«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ "Εωσφόρος" ΟΡΦΙΚΟΣ ၁ ΚΥΚΛΟΣ"

ΕΩΣΦΟΡΟΣ

ΜΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ ΛΕΞΗ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ

“Εωσφόρος” μια λέξη η οποία έχει παραποιηθεί και το άκουσμα της ηχεί άσχημα στα αυτιά των νέο Ελλήνων όμως η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ.

Η σημερινή διαδεδομένη έννοιά του Εωσφόρου στον Χριστιανικό κόσμο ως η πηγή του κακού δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική φύση και σημασία της λέξεως αυτής που για εμάς τους Έλληνες είναι ιερή και συνάμα άκρως συμβολική.

Ποιος είναι πραγματικά ο εωσφόρος για εμάς τους Έλληνες;

Η λέξη “Εωσφόρος”, είναι σύνθετη, και σημαίνει: “Αυτός που φέρνει την Αυγή”. Παράγεται από το: “Έως = Αυγή” και “Φέρω”. Έως-φόρος.

Στην Ελληνική μυθολογία ο Εωσφόρος είναι μια θεότητα που πήγαινε πριν από το “άρμα τού Ηλίου”. Είναι αδελφός τού Έσπερου και γιος τού Αστραίου και τής Ηούς(Ηώς ή Έως, ή Αύως, δηλαδή “Αυγή”) αδελφής τού Ηλίου.

Είναι επίσης αδελφός τού Βορά, τού Νότου και τού Ζέφυρου, ενώ Είναι πατέρας τής Τηλαυγής και τού Κήυκα.

Πρακτικά από την αρχαιότητα οι πρόγονοι μας ονόμαζαν έτσι τον λαμπρότερο πλανήτη που βλέπουμε στον ουρανό της Γης, ο οποίος βρίσκεται πιο κοντά στον Ήλιο από τη Γη, εκτελώντας μια εσωτερική τροχιά, συγκριτικά με τής γης και δεν είναι άλλος από τον πλανήτη Αφροδίτη.

Αυτό, μαζί με το γεγονός ότι η Αφροδίτη είναι ο κοντινότερος προς εμάς πλανήτης, την κάνει πιο φωτεινή από όλους τους άλλους πλανήτες.

Ο Ήλιος λοιπόν αναδεικνύει τον πλανήτη Αφροδίτη ως τον φωτεινότερο για εμάς πλανήτη στον γήινο ορίζοντα.

Επειδή λοιπόν η Αφροδίτη βρίσκεται σε κοντινότερη προς τον Ήλιο τροχιά, εμφανίζεται χαμηλά στον δικό μας γήινο ορίζοντα, είτε καθώς δύει ο Ήλιος, είτε πριν ανατείλει, μια και η τροχιά της γύρω απ’ αυτόν βρίσκεται σχετικά κοντά του.

Καθώς εμφανίζεται λοιπόν λίγο πριν από τον Ήλιο ή περίπου μαζί με αυτόν κατά την αυγή, θεωρήθηκε “προ αγγελιοφόρος τής αυγής”, δηλαδή “το αστέρι που φέρνει μαζί του την αυγή”, ή “Εωσφόρος”, “Αυτός που φέρει την Αυγή”.

Για τον ίδιο λόγο, ο ίδιος αυτός πλανήτης κατά τη δύση τού Ήλιου, καθώς τον συνοδεύει πάντα από κοντά, ονομάζεται και ως “Έσπερος”, καθώς εμφανίζεται εκεί κατά την δύση.

Στη νεότερη γλώσσα, τον πλανήτη Αφροδίτη τον ονομάζουμε επίσης για τους ίδιους λόγους: “Αυγερινό” και “Αποσπερίτη”, αντίστοιχα κατά την Αυγή και κατά το Εσπέρας, ανάλογα με το πότε εμφανίζεται στον ορίζοντα τής Γης, καθώς η Γη περιστρέφεται.

Πρέπει να ερευνήσουμε εις βάθος και να μάθουμε τα πάντα έτσι ώστε να αποκαταστήσουμε ξανά την αρμονία τόσο της γλώσσας μας όσο και της αρμονίας των εννοιών που μας δείχνουν τον πραγματικό μας κόσμο από τον οποίο προερχόμαστε. Τον ουράνιο θόλο, το συμπάν.

Θεμιστοκλής Θεσσαλός

στηριξτε τον ορφικο κύκλο

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>