«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι επιστήμονες δημοσιεύουν έναν οδηγό για τη δημιουργία χιμαιρικών εμβρύων ποντικού-ανθρώπου

Οι επιστήμονες δημοσιεύουν έναν οδηγό για τη δημιουργία χιμαιρικών εμβρύων ποντικού-ανθρώπου

Ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα σε γυάλινη βελόνα εγχύονται σε έμβρυο ποντικού που συγκρατείται από την πιπέτα στα αριστερά. Πίστωση: Aimee Stablewski και Dawn Barnas στο Gene Targeting and Transgenic Resource, Roswell Park Comprehensive Cancer Center.

Ένα χρόνο αφότου οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου στο Μπάφαλο απέδειξαν ότι ήταν δυνατόν να παραχθούν εκατομμύρια ώριμα ανθρώπινα κύτταρα σε έμβρυο ποντικού, έχουν δημοσιεύσει μια λεπτομερή περιγραφή της μεθόδου έτσι ώστε και άλλα εργαστήρια να μπορούν να το κάνουν.

 

Η ικανότητα παραγωγής εκατομμυρίων ώριμων ανθρώπινων  σε έναν ζωντανό οργανισμό, που ονομάζεται χίμαιρα, το οποίο περιέχει τα κύτταρα δύο ειδών, είναι κρίσιμη για την πραγματοποίηση της τελικής υπόσχεσης των  για τη θεραπεία ή τη θεραπεία της  .

Αλλά για την παραγωγή αυτών των ώριμων κυττάρων, τα ανθρώπινα αρχέγονα βλαστικά κύτταρα πρέπει να μετατραπούν ξανά σε μια παλαιότερη, λιγότερο ανεπτυγμένη αφελή κατάσταση, έτσι ώστε τα  να μπορούν να αναπτυχθούν μαζί με την εσωτερική κυτταρική μάζα σε βλαστοκύστη  .

Το πρωτόκολλο που περιγράφει πώς να το κάνει αυτό έχει πλέον δημοσιευτεί στο Nature Protocols από τους επιστήμονες του UB.

Προσκλήθηκαν να το δημοσιεύσουν λόγω του σημαντικού ενδιαφέροντος που προέκυψε από την αρχική δημοσίευση της ομάδας που περιγράφει την πρωτοπορία τους τον περασμένο Μάιο.

“Αυτό το έγγραφο θα επιτρέψει σε πολλούς επιστήμονες να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη νέα πλατφόρμα για να μελετήσουν την ανθρώπινη  τους ενδιαφέρει”, δήλωσε ο Jian Feng, Ph.D., καθηγητής φυσιολογίας και βιοφυσικής στην Ιατρική Σχολή Jacobs και Biomedical Sciences στο UB και ανώτερος συγγραφέας .

“Με την πάροδο του χρόνου, θα μετατρέψει τη βιοϊατρική έρευνα σε μια πιο αποτελεσματική χρήση του ανθρώπινου μοντέλου συστήματος για να μελετήσει άμεσα σχεδόν οποιαδήποτε εγγενή κατάσταση ενός ατόμου.

Θα διεγείρει απρόβλεπτες ανακαλύψεις και εφαρμογές που μπορεί να αλλάξουν ριζικά την κατανόησή μας για την ανθρώπινη βιολογία και την ιατρική.”

Το πρωτόκολλο θα επιτρέψει στους επιστήμονες να δημιουργήσουν ζωικά μοντέλα που ο Φενγκ είπε ότι παρέχει μια πολύ πιο ρεαλιστική εικόνα της εμβρυϊκής ανάπτυξης από ό, τι ήταν ποτέ δυνατή.

Αυτά τα πιο ρεαλιστικά ζωικά μοντέλα θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αποκαλύψουν τους μηχανισμούς πίσω από πολλές ασθένειες, ειδικά εκείνες που πλήττουν άτομα από τη γέννηση.

Καλύτερα μοντέλα ποντικιού

“Αυτό το βήμα προς βήμα πρωτόκολλο θα ωφελήσει ολόκληρο το πεδίο επιτρέποντας σε άλλους επιστήμονες να χρησιμοποιήσουν τις μεθόδους μας για να δημιουργήσουν χίμαιρες για να μελετήσουν ανθρώπινες ασθένειες στις οποίες είναι ειδικοί”, δήλωσε ο Φενγκ.

“Θα οδηγήσει στη δημιουργία καλύτερων μοντέλων ποντικιού για διάφορες ανθρώπινες ασθένειες, όπως δρεπανοκυτταρική αναιμία, COVID-19 και πολλές άλλες, ή διάφορες ανθρώπινες αναπτυξιακές διαταραχές.” πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα που μπορεί να προέρχονται από ασθενείς με διάφορες ασθένειες, πώς να δημιουργούνται χίμαιρες ποντικού-ανθρώπου χρησιμοποιώντας αυτά τα κύτταρα και πώς να ποσοτικοποιείται η ποσότητα ανθρώπινων κυττάρων στις χίμαιρες.

«Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο μας, μπορεί κανείς να παρακολουθεί την ανάπτυξη αφελών ανθρώπινων πολυδύναμων βλαστικών κυττάρων σε χιμαιρικά έμβρυα ποντικού-ανθρώπου σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε ο Feng.

Αυτά τα βλαστικά κύτταρα μπορούν στη συνέχεια να χειριστούν είτε γενετικά είτε φαρμακολογικά, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για την ανθρώπινη ανάπτυξη και ασθένεια.

“Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να επισημάνει αφελείς ανθρώπινα πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα εισάγοντας πράσινη φθορίζουσα πρωτεΐνη σε ένα γονίδιο αιμοσφαιρίνης για να μελετήσει την ανάπτυξη ανθρώπινων ερυθρών αιμοσφαιρίων σε χίμαιρες ποντικού-ανθρώπου”, δήλωσε ο Feng.

Μια άλλη εφαρμογή είναι η δημιουργία εξανθρωπισμένων μοντέλων ποντικών για τη μελέτη πολλών ανθρώπινων ασθενειών.

“Αυτά τα ποντίκια περιέχουν κρίσιμα ανθρώπινα κύτταρα, ιστούς ή ακόμη και όργανα, έτσι ώστε να αντικατοπτρίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια την ανθρώπινη κατάσταση”, δήλωσε ο Φενγκ.

“Με τη μέθοδο μας, τα ανθρώπινα κύτταρα κατασκευάζονται μαζί με το ποντίκι κατά την ανάπτυξη του  .

Θα υπήρχε καλύτερη αντιστοίχιση και καμία απόρριψη, επειδή υπάρχουν τρόποι για να γίνουν τα ανθρώπινα κύτταρα όπου δεν υπάρχει ανταγωνισμός από το ποντίκι τους ομόλογοί.”

Όργανα για μεταμόσχευση στο μέλλον

Επιτρέποντας σε άλλους να βελτιώσουν και να προσαρμόσουν τη μέθοδο για να δημιουργήσουν τελικά χίμαιρες σε μεγαλύτερα ζώα, αυτό το πρωτόκολλο μπορεί επίσης να οδηγήσει στη δημιουργία ανθρώπινων οργάνων για να αντιμετωπίσει την τρομερή έλλειψη οργάνων που είναι διαθέσιμα για μεταμόσχευση, δήλωσε ο Feng.

“Εάν τα αφελείς ανθρώπινα πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα είναι σε θέση να παράγουν σημαντικές ποσότητες ώριμων ανθρώπινων κυττάρων σε άλλα μεγαλύτερα είδη, θα μπορούσε να είναι δυνατή η δημιουργία ανθρώπινων ιστών ή ακόμη και ανθρώπινων οργάνων σε χιμαιρικά ζώα”, εξήγησε ο Φενγκ.

Αυτό θα ήταν δυνατό με τη χρήση συμπληρώματος βλαστοκύστης όπου, εξήγησε ο Feng, τα φυσιολογικά  ενός είδους μπορούν να ανασυστήσουν ένα όργανο για αυτό το είδος σε μια βλαστοκύστη άλλου είδους που έχει τροποποιηθεί γενετικά ώστε να μην αναπτύξει το συγκεκριμένο όργανο.

Ο Φενγκ πρόσθεσε: “Τελικά, η καλύτερη κατανόηση του τρόπου ανάπτυξης και ανάπτυξης των ανθρώπινων κυττάρων στις χίμαιρες μπορεί να επιτρέψει τη δημιουργία ανθρώπινων κυττάρων, ιστών και οργάνων σε ένα εντελώς τεχνητό σύστημα και να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε πολλές ανθρώπινες ασθένειες.

Η έρευνα με τη χρήση χιμαιρών είναι μια γέφυρα που πρέπει να ξεπεραστεί για να επιτευχθεί αυτή η πιθανότητα. “

https://phys.org/news/2021-07-scientists-publish-how-to-mouse-human-chimeric.html

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>