«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Είμαστε έτοιμοι? Η πρόοδος στο CRISPR σημαίνει ότι έχει φτάσει η εποχή της γονιδιακής επεξεργασίας γονιδίων

επεξεργασία γονιδίωνΠίστωση: CC0 Public Domain

Μια εισαγωγή, η επιστήμη πρέπει να μπορεί να κάνει το καλύτερο σε έρευνες, για την βελτίωση του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, αλλά με προϋποθέσεις αυστηρού ελέγχου, όπως για τα πυρηνικά όπλα και ακόμα ποιο αυστηρά. Ναι στην έρευνα, όχι στην ανεξέλεγκτη ηθική καταπάτηση! ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 από τους Delthia Ricks, Medical Xpress

Γρήγορο, ακριβές και εύχρηστο, το CRISPR-Cas9 έχει κάνει την γονιδιωματική επεξεργασία πιο αποτελεσματική – αλλά ταυτόχρονα έχει κάνει την επεξεργασία της ανθρώπινης βλαστικής σειράς πολύ πιο εφικτή, διαγράφοντας πολλά από τα ηθικά εμπόδια που δημιουργήθηκαν για να αποτρέψουν τους επιστήμονες από την επεξεργασία των γονιδίων κληρονομικότητας .

“Η ηθική συζήτηση για αυτό που ονομάζεται τώρα επεξεργασία ανθρώπινων γονιδίων έχει συνεχιστεί για περισσότερα από 50 χρόνια”, γράφει ο Δρ John H. Evans, συν-διευθυντής του Ινστιτούτου Πρακτικής Ηθικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο.

“Για σχεδόν όλο αυτό το διάστημα, υπήρξε συναίνεση ότι υπάρχει ηθικό χάσμα μεταξύ σωματικής και ανθρώπινης επεξεργασίας βλαστικών γραμμών.”

Σε ένα δοκίμιο που δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών ( PNAS ), ο Evans υποστηρίζει ότι πολλά από τα ισχυρά βιοηθικά επιχειρήματα που κάποτε έκαναν την επεξεργασία της βλαστικής γραμμής ως έννοια, έχουν αρχίσει να διαλύονται στην εποχή του CRISPR.

Ο Έβανς – και ένας αυξανόμενος αριθμός άλλων ηθικών – υποστηρίζουν ότι το ηθικό χάσμα που διαχωρίστηκε από καιρό η επιστημονική σκέψη για τη βλαστική γραμμή έναντι της επεξεργασίας σωματικών κυττάρων εξασθενεί αισθητά.

Η ανακοίνωση του 2018 στην Κίνα από τον He Jianqui, ο οποίος άλλαξε γενετικά τα  μέσω του CRISPR – παράγοντας δίδυμα γνωστά ως Lulu και Nana – βοήθησε στην ενίσχυση των πολιτικών σχετικά με την επεξεργασία γονιδίων βλαστών.

Παρά την παγκόσμια περιφρόνηση που εναντιώθηκε σε αυτόν για τη διεξαγωγή μιας ανόητης πράξης ανθρώπινου πειραματισμού, η έρευνά του βοήθησε επίσης να ξεκινήσει μια πιο μετριοπαθή άποψη σχετικά με τη χειραγώγηση των γονιδίων της βλαστικής σειράς.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ακολούθησαν με πιο απαλό τόνο στις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη σκοπιμότητα της έρευνας που περιλαμβάνει τα γονίδια της κληρονομικότητας.

Όπως αποδείχθηκε, ένας αυξανόμενος αριθμός επιστημόνων εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη πιθανών θεραπειών με χειρισμό γενετικών αλληλουχιών στο DNA της βλαστικής σειράς.

“Επί του παρόντος, παρά τις εμφανίσεις, στη συζήτηση για τη βιοηθική των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου που έχει τη μεγαλύτερη επιρροή σε ό, τι πραγματικά συμβαίνει με την επιστημονική πολιτική, η διάκριση σωματικής / βλαστικής σειράς έχει χάσει τη δύναμή της.

Για παράδειγμα, παρά την αναταραχή για τη διευκόλυνση της κύησης από τον Jianqui και η γέννηση των παιδιών που έχουν τροποποιηθεί από τη βλάστηση στην Κίνα, η ηγεσία της δεύτερης διεθνούς διάσκεψης κορυφής για την επεξεργασία της ανθρώπινης γενετικής γραμμής συμφώνησε σιωπηρά μαζί του ότι είναι κατ ‘αρχήν αποδεκτό να συμμετάσχει σε επεμβάσεις βλαστικής σειράς, αρκεί να είναι ασφαλές και να ακολουθούνται οι ανθρώπινες υποθέσεις προστασίας ».

Ο Evans έγραψε στο PNAS .

«Πράγματι, μια επιτροπή της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής, της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών και της Βασιλικής Εταιρείας ανέπτυξε πρόσφατα ένα« μεταφραστικό μονοπάτι »για την« υπεύθυνη χρήση »εφαρμογών βλαστικών γραμμών», υποστήριξε ο Evans.

Η γονιδιωματική επεξεργασία στην πραγματικότητα αναφέρεται σε αρκετές τεχνολογίες που επιτρέπουν στους επιστήμονες να «ξαναγράψουν» τμήματα του γενετικού κώδικα ενός οργανισμού.

Οι αλληλουχίες του DNA μπορούν να διαγραφούν, να λάβουν προσθήκες ή να τροποποιηθούν σχεδόν σε οποιαδήποτε γενωμική τοποθεσία.

Σε αντίθεση με άλλες τεχνολογίες γονιδιωματικής επεξεργασίας, το CRISPR-Cas9 είναι ταχύτερο, πιο αποτελεσματικό και πιο εύκολο στη χρήση.

Και το CRISPR, λένε όλο και περισσότερο οι βιολόγοι, άνοιξε ένα νέο όριο δυνατοτήτων σε ό, τι μπορεί να επιτευχθεί με ένα ισχυρό βιολογικό εργαλείο.

Όμως όσο υψηλή τεχνολογία μπορεί να φαίνεται το CRISPR, δεν εφευρέθηκε σε εργαστήριο.

Η τεχνική επεξεργασίας είναι στην πραγματικότητα μια προσαρμογή ενός φυσικού συστήματος επεξεργασίας γονιδιώματος που βρίσκεται στα βακτήρια και στην αρχαία.

Αυτοί οι οργανισμοί παίρνουν κυριολεκτικά άπειρες αλληλουχίες γενετικού υλικού από τους ιούς που τους εισβάλλουν και στη συνέχεια χρησιμοποιούν αυτές τις συλλαμβανόμενες αλληλουχίες για να δημιουργήσουν τμήματα DNA που ονομάζονται συστοιχίες CRISPR.

Οι συστοιχίες επιτρέπουν στα βακτήρια και στην αρχαία να θυμούνται τους ιικούς διηθητές εάν εισβάλλουν στο μέλλον. Όταν οι ιοί – βακτηριοφάγοι – επιτεθούν ξανά, τα βακτήρια ή τα αρχαία παράγουν RNA από τις συστοιχίες CRISPR στο μηδέν στα ιικά γονίδια.

Τα βακτήρια και η αρχαία βασίζονται στη συνέχεια στο Cas9 για να κόψουν τα ιικά  , τα οποία καταστρέφουν αποτελεσματικά τον ιό.

Με πολλούς τρόπους, αυτή η ικανότητα να θυμάται μολυσματικούς ιούς ισοδυναμεί με ακατέργαστο ανοσοποιητικό σύστημα, που ενεργεί παρόμοια με τα κύτταρα μνήμης Β και Τ του πολύ πιο εξελιγμένου ανοσοποιητικού συστήματος θηλαστικών.

Η Τζένιφερ Ντούντα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϋ και ο Εμμανουήλ Αρχιτέκτονας του Ινστιτούτου Παστέρ στο Παρίσι κέρδισαν το Βραβείο Νόμπελ Χημείας 2020 για τη συνεργατική τους εργασία που περιελάμβανε το CRISPR-Cas9. Η τεχνολογία αναπτύχθηκε αρχικά – και ονομάστηκε – από τον Ισπανό βιολόγο Francis Mojica, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Αλικάντε της Ισπανίας. Δεν συμπεριλήφθηκε ως αποδέκτης του βραβείου.

Ο Evans, εν τω μεταξύ, υπογραμμίζει ότι τη στιγμή που το CRISPR εμφανίστηκε ως ισχυρό εργαστηριακό εργαλείο στις αρχές της δεκαετίας του 2010, εξακολουθούσε να φαίνεται ότι «η τροποποίηση της βλαστικής σειράς ήταν πάντα αδύνατη».

“Αφού κατέστη σαφές ότι ορισμένοι επιστήμονες προσπαθούσαν να χρησιμοποιήσουν το CRISPR για να τροποποιήσουν τα ανθρώπινα έμβρυα στο εργαστήριο”, έγραψε ο Evans, “πολλές επιστημονικές ομάδες δημοσίευσαν έγγραφα θέσης σχετικά με την επεξεργασία της ανθρώπινης βλαστικής σειράς, υπερασπίζοντας κυρίως το φράγμα σωματικής / βλαστικής γραμμής χρησιμοποιώντας την τιμή της μη-μυρωδιάς ( ασφάλεια).”

Για παράδειγμα, τον Αύγουστο του 2015, σύμφωνα με τον Evans, η Αμερικανική Εταιρεία Γονιδιακής και Κυτταρικής Θεραπείας και η Ιαπωνική Εταιρεία Γονιδιακής Θεραπείας εξέδωσαν μια δήλωση σημειώνοντας ότι οι «ανησυχίες ασφάλειας και ηθικής» σχετικά με την επεξεργασία των ανθρώπινων  είναι «αρκετά σοβαρές για να υποστηρίξουν μια ισχυρή στάση ενάντια στην επεξεργασία γονιδίων ή στην τροποποίηση γονιδίων ανθρώπινων κυττάρων για τη δημιουργία βιώσιμων ανθρώπινων ζυγωτών με κληρονομικές τροποποιήσεις γραμμικής σειράς. “

Ολοκλήρωσε τα επιχειρήματά του καλώντας την κοινότητα της μοριακής βιολογίας να λάβει υπόψη τις ταχύτητες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

 “Η επανάσταση του CRISPR καθιστά δυνατή κάθε είδους παρέμβαση στον φυσικό κόσμο και όλες αυτές οι παρεμβάσεις έχουν τις γύρω ηθικές συζητήσεις τους.

«Με τα γενετικά εργαλεία να γίνονται όλο και πιο ισχυρά, πρέπει να επικεντρωθούμε στο γιατί χρησιμοποιούμε τα εργαλεία — στις αξίες μας — ή κινδυνεύουμε να γλιστρήσουμε στο« τι μπορεί να γίνει πρέπει να γίνει » “

Εξερευνήστε περαιτέρω

Τα νέα εργαλεία επεξεργασίας γονιδίων αναγκάζουν μια νέα συζήτηση σχετικά με τη θεραπευτική αλλοίωση της βλαστικής σειράς

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>