«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ    ΑΛΛΑ    ΕΛΛΗΝΙΚΑ  !!!!

a-tomrides-1kitpig

ΕΝΤΑΞΕΙΣ    ΕΡΓΩΝ    ΣΤΟ    ΕΑΠ  ( ειδικού αναπτυξιακού πόρου ) του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης απο την περιφέρεια Πελοποννήσου.. Και συνεχίζει αναλυτικά ενα-ενα τα αναπτυξιακά έργα οπως τα αποκαλεί….

1ον   Σύνταξη μελετών και έκδοση άδειας δόμησης για την κατασκευή εγκαταστάσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο  Μεγ/λης  74.000

2ον   Κατασκευή και εξοπλισμός εγκαταστάσεων του εν λόγω καταφυγίου  108.000

Ωραία ιδέα .. Αλλά υπάρχουν αδέσποτα ζώα στον Δήμο Μεγαλόπολης ?

Εγώ τα νέα για τον Δήμο και την επαρχία Μεγαλοπόλεως τα διαβάζω στην ίδια εφημερίδα  ( Νεα της Μεγαλοπόλεως ) και απο οτι αναφέρει  τα μόνα αδέσποτα ζώα στην περιφέρεια είνα τα αγριογούρουνα…

3ον    Παρεμβάσεις στα πρώην Δημοτικά Σχολεία των κοινοτήτων Χιράδων και χράνων  100.000

Παρεμβάσεις- διορθώσεις. Καλή ιδέα μιας και υπάρχουν.  Αλλά με 100.000 ευρώ χτίζεις πολυκατοικία ,……

5ον     Κατασκευή παιδικών χαρών σε Δυράχι – Ακοβο – Τουρκολέκα – Καμάρα – Σκορτσινού   250.000

Παιδικές χαρές στα χωριά του πρώην Δήμου Φαλαισίας…..

Τα τελευταία 20 χρόνια που επισκέπτομαι την γενέτειρα και συγκεκριμένα τον χειμώνα του 2008 πήρα ταξί απο την Μεγαλόπολη για το χωριό …Ο Ταξιτζής ενας νέος απο τα Τουρκολεκα και οπως πάντα πιάσαμε την κουβέντα και τον ρώτησα πως πάνε οι δουλειές τώρα τον χειμώνα Δημητράκη ;   Ειναι λίγο δύσκολα Θείο ο Χειμώνας αλλά εχω και τέσσερα ( 4 ) παιδάκια που τα πηγαινοφέρνω στο Σχολείο..

22 Χωριά 4 Παιδιά.. ( ο Δημος Φαλαισίας εχει 22 Χωριά ) την δική μου εποχή το 1950 – 1960 η Φαλαισία ειχε περίπου 2000 Παιδιά..

Και μέσα στα 22 χωριά είναι και τα 5 που αναφέρονται  Δυράχι-Ακοβος Τουρκολέκα- Καμάρα-Σκορτσινού  για τα  αναπτυξιακά έργα Παιδικές χαρές…

Καλές η Παιδικές Χαρές αλλά που θα βρεθούν τα Παιδια ???

Να ρωτήσω τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο οταν με το καλό τελειώσουν αυτά τα αναπτυξιακά έργα θα κάνετε εγκαίνια θα ψήσετε αρνιά θα το γιορτάσετε. ???

Τέτοια αναπτυξιακά έργα δεν πρέπει να περνάνε στα κούφια χρειάζονται Νταούλια και Ζουρνάδες…

Ανάμεσα σε Δυράχι και Ακοβο είναι και το χωριό Λεπτίνη στην κορυφή του Ταϊγέτου.  Το Λεπτίνη ( απο οτι εγώ ξέρω ) δεν κατοικήθηκε ποτέ  πάνω απο 10-12 οικογένειες και την τελευταία φορά που γεννήθηκε  κάποιος ηταν με τον συμμοριτοπόλεμο.  Την τελευταία φορά που πέρασα απο το Λεπτίνη πάνε περίπου 10 χρόνια και οι μόνοι κάτοικοι ήταν ενα ηλικιωμένο ζευγάρι…

Αλλά το Λεπτίνη εχει κάτι το ξεχωριστό. Κάτι πολύ αξιοθέατο.!!! Εχει το καλύτερο αναπτυξιακό έργο στον Δήμο Φαλαισίας. Μπορεί και της Ελλάδας.  ( οχι επινόηση της τωρινής διοίκησεις αλλά παλαιότερης )

Εχει γήπεδο ποδοσφαίρου και με φωτισμό !!!!!!!

Καλό καλοκαίρι σε ολους…

Peter Triantafyllos Toronto

Υ Γ. Για οσους δεν ειναι απο την περιοχή.

Η Φαλαισία είναι ενα από τα Ιστορικότερα κομμάτια της Αρκαδίας. Ξεχασμένη και σιωπηλή περιμένει καρτερικά απο ολους μας στην γωνία της Αρκαδίας Μεσσηνίας Λακωνίας την αναγνώριση.  Απο την Φαλαισία εχουν καταγωγή οι κολοκοτρωναίοι . Στην αιμματοβαμμένη γή της έζησαν – γεννήθηκαν – ανατράφηκαν και μεγαλούργησαν αντριωμένοι αγωνιστές του 21.

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης   – Νικίτας Σταματελόπουλος ( Νικιταρας ) Γρηγόριος Δικαίος ( Παπαφλεσας )  Παναγιώτης Κεφάλας – Αναγνωσταράς κ.α.

Peter Triantafyllos petertriantafyllos@gmail.com

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>