«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Εεεεεε Εσείς που θέλατε να είστε Ευρω(παίοι)? Ενδιαφέρεται για σας η Ευρωπαϊκή ένωση! Όσοι δεν πεθάνετε από το εμβολιο, θα σας τακτοποιήσουν οι πολιτικές εγκάθετες επιλογές σου!!!

ξαπλα

«Βόμβα» από Κομισιόν: Κόψτε συντάξεις και αυξήστε τα όρια συνταξιοδότησης!

22 Μαΐου 2021 – 13:53

Δεν έχει τέλος η «μαύρη τρύπα» των δυσμενών αλλαγών που θέλουν να επιβάλουν στη χώρα μας οι εταίροι και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, με τους συνταξιούχους να βρίσκονται για πολλοστή φορά στο στόχαστρο.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία γήρανσης του πληθυσμού που εκδόθηκε πριν από μερικές ημέρες, κρύβει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις, καθώς η δεδομένη δραματική μείωση του πληθυσμού, σύμφωνα με την Κομισιόν, έχει ως συνέπεια να απαιτούνται περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις και νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Μείωση πληθυσμού

Ασθμαίνοντας τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις σχετικά με τις δυσοίωνες προβλέψεις για το Δημογραφικό.

Ναι μεν έχουν νομοθετηθεί κάποιες θετικές παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια (π.χ., αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων) και κάποιες άλλες έρχονται σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή (π.χ., αυξημένες γονικές άδειες που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά), ωστόσο η ουσία παραμένει ίδια: Σύμφωνα με τις μελέτες της Eurostat, η Ελλάδα θα «μικρύνει» δραματικά μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Η πρόσφατη έκθεση επαναλαμβάνει ότι ο πληθυσμός της χώρας αναμένεται να μειωθεί κατά 2,1 εκατομμύρια ως το 2070, από τα 10,7 εκατομμύρια το 2019 στα 8,6 εκατομμύρια το 2070.

Αξίζει να προστεθεί ότι τα άτομα ηλικίας 55-64 ετών αναμένεται να αυξηθούν ως ποσοστό του συνολικού πληθυσμού κατά 2,6%, ξεκινώντας από το 22,3% το 2019 στο 24,9% το 2070.

Μείωση δαπανών για συντάξεις

Ο βασικότερος άξονας των πιέσεων της τρόικας στα μνημονιακά χρόνια, που, όπως φαίνεται, θα μας ακολουθεί για πολύ καιρό ακόμα, ήταν το αξίωμα ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη δεν πρέπει να ξεπερνά ένα συγκεκριμένο ποσοστό του ΑΕΠ.

Γύρω από αυτόν τον άξονα νομοθετήθηκαν και όλες οι μνημονιακές περικοπές, ώστε η Ελλάδα να προσεγγίσει τον μέσο όρο της Ε.Ε.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι οι δαπάνες για τις συντάξεις, από το 15,7% του ΑΕΠ το 2019, θα μειωθούν στο 13,8% του ΑΕΠ το 2030, για να αυξηθούν οριακά στο 14% του ΑΕΠ το 2040 και να μειωθούν ξανά στο 13,6% του ΑΕΠ το 2050, στο 12% του ΑΕΠ το 2060 και στο 11,9% το 2060.

Ο τρόπος για να πιαστούν αυτοί οι στόχοι είναι γνωστός: Απαιτείται μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων, από 65,4% το 2019, στο 43,3% το 2060, ενώ, επιπρόσθετα, η Κομισιόν θεωρεί μονόδρομο την αύξηση του εργασιακού βίου, από τα 31,2 χρόνια που ήταν σε μέσα επίπεδα το 2019, στα 37,8 χρόνια το 2070, δηλαδή πάνω από έξι χρόνια!

https://www.aftodioikisi.gr/asfalistika/vomva-apo-komision-kopste-syntaxeis-kai-ayxiste-ta-oria-syntaxiodotisis/?fbclid=IwAR1wbpKAnajPxIdlDRElYxCdE8O5VaMFnVqghb7se8gWktao4EWRrdaEmRs

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>