«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Γη καταπιεί έναν άλλο πλανήτη και (Ίσως) Γι ‘αυτό υπάρχει η ζωή

Μια νέα θεωρία υποστηρίζει ότι η Γη μπορεί να είχε λάβει τα στοιχεία που χρειαζόταν για να σχηματιστεί η ζωή από μια μαζική σύγκρουση με έναν πλανήτη μεγέθους Άρη.

Από τον 

Μια νέα θεωρία υποστηρίζει ότι η Γη μπορεί να έχει λάβει τα στοιχεία που χρειαζόταν για να σχηματιστεί η ζωή από μια μαζική σύγκρουση με έναν πλανήτη μεγέθους Άρη. (Πιστωτική εικόνα: Η εικόνα προσφέρθηκε από το Πανεπιστήμιο Rice)

Η αρχαία σύγκρουση που σχημάτισε το φεγγάρι μπορεί επίσης να έχει μαζί του όλα τα συστατικά που χρειάζονται για τη ζωή, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Πάνω από 4,4 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, ένα σώμα μεγέθους Άρη έσπασε σε μια πρωτόγονη Γη, εκτοξεύοντας το φεγγάρι μας σε μόνιμη τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας.

Ωστόσο, μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι αυτό το γεγονός θα μπορούσε να είχε πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως.

 Η σύγκρουση θα μπορούσε επίσης να έχει εμποτίσει τον πλανήτη μας με τον άνθρακα , το άζωτο και το θείο που χρειάζονται για να σχηματιστεί η ζωή, ανέφεραν οι επιστήμονες σήμερα (23 Ιανουαρίου) στο περιοδικό Science Advances .

Τότε, η Γη ήταν λίγο σαν ο Άρης είναι σήμερα.

Είχε έναν πυρήνα και είχε ένα μανδύα, αλλά το μη κοχλιακό τμήμα του ήταν πολύ φτωχό σε πτητικά στοιχεία όπως το άζωτο, ο άνθρακας και το θείο.

 [ Επιστημονικό γεγονός ή φαντασία; 20 φανταστικοί κόσμοι ]

Στοιχεία στα μη κεντρικά μέρη του πλανήτη μας, που ονομάζονται “χύδην πυριτικό Γη”, μπορούν να αναμειχθούν μεταξύ τους, αλλά δεν αλληλεπιδρούν ποτέ με τα στοιχεία του πυρήνα.

Αν και υπήρχαν κάποια πτητικά στον πυρήνα, δεν μπορούσαν να φτάσουν στα εξωτερικά στρώματα του πλανήτη.

Και μετά συνέβη μια σύγκρουση.

Μια θεωρία υποστηρίζει ότι ειδικά είδη μετεωριτών, που ονομάζονται ανθρακούχοι χονδρίτες, χτύπησαν στη Γη και έδωσαν στη Γη το πυριτικό πυρήνα αυτά τα πτητικά στοιχεία.

Αυτή η ιδέα βασίζεται στο γεγονός ότι οι αναλογίες διαφορετικών εκδόσεων – ή ισοτόπων – αζώτου, άνθρακα και υδρογόνου φαίνεται να ταιριάζουν με εκείνες που βρίσκονται σε αυτούς τους μετεωρίτες.

Έτσι, υποστηρίζουν οι υποστηρικτές της θεωρίας, οι μετεωρίτες πρέπει να είναι η πηγή αυτών των στοιχείων.

Αλλά υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: η αναλογία άνθρακα προς άζωτο είναι απενεργοποιημένη.

Ενώ οι μετεωρίτες έχουν περίπου 20 μέρη άνθρακα σε ένα μέρος άζωτο, το υλικό της γης έχει περίπου 40 μέρη άνθρακα σε κάθε μέρος άζωτο, σύμφωνα με τον συγγραφέα της μελέτης Damanveer Grewal, ένα τέταρτο Ph.D. φοιτητής στο Τμήμα Γης, Περιβαλλοντικών και Πλανητικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Rice στο Χιούστον του Τέξας.

Μια αρχαία σύγκρουση

Έτσι, η ομάδα των συγγραφέων της μελέτης αποφάσισε να δοκιμάσει μια άλλη θεωρία: Τι γίνεται αν ένας άλλος πλανήτης έφερε τα καλούδια;

“Η Γη θα μπορούσε να συγκρούστηκε με πολλά διαφορετικά είδη πλανητών”, δήλωσε ο Γκρέαλ στο Live Science. Θα μπορούσε ένας από αυτούς τους πλανήτες να έχει δώσει στη Γη το πυριτικό πυρήνα τη σωστή αναλογία στοιχείων;

Εάν συνέβη αυτή η σύγκρουση, οι δύο πλανητικοί πυρήνες θα είχαν συγχωνευτεί και οι δύο μανδύες θα είχαν συγχωνευτεί.

Έτσι, ξεκίνησαν να δημιουργούν έναν πιθανό πλανήτη που θα μπορούσε να συγκρούστηκε με τον δικό μας.

Στο εργαστήριο, σε ένα ειδικό είδος φούρνου, ο Grewal και η ομάδα του δημιούργησαν τις συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υψηλής πίεσης υπό τις οποίες μπορεί να σχηματιστεί ο πυρήνας ενός πλανήτη.

Σε κάψουλες γραφίτη (μορφή άνθρακα), συνδύασαν μεταλλική σκόνη (η οποία αντιπροσωπεύει τον πυρήνα και περιλαμβάνει στοιχεία όπως ο σίδηρος που συνδέεται με άζωτο) με διαφορετικές αναλογίες πυριτικής σκόνης (μείγμα πυριτίου και οξυγόνου, που προορίζονται να μιμηθούν τον υποθετικό πλανήτη μανδύας).

Μεταβάλλοντας τη θερμοκρασία, την πίεση και τις αναλογίες θείου στα πειράματά τους, η ομάδα δημιούργησε σενάρια για το πώς αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαν να χωριστούν μεταξύ του πυρήνα και του υπόλοιπου υποθετικού πλανήτη.

Διαπίστωσαν ότι ο άνθρακας είναι πολύ λιγότερο πρόθυμος να συνδεθεί με σίδηρο παρουσία υψηλών συγκεντρώσεων αζώτου και θείου, ενώ το άζωτο συνδέεται με σίδηρο ακόμη και όταν υπάρχει πολύ θείο.

 Έτσι, για να αποκλειστεί το άζωτο από τον πυρήνα και να υπάρχει σε άλλα μέρη του πλανήτη, θα έπρεπε να περιέχει πολύ υψηλές συγκεντρώσεις θείου, είπε ο Grewal.

Έπειτα τροφοδότησαν αυτές τις δυνατότητες σε μια προσομοίωση, μαζί με πληροφορίες σχετικά με το πώς συμπεριφέρονται διαφορετικά πτητικά στοιχεία και τις σημερινές ποσότητες άνθρακα, αζώτου και θείου στα εξωτερικά στρώματα της Γης.

Αφού έκαναν πάνω από 1 δισεκατομμύριο προσομοιώσεις, διαπίστωσαν ότι το σενάριο που είχε το πιο νόημα – αυτό που είχε τον πιο πιθανό χρονισμό και θα μπορούσε να οδηγήσει σε σωστή αναλογία άνθρακα προς άζωτο – ήταν αυτό που προκάλεσε σύγκρουση και συγχώνευση της Γης Πλανήτης μεγέθους Άρη που περιείχε περίπου 25 έως 30 τοις εκατό θείο στον πυρήνα του.

Αυτή η θεωρία «είναι πολύ πιθανή», δήλωσε η Célia Dalou, πειραματική πετρολόγος στο Center de Recherches Pétrographiques et Géochimiques στη Γαλλία, η οποία δεν ήταν μέρος της μελέτης.

“Αυτό το έργο είναι ένα πολύ επιτυχημένο αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας διαφόρων ομάδων.”

Συλλογή εικόνων: Δυνητικά επικίνδυνοι αστεροειδείς

Εικόνες της γης: Εικονικές εικόνες της γης από το διάστημα

10 εξωπλανήτες που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν εξωγήινη ζωή

https://www.livescience.com/64572-planetary-collision-life-earth.html

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>