«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει στο διάστημα;;;;;;; Ο κορονοϊος ειναι όπλο της παγκοσμιοποιήσεως και ως τέτοιο θα πρέπει να του δουν οι δημοκρατικές εθνικές κυβερνήσεις.

 Ο πέμπτος γεωσυγχρονισμένος δορυφόρος στον αστερισμό Space Infrared System διανεμήθηκε

ΟΙ ΚΑΤΆΣΚΟΠΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΎΝ ΌΤΙ Η ΚΊΝΑ ΧΤΊΖΕΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΆ ΌΠΛΑ

ΑΞΙΩΜΑΤΟΎΧΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΎΝ ΌΤΙ Η ΚΊΝΑ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΚΘΡΟΝΊΣΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΩΣ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟΣ ΗΓΈΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΆΣΤΗΜΑ.

NASA

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – Ο πέμπτος γεωσυγχρονισμένος δορυφόρος στον αστερισμό Space Infrared System παραδόθηκε πρόσφατα στη Φλόριντα πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης του Μαΐου.

Το SBIRS είναι ο κορυφαίος δορυφόρος προειδοποίησης πυραύλων της χώρας, που παρέχει κάλυψη 24/7 για τον εντοπισμό εκτοξεύσεων πυραύλων σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, η Διαστημική Δύναμη των ΗΠΑ χρηματοδοτεί το σύστημα με τη διάσωση ζωών παρέχοντας μια κρίσιμη προειδοποίηση για να ζητήσει κάλυψη αφού το Ιράν εκτόξευσε περισσότερους από δώδεκα βαλλιστικούς πυραύλους στις ΗΠΑ και τις συμμαχικές δυνάμεις?

Όπλο όπλων

Η αμερικανική κοινότητα πληροφοριών εξέδωσε μια τρομερή προειδοποίηση ότι η Κίνα, η οποία θεωρείται «η κορυφαία απειλή» για την κυριαρχία της Αμερικής στο διάστημα, λαμβάνει μέτρα για να οπλίσει το διάστημα.

Το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Νοημοσύνης (ODNI) κυκλοφόρησε μια νέα έκθεση Global Risk Assessment την περασμένη εβδομάδα, στην οποία περιγράφει μια αύξηση της στρατιωτικής και εμπορικής δραστηριότητας της Κίνας στην τροχιά της Γης.

 Επικεφαλής των ανησυχιών της, στην ανάλυση της Defense News , είναι η αυξανόμενη ικανότητα της Κίνας να πυροβολεί δορυφόρους από τον ουρανό με πυραύλους ή να τους απενεργοποιεί με λέιζερ – σημάδι αυξημένης στρατιωτικοποίησης του διαστήματος και συγκεκριμένη απειλή σε οποιαδήποτε μελλοντική σύγκρουση.

Αλλαγή ηγεσίας

Πέρα από τα όπλα, η έκθεση επισημαίνει ότι η Κίνα φαίνεται να επικεντρώνεται έντονα στο να γίνει ο νέος παγκόσμιος ηγέτης στις διαστημικές επιχειρήσεις, την έρευνα και πολλά άλλα.

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία, ως γενικό ζήτημα, ότι η Κίνα επικεντρώνεται στην επίτευξη της ηγεσίας στο διάστημα, στην πραγματικότητα, σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει εργαστεί σκληρά σε μια ποικιλία διαφορετικών προσπαθειών σε αυτόν τον τομέα για να προσπαθήσει να ανταγωνιστεί αυτό που έχει τεκμηριωθεί η ηγεσία μας », δήλωσε ο διευθυντής του ODNI Avril Haines στους νομοθέτες, σύμφωνα με το Defense News .

Για παράδειγμα, η Κίνα είναι σχεδόν έτοιμη να ξεκινήσει την κατασκευή του επόμενου διαστημικού σταθμού της σε τροχιά.

Αυτό δεν είναι εξωστρεφώς στρατιωτική δράση με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά δείχνει ότι η Κίνα είναι έτοιμη να γίνει μια μεγάλη δύναμη στο διάστημα, ειδικά καθώς ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός πλησιάζει στη συνταξιοδότηση .

Με τη νέα έκθεσή της, η επιτροπή πληροφοριών προτρέπει τους αξιωματούχους να λάβουν υπόψη τους αυτές τις μεταβαλλόμενες γεωπολιτικές δυναμικές.

Αυτή η ετήσια έκθεση παγκόσμιων απειλών κατά της εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών ανταποκρίνεται στην Ενότητα 617 του FY21 Intelligence Authorization Act (P.L. 116-260).

Αυτή η έκθεση αντικατοπτρίζει τις συλλογικές γνώσεις της Κοινωνίας Πληροφοριών (IC), η οποία δεσμεύεται καθημερινά να παρέχει τη διακριτική, ανεξάρτητη και αόριστη νοημοσύνη που χρειάζονται οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, οι εχθροπραξίες και το εγχώριο προσωπικό επιβολής του νόμου για την προστασία των αμερικανικών ζωών και των συμφερόντων της Αμερικής οπουδήποτε στο κόσμος.

Αυτή η αξιολόγηση επικεντρώνεται στις πιο άμεσες, σοβαρές απειλές για τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά το επόμενο έτος.

Η σειρά των θεμάτων που παρουσιάζονται σε αυτήν την αξιολόγηση δεν δείχνει απαραίτητα τη σχετική σημασία τους ή το μέγεθος των απειλών κατά την άποψη του IC.

Όλα απαιτούν μια ισχυρή απόκτηση πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων όπου μια βραχυπρόθεσμη εστίαση μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση μεγαλύτερων απειλών στο μέλλον, όπως η κλιματική αλλαγή και η περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Όπως απαιτείται από το νόμο, αυτή η έκθεση θα παρασχεθεί στις επιτροπές πληροφοριών του Κογκρέσου καθώς και στις επιτροπές για τις Ένοπλες Υπηρεσίες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.

Οι διαθέσιμες πληροφορίες από τις 9 Απριλίου 2021 χρησιμοποιήθηκαν για την προετοιμασία αυτής της αξιολόγησης.

Τον επόμενο χρόνο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα αντιμετωπίσουν ένα ευρύ φάσμα απειλών που εκτοξεύονται εν μέσω της παγκόσμιας διαταραχής που οφείλεται στην πανδημία COVID-19 και στο πλαίσιο του μεγάλου ανταγωνισμού δύναμης, των διαταραχών των επιπτώσεων της οικολογικής υποβάθμισης και μεταβαλλόμενο κλίμα, αυξανόμενος αριθμός εξουσιοδοτημένων μη κρατικών φορέων και ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία.

Η πολυπλοκότητα των απειλών, οι διασταυρώσεις τους και η πιθανότητα επίδειξης συμβάντων σε έναν όλο και περισσότερο διασυνδεδεμένο και κινητό κόσμο δημιουργούν νέες προκλήσεις για το IC.

Οι οικολογικές και κλιματικές αλλαγές, για παράδειγμα, συνδέονται με κινδύνους για τη δημόσια υγεία, ανθρωπιστικές ανησυχίες, κοινωνική και πολιτική αστάθεια και γεωπολιτική αντιπαλότητα.

Η ετήσια αξιολόγηση απειλών του 2021 επισημαίνει ορισμένες από αυτές τις συνδέσεις καθώς παρέχει τις βασικές εκτιμήσεις της IC για τις πιο πιεστικές απειλές για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ, ενώ τονίζει τους βασικούς αντιπάλους και τους ανταγωνιστές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Είναι μια διεξοδική αξιολόγηση όλων των παγκόσμιων προκλήσεων και αποκλείει ιδίως τις εκτιμήσεις των ευπαθών αντιπάλων των ΗΠΑ.

Αντιμετωπίζει λειτουργικές ανησυχίες, όπως όπλα μαζικής καταστροφής και τεχνολογία, κυρίως στα τμήματα σχετικά με παράγοντες απειλής, όπως η Κίνα και η Ρωσία.

Το Ιράν αποκαλύπτει υπόγεια πυραυλική βάση στις ακτές του Κόλπου, σύμφωνα με κρατικά μέσαΙΡΑΝ

Το Πεκίνο, η Μόσχα, η Τεχεράνη και η Πιονγιάνγκ έχουν επιδείξει την ικανότητα και την πρόθεση να προωθήσουν τα συμφέροντά τους εις βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, παρά την πανδημία.

Η Κίνα είναι ολοένα και περισσότερο ανταγωνιστής, προκαλώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες σε πολλούς τομείς – ειδικά οικονομικά, στρατιωτικά και τεχνολογικά – και πιέζει να αλλάξει παγκόσμιους κανόνες.

Η Ρωσία στρέφεται εναντίον της Ουάσινγκτον όπου μπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο, χρησιμοποιώντας τεχνικές μέχρι και τη χρήση βίας.

Το Ιράν θα παραμείνει μια περιφερειακή απειλή με ευρύτερες δραστηριότητες κακοποίησης επιρροής και η Βόρεια Κορέα θα είναι ένας αναστατωτικός παράγοντας στην περιφερειακή και παγκόσμια σκηνή.

Σημαντικοί αντίπαλοι και ανταγωνιστές ενισχύουν και ασκούν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις, τον κυβερνοχώρο και άλλες δυνατότητές τους, αυξάνοντας τους κινδύνους για τις ΗΠΑ και τις συμμαχικές δυνάμεις, αποδυναμώντας τη συμβατική μας αποτροπή και επιδεινώνουν τη μακροχρόνια απειλή από όπλα μαζικής καταστροφής.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν τις κυβερνήσεις και τις κοινωνίες, τροφοδοτώντας ανθρωπιστικές και οικονομικές κρίσεις, πολιτικές αναταραχές και γεωπολιτικό ανταγωνισμό, καθώς χώρες, όπως η Κίνα και η Ρωσία, αναζητούν πλεονέκτημα μέσω δρόμων όπως η «διπλωματία εμβολίων».

Καμία χώρα δεν έχει εξολοθρευτεί πλήρως, και ακόμη και όταν ένα εμβόλιο διανέμεται ευρέως παγκοσμίως, οι οικονομικοί και πολιτικοί μετασεισμοί θα γίνουν αισθητοί για χρόνια.

Οι χώρες με υψηλά χρέη ή που εξαρτώνται από τις εξαγωγές πετρελαίου, τον τουρισμό ή τα εμβάσματα αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα απαιτητικές ανακτήσεις, ενώ άλλες θα στραφούν προς τα μέσα ή θα αποσπάσουν την προσοχή από άλλες προκλήσεις.

Η οικολογική υποβάθμιση και το μεταβαλλόμενο κλίμα θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν τα κρούσματα ασθενειών, να απειλούν την ασφάλεια των τροφίμων και των υδάτων και να επιδεινώνουν την πολιτική αστάθεια και τις ανθρωπιστικές κρίσεις.

Παρόλο που μεγάλο μέρος της επίδρασης ενός μεταβαλλόμενου κλίματος στην ασφάλεια των ΗΠΑ θα παίξει έμμεσα σε ένα ευρύτερο πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο, ο θερμότερος καιρός μπορεί να προκαλέσει άμεσες, άμεσες επιπτώσεις – για παράδειγμα, μέσω πιο έντονων καταιγίδων, πλημμυρών και τήξης των παγετώνων.

Φέτος θα δούμε αυξανόμενες δυνατότητες αύξησης της μετανάστευσης από τους πληθυσμούς της Κεντρικής Αμερικής, οι οποίοι ξετυλίγονται από την οικονομική πτώση της πανδημίας COVID-19 και του ακραίου καιρού, συμπεριλαμβανομένων πολλών τυφώνων το 2020 και αρκετών ετών επαναλαμβανόμενων ξηρασιών και καταιγίδων.

Η μάστιγα των παράνομων ναρκωτικών και του διακρατικού οργανωμένου εγκλήματος θα συνεχίσει να επηρεάζει τις αμερικανικές ζωές, την ευημερία και την ασφάλεια.

Σημαντικές ομάδες εμπορίας ναρκωτικών έχουν προσαρμοστεί στις προκλήσεις της πανδημίας για να διατηρήσουν το θανατηφόρο εμπόριο τους, όπως και άλλες διεθνικές εγκληματικές οργανώσεις.

Οι αναδυόμενες και αποδιοργανωτικές τεχνολογίες, καθώς και ο πολλαπλασιασμός και η διάδοση της τεχνολογίας σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, θέτουν μοναδικές προκλήσεις.

Οι δυνατότητες του κυβερνοχώρου, για παράδειγμα, είναι αποδεδειγμένα αλληλένδετες με απειλές για την υποδομή μας και για τις ξένες κακοήθεις επιδράσεις κατά της δημοκρατίας μας.

Το ISIS, η Αλ Κάιντα και το Ιράν και οι μαχητικοί του σύμμαχοι συνεχίζουν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον προσώπων και συμφερόντων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και σε διαφορετικό βαθμό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρά τις απώλειες της ηγεσίας, οι τρομοκρατικές ομάδες έχουν δείξει μεγάλη ανθεκτικότητα και εκμεταλλεύονται περιοχές χωρίς έλεγχο για ανοικοδόμηση.

Οι περιφερειακές συγκρούσεις συνεχίζουν να τροφοδοτούν ανθρωπιστικές κρίσεις, υπονομεύουν τη σταθερότητα και απειλούν άτομα και συμφέροντα των ΗΠΑ.

Ορισμένα έχουν άμεσες επιπτώσεις στην ασφάλεια των ΗΠΑ.

Για παράδειγμα, οι μάχες στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία επηρεάζουν άμεσα τις αμερικανικές δυνάμεις, ενώ οι εντάσεις μεταξύ πυρηνικής οπλισμένης Ινδίας και Πακιστάν παραμένουν ανησυχίες για τον κόσμο.

Η επαναληπτική βία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, η δραστηριότητα ξένων δυνάμεων στη Λιβύη και οι συγκρούσεις σε άλλες περιοχές – συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής – έχουν τη δυνατότητα να κλιμακωθούν.

Από το 2006, η Ρωσία χρησιμοποίησε την ενέργεια ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής για να εξαναγκάσει τη συνεργασία και να αναγκάσει τα κράτη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Μετά από μια διαφωνία τιμών μεταξύ Μόσχας και Κίεβου, για παράδειγμα, η Ρωσία διέκοψε τις ροές φυσικού αερίου προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του αερίου διέλευσης, το 2009, επηρεάζοντας ορισμένα μέρη της Ευρώπης για μια περίοδο 13 ημερών.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί επίσης τις δυνατότητές της στην κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων ως εργαλείο μαλακής ισχύος στην εξωτερική της πολιτική.

Στρατιωτικές ικανότητες Αναμένουμε ότι η στρατιωτική στάση και η συμπεριφορά της Μόσχας – συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού εκσυγχρονισμού, της χρήσης στρατιωτικής δύναμης και της ολοκλήρωσης του πολέμου της πληροφορίας – θα αμφισβητήσουν τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους.

Παρά τη σταθερή ή ακόμη και μείωση των αμυντικών δαπανών, η Ρωσία θα δώσει έμφαση στα νέα όπλα που παρουσιάζουν αυξημένες απειλές για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους περιφερειακούς φορείς, ενώ συνεχίζει τις ξένες στρατιωτικές της δραστηριότητες, πραγματοποιώντας εκπαιδευτικές ασκήσεις και ενσωματώνοντας διδάγματα από τη συμμετοχή της στη Συρία και την Ουκρανία. ·

Η Μόσχα έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσει δυνάμεις σε στρατηγικά σημαντικές περιοχές, αλλά όσο πιο μακριά αναπτύσσεται από τη Ρωσία, τόσο λιγότερο ικανή θα είναι πιθανώς να διατηρήσει εντατικές επιχειρήσεις μάχης.

Ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες και εταιρείες ασφαλείας που διαχειρίζονται Ρώσοι ολιγάρχες κοντά στο Κρεμλίνο επεκτείνουν τη στρατιωτική εμβέλεια της Μόσχας με χαμηλό κόστος, επιτρέποντας στη Ρωσία να απορρίψει τη συμμετοχή της και να αποστασιοποιηθεί από τα θύματα στο πεδίο της μάχης.

Αυτές οι δυνάμεις πληρεξούσιου, ωστόσο, συχνά αποτυγχάνουν να επιτύχουν τους στρατηγικούς στόχους της Μόσχας λόγω της περιορισμένης τακτικής τους ικανότητας.

WMD Εκτιμούμε ότι η Ρωσία θα παραμείνει ο μεγαλύτερος και πιο ικανός αντίπαλος της ΟΜΚ στις Ηνωμένες Πολιτείες για το άμεσο μέλλον καθώς επεκτείνει και εκσυγχρονίζει τις δυνατότητές του για τα πυρηνικά όπλα και αυξάνει τις δυνατότητες των στρατηγικών και μη στρατηγικών όπλων της.

Η Ρωσία παραμένει επίσης ζήτημα ασφάλειας πυρηνικού υλικού, παρά τις βελτιώσεις στη φυσική ασφάλεια σε ρωσικούς πυρηνικούς χώρους από τη δεκαετία του 1990.

Η Μόσχα θεωρεί τις πυρηνικές της ικανότητες ως απαραίτητες για να διατηρήσει την αποτροπή και να επιτύχει τους στόχους της σε μια πιθανή σύγκρουση εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ και θεωρεί έναν αξιόπιστο αποτρεπτικό πυρηνικό όπλο ως τον απόλυτο εγγυητή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η Ρωσία χτίζει ένα μεγάλο, διαφορετικό και μοντέρνο σύνολο μη στρατηγικών συστημάτων, τα οποία είναι ικανά να πυροδοτήσουν πυρηνικές ή συμβατικές κεφαλές, επειδή η Μόσχα πιστεύει ότι τέτοια συστήματα προσφέρουν επιλογές για την αποτροπή των αντιπάλων, τον έλεγχο της κλιμάκωσης των πιθανών εχθροπραξιών και την αντιμετώπιση αμερικανικών και συμμαχικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορά του.

Cyber Εκτιμούμε ότι η Ρωσία θα παραμείνει κορυφαία απειλή στον κυβερνοχώρο καθώς βελτιώνει και χρησιμοποιεί τις δυνατότητες κατασκοπείας, επιρροής και επίθεσης.

Η Ρωσία συνεχίζει να στοχεύει κρίσιμες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων υποβρύχιων καλωδίων και βιομηχανικών συστημάτων ελέγχου, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε συμμαχικές χώρες και χώρες εταίρους, καθώς ο συμβιβασμός τέτοιων υποδομών βελτιώνει – και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποδείξει – την ικανότητά του να καταστρέφει τις υποδομές κατά τη διάρκεια μιας κρίσης.

Η ρωσική λειτουργία αλυσίδας εφοδιασμού λογισμικού το 2020, που περιγράφεται στην ενότητα στον κυβερνοχώρο αυτής της έκθεσης, καταδεικνύει την ικανότητα και την πρόθεση της Μόσχας να στοχεύσει και ενδεχομένως να διαταράξει δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί επίσης επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο για να υπερασπιστεί αυτό που θεωρεί απειλές για τη σταθερότητα της ρωσικής κυβέρνησης.

Το 2019, η Ρωσία προσπάθησε να πειράξει δημοσιογράφους και οργανισμούς που ερευνούσαν τη δραστηριότητα της ρωσικής κυβέρνησης και τουλάχιστον σε μία περίπτωση διέρρευσαν τις πληροφορίες τους.

Η Ρωσία θεωρεί σχεδόν σίγουρα τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μια αποδεκτή επιλογή για την αποτροπή των αντιπάλων, τον έλεγχο της κλιμάκωσης και τη δίωξη των συγκρούσεων.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θέτει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τους πρώτους υπερηχητικούς πυραύλους της Avangard

Νοημοσύνη, Επιρροές και Επιλογές Επιρροή και Παρεμβολή Η Ρωσία παρουσιάζει μια από τις πιο σοβαρές απειλές πληροφοριών για τις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες πληροφοριών και τα εργαλεία επιρροής της για να προσπαθήσει να διαιρέσει τις δυτικές συμμαχίες, να διατηρήσει την επιρροή της στη μετα-σοβιετική περιοχή και να αυξήσει την κυριαρχία της σε όλο τον κόσμο, υπονομεύοντας παράλληλα τις ΗΠΑ στάση, σπέρνοντας διαφωνίες εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, και επηρεάζοντας τους ψηφοφόρους των ΗΠΑ και τη λήψη αποφάσεων.

Η Ρωσία θα συνεχίσει να προωθεί τις τεχνικές δυνατότητες συλλογής και επιτήρησης και πιθανότατα θα μοιραστεί την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των αντιπάλων των ΗΠΑ.

Η Μόσχα θεωρεί σχεδόν σίγουρα τις εκλογές των ΗΠΑ ως μια ευκαιρία να προσπαθήσει να υπονομεύσει την παγκόσμια θέση των ΗΠΑ, να σπείρει τη διαφωνία εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων των ΗΠΑ και να επηρεάσει τους ψηφοφόρους των ΗΠΑ.

Η Μόσχα πραγματοποίησε επιχειρήσεις επιρροής ενάντια στις εκλογές των ΗΠΑ το 2016, 2018 και 2020 Χώρος Η Ρωσία θα παραμείνει βασικός ανταγωνιστής του διαστήματος, διατηρώντας ένα μεγάλο δίκτυο δορυφόρων αναγνώρισης, επικοινωνιών και πλοήγησης.

Θα επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση των διαστημικών υπηρεσιών – όπως οι επικοινωνίες. τοποθέτηση, πλοήγηση και χρονισμός (PNT) · γεωγραφική τοποθεσία; και νοημοσύνη, επιτήρηση και αναγνώριση – στα όπλα και στα συστήματα διοίκησης και ελέγχου.

Η Ρωσία συνεχίζει να εκπαιδεύει τα στρατιωτικά διαστημικά της στοιχεία και να τοποθετεί νέα αντι-δορυφορικά (ASAT) όπλα

ΠΡΟΒΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΟΡΕΑ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un μπορεί να λάβει μια σειρά από επιθετικές και δυνητικά αποσταθεροποιητικές ενέργειες για να αναμορφώσει το περιφερειακό περιβάλλον ασφάλειας και να οδηγήσει σε σφήνες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους – έως και την επανάληψη των πυρηνικών όπλων και των δοκιμών διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) .

Εκτιμούμε ότι ο Κιμ θεωρεί τα πυρηνικά όπλα ως τον τελικό αποτρεπτικό παράγοντα έναντι της ξένης επέμβασης και πιστεύουμε ότι με την πάροδο του χρόνου θα κερδίσει διεθνή αποδοχή και σεβασμό ως πυρηνική δύναμη.

Πιθανότατα δεν θεωρεί ότι το τρέχον επίπεδο πίεσης στο καθεστώς του αρκεί για να απαιτήσει μια θεμελιώδη αλλαγή στην προσέγγισή του.

Ο Kim στοχεύει επίσης να επιτύχει τους στόχους του να αποκτήσει κύρος, ασφάλεια και αποδοχή ως πυρηνική δύναμη μέσω συμβατικών στρατιωτικών προσπαθειών εκσυγχρονισμού, ανάπτυξης πυρηνικών όπλων και πυραύλων, ξένης δέσμευσης, κυρώσεων-αποφυγής και δυνατοτήτων στον κυβερνοχώρο.

Στρατιωτικές ικανότητες Η Βόρεια Κορέα θα αποτελέσει αυξανόμενη απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία καθώς συνεχίζει να βελτιώνει τις συμβατικές στρατιωτικές της δυνατότητες, παρέχοντας στον Κιμ διάφορα εργαλεία για να προωθήσει τους πολιτικούς του στόχους ή να προκαλέσει μεγάλες απώλειες εάν επιτεθεί η Βόρεια Κορέα.

Η Πιονγκγιάνγκ παρουσίασε μια αυξανόμενη και πιο διαφορετική στρατηγική και τακτική βαλλιστική πυραυλική δύναμη κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών παρελάσεων του Ιανουαρίου 2021 και Οκτωβρίου 2020.

WMD Η Βόρεια Κορέα θα αποτελέσει απειλή για την ΟΜΚ για το άμεσο μέλλον, επειδή ο Κιμ παραμένει σταθερά αφοσιωμένος στα πυρηνικά όπλα της χώρας, η χώρα συμμετέχει ενεργά στην έρευνα και ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και οι προσπάθειες CBW της Πιονγκγιάνγκ συνεχίζονται.

Παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε τον τερματισμό του μορατόριουμ της Βόρειας Κορέας για τα πυρηνικά όπλα και τις δοκιμές ICBM τον Δεκέμβριο του 2019, ο Kim μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιήσει δοκιμές πυραύλων μεγάλης εμβέλειας και άφησε την πόρτα ανοιχτή σε μελλοντικές συνομιλίες αποπυρηνικοποίησης με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Κιμ μπορεί να εξετάσει εάν θα συνεχίσει φέτος πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ή πυρηνικές δοκιμές για να προσπαθήσει να αναγκάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να ασχοληθούν μαζί του με τους όρους της Πιονγκγιάνγκ.

Cyber Το πρόγραμμα στον κυβερνοχώρο της Βόρειας Κορέας αποτελεί αυξανόμενη κατασκοπεία, κλοπή και απειλή επίθεσης.

Η Πιονγκγιάνγκ διαθέτει πιθανώς την τεχνογνωσία να προκαλεί προσωρινές, περιορισμένες διακοπές ορισμένων κρίσιμων δικτύων υποδομής και να διαταράξει επιχειρηματικά δίκτυα στις Ηνωμένες Πολιτείες, κρίνοντας από τις δραστηριότητές της κατά την τελευταία δεκαετία, και μπορεί να είναι σε θέση να διεξάγει επιχειρήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τις αλυσίδες εφοδιασμού λογισμικού.

Η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει κλοπή στον κυβερνοχώρο εναντίον χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως, ενδεχομένως κλέβοντας εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, πιθανώς για τη χρηματοδότηση κυβερνητικών προτεραιοτήτων, όπως τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Εκτιμούμε ότι το ISIS και η Αλ Κάιντα παραμένουν οι μεγαλύτερες τρομοκρατικές απειλές Σουνιτών για τα αμερικανικά συμφέροντα στο εξωτερικό.

Η Κίνα στοχεύει να οπλίζει το διάστημα, λέει η έκθεση της κοινότητας της intel

Τζο Γκουλντ

Με: Τζο Γκουλντ

 Ο διευθυντής Avril Haines του Γραφείου του Διευθυντή της Εθνικής Νοημοσύνης (ODNI) καταθέτει κατά τη διάρκεια ακρόασης μιας Επιτροπής Επιλογής Πληροφοριών της Γερουσίας σχετικά με τις παγκόσμιες απειλές, στο Capitol Hill στην Ουάσιγκτον, DC, 14 Απριλίου 2021.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – Η Κίνα εργάζεται για να οπλίσει το διάστημα με μια σειρά δυνατοτήτων που στοχεύουν να στοχεύσουν αμερικανούς και συμμαχικούς δορυφόρους ως μέρος των φιλόδοξων σχεδίων της να εκτοπίσουν τις ΗΠΑ στο διάστημα, η αμερικανική κοινότητα πληροφοριών προειδοποίησε στη νέα της έκθεση Global Risk Assessment.

Η έκθεση του Διευθυντή της Εθνικής Νοημοσύνης αναφέρει ότι ο στρατός της Κίνας, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός, σχεδιάζει να «ταιριάξει ή να υπερβεί τις δυνατότητες των ΗΠΑ στο διάστημα για να αποκτήσει τα στρατιωτικά, οικονομικά και οφέλη κύρους που έχει αποκτήσει η Ουάσιγκτον από τη διαστημική ηγεσία» Αυτές οι αντιδιαστημικές επιχειρήσεις θα είναι «αναπόσπαστο μέρος σε πιθανές στρατιωτικές εκστρατείες από το PLA».

Η έκθεση ευρείας βάσης επισημαίνει επίσης τις διαστημικές δυνατότητες της Ρωσίας και συνολικά καλεί την Κίνα «την κορυφαία απειλή» για την τεχνολογική ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ.

Ερωτηθείς για τον νεογέννητο αστερισμό της Κίνας από 138 εμπορικούς δορυφόρους παρατήρησης της Γης σε συνεδρίαση της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας την Τετάρτη, ο διευθυντής του ODNI Avril Haines επιβεβαίωσε ότι ήταν μέρος της πρόκλησης της Κίνας για την αμερικανική κυριαρχία.

Αρνήθηκε να συζητήσει δημόσια τις δυνατότητες των ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία, ως γενικό ζήτημα, ότι η Κίνα επικεντρώνεται στην επίτευξη ηγεσίας στο διάστημα, στην πραγματικότητα, σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει εργαστεί σκληρά σε διάφορες διαφορετικές προσπάθειες σε αυτόν τον τομέα για να προσπαθήσει να ανταγωνιστεί αυτό που υποτίθεται ότι ηγεσία μας », είπε ο Haines.

Ο Haines είπε στους νομοθέτες ότι η διοίκηση εργάζεται για να βοηθήσει την κοινότητα πολιτικής να κατανοήσει ότι υποστηρίζει το έργο της νέας Διαστημικής Δύναμης για τη διατήρηση της αμερικανικής ηγεσίας στο διάστημα και τα οφέλη του διαστήματος οικονομικά, στις επικοινωνίες, στις πληροφορίες και στην εθνική ασφάλεια.

Επικεφαλής ULA: Τα αντι-δορυφορικά όπλα απαιτούν από την Αμερική να διατηρήσει την εστίασή της στο διάστημα

Ο Tory Bruno, Διευθύνων Σύμβουλος της United Launch Alliance, πιστεύει ότι οι αυξανόμενες αντι-δορυφορικές δυνατότητες από την Κίνα και τη Ρωσία αποτελούν ένδειξη ότι η Πολεμική Αεροπορία πρέπει να συνεχίσει να προωθεί τον εκσυγχρονισμό στο διάστημα.

Από: Tory Bruno

Οι σπάνιες δημόσιες αποκαλύψεις έρχονται καθώς οι πρωταθλητές της Space Force στο Κογκρέσο δήλωσαν ότι η κυβέρνηση υπερεκτιμά τις πληροφορίες σχετικά με τις απειλές από το διάστημα και ότι το αμερικανικό κοινό πρέπει να ενημερωθεί καλύτερα.

Το μέλος της επιτροπής House Armed Services Committee, εκπρόσωπος Mike Rogers, R-Ala., Είναι μεταξύ αυτών .

Η κοινότητα πληροφοριών που προωθεί την Κίνα θα έχει έναν επιχειρησιακό διαστημικό σταθμό σε τροχιά χαμηλής γης μεταξύ 2022 και 2024, και θα συνεχίσει να διεξάγει διερευνητικές αποστολές στη Σελήνη με στόχο τη δημιουργία ενός ρομποτικού ερευνητικού σταθμού εκεί και αργότερα μια «διαλείπουσα πλήρωση» βάση.

Η έκθεση υπογραμμίζει την αυξημένη ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των αντιδιαστημικών όπλων.

Το 2019, η Στρατηγική Δύναμη Στρατηγικής Υποστήριξης της Κίνας ξεκίνησε να εκπαιδεύεται με αντι-δορυφόρους άμεσης ανάβασης ή ASAT, πυραύλους ικανούς να στοχεύουν δορυφόρους σε τροχιά χαμηλής Γης.

Η έκθεση αναφέρει ότι το Πεκίνο έχει ήδη εκτοξεύσει επίγειους αντι-δορυφορικούς πυραύλους που προορίζονται να καταστρέψουν δορυφόρους σε τροχιά χαμηλής γης, καθώς και επίγεια αντι-δορυφορικά λέιζερ, «πιθανότατα προορίζονται να τυφλώσουν ή να καταστρέψουν ευαίσθητους διαστημικούς οπτικούς αισθητήρες στο χαμηλό» – Γήινοι δορυφόροι.

Η Ρωσία και η Κίνα συνεχίζουν να εκπαιδεύουν τα στρατιωτικά διαστημικά τους στοιχεία και και οι δύο τοποθετούν νέα καταστροφικά και μη καταστροφικά αντι-δορυφορικά όπλα, αναφέρει η έκθεση.

Τα όπλα της Ρωσίας περιλαμβάνουν “δυνατότητες μπλοκαρίσματος και κυβερνοχώρου, κατευθυνόμενα ενεργειακά όπλα, δυνατότητες σε τροχιά και επίγειες δυνατότητες ASAT – για τη στόχευση δορυφόρων ΗΠΑ και συμμάχων”.

Η έκθεση προβλέπει ότι η Ρωσία, με το μεγάλο δίκτυο δορυφόρων αναγνώρισης, επικοινωνιών και πλοήγησης, «θα παραμείνει βασικός ανταγωνιστής του διαστήματος».

Οι αντίπαλοι της Αμερικής συνεχίζουν να επενδύουν σε όπλα για να βγάλουν δορυφόρους

Με: Aaron Mehta 30 Μαρτίου 2020

Το GSAT-9 του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικής Έρευνας (ISRO) επί του οχήματος Geosynchronous Satellite Launch (GSLV-F09), εγκαινιάστηκε στη Σριχαρίκοτα στην πολιτεία της Άντρα Πραντές στις 5 Μαΐου 2017. / AFP PHOTO / ARUN SANKAR ARUN SANKAR / AFP / Getty Images)

Οι τέσσερις μεγαλύτεροι αντίπαλοι της Αμερικής επενδύουν σε συστήματα που μπορούν να βγάλουν δορυφόρους σε τροχιά, όπως χρηματοδότηση συστημάτων λέιζερ, πυρηνικής ενέργειας και δορυφόρων που σκιάζουν τα αμερικανικά διαστημικά οχήματα.

Η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα διερευνούν το καθένα τις δυνατότητες του αντίθετου χώρου – κινητικούς ή μη κινητικούς τρόπους για την απομάκρυνση συστημάτων στο διάστημα – σύμφωνα με την ετήσια έκθεση Global Counterspace Capilities , που κυκλοφόρησε το Secure World Foundation.

Στο Defense News δόθηκε μια αποκλειστική προεπισκόπηση της έκθεσης, η οποία θα είναι διαθέσιμη αργότερα σήμερα και επεξεργάστηκε οι Brian Weeden και Victoria Samson.

Για πρώτη φορά, η έκθεση περιλαμβάνει δεδομένα σχετικά με τις δυνατότητες διαστημικής συνειδητοποίησης (SSA) των χωρών – δηλαδή, την ικανότητα των εθνών να παρακολουθούν τι κινείται σε διάφορες τροχιές. Η Ιαπωνία και η Ινδία είναι δύο έθνη που επενδύουν σημαντικά σε αυτόν τον τομέα, σύμφωνα με την έκθεση, ενώ το Ιράν φαίνεται να υστερεί.

«Αυτό είναι σημαντικό γιατί δεν μπορείς να προστατέψεις [από] αυτό που δεν μπορείς να δεις», δήλωσε ο Samson, διευθυντής του οργανισμού στην Ουάσιγκτον.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι η ανάπτυξη μιας ικανότητας SSA είναι μια ένδειξη ενός επιθετικού προγράμματος αντίστροφου χώρου, καθώς υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα θέλατε αυτή τη δυνατότητα. Αλλά είναι απαραίτητο εάν θέλετε να προσβληθείτε. “

Τόνισε επίσης το γεγονός ότι τον περασμένο χρόνο, τέσσερις από τις χώρες με επενδύσεις στο διάστημα – Ινδία, Ιαπωνία , Γαλλία και ΗΠΑ – έχουν ξεκινήσει νέους στρατιωτικούς οργανισμούς ειδικά για την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με το διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της εστίασης, τουλάχιστον εν μέρει , στις προσπάθειες του counterspace. Επιπλέον, η συμμαχία του ΝΑΤΟ κήρυξε το διάστημα «επιχειρησιακό τομέα» τον Δεκέμβριο .

Η συντριπτική πλειονότητα των δυνατοτήτων του αντίθετου χώρου εξακολουθεί να κατοικεί με τη Ρωσία, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και άλλα έθνη χρηματοδοτούν προγράμματα επίσης.

Η Γαλλία, η Ινδία, η Ιαπωνία, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα είναι γνωστό ότι επενδύουν τουλάχιστον κάποια χρήματα σε προσπάθειες αντίθετου χώρου, είτε μέσω προγραμμάτων βαλλιστικών πυραύλων είτε μέσω μη κινητικών μέσων όπως επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Το πιο εξέχον παράδειγμα του αντίθετου χώρου της περασμένης χρονιάς προήλθε από την Ινδία, η οποία τον Μάρτιο έθεσε σε αμφισβήτηση έναν πύραυλο σε έναν από τους δορυφόρους της, ανατινάχτηκε και εκτοξεύοντας όπλα γύρω από τροχιά χαμηλής γης.

Συνεχίζεται λοιπόν ένας αγώνας όπλων;

Οι συγγραφείς λένε όχι, τουλάχιστον στο πλαίσιο του αγώνα πυρηνικών όπλων όπου κάθε χώρα προσπαθεί να ταιριάξει με την άλλη ικανότητα για ικανότητα.

Αντίθετα, «πρόκειται για την ανάπτυξη μιας σειράς επιθετικών και αμυντικών δυνατοτήτων για την κάλυψη των διαστημικών περιουσιακών στοιχείων ενός αντιπάλου, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα δικά σας», δήλωσε ο Weeden, διευθυντής προγραμματισμού του οργανισμού.

«Και νομίζω ότι αυτό είναι δυστυχώς αναπόφευκτο γιατί όλο και περισσότερες χώρες χρησιμοποιούν χώρο για στρατιωτικούς σκοπούς.

Αυτό οδηγεί σε αυξημένο ενδιαφέρον για τον τρόπο αντιμετώπισης αυτών των χρήσεων. “

Πρόσθεσε ο Samson, «φαίνεται τώρα ότι αν θέλετε να θεωρηθείτε μια μεγάλη διαστημική δύναμη, δεν αρκεί να έχετε τους δικούς σας δορυφόρους ή τη δυνατότητα εκτόξευσής τους ή ακόμη και τη δυνατότητα εκτόξευσης δορυφόρων άλλων χωρών.

Θέλετε τη δική σας ικανότητα αντίστροφου χώρου. “

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi απευθύνεται στο έθνος μετά από ένα τεστ δορυφόρου στις 27 Μαρτίου.  (PRAKASH SINGH / AFP / Getty Images)

Τα μεγάλα τρία

Όταν αξιωματούχοι του Πενταγώνου και του Λευκού Οίκου μίλησαν για την ανάγκη για μια Διαστημική Δύναμη πέρυσι, οι ηγέτες τόνισαν μια αυξανόμενη απειλή στο διάστημα.

«Για όλη τη στάση τους σχετικά με το ποιος« οπλίζει »χώρο, οι τρεις μεγάλοι εργάζονται σε πολλές ίδιες τεχνολογίες και κάνουν πολλά από τα ίδια πράγματα», ιδίως επιχειρήσεις ραντεβού και εγγύτητας (RPO) όπου οι δορυφόροι μπορούν να κάνουν ελιγμούς κοντά σε ένα άλλο έθνος σύστημα, είπε ο Weeden.

Τα τρία μεγάλα σε αυτήν την περίπτωση είναι η Κίνα, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Κίνα έχει εκτελέσει πολλούς ελιγμούς με τα διαστημικά της συστήματα που μπορεί να σχετίζονται με το RPO, αλλά είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν αυτές οι δυνατότητες αναπτύσσονται για χρήση στο διάστημα αντί για τη συλλογή πληροφοριών, ανέφερε η έκθεση.

Όσον αφορά τις κινεζικές δυνατότητες, ο Weeden είπε ότι επικεντρώνεται στο επίγειο αντι-δορυφορικό οπλισμό – ίσως όχι έκπληξη, δεδομένου ότι η Κίνα ανακήρυξε τον εαυτό της ως παίκτη στην τεχνολογία αντίθετου χώρου καταστρέφοντας έναν από τους δικούς της δορυφόρους το 2007.

Το Πεκίνο επενδύει σε τουλάχιστον μία, και ίσως έως και τρεις, κινητικές αντι-δορυφορικές δυνατότητες, «είτε ως ειδικά συστήματα αντιπαράθεσης είτε ως συστήματα πυραυλικής άμυνας μεσαίας πορείας που θα μπορούσαν να παρέχουν δυνατότητες αντίστροφης απόστασης», σύμφωνα με την έκθεση.

«Δοκιμάστηκε ισχυρά και φαίνεται να χρησιμοποιείται λειτουργικά», δήλωσε ο Weeden για αυτές τις δυνατότητες.

«Όσο οι ΗΠΑ εξακολουθούν να βασίζονται σε μικρούς αριθμούς πολύ ακριβών δορυφόρων στο LEO, νομίζω ότι θα αποδειχθεί σημαντικό αποτρεπτικό».

Οι ηγέτες της Πολεμικής Αεροπορίας για την αποτροπή του διαστήματος: «Κάποια στιγμή, πρέπει να επιτεθούμε»

Οι ηγέτες της Πολεμικής Αεροπορίας για την αποτροπή του διαστήματος: «Κάποια στιγμή, πρέπει να επιτεθούμε»

Οι δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι της Πολεμικής Αεροπορίας υπαινίχθηκαν στο φετινό Συμπόσιο Διαστήματος ότι ο αμερικανικός στρατός θα έκανε επιθετικές ενέργειες στο διάστημα εάν χρειαζόταν για να αποτρέψει έναν εχθρό.

Από: Valerie Insinna

Ενώ η Κίνα γίνεται συχνά το επίκεντρο των δημόσιων σχολίων από αξιωματούχους της Άμυνας , ο Weeden είπε να παρακολουθεί τη Μόσχα, καθώς «ήταν λίγο σοκαρισμένος από το εύρος των ρωσικών προγραμμάτων για το διάστημα.

Για όλη την ανησυχία και τη διαφημιστική εκστρατεία στις ΗΠΑ για την Κίνα, η Ρωσία φαίνεται να βάζει τα μέγιστα στον αντίθετο χώρο. “

Αυτές οι προσπάθειες περιλαμβάνουν το Nudol, έναν βαλλιστικό πύραυλο που έχει εκτοξευτεί από το έδαφος και έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να παρακολουθεί στόχους σε τροχιά χαμηλής γης τρία διαφορετικά προγράμματα επικεντρώθηκαν στις δυνατότητες RPO · την αναγέννηση ενός προγράμματος εποχής της δεκαετίας του 1980 που περιλαμβάνει ένα μεγάλο λέιζερ, για να εκθαμβώσει ή να καταστρέψει έναν δορυφόρο, που μεταφέρθηκε για ένα αεροσκάφος μεταφοράς IL-76MD-90A ένα πρόσφατα ανακαλυφθέν πρόγραμμα που ονομάζεται Ekipazh, το οποίο περιλαμβάνει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα για την τροφοδοσία ενός μεγάλου ωφέλιμου φορτωτή σε τροχιά. και αυτό που ο Weeden περιγράφει ως «μαζική» αναβάθμιση σε δυνατότητες SSA.

“Όλα αυτά αποτελούν ένα πολύ ισχυρό, πιο λειτουργικά ενσωματωμένο και πιο δοκιμασμένο πακέτο από αυτό που βλέπω στην Κίνα”, προειδοποίησε.

Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η εστίαση του κοινού στην Κίνα είναι «μέρος της ευρύτερης αφήγησης που η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να πιέσει με την Κίνα να είναι η μακροπρόθεσμη απειλή στην οποία θέλουν να επικεντρωθούν.

Βοηθά επίσης να πουλήσει την αφήγηση που προσπαθούν να προωθήσουν και τον ανθρώπινο διαστημόπλοιο και την εξερεύνηση. “

Όσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο στρατός έχει επικεντρωθεί περισσότερο στις SSA και στις αμυντικές δυνατότητες αντίστροφου χώρου, μια τάση που λέει ο Weeden οφείλεται στο ότι η Αμερική είναι η πιο εξαρτημένη από το διάστημα των τριών χωρών, και ως εκ τούτου πρέπει «να προστατεύσει τις δυνατότητές της εάν ελπίζει να κερδίσει μελλοντική σύγκρουση εναντίον της Ρωσίας ή της Κίνας.

” Οι δυνατότητες SSA της Αμερικής, ειδικότερα, παραμένουν πολύ μπροστά από τον υπόλοιπο κόσμο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ΗΠΑ παραλείπουν τις επενδύσεις σε αντίθετο χώρο.

Η Αμερική έχει πολλές επιλογές για τον ηλεκτρονικό πόλεμο στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένων αποδεδειγμένων δυνατοτήτων για την εμπλοκή των εχθρικών δεκτών σε μια περιοχή επιχειρήσεων. περιουσιακά στοιχεία με δυνατότητες RPO · και λειτουργικοί αναχαιτιστές πυραυλικής άμυνας που έχουν αποδειχθεί ενάντια σε δορυφόρους χαμηλής τροχιάς.

Επιπλέον, υπάρχουν σχέδια για επένδυση σε πρωτότυπα κατευθυνόμενες ενεργειακές δυνατότητες για το διάστημα.

Σε μια διαδικασία δοκιμής, τα X-37B Orbital Test Vehicle ταξί στη γραμμή πτήσης στις 30 Μαρτίου 2010, στην εγκατάσταση Astrotech στο Titusville, FLa.

Μία δυνατότητα παρακολούθησης είναι το X-37B, ένα διαστημικό πρόγραμμα που έχει κάνει πέντε ταξίδια σε τροχιά και πίσω στη γη.

Συνολικά, τα διαστημικά σκάφη έχουν περάσει 2.865 ημέρες σε τροχιά αθροιστικά για τις πέντε αποστολές του, με το τελευταίο ταξίδι να αποτελείται από 780 ημέρες στο διάστημα – περισσότερα από δύο χρόνια.

Η Πολεμική Αεροπορία ήταν μυστική για τις αποστολές X-37B, μιλώντας συχνά για τη διεξαγωγή πειραμάτων στο διάστημα.

Οι αναλυτές πιστεύουν εδώ και πολύ καιρό ότι το σύνολο της αποστολής έχει τουλάχιστον να κάνει με τις δυνατότητες του counterspace.

Αυτή η πεποίθηση ενισχύθηκε μόνο από ό, τι συνέβη κατά το τελευταίο ταξίδι του κατά το οποίο οι ερευνητές πιστεύουν ότι χρησιμοποιήθηκε για να εκτοξεύσει ένα τρίο μικρών κύβων που δεν είχαν καταχωριστεί σε διεθνείς βάσεις δεδομένων παρακολούθησης.

«Η μυστική ανάπτυξη πολλαπλών μικρών δορυφόρων δημιουργεί επιπλέον ερωτήματα σχετικά με την αποστολή του X-37B.

Υποδηλώνει ότι το X-37B μπορεί να έχει αποστολή να χρησιμεύσει ως μυστική πλατφόρμα ανάπτυξης δορυφόρων.

Το απόρρητο που περιβάλλει τόσο το X-37B όσο και την ανάπτυξη μπορεί να υποδηλώνει ότι αποτελούν μέρος ενός κρυφού προγράμματος πληροφοριών, αλλά μπορεί επίσης να υποδεικνύει τη δοκιμή επιθετικών τεχνολογιών ή δυνατοτήτων », έγραψαν οι συγγραφείς στην έκθεση.

«Η αποτυχία καταλόγου ακόμη και των ανεπτυγμένων δορυφόρων, κάτι που γίνεται ακόμη και για ταξινομημένους αμερικανικούς στρατιωτικούς και μυστικούς δορυφόρους, θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των δημόσιων δεδομένων SSA που παρέχονται από τον αμερικανικό στρατό».

Και αυτό δημιουργεί πιθανά διπλωματικά ζητήματα, σε μια εποχή που θα πρέπει να αυξάνεται η ανάγκη για ανοιχτές συζητήσεις σχετικά με τις διαστημικές δυνατότητες σε όλα τα έθνη, προειδοποίησε ο Samson.

«Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι πάντα έδειχναν το μυστικό που περιβάλλει το πρόγραμμα X-37B ως απόδειξη κακόβουλων προθέσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε.

«Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ απελευθέρωσαν αντικείμενα από το X-37B και δεν τα καταχώρησαν τροφοδοτεί απολύτως αυτήν την αφήγηση και προκαλεί κυματισμούς που βλάπτουν άλλες πολυμερείς συζητήσεις για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του διαστήματος».

Επικεφαλής ULA: Τα αντι-δορυφορικά όπλα απαιτούν από την Αμερική να διατηρήσει την εστίασή της στο διάστημα

Με: Τόρι Μπρούνο 2 Απριλίου 2019

Ένας πύραυλος της United Launch Alliance Atlas V εκτοξεύει τον δορυφόρο AEHF-4 για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ από τον Σταθμό Πολεμικής Αεροπορίας Cape Canaveral στη Φλόριντα τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Οκτωβρίου.

Έχουμε δει πώς η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και τώρα, περισσότερο από ποτέ, αλλάζει την προσέγγισή μας στην εθνική ασφάλεια .

Οι στρατιωτικοί μας ηγέτες προετοιμάζουν την Αμερική για το μέλλον, διασφαλίζοντας ότι οι αμυντικές μας ικανότητες ξεπερνούν εκείνες των αντιπάλων μας σε όλο τον κόσμο, ώστε να διατηρήσουμε την ειρήνη εδώ πάνω στη γη και πάνω.

 Ο χώρος έχει αποδειχθεί ότι είναι το επόμενο σύνορο της εθνικής ασφάλειας. Η Αμερική πρέπει να είναι προετοιμασμένη για τους νέους κινδύνους και προκλήσεις που δημιουργεί.

Νωρίτερα φέτος, μια έκθεση της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας σχετικά με τη στρατιωτική δύναμη της Κίνας συζήτησε τη χρήση της χώρας από «πιο εξελιγμένες δορυφορικές επιχειρήσεις» και υποπτεύθηκε ότι η Κίνα «πιθανώς δοκιμάζει τεχνολογίες διπλής χρήσης που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε αποστολές αντίθετου χώρου».

Η έκθεση επισημαίνει επίσης τα γραπτά κινεζικά PLA που τονίζουν την αναγκαιότητα «καταστροφής, βλάβης και επέμβασης στην αναγνώριση του εχθρού… και των δορυφόρων επικοινωνίας».

Οι ύπουλοι τρόποι που η Κίνα και η Ρωσία θα μπορούσαν να απειλήσουν τους δορυφόρους των ΗΠΑ

Οι κινητικές επιθέσεις στο διάστημα είναι ακόμα δυνατές, αλλά τα έθνη κοιτάζουν περισσότερο προς τον ηλεκτρονικό πόλεμο και τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, κατέληξε μια έκθεση.

Από: Aaron Mehta, Mike Gruss

Η Αμερική δεν μπορεί να μείνει αδρανής, καθώς η Κίνα και άλλοι αντίπαλοι επενδύουν σε μεγάλο βαθμό σε προγράμματα που θα απενεργοποιούσαν ή θα καταστρέψουν δορυφόρους σε τροχιά πάνω από τη γη.

Η ανάπτυξη πυραύλων επόμενης γενιάς είναι ζωτικής σημασίας για την προετοιμασία για το μέλλον της εθνικής μας ασφάλειας και την αποτροπή και την αντιμετώπιση των απειλών στο διάστημα.

Το έθνος μας επωφελείται μοναδικά και εξαρτάται από το χώρο. Πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το απόλυτο υψηλό έδαφος και να αποτρέψουμε τους άλλους να φέρουν πόλεμο σε αυτόν τον τομέα. Εάν η αποτροπή αποτύχει, πρέπει να υπερισχύσουμε στην προστασία των κρίσιμων δυνατοτήτων που παρέχουν τα διαστημικά μας περιουσιακά στοιχεία.

Όταν ανέλαβα ως Διευθύνων Σύμβουλος της United Launch Alliance (ULA) πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, το έθνος μας ήταν εν μέσω μιας συνομιλίας για το μέλλον της πρόσβασης στο διάστημα.

Πρέπει να επιλυθούν δύο ζητήματα: η εξάρτηση του έθνους μας από τον ρωσικό πυραυλικό κινητήρα RD-180 και η έλλειψη ενός δεύτερου, αξιόπιστου παρόχου εκτόξευσης που θα μπορούσε να πληροί όλες τις απαιτήσεις εθνικής ασφάλειας.

Το Κογκρέσο, η Πολεμική Αεροπορία και η βιομηχανία ενώθηκαν για να βάλουν το έθνος μας σε ένα δρόμο για την επίλυση αυτών των ζητημάτων και την ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Πολεμική Αεροπορία ανέθεσε τρεις συμφωνίες για την ανάπτυξη πυραύλων επόμενης γενιάς στον πιο αυστηρό διαγωνισμό εκτόξευσης εθνικής ασφάλειας ποτέ.

Αυτές οι συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα απαιτούν από τη βιομηχανία να βάλει το δέρμα στο παιχνίδι και να χρηματοδοτήσει τουλάχιστον το 33,3% της ανάπτυξης των πυραύλων τους.

Το ULA υπερβαίνει κατά πολύ το όριο αυτό. Φέτος, η Πολεμική Αεροπορία συνεχίζει τον ανταγωνισμό με τη Φάση 2, η οποία θα καθορίσει τους δύο παρόχους εκτόξευσης που θα υποστηρίξουν την έναρξη της εθνικής ασφάλειας της χώρας μας για την επόμενη δεκαετία.

Εγγραφείτε στο Early Bird Brief.
Λάβετε τα πιο περιεκτικά νέα και πληροφορίες της αμυντικής βιομηχανίας απευθείας στα εισερχόμενά σας

Η ινδική αντι-δορυφορική δοκιμή δείχνει τη σημασία της Διαστημικής Δύναμης, λέει ο Shanahan

Η δοκιμή της Ινδίας κατέστρεψε ένα κυβερνητικό σύστημα σε τροχιά χαμηλής γης.

Από: Aaron Mehta

Η απόκτηση της Φάσης 2 είναι ένα προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας που έζησαν τις αποτυχίες εκτόξευσης και την εμπορική συντριβή της διαστημικής αγοράς της δεκαετίας του 1990.

Η αξιοπιστία είναι υψίστης σημασίας όσον αφορά την ασφάλεια στο διάστημα και αυτή η διαδικασία απόκτησης επιτρέπει στην Πολεμική Αεροπορία να ορίζει απαιτήσεις, ενώ επιτρέπει στη βιομηχανία να καινοτομεί και να μειώνει το κόστος εκτόξευσης.

Η απόφαση για την επιλογή δύο παρόχων είναι ιδανική, διασφαλίζοντας ότι το έθνος επωφελείται από τον ανταγωνισμό και ότι τουλάχιστον δύο πάροχοι είναι πάντα σε θέση να εκτελούν τις πιο δύσκολες αποστολές εθνικής ασφάλειας.

 Η επιλογή περισσότερων από δύο παρόχων θα διακινδύνευε την υγεία αυτών των εταιρειών, δεδομένης της σταθερής παγκόσμιας ζήτησης για εκτόξευση και της αδυναμίας τόσο των εγχώριων όσο και των παγκόσμιων παρόχων εκτόξευσης. Είναι επιτακτική ανάγκη το έθνος μας να διασφαλίσει την πρόσβαση στο διάστημα για όλες τις αποστολές του και για μια υγιή, ισχυρή βιομηχανική βάση για να παρέχει αυτήν την πρόσβαση.

Επιπλέον, οι νικητές της Φάσης 2 πρέπει να πληρούν όλες τις απαιτήσεις εθνικής ασφάλειας – και είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν δημιουργούνται όλες οι εκτοξεύσεις ίδιες.

Ορισμένοι δορυφόροι μπορούν να φορτωθούν οριζόντια και να μεταφερθούν σε σχετικά απλές τροχιές, σε μία μόνο λήψη, κυριολεκτικά μέσα σε λίγα λεπτά.

Άλλοι, ωστόσο, απαιτούν σύνθετη κατακόρυφη δορυφορική ολοκλήρωση, πολλές ώρες τροχιακής εισαγωγής, σύνθετες τροχιές, εξαιρετική ακρίβεια και επίπονες ταξινομημένες απαιτήσεις.

Με γνώμονα κάθε τύπο αποστολής εθνικής ασφάλειας, η ULA βρίσκεται σε καλό δρόμο για να έχει έναν νέο πύραυλο με αυξημένη ικανότητα, σημαντικά χαμηλότερο κόστος εκτόξευσης και αμερικάνικους πυραυλοκινητήρες – τον Vulcan Centaur .

Το Vulcan έχει σχεδιαστεί ως πυραύλος που έχει κατασκευαστεί για τις ανάγκες του έθνους μας με μια αρχιτεκτονική επικεντρωμένη στο σύνολο αποστολών εθνικής ασφάλειας, παρέχοντας παράλληλα την ευελιξία να ανταποκριθούμε στο μέλλον των εξελισσόμενων απαιτήσεων.

Καθώς η Αμερική συνεχίζει να αυξάνει τις διαστημικές της δυνατότητες, πρέπει να θυμόμαστε ότι η εθνική ασφάλεια στο διάστημα είναι ο μεγαλύτερος στόχος – και έτσι πρέπει να σχεδιαστούν οι αμερικανικοί πύραυλοι.

Χώρες σε όλο τον κόσμο κατασκευάζουν οχήματα εκτόξευσης και συστήματα διαστημικής άμυνας με ταχύ ρυθμό.

Μερικοί επενδύουν τον εθνικό θησαυρό της χώρας τους, προκειμένου να επεκτείνουν τις μελλοντικές συγκρούσεις στο διάστημα, καθιστώντας το πεδίο μάχης.

Η Πολεμική Αεροπορία πρέπει να διασφαλίσει ότι η Αμερική είναι οπλισμένη με τους πιο ικανούς διαθέσιμους πυραύλους, υποστηριζόμενους από μια ισχυρή βιομηχανική βάση, προκειμένου να δείξει τη δύναμή μας σε όλο τον κόσμο και να διατηρήσει την ειρήνη και την ασφάλεια για όλα τα έθνη.

Ο Tory Bruno είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της United Launch Alliance.

Διαστημικό Συμπόσιο

Οι ύπουλοι τρόποι που η Κίνα και η Ρωσία θα μπορούσαν να απειλήσουν τους δορυφόρους των ΗΠΑ

Με: Aaron Mehta και Μάικ χαιρετισμό    10 Απριλίου 2018

Σε αυτήν την 12 Δεκεμβρίου 2012, η ​​φωτογραφία του αρχείου, μια οθόνη στο Γενικό Δορυφορικό Κέντρο Ελέγχου και Διοίκησης δείχνει τη στιγμή που εκτοξεύεται ο πύραυλος Unha-3 της Βόρειας Κορέας στην Πιονγιάνγκ της Βόρειας Κορέας. (AP)

Ουάσιγκτον – Μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις, όπως η Κίνα και η Ρωσία, επικεντρώνονται περισσότερο στα διαστημικά όπλα που εξουδετερώνουν τους δορυφόρους άλλων και όχι εκείνα που καταστρέφουν ωφέλιμα φορτία σε τροχιά, σύμφωνα με νέα έκθεση .

Η μελέτη του Ιδρύματος Secure World, που κυκλοφόρησε την Τετάρτη το πρωί και προεπισκόπησε αποκλειστικά με το Defense News, είναι μια ολοκληρωμένη συλλογή πληροφοριών δημόσιων πηγών σχετικά με τις δυνατότητες της Κίνας, της Ρωσίας, της Βόρειας Κορέας και άλλων παγκόσμιων δυνάμεων που θα μπορούσαν να απειλήσουν την αμερικανική κυριαρχία στο διάστημα

Όταν οι περισσότεροι ηγέτες του Πενταγώνου συζητούν τις δυνατότητες κατά του δορυφόρου ή του αντίθετου χώρου, αναφέρουν την περίφημη κινεζική δοκιμή του 2007 για ένα αντι-δορυφορικό κινητικό όπλο, το οποίο κατέστρεψε με επιτυχία έναν παλιό κινεζικό καιρικό δορυφόρο και διάσπαρσε χιλιάδες κομμάτια συντρίμμια σε τροχιά.

Αλλά μια πιο πιθανή επίθεση το 2018 θα έρθει με τη μορφή ηλεκτρονικής παρεμβολής πολέμου που θα μπορούσε να εμποδίσει τους χρήστες να ενεργοποιήσουν τον εξοπλισμό τους, να κατευθύνουν ενεργειακές επιθέσεις σε εκθαμβωτικούς αισθητήρες, ή ίσως πιο εύλογα, να χαράξουν ένα τερματικό στο έδαφος, ώστε τα στρατεύματα να μην μπορούν να το λειτουργήσουν.

Αυτή η μη κινητική προσέγγιση αφορά περισσότερο το να καθιστά τον εξοπλισμό άχρηστο από το να τον καταστρέφει εντελώς – μια στρατηγική που κοστίζει λιγότερο και είναι πιο δύσκολο να αποδοθεί, δήλωσε ο Brian Weeden, πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και ένας από τους συγγραφείς της νέας έκθεσης, με τίτλο «Παγκόσμιες δυνατότητες Counterspace: Μια αξιολόγηση ανοιχτού κώδικα».

Με άλλα λόγια, οι χώρες είναι πιο έξυπνες για το πώς επιδιώκουν δυνατότητες στο διάστημα.

«Τα κακά νέα είναι ότι νομίζω ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι βλέπουμε περισσότερη ανάπτυξη και δοκιμή των τεχνολογιών διαστημικής διαστημικής από οποιαδήποτε στιγμή, καθώς πιθανώς το αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου», δήλωσε ο Weeden.

«Τα κάπως καλά νέα είναι ότι τουλάχιστον προς το παρόν, η επιχειρησιακή χρήση αυτών των δυνατοτήτων αντίθετου χώρου περιορίζεται στους μη κινητικούς τύπους.

«Βλέπουμε ανάπτυξη ευρείας εμβέλειας, τα πάντα, από κινητικές καταστροφικές τεχνολογίες έως μπλοκαρίσματα και hacking, αλλά η επιχειρησιακή χρήση μέχρι στιγμής φαίνεται να περιορίζεται στους τύπους παρεμβολής και πειρατείας».

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτές οι χώρες είναι οι μεγαλύτεροι παίκτες στον αγώνα όπλων countererspace:

Η Κίνα δεν έχει επιβραδύνει την ανάπτυξη ικανοτήτων της από τη δοκιμή κατά του δορυφόρου του 2007, αλλά επίσης δεν έχει επαναλάβει τη δράση της να καταστρέψει έναν δορυφόρο σε τροχιά, ένα επίτευγμα που προκάλεσε παγκόσμια καταδίκη.

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι κινεζικές δυνατότητες εναντίον δορυφόρων σε τροχιά χαμηλής γης (LEO) «είναι πιθανώς ώριμες και ενδέχεται να λειτουργούν επιχειρησιακά σε εκτοξευτές κινητής τηλεφωνίας μέσα στα επόμενα χρόνια», αλλά διαπίστωσαν ότι οι δυνατότητες στόχευσης τροχιάς μέσης γης ή γεωστατικής τροχιάς γης ήταν πιθανότατα ακόμα στο «πειραματικό στάδιο».

Η Ρωσία πιθανότατα έχει ενισχύσει τις δυνατότητές της στηρίζοντας τις προσπάθειες του Ψυχρού Πολέμου, αλλά πιθανότατα δεν έχει αντι-δορυφορικές δυνατότητες «σε επαρκή κλίμακα ή σε επαρκές υψόμετρο για να αποτελέσει κρίσιμη απειλή για τα διαστημικά περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ» αυτή τη στιγμή.

Επιπλέον, οι υπό ανάπτυξη δυνατότητες δεν εμφανίζονται με στόχο τη στόχευση στοιχείων εκτός του LEO.

Ωστόσο, η Ρωσία έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε ηλεκτρονικές δυνατότητες πολέμου, και «μπορεί πιθανώς να εμποδίσει δορυφόρους επικοινωνιών ανερχόμενες συνδέσεις σε μια ευρεία περιοχή από σταθερές εγκαταστάσεις επίγειων σταθμών» αν χρειαστεί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν τεχνολογίες υψηλής ικανότητας που θα τους επέτρεπαν να κάνουν ελιγμούς κοντά σε πιθανά εχθρικά συστήματα τόσο σε γεωστατική τροχιά όσο και σε τροχιά χαμηλής γης, και έχει μια σειρά τεχνολογιών που θα μπορούσαν να προσαρμοστούν σε αντι-δορυφορικά συστήματα με περιορισμένη εργασία.

Αυτό περιλαμβάνει συστήματα πυραυλικής άμυνας μεσαίας πορείας, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον δορυφόρων σε τροχιά χαμηλής γης.

 Όπως και η Ρωσία, οι ΗΠΑ «πιθανότατα έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν δέκτες δορυφορικών υπηρεσιών παγκόσμιας πλοήγησης [όπως το GPS] σε μια τοπική περιοχή λειτουργίας για να αποτρέψουν την αποτελεσματική χρήση τους από αντίπαλους.

Άλλα έθνη στην έκθεση περιλαμβάνουν το Ιράν (απίθανο να αναπτύξει ένα αντι-δορυφορικό οπλικό σύστημα, αλλά έχει περιορισμένη δυνατότητα εμπορικής εμπλοκής GPS), τη Βόρεια Κορέα («δεν φαίνεται να έχει κίνητρα να αναπτύξει ειδικά στοιχεία αντίθετου χώρου» αλλά έχει περιορισμένες επιλογές εμπλοκής GPS) και Ινδία (απίθανο να αναπτύξει μια ικανότητα αντίθετου-διαστήματος, αλλά πιθανότατα θα μπορούσε να κινηθεί γρήγορα προς αυτή την κατεύθυνση αν το επέλεγε.)

Ο Weeden περιγράφει την εξάπλωση αυτών των τεχνολογιών, μαζί με την δημόσια δήλωση του μεγάλου ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας, ως «ανησυχητικό συνδυασμό τάσεων».

Και δεν είναι ξεκάθαρο πώς οι ΗΠΑ μπορούν να αλλάξουν αυτήν την τάση για να αποτρέψουν τη διάδοση αυτών των δυνατοτήτων – ή αν αυτός είναι ακόμη και ένας ρεαλιστικός στόχος.

«Το επίκεντρο φαίνεται να είναι,« καλά, όλοι το κάνουν, πρέπει κι εμείς », είπε ο Weeden.

«Αυτές οι τάσεις φαίνεται να χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα για το γιατί οι ΗΠΑ πρέπει επίσης να επανεκκινήσουν ή να αναπτύξουν περισσότερες από τις επιθετικές τους δυνατότητες αντίθετου διαστήματος, παρά πώς να εξομαλύνουμε ή να σταματήσουμε τον πολλαπλασιασμό και το είδος του ελέγχου της τεχνολογίας ή αποτρέψτε τη χρήση. “

Για χρόνια, αξιωματούχοι του Πενταγώνου ήταν προσεκτικοί όταν μιλούσαν για πιθανό πόλεμο στο διάστημα, από φόβους ότι τέτοιες δηλώσεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έναν αγώνα όπλων σε τροχιά.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν γίνει πιο φωνητικοί για τις απειλές, εν μέρει λόγω των δημοσιονομικών πιέσεων που σχετίζονται με την απομόνωση που απειλούσαν να συμπιέσουν τη ροή χρηματοδότησης του διαστήματος.

Ωστόσο, η έκθεση δείχνει ότι η μεγάλη επένδυση σε αντιδιαστημικές δυνατότητες ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 2000, πριν μετατοπιστεί η ρητορική από τις ΗΠΑ.

Ένας τομέας που επενδύεται σε μεγάλο βαθμό από την Κίνα, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι δυνατότητες γνωστές ως Rendezvous and Proximity Operations, ή RPO – η ικανότητα να υπάρχει ένα σύστημα σε διαστημικούς ελιγμούς και να αλληλεπιδρά με δορυφόρους ενός άλλου έθνους.

Τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία ωθούν τα χρήματα σε αυτές τις δυνατότητες και τις δοκιμάζουν με τον δικό τους εξοπλισμό, αν και η έκθεση σημειώνει ότι δεν υπάρχει «απόδειξη», πρόκειται για διαταραχές σε αντίθεση με τις επενδύσεις που συλλέγουν πληροφορίες.

ενα και να καιη

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΘΕΜΑΤΑ COVID-19 ΠΑΝΔΗΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ Η πανδημία COVID-19 έχει διαταράξει τη ζωή παγκοσμίως, με εκτεταμένες επιπτώσεις που εκτείνονται πολύ πέρα ​​από την παγκόσμια υγεία στους τομείς της οικονομίας, πολιτικής και ασφάλειας.

Αναμένουμε ότι το COVID-19 θα παραμείνει απειλή για τους πληθυσμούς παγκοσμίως, έως ότου διανεμηθούν ευρέως τα εμβόλια και τα θεραπευτικά.

Οι οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις της πανδημίας θα κυριαρχούν στον κόσμο για χρόνια.

Η πανδημία αυξάνει τις γεωπολιτικές εντάσεις, και οι μεγάλες δυνάμεις παλεύουν για πλεονέκτημα και επιρροή.

Τα κράτη αγωνίζονται να συνεργαστούν – και σε ορισμένες περιπτώσεις υπονομεύουν τη συνεργασία – για να ανταποκριθούν στην πανδημία και την οικονομική της επίπτωση, ειδικά καθώς ορισμένες κυβερνήσεις στρέφονται προς τα μέσα και αμφισβητούν τα πλεονεκτήματα της παγκοσμιοποίησης και της αλληλεξάρτησης.

Ορισμένες κυβερνήσεις, όπως η Κίνα και η Ρωσία, χρησιμοποιούν προσφορές ιατρικών προμηθειών και εμβολίων για να προσπαθήσουν να ενισχύσουν τη γεωπολιτική τους θέση.

Η οικονομική επίπτωση από την πανδημία είναι πιθανό να δημιουργήσει ή να επιδεινώσει την αστάθεια σε τουλάχιστον μερικές – και ίσως πολλές – χώρες, καθώς οι άνθρωποι γίνονται πιο απελπισμένοι ενόψει των αλληλοσυνδεόμενων πιέσεων που περιλαμβάνουν συνεχείς οικονομικές μειώσεις, απώλειες θέσεων εργασίας και διαταραγμένες αλυσίδες εφοδιασμού.

Ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες που πλήττονται σκληρά αντιμετωπίζουν οικονομικές και ανθρωπιστικές κρίσεις, αυξάνοντας τον κίνδυνο αύξησης της μετανάστευσης, καταρρεύσεων κυβερνήσεων ή εσωτερικών συγκρούσεων.

Παρόλο που το παγκόσμιο εμπόριο δείχνει σημάδια ανάκαμψης από την πτώση που προκλήθηκε από το COVID-19, οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι οποιαδήποτε ανάκαμψη φέτος θα μπορούσε να διαταραχθεί από συνεχιζόμενες ή αυξανόμενες επιδημικές επιπτώσεις, διατηρώντας την πίεση σε πολλές κυβερνήσεις να επικεντρωθούν στην εσωτερική οικονομική σταθερότητα.

Τον Απρίλιο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπολόγισε ότι η παγκόσμια οικονομία θα αυξηθεί 6 τοις εκατό φέτος και 4,4 τοις εκατό το 2022.

Η φετινή πρόβλεψη αναθεωρείται κατά 0,5 εκατοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη, αντικατοπτρίζοντας τις προσδοκίες για ενίσχυση της δραστηριότητας με εμβόλιο αργότερα μέσα το έτος και πρόσθετη υποστήριξη πολιτικής σε μερικές μεγάλες οικονομίες.

Η παγκόσμια συρρίκνωση της ανάπτυξης για το 2020 εκτιμάται σε 3,3 τοις εκατό.

Η αναζωπύρωση στις μολύνσεις COVID-19 στις αρχές του τρέχοντος έτους μπορεί να έχει ακόμη μεγαλύτερο οικονομικό αντίκτυπο, καθώς οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε τομείς που έχουν πληγεί, όπως ο τουρισμός και τα εστιατόρια, και οι κυβερνήτες.

Οι δημοκρατίες θα συνεχίσουν να συζητούν τον τρόπο προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των πολιτικών ελευθεριών καθώς αντιμετωπίζουν απειλές για την εγχώρια ασφάλεια και υποστηρίζουν την αντίληψη ότι η ελευθερία του λόγου μπορεί να περιορίζεται από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Τα αυταρχικά και φιλελεύθερα καθεστώτα, εν τω μεταξύ, πιθανώς θα υποδείξουν την αγκαλιά των δημοκρατιών αυτών των εργαλείων για να δικαιολογήσουν τα δικά τους κατασταλτικά προγράμματα στο εσωτερικό τους και κακοήθη επιρροή στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, χάκερ που χρηματοδοτήθηκαν από το κράτος έχουν θέσει σε κίνδυνο τις αλυσίδες εφοδιασμού υπηρεσιών λογισμικού και πληροφορικής, βοηθώντας τους να διεξάγουν επιχειρήσεις – κατασκοπεία, σαμποτάζ και πιθανώς προκαταβολές για μάχες.

Μια ρωσική επιχείρηση αλυσίδας εφοδιασμού λογισμικού εναντίον μιας εταιρείας πληροφορικής που εδρεύει στις ΗΠΑ, εξέθεσε περίπου 18.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών δικτύων σε ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ οντότητες κρίσιμης υποδομής · και άλλους ιδιωτικούς οργανισμούς.

Οι ηθοποιοί προχώρησαν σε δραστηριότητες παρακολούθησης για να θέσουν σε κίνδυνο τα συστήματα ορισμένων πελατών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων υπηρεσιών της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Αναμένουμε ότι η απειλή από τα διακρατικά δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος που παρέχουν ισχυρά παράνομα ναρκωτικά, τα οποία σκοτώνουν ετησίως δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς, θα παραμείνουν σε κρίσιμο επίπεδο.

Η πανδημία έχει δημιουργήσει ορισμένες προκλήσεις για τους εμπόρους, κυρίως λόγω περιορισμών στην κυκλοφορία, αλλά έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά προσαρμόσιμες και οι θανατηφόρες υπερδοσολογίες έχουν αυξηθεί.

Οι μεξικανοί διακινητές κυριαρχούν στο λαθρεμπόριο κοκαΐνης, φαιντανύλης, ηρωίνης, μαριχουάνας και μεθαμφεταμίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παράγουν ηρωίνη, μαριχουάνα και μεθαμφεταμίνη στο Μεξικό, και λαμβάνουν κοκαΐνη από προμηθευτές της Νότιας Αμερικής.

Σχεδόν σίγουρα θα σημειώσουν πρόοδο στην παραγωγή υψηλής ποιότητας φαιντανύλης μέχρι το τρέχον έτος, χρησιμοποιώντας χημικά πρόδρομα από την Ασία.

Ο συνολικός αριθμός θανάτων από υπερβολική δόση αυξήθηκε από το 2018 έως το 2019 και τα οπιοειδή – ιδιαίτερα η φαιντανύλη – εμπλέκονται σε περισσότερους από τους μισούς θανάτους, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων.

Από τον Ιούλιο του 2020, τα προσωρινά στοιχεία δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός θανάτων από υπερβολική δόση συνέχισε να αυξάνεται.

Οι διακινητές καθυστέρησαν προσωρινά το λαθρεμπόριο ναρκωτικών λόγω αυστηρότερων ελέγχων κατά μήκος των νοτιοδυτικών συνόρων των ΗΠΑ που σχετίζονται με την πανδημία, αλλά έκτοτε έχουν ξαναρχίσει τις επιχειρήσεις.

Οι διεθνικές εγκληματικές οργανώσεις θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν εργαλεία στον κυβερνοχώρο για κλοπή από αμερικανικές και ξένες επιχειρήσεις και θα χρησιμοποιούν περίπλοκα χρηματοοικονομικά συστήματα για τη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων, υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ο καταυλισμός του Ντανταάμπ βρίσκεται στην ανατολική Κένυα και φιλοξενεί 230.000 ανθρώπους,Ο καταυλισμός του Ντανταάμπ βρίσκεται στην ανατολική Κένυα και φιλοξενεί 230.000 ανθρώπους,

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Οι δυνάμεις που οδηγούν την παγκόσμια μετανάστευση και εκτοπισμό – συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών ανισοτήτων και των επιπτώσεων του ακραίου καιρού και των συγκρούσεων – σχεδόν σίγουρα θα ενθαρρύνουν τη μετανάστευση και τις ροές προσφύγων, αλλά οι περιορισμοί πανδημίας θα παραμείνουν έλεγχοι στις διασυνοριακές μετακινήσεις.

Η μετανάστευση και ο εκτοπισμός θα αυξήσουν τις ανθρωπιστικές ανάγκες, θα αυξήσουν τον κίνδυνο πολιτικής αναταραχής, θα επιδεινώσουν άλλους κινδύνους για την κρίση της υγείας, και την πρόσληψη βοήθειας και τη ριζοσπαστικοποίηση από μαχητικές ομάδες – ιδιαίτερα καθώς το COVID-19 καταπολεμά τους παγκόσμιους μηχανισμούς και τη χρηματοδότηση ανθρωπιστικής αντίδρασης.

Πολλοί πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένοι είναι απίθανο να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ο αριθμός των ανθρώπων που εκτοπίζονται εντός των εθνικών τους συνόρων συνεχίζει να αυξάνεται, επιβαρύνοντας περαιτέρω τις ικανότητες των κυβερνήσεων να φροντίζουν τους εγχώριους πληθυσμούς τους και να μετριάζουν τη δυσαρέσκεια του κοινού.

Διακρατικές οργανωμένες εγκληματικές ομάδες εκμεταλλεύονται τους μετανάστες μέσω εκβιασμών, απαγωγής και καταναγκαστικής εργασίας και διευκολύνουν τη μετανάστευση για να αποσπά την προσοχή από τις άλλες παράνομες δραστηριότητές τους.

Στο Δυτικό Ημισφαίριο, οι συνδυασμένες επιπτώσεις της πανδημίας και των τυφώνων, καθώς και οι αντιληπτές αλλαγές στην πολιτική μετανάστευσης των ΗΠΑ και οι εποχιακές ευκαιρίες απασχόλησης στις Ηνωμένες Πολιτείες, δημιουργούν τις οικονομικές και φυσικές συνθήκες για την αναζωπύρωση της μετανάστευσης στις ΗΠΑ – ειδικά εάν Τα ποσοστά μόλυνσης COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώνονται.

Πέρυσι, οι περιορισμοί κινητικότητας που συνδέονται με το COVID-19 αρχικά κατέστειλαν τη μετανάστευση από την Κεντρική Αμερική στα νοτιοδυτικά σύνορα των ΗΠΑ, αλλά ο αριθμός των μεταναστών άρχισε να αυξάνεται ξανά στα μέσα του 2020.

Τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και οι αδύναμες αγορές εργασίας παραμένουν πρωταρχικοί παράγοντες ώθησης για τη μετανάστευση που συνδέεται με τις ΗΠΑ από την Κεντρική Αμερική, επειδή οι χώρες καταγωγής δεν έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις.

Η μετανάστευση από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική στην Ευρώπη συνέχισε να μειώνεται από την κορύφωσή της το 2015 και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί COVID-19 είναι πιθανό να καταστέλλουν περαιτέρω τις μεταναστευτικές ροές φέτος, αλλά οι νέες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να προκαλέσουν περισσότερη μετανάστευση και προηγούμενες και κύματα θα εξαφανίσουν εθνικιστικά συναισθήματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Οι χώρες παρακολουθούν την άνοδο των λαϊκιστικών πολιτικών και κομμάτων που αγωνίζονται για την απώλεια κυριαρχίας και ταυτότητας.

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να εξισορροπήσουν τη μετανάστευση και τις ανησυχίες COVID-19 με την ανάγκη των εργαζομένων να συμπληρώσουν το γηράσκον εργατικό δυναμικό τους.

https://www.defensenews.com/congress/2021/04/14/china-aims-to-weaponize-space-says-intel-community-report/

 Την επιμέλεια τους αρθρου έκανε ο ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>