«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

επειγον

Το PEI επιβεβαιώνει 31 περιπτώσεις θρόμβωσης – το Βερολίνο, το Βρανδεμβούργο, το Μόναχο και η Κολωνία αναστέλλουν τον εμβολιασμό AstraZeneca

Στη Γερμανία, υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο Astreazeneca corona δεν θα χρησιμοποιείται πλέον σε άτομα κάτω των 60 ετών. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Jens Spahn (CDU) θέλει να συζητήσει τα επόμενα βήματα με τους υπουργούς. Οι εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο AstraZeneca βρίσκονται εδώ στο ticker.

5:20 μ.μ.: Η Κολωνία σταματά τον εμβολιασμό AstraZeneca

Την Τρίτη περίπου στις 4 μ.μ., η πόλη της Κολωνίας ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός AstraZeneca θα διακοπεί με άμεσο αποτέλεσμα.

«Μετά από περιστατικά σε σχέση με την Astrazeneca, η διάσκεψη των υπουργών υγείας θα εξετάσει σήμερα εάν το εμβόλιο θα εμβολιαστεί μόνο σε περιορισμένο βαθμό. Το κέντρο εμβολιασμού της Κολωνίας στη συνέχεια αποφάσισε σήμερα το απόγευμα να μην εμβολιάσει πλέον το Astrazeneca σήμερα », ανέφερε « Express » από το μήνυμα.

Σύμφωνα με αυτό, 488 άτομα που θα είχαν λάβει πραγματικά το Astrazeneca θα πρέπει να λάβουν εμβολιασμό με BionTech.

«Παρά τους αναμενόμενους περιορισμούς για το Astrazeneca, το κέντρο εμβολιασμού προσπαθεί να διατηρήσει όλα τα ραντεβού εμβολιασμού τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο του Πάσχα και να προσφέρει στη Biontech εναλλακτική λύση. Το Υπουργείο Υγείας του NRW έχει ήδη υποσχεθεί στην πόλη της Κολωνίας ένα εναλλακτικό εμβόλιο για το ειδικό άνοιγμα του κέντρου εμβολιασμού την Κυριακή του Πάσχα, όταν θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σχεδόν 5.000 εμβολιασμοί AstraZeneca », δήλωσε η ανακοίνωση.

Πριν από αυτό, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κολωνίας αποφάσισε λίγο νωρίτερα την Τρίτη να μην συστήσει το εμβόλιο Astrazeneca σε γυναίκες κάτω των 55 ετών.

«Το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca είναι ένα αποτελεσματικό εμβόλιο που αποτρέπει την πρόοδο σοβαρών ασθενειών Παίζει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της πανδημίας SarsCov2. Τις τελευταίες ημέρες, στη Γερμανία έγιναν γνωστές και άλλες περιπτώσεις σοβαρής θρόμβωσης, οι οποίες σχετίζονται προσωρινά με έναν εμβολιασμό AstraZeneca. Αυτές είναι σπάνιες μεμονωμένες περιπτώσεις. Η αιτιώδης σχέση με τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca δεν μπορεί να αποκλειστεί με βεβαιότητα αυτή τη στιγμή “, δήλωσε εκπρόσωπος της κλινικής στην ανακοίνωση.

5:10 μ.μ.: Η Μέρκελ και ο Σπαν διαβουλεύονται με τον Πρωθυπουργό

Όπως ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, ο Spahn και οι συνάδελφοί του στη χώρα του θα συμβουλεύουν “ξανά για τη χρήση του Astrazeneca” από τις 6:00 μ.μ. Ο Spahn θα κάνει μια πρόταση για το πώς να προχωρήσει.

Το βράδυ, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία, οι πρωθυπουργοί θα συμπεριληφθούν επίσης σε “ενημερωτική συνάντηση”. Οι Spahn και Merkel θέλουν να μιλήσουν στον Τύπο.

Σύμφωνα με το «Augsburger Allgemeine», το νέο προσχέδιο Stiko δηλώνει: «Με βάση τα διαθέσιμα αλλά ακόμη περιορισμένα στοιχεία και λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα πανδημική κατάσταση, το Stiko συνιστά το Covid-19 Vaccine AstraZeneca για άτομα άνω των 60 ετών ηλικία για χρήση. “

Η χρήση με νεότερα άτομα είναι ακόμα δυνατή “κατά την κρίση του γιατρού και με ατομική αποδοχή κινδύνου μετά από προσεκτική εξήγηση”.

Κατόπιν αιτήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου AFP, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο σύστασης του Stiko βρίσκεται «στη διαδικασία σχολιασμού». Δεν σχολίασε το περιεχόμενο.

Ο παθολόγος του Βερολίνου Martin Terhardt, που είναι επίσης μέλος του Stiko, δήλωσε στο RBB ότι θα ήταν λογικό να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το εμβόλιο στους ηλικιωμένους, “επειδή δεν εμφανίστηκαν αυτά τα σήματα επικίνδυνων επιπλοκών”.

Εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι υπήρχαν θεμελιώδεις αμφιβολίες στον πληθυσμό για το Astrazeneca – “επειδή επί του παρόντος διαθέτουμε πολλά από αυτά τα εμβόλια και θα το πάρουμε ακόμα και θα ήταν επίσης λογικό να χρησιμοποιήσουμε αυτό το εμβόλιο”.

4:30 μ.μ.: Ο Söder προτείνει να ενεργοποιηθεί η ακολουθία εμβολιασμών

Μόναχο. Μετά την απαγόρευση του εμβολιασμού Astrazeneca για άτομα κάτω των 60 ετών, ο Πρωθυπουργός Μάρκος Σόντερ μίλησε. Πρότεινε ότι η ακολουθία των εμβολιασμών για το εμβόλιο πρέπει να ενεργοποιηθεί πλήρως.

Κάποια στιγμή στο Astrazeneca θα πρέπει να λειτουργήσετε με πολλή ελευθερία και να πείτε: Όποιος θέλει και που τολμάει θα πρέπει επίσης να έχει την ευκαιρία », δήλωσε ο Söder την Τρίτη στο Μόναχο.

Ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι το εμβόλιο δεν λειτουργεί όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι. «Στην Astrazeneca μπορούμε να περιμένουμε κάποιο νέο πρόβλημα κάθε μέρα. Και μπορείτε να το νιώσετε ειλικρινά στην αντίληψη έξω. “

4 μ.μ.: Βερολίνο, Βραδεμβούργο και Μόναχο αναστέλλουν τον εμβολιασμό AstraZeneca για παιδιά κάτω των 60 ετών

Λόγω νέων ενδείξεων επιπλοκών, οι ομοσπονδιακές πολιτείες του Βερολίνου και του Βρανδεμβούργου καθώς και η πόλη του Μονάχου ανέστειλαν προσωρινά τους εμβολιασμούς με το Astrazeneca για άτομα κάτω των 60 ετών.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Jens Spahn (CDU) θέλει να συζητήσει την περαιτέρω χρήση του Astrazeneca με τους υπουργούς Υγείας των ομοσπονδιακών κρατών την Τρίτη το απόγευμα, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πρόταση από τον Spahn για το πώς να προχωρήσει.

Εν τω μεταξύ, οι εμβολιασμοί με το Astrazeneca είχαν διακοπεί λόγω θρομβώσεων – θρομβώσεων φλεβοκομβικής φλέβας – που είχαν συμβεί στον εγκέφαλο. Μετά από εξέταση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι εμβολιασμοί άρχισαν ξανά. Σύμφωνα με τον Γερουσιαστή Υγείας του Βερολίνου Dilek Kalayci (SPD), υπάρχουν ενδείξεις για περαιτέρω περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών.

Ως αποτέλεσμα, το Βερολίνο ήταν το πρώτο ομοσπονδιακό κράτος που σταμάτησε τον εμβολιασμό ηλικίας κάτω των 60 ετών, ο Kalayci το χαρακτήρισε αυτό ως «προληπτικό μέτρο». Η πόλη του Μονάχου ακολούθησε. Η πολιτεία του Βρανδεμβούργου δήλωσε ότι η αναστολή αρχικά ισχύει μόνο την Τρίτη. Μετά τη διάσκεψη των υπουργών Υγείας, θα ληφθεί απόφαση για το πώς θα προχωρήσουμε.

Από τις 29 Μαρτίου (μεσημέρι), οι Epoch Times από το Ινστιτούτο Paul Ehrlich έμαθαν 31 περιπτώσεις θρόμβωσης φλεβοκομβικών φλεβών μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο COVID-19 από την AstraZeneca (Vaxzevrira).

Σε 19 περιπτώσεις, αναφέρθηκε επίσης θρομβοκυτταροπενία – δηλαδή, ο αριθμός των αιμοπεταλίων σε εκείνους που επλήγησαν ήταν πολύ χαμηλός.

Με εξαίρεση δύο περιπτώσεις, οι γυναίκες ηλικίας μεταξύ 20 και 63 ετών επηρεάστηκαν, οι δύο άνδρες ήταν 36 και 57 ετών. Τα περιστατικά θρόμβωσης εμφανίστηκαν μετά τον πρώτο εμβολιασμό. Κατά συνέπεια, περίπου 2,7 εκατομμύρια πρώτες δόσεις είχαν χορηγηθεί έως τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Η γερουσιαστής υγείας του Βερολίνου Kalayci είπε ότι θα περιμένει τώρα και θα δει ποια θα είναι η νέα σύσταση της επιτροπής εμβολιασμού. Επιπλέον, θέλει να ανταλλάξει ιδέες με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του δεύτερου εμβολιασμού αυτής της ηλικιακής ομάδας που έχουν ήδη λάβει μια πρώτη δόση Astrazeneca.

Υποψία “σοβαρής ασθένειας” σε 28χρονο μετά το θάνατό του

Η περιοχή Euskirchen στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία σταμάτησε προσωρινά τον εμβολιασμό με κορώνα γυναικών κάτω των 55 ετών με το δραστικό συστατικό από το Astrazeneca τη Δευτέρα.

Αφού μια εμβολιασμένη γυναίκα (47) πέθανε την περασμένη εβδομάδα, η περιοχή φέρεται να υποψιάζεται «σοβαρή ασθένεια» σε μια 28χρονη μετά τον εμβολιασμό της με Astrazeneca. Και οι δύο είχαν υποστεί θρόμβωση φλεβοκομβικής φλέβας, σύμφωνα με την περιοχή.

«Η περιοχή του Euskirchen ενημέρωσε την περιφερειακή κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας του NRW για τη νέα κατάσταση σήμερα το μεσημέρι και ανακοίνωσε το μορατόριουμ. Αυτό είναι ένα προληπτικό μέτρο έως ότου οι αρμόδιες εξειδικευμένες υπηρεσίες φτάσουν σε τελική αξιολόγηση », ανέφερε σε μήνυμα. Ο εισαγγελέας της Βόννης ξεκίνησε τακτικά έρευνα για θάνατο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο, διατάχθηκε η αυτοψία του σώματος.

Ο κύκλος δήλωσε ότι τα ερωτήματα προς τις αρχές υψηλότερου επιπέδου είχαν προηγουμένως απαντηθεί δηλώνοντας ότι το Ινστιτούτο Paul Ehrlich “εξετάζει τις διαδικασίες ευσυνείδητα, αλλά δεν μπορούσε να δώσει μια τελική δήλωση”.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, ο θάνατος της 47χρονης γυναίκας αναφέρθηκε στο τμήμα υγείας την περασμένη Παρασκευή από τον γιατρό που ήταν υπεύθυνος για το περιφερειακό κέντρο εμβολιασμού, ο οποίος είχε λάβει τις πληροφορίες από την κλινική θεραπείας.

Ο γιατρός είχε επίσης αναφέρει την τελευταία περίπτωση «αφού έλαβε σχετικές πληροφορίες από τη θεραπευτική κλινική.» Ο 28χρονος ασθενής ήταν σε σταθερή κατάσταση και φρόντιζε σε ειδική κλινική, σύμφωνα με δήλωση της περιοχής. .

Ο διοικητής της περιφέρειας Markus Ramers (SPD) τηλεφώνησε στον υπουργό Υγείας του NRW Karl-Josef Laumann (CDU) και στον υφυπουργό του, “οι οποίοι δεσμεύονται προσωπικά για έγκαιρη, τελική διευκρίνιση από τους ειδικούς.”

Μετά το θάνατο της 47χρονης γυναίκας, η περιοχή Euskirchen ανέφερε την υπόθεση στο Ινστιτούτο Paul Ehrlich προκειμένου να διερευνήσει μια πιθανή σύνδεση με τον εμβολιασμό της κορώνας της γυναίκας.

Κατόπιν αιτήματος της Γερμανικής Υπηρεσίας Τύπου τη Δευτέρα, το Ινστιτούτο Paul Ehrlich δεν παρείχε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η Kreis αναστέλλει τον εμβολιασμό Astrazeneca για γυναίκες κάτω των 55 ετών

“Δεδομένου ότι επί του παρόντος δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι υπάρχουν γεγονότα που μιλούν κατά του εμβολιασμού κατά των ηλικιών και των δύο φύλων” COVID-19 Vaccine Astrazeneca “, η ομάδα κρίσης της περιοχής Euskirchen αποφάσισε να αναστείλει τον εμβολιασμό με αυτό το εμβόλιο σε γυναίκες κάτω από 55 “, είπε από τον κύκλο. Η ομάδα κρίσης έλαβε αυτήν την απόφαση αφού έλαβε ειδικές συμβουλές από τον επικεφαλής του τμήματος υγείας και τον επικεφαλής εμβολιαστή.

Στα μέσα Μαρτίου, οι εμβολιασμοί κορώνας με το παρασκεύασμα Astrazeneca διακόπηκαν για αρκετές ημέρες ως προληπτικό μέτρο. Μετά από επανεξέταση, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δήλωσε ότι το παρασκεύασμα ήταν ασφαλές.

Ωστόσο, μια επιπλέον προειδοποίηση για πιθανές σπάνιες περιπτώσεις θρόμβων αίματος (θρόμβωση) στις εγκεφαλικές φλέβες προστίθεται στις πληροφορίες, εξήγησε ο EMA. Το Astrazeneca διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη στρατηγική εμβολιασμού της ΕΕ. Επειδή το παρασκεύασμα δεν χρειάζεται να ψυχθεί τόσο πολύ, μπορεί επίσης να ενεθεί από τους ιατρούς.

Οι εμβολιασμοί με Astrazeneca για άνδρες και γυναίκες άνω των 55 ετών θα συνεχιστούν όπως είχε προγραμματιστεί, όπως και οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο Biontech. (dpa / sza / rm)

…………………………………

Με δύο εξαιρέσεις, όλες οι αναφορές αφορούσαν γυναίκες ηλικίας 20 με 63 ετών

Την καταγραφή 31 περιστατικών σπάνιων θρομβώσεων στον εγκέφαλο μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, ανακοίνωσε την Τρίτη η γερμανική ρυθμιστική αρχή.

Οι εννιά κατέληξαν σε θάνατο.

Το Ινστιτούτο Πάουλ Έρλιχ σημείωσε ότι έχει καταγράψει 31 περιπτώσεις θρόμβων στις εγκεφαλικές φλέβες – γνωστές ως θρόμβωση εγκεφαλικών φλεβών ή CSVT, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σε 9 από αυτές τις περιπτώσεις, οι άνθρωποι πέθαναν. Με την εξαίρεση δύο περιπτώσεων, όλες οι αναφορές αφορούσαν γυναίκες ηλικίας 20 με 63 ετών. Οι δύο άντρες ήταν 36 και 57 ετών.

Μετά από 9 θανάτους, αναστέλλονται σε Βερολίνο και Μόναχο οι εμβολιασμοί σε άτομα κάτω των 60 ετών

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Ινστιτούτο «Paul Ehrlich», αρμόδιο για τα εμβόλια στην Γερμανία, έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 31 περιπτώσεις σπάνιας θρόμβωσης, έπειτα από εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca. Εννέα από τα περιστατικά κατέληξαν, ενώ με εξαίρεση δύο περιπτώσεις, όλα αφορούν γυναίκες ηλικίας μεταξύ 20 και 63 ετών. Οι δύο άνδρες ήταν 36 και 57 ετών.

Σε αυτά τα στοιχεία παρέπεμψε πριν από λίγο και η υπουργός Υγείας του κρατιδίου του Βερολίνου Ντιλέκ Καλαϊτζί, ανακοινώνοντας την αναστολή χρήσης του για την συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité τόνισε ότι «αυτό το βήμα είναι απαραίτητο, διότι έχουν διαπιστωθεί νέα περιστατικά θρομβώσεων σε γυναίκες στην Γερμανία». Ο ίδιος διευκρίνισε πάντως ότι στο Charité δεν υπήρξε ανάλογο περιστατικό, ενώ έχουν χορηγηθεί ήδη 16.000 δόσεις εμβολίων στο προσωπικό, εκ των οποίων τα περισσότερα της AstraZeneca.

Την προληπτική αναστολή χρήσης του εμβολίου σε γυναίκες κάτω των 55 ετών αποφάσισε σήμερα και το Νοσοκομείο Vivantes του Βερολίνου, επισημαίνοντας ότι η οδηγία αφορά κυρίως το προσωπικό του.

Σε αντίστοιχες κινήσεις προέβησαν ήδη και νοσοκομεία στην Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, όπου υπήρξαν μάλιστα και δύο περιστατικά θρομβώσεων. Μία 47χρονη γυναίκα πέθανε, ενώ μία 27χρονη έχει στο μεταξύ αναρρώσει.

Την ίδια ώρα, η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών της Γερμανίας (Stiko) συνιστά τον εμβολιασμό με το ενέσιμο σκεύασμα της AstraΖeneca μόνο σε γυναίκες και άνδρες άνω των 60 ετών.

Αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Augsburger Allgemeine».

Στο μεταξύ, αργά το απόγευμα, θα συνεδριάσουν σήμερα ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν με τους ομολόγους τους από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια για να εκτιμήσουν πώς θα εξελιχθεί στη χώρα ο εμβολιασμός με το ενέσιμο σκεύασμα της AstraZeneca.

https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/pei-bestaetigt-31-thrombose-faelle-berlin-brandenburg-muenchen-und-koeln-setzen-astrazeneca-impfung-aus-a3481780.html

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>