«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο “Τεχνητός Ήλιος” της Κίνας έσπασε νέο ρεκόρ πυρηνικής σύντηξης Σε θερμοκρασία και διάρκεια 05 JUN 2021 09:56

Ο "Τεχνητός Ήλιος" της Κίνας έσπασε νέο ρεκόρ πυρηνικής σύντηξης

Η Κίνα ενεργοποίησε τον αντιδραστήρα πυρηνικής σύντηξης “Τεχνητός Ήλιος” (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Δέκα φορές πιο καυτός από τον πυρήνα του ΉλιουΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Η κινεζική Ακαδημία Επιστημών ανακοίνωσε πως πέτυχε ένα νέο ρεκόρ στο πείραμα της ανθρωπότητας να εκμεταλλευτεί την ενέργεια των αστεριών.

Ο αντιδραστήρας πυρηνικής σύντηξης EAST, κατάφερε να φτάσει τη θερμοκρασία των 120 εκατομμυρίων βαθμών Κελσίου (8 φορές τη θερμοκρασία του πυρήνα του Ήλιου) και να τη διατηρήσει για 101 δευτερόλεπτα.

Το ρεκόρ αυτό είναι σημαντική πρόοδος και ο τελικός στόχος πρέπει να είναι να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία σε σταθερά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. – Li Miao, φυσικός του Southern University of Science and Technology

Οι ερευνητές εκτιμούν πως η παρουσία δευτερίου – μία σταθερή μορφή υδρογόνου που περιέχει ένα πρωτόνιο και ένα νετρόνιο – σε ένα λίτρο θαλασσινού νερού, μπορεί να παράγει σε ενέργεια το ισοδύναμο 300 λίτρων βενζίνης μέσω πυρηνικής σύντηξης.

Ο EAST αντιδραστήρας ή “Τεχνητός Ήλιος” όπως τον ονομάζουν οι Κινέζοι, υποστηρίζεται από 300 επιστήμονες και μηχανικούς για τη λειτουργία του.

Έχει σχήμα ντόνατ και με μία σειρά μαγνητικών πηνίων κρατά σταθερό το υπερθερμό πλάσμα υδρογόνου στον πυρήνα.

Η πρόκληση είναι να διατηρηθεί το πλάσμα σταθερό σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες για να ξεκινήσει η σύντηξη.

Πρέπει να είναι υψηλότερες θερμοκρασίες από αυτές του Ήλιου, επειδή η έντονη βαρύτητα του άστρου μας βοηθά στην διαδικασία της σύντηξης, κάτι που δεν μπορούμε να αναπαράγουμε εδώ στη Γη.

Ωστόσο δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο όπου ένας αντιδραστήρας πυρηνικής σύντηξης θα παράγει περισσότερη ενέργεια από αυτή που λαμβάνει.

Ένας πλήρως λειτουργικός “Τεχνητός Ήλιος” θεωρείται πως απέχει ακόμα μερικές δεκαετίες.

Η Κίνα ενεργοποίησε τον αντιδραστήρα πυρηνικής σύντηξης "Τεχνητός Ήλιος" (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η Κίνα ενεργοποίησε επιτυχώς για πρώτη φορά τον “Τεχνητό Ήλιο”, μία πειραματική συσκευή πυρηνικής σύντηξης, σηματοδοτώντας ένα τεράστιο βήμα στην πυρηνική έρευνα της χώρας.

Ο HL-2M Tokamak αντιδραστήρας είναι ο πιο ανεπτυγμένος και ο μεγαλύτερος αντιδραστήρας πυρηνικής σύντηξης και οι επιστήμονες ελπίζουν πως θα ξεκλειδώσει τα μυστικά για μία πανίσχυρη και καθαρή πηγή ενέργειας.

Βρίσκεται στην νοτιοδυτική Κίνα, στην επαρχία Sichuan και η κατασκευή του τελείωσε στα τέλη του προηγούμενου έτους.

Η ονομασία που του δόθηκε, “Τεχνητός Ήλιος” προέρχεται από τις τεράστιες θερμοκρασίες και ενέργεια που παράγει. Χρησιμοποιεί ένα μαγνητικό πεδίο για να περιορίσει το καυτό πλάσμα το οποίο φτάνει τους 150 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου, περίπου 10 φορές πιο καυτό από τον πυρήνα του Ήλιου.

Σχεδιάστηκε για να αναπαράγει τις φυσικές αντιδράσεις του Ήλιου, χρησιμοποιώντας υδρογόνο και δευτέριο (υδρογόνο-2) σε μορφή αερίου, ως καύσιμα.

Η ανάπτυξη της πυρηνικής σύντηξης είναι όχι μόνο ένας τρόπος να λύσουμε τις στρατηγικές ανάγκες ενέργειας της Κίνας, αλλά είναι και κρίσιμης σημασίας για την μελλοντική αειφόρο ανάπτυξη της χώρας σε ενέργεια και εθνική οικονομία.

Η πυρηνική σύντηξη θεωρείται το ιερό δισκοπότηρο της ενέργειας και είναι η διεργασία που συμβαίνει στον Ήλιο μας.

Η σύντηξη ατομικών σωματιδίων – το αντίθετο της πυρηνικής σχάσης που συναντάμε σε πυρηνικά εργοστάσια και πυρηνικά όπλα – παράγει τεράστια ποσά ενέργειας, έχει πολύ μικρότερο βαθμό επικινδυνότητας στην περίπτωση κάποιου ατυχήματος και είναι πιο καθαρή ενέργεια αφού δεν παράγει αέρια θερμοκηπίου.

Ο “Τεχνητός Ήλιος” θα παρέχει σημαντική τεχνογνωσία στους Κινέζους, οι οποίοι συμμετέχουν στο International Thermonuclear Experimental Reactor project (ITER), το οποίο έχει κοστίσει $22.5 δισεκατομμύρια.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αντιδραστήρα πυρηνικής σύντηξης στον κόσμο, ο οποίος κατασκευάζεται στην Γαλλία και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025.

https://unboxholics.com/news/tech/85054-o-technitos-ilios-tis-kinas-espase-neo-rekor-pyrinikis-syntixis

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>