«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΟΜΟΡΦΟΝΙΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ!!!

 ΟΜΟΡΦΟΝΙΑ ΜΟΥ  ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ!!!

Σωκράτης Ο Ομορφότερος Άντρας!!!

Η ομορφιά δεν κατοικεί

στο πρόσωπο,

ουτε στα ματιά,

κατοικεί μεστην Ψυχή

και μεστα σπλάχνα!!!!

Γεννιόμαστε με τελεία Ψυχή

και Ομορφιά!!!

Κι αναπτυσσόμαστε με την

διαπαιδαγώγηση της ασχημιάς…

Η κάθε στροφή, ο κάθε στίχος,

κρύβει κι από μια πικραμένη,

πονεμένη εμπειρία, ιστορία από-πίσω…

Έχω δει και έχω συναναστραφεί

με τόσα πολλά όμορφα πρόσωπα,

που δεν έκλειων μέσα τους,

ούτε μια σταγόνα ομορφιά,

μα ούτε και χαρακτήρα…

Συναναστράφηκα με πρόσωπα

που η ομορφιά τους,

να φθάνει την ωραιότητα

της Αφροδίτης της Μήλου

και του Ερμή του Πραξιτέλους!!!

Κι όμως η εσωτερική τους ομορφιά,

να καταλήγει χίλιους βαθμούς

υπόν το μηδέν,

με την εμφάνιση της Μέδουσας…

Μα τι; σπαρακτικός πόνος

που είναι αυτός;;;…

Μέσα στο ψέμα να ζει

ο περισσότερος λαός;…

Εγώ μπορεί να χαράμισα

τα ωραιότερα χρόνια

της ζωή μου,

για αχάριστους,

άχρηστους ανθρώπους,

αλλά έχω εμπλουτίσει

και έχω ευμορφίνει την ψυχή μου!!!

Οι άσχημοι άνθρωποι,

δεν έχουν, ούτε ψυχή,

ούτε παρόν,

ούτε παρελθών,

ούτε και μέλλων…

Ωχ, τι πόνος που είναι αυτός

να φυτρώνουνε τα λούλουδα

μόνο μέσα στο χώμα;;;!!!

Και του ανθρώπου η καρδιά

να δηλητηριάζει

και να μαραίνει τα πάντα…

Ωχ, Θεά μου Φαιναρέτη

ποτέ να μην με εγκαταλείπεις,

Φανέρωσε τις Αρετές σου

στους ανθρώπους!!!

Όπως τις φανέρωσες στον γιο σου!!!

Η Φαιναρέτη: Είναι ένας πολύ Μεγάλος Πλούτος που ανήκει στον Έλληνα κι όμως του τον έχουνε υστερήσει!!!

Φαιναρέτη η Μητέρα του Σωκράτη: Ιερείς, Φαρμακοποιός, Μαιευτήρας!!!

Σταύρος Σιταράς Ομηρίδης

ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ= PHAENARETE!!!

Είμαι βέβαιος, ότι πολύ ελάχιστοι γνωρίζουν, το τι αντιπροσωπεύει και το τι συμβολίζει, το πέτρινο Αμόλυντο σκάλισμα με τις τέσσερεις γυναίκες και ένα βρέφος!!! Τώρα θα μάθετε!

Η Φαιναρέτη: Είναι ένας πολύ Μεγάλος Πλούτος που ανήκει στον Έλληνα κι όμως του τον έχουν υστερήσει!!!!!!

Φαιναρέτη η Μητέρα του Σωκράτη: Ιερείς, Φαρμακοποιός, Μαιευτήρας!!!

Είναι μεγάλη ντροπή και μεγάλο αίσχος να μην διδάσκεται ο πλούτος της Φαιναρέτης στα Ελληνικά σχολειά…

Δεν υπάρχουν κακά παιδιά,

μόνο κακοί γονείς…

Δεν ήταν μόνο το Ελληνικό ενθύμιο και το πιστεύω να παρουσιάζουν ένα ωραίο νήπιο μπροστά στη ετοιμόγεννος γυναίκα!

Επιπροσθέτως οι συμπαραστατισσαίς της, την ενθαρρύναν με στοργή , με αγάπη, με τρυφερότητα και με αστεία, λέγοντα τις: “όταν είσαι αρκετά μεγάλη να σηκώνεις τα ποδιά σου, είσαι και αρκετά δυνατή να αντέξεις τους πόνους”! «κοίτα: τι Ωραίο Πλάσμα που θα φέρεις στον κόσμο… σταμάτα να φωνάζεις»… ταυτοχρόνως δείχνοντας της το Νεογέννητο της προηγουμένης ΜΑΝΑΣ!!!

Κατ’ αυτόν τον τρόπο μαλάκωναν, οι πόνοι της ετοιμόγεννος γυναίκας, και τους άντεχε με ευχαρίστησει, υπομονή και θάρρος!!!

«η παράδοσης κι ο μύθος ήταν, ότι το νεογέννητο, της εγκυμονούσας γυναίκας, θα έμοιαζε σαν το τελευταίο παιδί που θα έβλεπε, πρώτου γεννήσει»…

Γι’ αυτό πάντα εδιάλεγαν οι συγγενείς ένα ωραίο βρέφος, η ένα ωραίο μικρό παιδί, για να το δει η εγκυμονούσα προτού γεννήσει!!!

Το όνομα Φαιναρέτη σημαίνει “εκείνη που φέρνει στο φως την Αρετή ” !!!

Πριν δεν υπήρχες, και ήσουνα έξω από το Φως και τώρα είσαι ένα Υπέροχο Ζωντανό Ιερό Πλάσμα γεμάτο Φως!!!

Βρέφος: τι όμορφο ιερό θέαμα, το Ιερότερο!!!

Όταν γεννιέται ένα βρέφος σκορπά τριγύρω του μια υπέροχη, ευχάριστη, Ιερή ενέργεια, που δίνει ευχαριστήσει και χαρά, μέχρι και στον πιο μίζερον αλλόκοτον κακομοίρη…

Η Φαιναρέτη, ως (μαία /μάμμη)και μητέρα του Σωκράτη, από την καθημερινή της ζωή, που είχε επαφές και συνδέσμους με τα Ακέραια Θαυμάσια Βρέφη, Η Θεά Αρετή την προίκισε με τα πιο πολύτιμα δώρα της!!!

Δέχοντας η Φαιναρέτη τα Ιερά Δώρα από την Θέα Αρετή, που ήταν γεμάτα Ιερή Ενεργεία, τα πήρε τα καλλιέργησε και τα φύτεψε επάνω στο άσχημο πρόσωπο, του μικρού Σωκράτη!!!

Κι από τότες αυτό το Υπέροχο Καλλιεργημένο Ιερό Χωράφι, που λέγετε Σωκράτης, ποτέ δεν σταμάτησε να Φυτρώνει και να Ανθίζει με τα Ωραιότερα και τα πιο Μοσχοβολάτα Λούλουδα επάνω στον πλανήτη!!!!

Οι Θαυμάσιες Ιερές Ενεργής Μυρωδάτες Γαρδένιες του Σωκράτη!!!

Το Ιερό Γενναιόδωρο Χωράφι, που λέγετε Σωκράτης, όσο και να το θερίζεις, είναι πάντα Αθέριστο, εκεί μέσα, έχει και μια Ανίερη Αστείρευτη Πηγή, που συνεχώς ποτίζει και τροφοδότη Ενάρετους Ανθρώπους, με πνευματική τροφή!!!

«η παράδοσης κι ο μύθος ήταν, ότι το νεογέννητο, της εγκυμονούσας γυναίκας, θα έμοιαζε σαν το τελευταίο παιδί που θα έβλεπε, πρώτου γεννήσει»…

Ο Σωκράτης από τις πρώτες μέρες που άρχισε να περπατά, αδιάκοπα ακολουθούσε την μητέρα του, Φαιναρέτη! Καθώς η μητέρα του ευεργετούσε την κοινότητα, με φάρμακα, με Ιεροτελεστίες και το που να βοηθά της εγκυμονούσες να γεννήσουνε!

Μια μέρα καθώς περίμενε από έξω από την πόρτα του σπιτιού, την Μάνα του, να τελειώσει τα γεννητούρια και μετά να τον πάρει και να φύγουν, η εγκυμονούσα γυναικά εφώναζε τόσο δυνατά που εκκίνησε την περιέργεια του μικρού Σωκράτη.

Πιάνει το χερούλι της πόρτας και την άνοιξε σίγα , σίγα λιγάκι, για να δει ο μικρός Σωκράτης, ποιος είναι λόγος που κάνει αυτήν την γυναικά να φωνάζει τόσο δυνατά.

Καθώς πρόβαλε λύγο το πρόσωπο του από το χάραγμα της πόρτας, η εγκυμονούσα γυναικά είδε το άσχημο πρόσωπο του Σωκράτη και άρχισε να φωνάζει και να ουρλιάζει με οργή από την ταραχή της και όχι από τον πόνο της εγκυμοσύνης…

Η εγκυμονούσα βρήκε το κουράγιο να σταματήσει την γεννά της… και να φωνάζει και να ουρλιάζει πιο δυνατά, λέγοντας: «πάρτε αυτό το κακάσχημο παιδί μακριά από το πρόσωπο μου και έξω από το σπίτι μου και τρέξετε και να μου φέρετε ένα ωραίο παιδί έμπροσθεν μου»…

Τρέξανε τότες οι συγγενείς της, μέσα στην γειτονιά και αρπάξαν στα γρήγορα ένα όμορφο βρέφος και το μόστραραν μπροστά στη ετοιμόγεννος και έτσι χαλάρωσε και απελευθερώθηκε από την οργή της, από τους πόνους και από την γεννά!

Ποιος το λέει, ότι υπάρχουν άσχημοι και άσχημες….

Αυτοί που τα λένε, είναι οι απέσειοι ψεύτες…

Την ασχήμια την ενδύετε ο κάθε ένας μας, καθώς μεγαλώνουμε…και έτσι ασχημίζει και η ψυχή μας.

Σωκράτης Ο Ομορφότερος Άντρας!!!

Γραμμένο από: Σταύρο Σιταρά Ομηρίδη,

Written by; Stavros Steven Sitaras (Homerides

FillitsaAthinaisAnapniotou

Ορφικός Ύμνος Προθυραίας

(θυμίαμα στύρακας)

Κλύθι μοι, ω πολύσεμνε θεά, πολυώνυμε δαίμον,

ωδίνων επαρωγέ, λεχών ηδεία πρόσοψι,

θηλειών σώτειρα μόνη, φιλόπαις, αγανόφρον,

ωκυλόχεια, παρούσα νέαις θνητών, Προθυραία,

κλειδούχ’, ευάντητε, φιλοτρόφε, πάσι προσηνής,

ἥ κατέχεις οίκους πάντων θαλίαις τε γέγηθας,

λυσίζων’, αφανής, έργοισι δε φαίνηι άπασι,

συμπάσχεις ωδίσι και ευτοκίησι γέγηθας,

Ειλείθυια, λύουσα πόνους δειναίς έν ανάγκαις

μούνην γαρ σέ καλούσει λεχοί ψυχής ανάπαυμα.

εν γαρ σοί τοκετών λυσιπήμονές εισιν ανίαι,

Άρτεμις Ειλείθυια και η σεμνή, Προθυραία.

κλύθι, μάκαιρα, δίδου δε γονάς επαρωγός εούσα

και σώζ’, ώσπερ έφυς αιεί σώτειρα προπάντων.

Μετάφραση:

Ἀκουσέ με, ω πολυσέβαστη θεά, πολυώνυμε δαίμον,

και που είσαι βοηθός στις ωδίνες και με γλυκύτητα

προσβλέπεις στις λεχώνες, συ είσαι η σωτηρία των θηλέων,

που μόνο εσύ αγαπάς τα παιδιά, και είσαι φιλόφρων,

συ επιταχύνεις τον τοκετό και προσέρχεσαι βοηθός των ανθρώπων

στις λύπες τους, ως Προθυραία.

Συ είσαι φύλαξ και ευπρόσιτος καιπροσφέρουσα αιθερικήν ενίσχυσιν,

προς όλους είσαι προσηνής.

Συ προστατεύεις τους οίκους όλων και χαίρεσαι με την προαγωγή της ψυχής σε κλίμα ευδαιμονίας

λυσίζωνος είσαι και αφανής, αλλά όμως φαίνεσαι σε όλα τα έργα,

και συμπάσχεις στις ωδίνες και χαίρεσαι, όταν o τοκετός είναι εύκολος και γρήγορος

Eίσαι η Ειλείθυια, που λύεις τους πόνους, σε φοβερές ανάγκες.

Διότι μόνον εσένα προσκαλούν οι λεχώνες για ανακούφιση της ψυχής τους.

Διότι εσύ κάνεις να λησμονήσουν τις στεναχώριες από τους τοκετούς.

Ω Ὰρτεμι, Ειλείθυια και σεβαστή Προθυραία,

άκουσέ με μακάρια, και δίδε απογόνους και να είσαι βοηθός,

και να διασώζεις, καθώς εκ φύσεως εγεννήθης να είσαι πάντοτε η σωτηρία όλων.FillitsaAthinaisAnapniotou

Η θεά Ειλειθυία (προστάτιδα των επιτόκων) και δύο Μαίες!

Stavros Sitaras

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>