«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ζωή των ανθρώπων σε ζυγαριά με τα συμφέροντα των τρωκτικών συμφερόντων.

08/04/2021 6 ώρες πριν
Γερμανία: Ανατροπή με το εμβόλιο AstraZeneca – Η δεύτερη δόση θα γίνεται με άλλο εμβόλιο

elasti jpg

Έχετε δει λαστιχένιο εμβολ@ο, τράβα, ντο σε;;; Έχετε δει εμπειρογνώμονες υγείας  με μελέτες, ναι μεν αλλά;;;;; Τόσο χαμηλά επέτρεψαν οι επιστήμονες να πέσει η σοβαρό της της επιστήμης τους, διαβούλευση για την ζωή του ανθρώπου, σε επίπεδό πεζοδρομίου!!!

Αξιωματούχοι σπεύδουν να υπερασπιστούν το εμβόλιο AstraZeneca Covid μετά την καθοδήγηση του θρόμβου στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ

Η βρετανική κυβέρνηση και εμπειρογνώμονες υγείας στη χώρα έσπευσαν να υπερασπιστούν το εμβόλιο κοροναϊού που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Έγινε μετά την ανακοίνωση των ρυθμιστικών αρχών φαρμάκων στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο την Τετάρτη για πιθανή σύνδεση με θρόμβους αίματος.

Ένας χρήστης του Twitter σχολίασε την Πέμπτη ότι οι αξιωματούχοι φαίνεται ότι έχουν περάσει σε λειτουργία «περιορισμού ζημιών».

Η βρετανική κυβέρνηση και εμπειρογνώμονες υγείας στη χώρα έσπευσαν να υπερασπιστούν το εμβόλιο κοροναϊού που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μετά από ανησυχίες για πιθανή σύνδεση με θρόμβους.

Την Τετάρτη, οι αρμόδιοι για την υγεία και το εμβόλιο του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσαν μια αλλαγή καθοδήγησης σχετικά με το ποιος θα έπρεπε να λάβει το εμβόλιο. Τώρα προτείνουν σε οποιονδήποτε κάτω των 30 ετών να λάβει ένα εναλλακτικό εμβόλιο εν μέσω ανησυχιών ότι θα μπορούσε, σε σπάνιες περιπτώσεις, να οδηγήσει σε σοβαρό θρόμβο αίματος.

Μετά από μια επισκόπηση ασφάλειας του εμβολίου AstraZeneca, που προκλήθηκε από ανησυχίες σχετικά με αναφορές σπάνιων διαταραχών πήξης αίματος σε μικρό αριθμό εμβολιασμένων ατόμων, τόσο οι βρετανικοί όσο και οι ευρωπαϊκοί ρυθμιστές φαρμάκων (MHRA και EMA, αντίστοιχα) τόνισαν ότι τα οφέλη του ξεπέρασε τους κινδύνους.

Ωστόσο, εν μέσω ανησυχιών ότι η φήμη του εμβολίου θα μπορούσε να υποστεί περαιτέρω ζημιά, οι ειδικοί έσπευσαν να το υπερασπιστούν – και ένας χρήστης του Twitter σχολίασε ότι οι αξιωματούχοι φαίνεται να έχουν περάσει σε λειτουργία «περιορισμού ζημιών».

Την Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου τόνισε ότι ο κίνδυνος θρόμβου αίματος μετά τη λήψη του εμβολιασμού AstraZeneca Covid είναι σχεδόν ο ίδιος με εκείνο της πτήσης μεγάλων αποστάσεων. Είπε ότι τα μέτρα ασφαλείας που περιβάλλουν το εμβόλιο ήταν ισχυρά και επέτρεψαν στις ρυθμιστικές αρχές να «εντοπίσουν αυτό το εξαιρετικά σπάνιο συμβάν».

Σχετικά με τις πιθανότητες εμφάνισης θρόμβου αίματος, ο Matt Hancock είπε στο BBC Breakfast : «Το σύστημα ασφαλείας που έχουμε γύρω από αυτό το εμβόλιο είναι τόσο ευαίσθητο που μπορεί να πάρει γεγονότα που είναι τέσσερα σε ένα εκατομμύριο – μου λένε ότι πρόκειται για το ισοδύναμο Κίνδυνος πτήσης μεγάλων αποστάσεων. ”

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έλαβε το πρώτο εμβόλιο του ίδιου του εμβολίου, δήλωσε ότι «το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι είναι να δουν τι λένε η MHRA, η ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή μας – γι ‘αυτό τα έχουμε, γι’ αυτό ανεξάρτητος.

«Η συμβουλή τους στους ανθρώπους είναι να συνεχίσουν εκεί έξω, να πάρουν το τρύπημά σας, να πάρουν το δεύτερο τρύπημά σας», πρόσθεσε την Πέμπτη.

Έρχεται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι η ανακοίνωση της Τετάρτης θα μπορούσε να οδηγήσει σε διστακτικότητα εμβολίων στη Βρετανία, όπου το πρόγραμμα ανοσοποίησης έχει φτάσει μέχρι τώρα καλά, με περισσότερους από 31,7 εκατομμύρια ενήλικες να έχουν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου, μέχρι σήμερα . Το Ηνωμένο Βασίλειο εργάζεται μέσω ομάδων προτεραιότητας για ένα εμβόλιο, με τα άτομα κάτω των 50 ετών (χωρίς υποκείμενες συνθήκες υγείας) να ακολουθούν έναν πυροβολισμό.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Ιατρικής της Αγγλίας Jonathan Van-Tam προσπάθησε επίσης να υποβαθμίσει τις ανησυχίες την Τετάρτη, λέγοντας ότι οι αναφορές για θρόμβους αίματος ήταν «σπάνιες». Σημείωσε επίσης ότι «οι αλλαγές στην προτίμηση για τα εμβόλια είναι συνήθης και αυτό είναι μια διόρθωση πορείας».

″Εάν ταξιδεύετε με τεράστια επένδυση στον Ατλαντικό, τότε δεν είναι πραγματικά λογικό να μην χρειάζεται να κάνετε τουλάχιστον μια διόρθωση πορείας κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού”, είπε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια διατηρήθηκαν στην ενότητα ”πολύ προσεκτική κριτική”.

Η διστακτικότητα των εμβολίων «σαφώς ανησυχεί»

Ο Andrew Freedman, αναγνώστης των μολυσματικών ασθενειών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, ήταν από τους ειδικούς που ανέφεραν ότι η κίνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να περιορίσει τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca ήταν λογική.

«Ακούγεται σαν μια λογική απόφαση με βάση τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής για πιθανή αιτιώδη σχέση μεταξύ του εμβολίου AZ και αυτών των πολύ σπάνιων θρομβωτικών παρενεργειών που έχουν παρατηρηθεί», δήλωσε στο CNBC την Πέμπτη. Ωστόσο, σημείωσε ότι η διστακτικότητα των εμβολίων ήταν τώρα «σαφώς ανησυχητική».

«Θα είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να τονίζουμε το μήνυμα ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές και έχει ήδη σώσει χιλιάδες ζωές ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο Andrew Pollard, καθηγητής παιδιατρικής λοίμωξης και ανοσίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος ανέπτυξε το πλάνο μαζί με την AstraZeneca, δήλωσε σε δήλωση την Τετάρτη ότι «η ασφάλεια ήταν η προτεραιότητά μας καθ ’όλη την ανάπτυξη του εμβολίου … και είμαστε καθησυχασμένοι. να δούμε ότι η παρακολούθηση της ασφάλειας συνεχίζεται υπό τον στενό έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών και των αρχών δημόσιας υγείας καθώς το εμβόλιο κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο.

Αβεβαιότητα

Οι χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης είναι πιθανό να δυσκολευτούν να πείσουν τους πολίτες τους ότι το εμβόλιο AstraZeneca είναι ασφαλές, λαμβανομένων υπόψη των πολυάριθμων αμφιβολιών και διαφωνιών σχετικά με τον πυροβολισμό και τις προμήθειες μέχρι σήμερα.

Μετά από μια δεύτερη ανασκόπηση του εμβολιασμού, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισε επίσης την Τετάρτη ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές, αλλά είπε ότι βρήκε «πιθανή σχέση» μεταξύ της τρύπησης και πολύ σπάνιες περιπτώσεις θρόμβων αίματος. Ωστόσο, ο EMA δεν επέβαλε περιορισμούς ηλικίας στους παραλήπτες.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του οργανισμού Emer Cooke φρόντισε να καθησυχάσει το κοινό, σημειώνοντας ότι οι ερευνητές προσπαθούσαν ακόμη να ανακαλύψουν τι προκαλεί μικρό αριθμό σπάνιων αλλά σοβαρών θρόμβων, συμπεριλαμβανομένης της εγκεφαλικής φλεβικής θρόμβωσης (CVST).

Το ζήτημα, «καταδεικνύει με σαφήνεια μία από τις προκλήσεις που θέτουν οι εκστρατείες εμβολιασμού μεγάλης κλίμακας όταν εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν αυτά τα εμβόλια, μπορεί να συμβούν πολύ σπάνια συμβάντα που δεν εντοπίστηκαν κατά τις κλινικές δοκιμές», είπε.

Οι ηγέτες της ΕΕ συναντήθηκαν την Τετάρτη το βράδυ, αλλά δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για μια συντονισμένη στρατηγική σχετικά με το εμβόλιο AstraZeneca.

Μέχρι σήμερα, τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν εντελώς το εμβόλιο AstraZeneca, συμπεριλαμβανομένης της Δανίας και των Κάτω Χωρών, ενώ μια σειρά από άλλες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, έχουν θέσει περιορισμούς στην ηλικία.

Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις θρόμβων που εντοπίστηκαν από τους ρυθμιστές εμφανίστηκαν σε γυναίκες κάτω των 60 εντός δύο εβδομάδων από τον πυροβολισμό. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι εξετάζουν συγκεκριμένους παράγοντες κινδύνου που θα μπορούσαν να έχουν συμβάλει στο φαινόμενο.

Η ασυνήθιστη πήξη του αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια αίματος θα προστεθεί ως «πολύ σπάνια» παρενέργεια στις πληροφορίες προϊόντος του εμβολίου, πρόσθεσε ο EMA.

https://www.cnbc.com/2021/04/08/astrazeneca-vaccine-officials-defend-shot-after-ema-mhra-rulings.html

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>