«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ανακαλύπτοντας ένα μυστήριο εικοσιπέντε αιώνες πίσω από τα αρχαία ελληνικά νομίσματα

Αποκαλύφθηκε μυστήριο εικοσιπέντε ετών

Αρχαίο ελληνικό νόμισμα

Ερευνητές στο Αυστραλιανό Κέντρο Αρχαίων Νομισματικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Macquarie (ACANS) έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με επιστήμονες από τον Αυστραλιανό Οργανισμό Πυρηνικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ANSTO), σε ένα κοινό ερευνητικό πρόγραμμα για την επίλυση ενός μυστηρίου εικοσιπέντε ετών πίσω από την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για παράγουν μια ειδική ποικιλία αρχαίων ελληνικών νομισμάτων.

Πρώτα κόπηκε περίπου το 540 π.Χ. στις πόλεις της Νότιας Ιταλίας (σύγχρονα Basilicata και Calabria), τα εγχώρια  δείχνουν την ίδια εικόνα μπροστά και πίσω – αλλά η εικόνα στο πίσω μέρος βυθίζεται στο μέταλλο έτσι ώστε να εμφανίζεται ως αρνητική ή έκδοση του μπροστινού μέρους.

Η μυστηριώδης τεχνική κατασκευής, η οποία φαίνεται να είναι αρκετά δύσκολο να εκτελεστεί, έχει προσελκύσει πολλές συζητήσεις, αλλά δεν έχει εξηγηθεί ποτέ ικανοποιητικά. Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι αυτές οι πόλεις συνέχισαν να κόβουν αυτά τα νομίσματα για πάνω από έναν αιώνα.

Δεν υπάρχουν σωστές σύγχρονες ιστορίες για την κατασκευή αρχαίων νομισμάτων, ούτε εικονογραφήσεις. Μόνο τρία ή τέσσερα από τα καλούπια που κάποτε χρησιμοποιούσαν για να χτυπήσουν νομίσματα στα αρχαία ελληνικά νομισματοκοπεία επιβιώνουν σήμερα. Επομένως, αυτό που γνωρίζουμε για την πρώτη ιστορία της κοπής νομισμάτων προέρχεται από μια μελέτη των ίδιων των νομισμάτων.

Με την αναδυόμενη επιστήμη της σκέδασης νετρονίων, η χρήση της περίθλασης των νετρονίων για να βελτιώσει την κατανόησή μας σχετικά με τις τεχνικές της αρχαίας κατασκευής νομισμάτων μόλις ξεκινά και η μελέτη ANSTO / ACANS είναι από τις πρώτες.

«Στόχος μας είναι να διερευνήσουμε την τεχνολογία πίσω από την παραγωγή ενός από τα πρώτα νομίσματα στον κόσμο», εξηγεί ο Δρ Vladimir Luzin, Instrument Scientist στην ANSTO.

“Συγκεκριμένα, στόχος μας είναι να εξηγήσουμε την πολύ μοναδική τεχνολογία και τις διαδικασίες για την κοπή νομισμάτων.”

Φέρνοντας το παρελθόν στο μέλλον

“Οι μετρήσεις υφής σκέδασης των νετρονίων της ANSTO θα παρέχουν πληροφορίες για τις μηχανικές διεργασίες που αναλαμβάνονται για τη δημιουργία των νομισμάτων”, εξηγεί ο Αναπληρωτής Καθηγητής Kenneth Sheedy, Διευθυντής της ACANS.

“Οι νομισματολόγοι από την ACANS θα συμπεράνουν τότε τα στάδια παραγωγής που έγιναν για την παραγωγή αυτών των νομισμάτων χρησιμοποιώντας γνώση αρχαίων υλικών και εξοπλισμού που ήταν διαθέσιμα τότε.”

Το Ινστιτούτο Bragg της ANSTO οδηγεί την Αυστραλία στη χρήση τεχνικών  και ακτίνων Χ για την επίλυση σύνθετων ερευνητικών και βιομηχανικών προβλημάτων σε πολλούς σημαντικούς τομείς.

Παρόλο που οι μετρήσεις των νομισμάτων που χρησιμοποιούν ανάλυση υφής νετρονίων έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν, μια συστηματική και πλήρους κλίμακας μελέτη για τον καθορισμό ενός σημείου αναφοράς είναι μοναδική για αυτό το έργο.

Οφέλη αμοιβαίας συνεργασίας

Το Νομισματικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Macquarie κατέχει μια από τις καλύτερες συλλογές νομισμάτων της Νότιας Ιταλίας στον κόσμο (υπάρχουν 1267 δείγματα νομισμάτων στη δωρεά Gale). Αυτή η ερευνητική συνεργασία με την ANSTO θα βοηθήσει στον εμπλουτισμό των γνώσεων του Κέντρου σχετικά με αυτόν τον σημαντικό πανεπιστημιακό πόρο.

Υπάρχει επίσης η ευκαιρία για την ANSTO και τη Σχολή Τεχνών του Πανεπιστημίου Macquarie να συνεργαστούν σε μελλοντικές ερευνητικές δραστηριότητες που θα εμπλέκουν τόσο προσωπικό όσο και φοιτητές, καθώς και έργα που συνδέονται με το νέο πτυχίο Bachelor of Archaeology του Πανεπιστημίου Macquarie.

Εκτός από την παροχή λύσης σε ένα μυστήριο εικοσιπέντε αιώνα, αναμένεται ότι αυτή η συνεργασία θα ωφελήσει την κοινότητα στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπάρχει ένα έντονο αυστραλιανό και παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον αρχαίο κόσμο και ιδιαίτερα, μια γοητεία με την υλική κουλτούρα της αρχαιότητας.

«Συνεργαζόμενοι με επιχειρήσεις όπως η ACANS, η ANSTO μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω κατανόηση των αρχαίων πολιτισμών που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα πώς η ανθρώπινη φυλή αλληλεπιδρά με τον κόσμο γύρω του», λέει ο κ. Scott Olsen, επικεφαλής της επιστημονικής επιχείρησης και συντονιστής ποιότητας για το Ινστιτούτο Bragg.

από την 

https://phys.org/news/2015-01-twenty-five-century-old-mystery-uncovered.html

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>