέτες.

Στην αρχή της πανδημίας έλεγα ότι πρέπει να κινητοποιήσουμε όλους τους influencer.

Είναι κίνητρο, και ίσως σημαντικότερο από τα 150 ευρώ, το αυτόγραφο που είπε ο ράπερ ότι θα δώσει σε όσους θα εμβολιαστούν», συνέχισε στο ίδιο θέμα.

«Μιλάμε για την έννοια της ατομικής ευθύνης και ταυτόχρονα συνωστίζονται τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.

Η κυβέρνηση δεν παίρνει την πολιτική ευθύνη να εμβολιάσει στο δρόμο όλους τους μετανάστες, νόμιμους και παράνομους. Χρειάζεται ενεργητική προσπάθεια», τόνισε η κ. Λινού.

«Κινδυνεύουμε από τη Δέλτα αν δεν εμβολιαστούμε»

Μιλώντας για το αν κινδυνεύουμε από τη μετάλλαξη Δέλτα, η κ. Λινού είπε ότι «Κινδυνεύουμε αν δεν προωθήσουμε ταυτόχρονα και τον εμβολιασμό και την εφαρμογή μέτρων προστασίας.

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει διπλάσια δυνατότητα μετάδοσης από την αρχική.

Ουσιαστικά είμαστε όπως στην αρχή της πανδημίας και έχουμε αρχίσει και δεν εφαρμόζουμε μέτρα που δεν κοστίζουν.

Η μάσκα δεν κοστίζει, η τήρηση των αποστάσεων δεν κοστίζει.

Χρειάζεται γρήγορα να πάρουμε μέτρα, γιατί το Σεπτέμβριο τα παιδιά επιστρέφουν στα σχολεία».

Αναφερόμενη, τέλος, στο αν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα νέο lockdown, η ίδια είπε ότι «Ελπίζω όντως να μπορέσουμε να αποφύγουμε ένα νέο lockdown. Πιστεύω ότι όλοι συμπολίτες μας θα πάρουν μέτρα.

Το αν θα γίνουν τοπικά lockdown θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας. Τώρα παλεύουμε για να μην έχουμε έξαρση πουθενά.

Αυτή τη στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε να ασχοληθούμε και με τα προβλήματα ψυχικής υγείας».

https://www.aftodioikisi.gr/ygeia/linoy-apantaei-se-koyvela-gia-to-an-prepei-na-emvoliastoyn-oi-kato-ton-40-eton/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>