«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

*** Ο δρόμος προς την ελευθερία ***

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Ο  Κωνσταντίνος Βαθιώτης

Σε έναν πανηγυρικό λόγο που είχε εκφωνήσει την 25η Μαρτίου 1977 στην αίθουσα τελετών της Νομικής Σχολής Κομοτηνής (ο λόγος αυτός εκτυπώθηκε σε ένα τευχίδιο με τίτλο “Ο δρόμος προς την ελευθερία, Θεσσαλονίκη 1979, σελ. 4), ο αείμνηστος καθηγητής Ποινικού Δικαίου Α.Π.Θ. Ιωάννης Μανωλεδάκης είχε πει τα εξής:

«Η ικανότητα της υλικής κατάκτησης, η ικανότητα του στοχασμού και η ανάγκη της εξέγερσης είναι η ανεκτίμητη περιουσία του ανθρώπου πάνω στη γη, που τον διαφοροποιεί οντολογικά σαν ύπαρξη από όλα τα άλλα ζωικά είδη. Με αυτή την ανεκτίμητη περιουσία ο άνθρωπος γράφει την ιστορία του. […].

Οι τύραννοι κάθε εποχής, όσοι κρατούν υπόδουλους άλλους λαούς ή τον δικό τους λαό, τριπλό έχουν μέλημα:

(α) Να παρεμποδίσουν την οικονομική του ανάπτυξη ή να διοχετεύσουν την υλική του επέκταση σε δικό τους όφελος ή σε όφελος άλλων, ποτέ όμως σε όφελος του ίδιου του λαού που με τις δυνάμεις του παράγει. Η υλική μιζέρια είναι πιστός σύντροφος της υποταγής και της τυραννίας.

(β) Να κρατήσουν το λαό στο σκοτάδι της αμάθειας. Ο σκοταδισμός και η αμάθεια είναι πιστός σύντροφος της υποταγής και της τυραννίας, γιατί αποκλείουν όχι μόνο τη γνώση των νόμων της φυσικής και κοινωνικής αναγκαιότητας που οδηγεί στη συνειδητή –δηλαδή στην ελεύθερη– πράξη, αλλά και γιατί παρεμποδίζουν την αυτογνωσία, την ανάπτυξη δηλαδή ελεύθερης κοινωνικής συνείδησης.

(γ) Να καταπνίξουν και το παραμικρό σκίρτημα συνειδησιακής εξέγερσης. Η μαλθακότητα και η αποχαύνωση είναι πιστός σύντροφος της υποταγής και της τυραννίας. Όσο πιο ναρκωμένες είναι οι δυνάμεις αφύπνισης ενός λαού, τόσο πιο σίγουρα και στέρεα είναι τα δεσμά της δουλείας του. […]

Ό,τι και αν είσαι, εργάτης, διανοούμενος, στρατιώτης, μην ξεχνάς πως “η ζωή του αληθούς πολίτου πρέπει να τελειώνει ή διά την ελευθερίαν του ή με την ελευθερίαν του” (Ελληνική Νομαρχία, 30)».

Η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση θα εορτασθεί υπό το κράτος ενός οξύμωρου σχήματος: όντας υπόδουλοι σε μια πρωτοφανή υγειονομική τυραννία, θα προσποιηθούμε ότι γιορτάζουμε την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού. Οι τυραννικοί διαχειριστές της υγειονομικής κρίσης έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να επικρατήσει και σε αυτό το πεδίο η ανάποδη λογική του θαυμαστού καινούργιου κόσμου μέσα στον οποίο φυτοζωούμε εδώ και έναν χρόνο: Γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης των Ελλήνων σημαίνει ότι γιορτάζουμε ως σκλάβοι την καταλυθείσα ελευθερία που είχαν ανακτήσει για μας οι πρόγονοί μας!

Η ανάκτηση της ελευθερίας κατέστη εφικτή, διότι το σύνθημα της Ελληνικής Επαναστάσεως ήταν “ελευθερία ή θάνατος” με υπονοούμενο και αδιαπραγμάτευτο το προβάδισμα υπέρ της ελευθερίας. Αντιθέτως, στην εποχή του κορωνοϊού η ελευθερία είναι εξαφανισμένη από τον διλημματικό ορίζοντα των διαχειριστών της κρίσης. Τούτοι παραπλανούν τον ελληνικό λαό, προπαγανδίζοντας αδιαπραγμάτευτα υπέρ της υγείας, ως αντίπαλο δέος της οποίας προβάλλουν όλως παραπλανητικώς την οικονομία και όχι την ελευθερία! Αυτό φυσικά το κάνουν, ποντάροντας στην σύγχρονη ειδωλολατρία των Ελλήνων, η οποία φορά τον μανδύα της υγειολατρείας. Αν, όμως, οι ήρωες του 1821 διατηρούσαν, όπως οι σημερινοί Έλληνες, λατρευτική σχέση με την υγεία και την ζωή τους, τότε σήμερα θα ήμασταν ακόμη σκλαβωμένοι στους Τούρκους.

Έτσι, λοιπόν, η φετινή επέτειος, έστω κι αν εορτασθεί με θεωρητικό ή εικονικό τρόπο, μπορεί να μας θυμίσει την συνταγή των προγόνων μας για τον δρόμο προς την ελευθερία – την «πιο δύσκολη απ’ τις δοκιμασίες που μπορούμε να προτείνουμε σ’ έναν λαό» (Πωλ Βαλερύ, Πάνω στο θέμα της δικτατορίας, μτφ.: Θ. Θ. Νιάρχος, εις: Ευθύνη, Τεύχ. 1ο, Ιανουάριος 1972, σελ. 23): Πρέπει να πάψουμε να φοβόμαστε για την ζωή μας, της οποίας η αρχή και το τέλος δεν ορίζεται από τον άνθρωπο.

Ο φόβος, όμως, θα εξουδετερωθεί, μόνο αν ο δείκτης της πυξίδας μας αρχίσει να δείχνει τις συντεταγμένες της πίστης και της αγάπης: πίστη σε Εκείνον που είναι Παντοκράτωρ και αγάπη για το “αποπαίδι του 2021”, δηλ. για την ελευθερία, που αποτελεί την αναπαλλοτρίωτη εγγενή ιδιότητα του ανθρώπου (πρβλ. Α. Άνταμ, Το πάθος του σκλάβου, μτφ.: Αθ. Κοτταδάκης, εις: Ευθύνη, Τεύχ. 30, Ιούνιος 1974, σελ. 291: «Για τον άνθρωπο είναι φοβερά ανυπόφορο να χάνη την ελευθερία του, γιατί η ελευθερία ανήκει στα ουσιαστικά χαρίσματά του»).

Οι σημερινοί υγειονομικοί τύραννοι φρόντισαν να υπηρετήσουν πιστά το τρίπτυχο που ανέφερε ο Ι. Μανωλεδάκης στον προαναφερθέντα λόγο του:

Πρώτον, καλλιεργούν ήδη από την εποχή των μνημονίων το κλίμα της μιζέριας και με την αυτοκτονική υγειονομική πολιτική που ακολουθούν θα φέρουν εντός ολίγου τον οικονομικό όλεθρο.

Δεύτερον, μέσω των τρομολαγνικών, προπαγανδιστικών και απορριμματοφόρων ΜΜΕ αλλά και της τηλεκπαίδευσης τυφλώνουν καθημερινά τους Έλληνες που ζουν μονίμως σε μια τηλε-ψευδαίσθηση, σαν να πρωταγωνιστούν ως μασκοφορεμένα ζόμπι σε ταινία τρόμου με αμέτρητα κρούσματα, τα οποία στην προφητική γλώσσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (βλ. το ομότιτλο διήγημά του “Τα κρούσματα”) αποκαλούνται φαντάσματα.

Τρίτον, με τον αδιανόητα αυστηρό νόμο περί των συναθροίσεων, η κυβέρνηση μερίμνησε ώστε να υπονομεύσει εκ προοιμίου την διάθεση των Ελλήνων να αντισταθούν συλλογικά στην κατάλυση του ελληνικού Συντάγματος, όπως άλλωστε το ίδιο τους προτρέπει μέσω της ακροτελεύτιας διατάξεώς του (άρθρο 120 παρ. 4).

Τον τελευταίο καιρό, πάντως, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν να αψηφήσουν τις αυστηρές απαγορεύσεις του προμνημονευθέντος νόμου, πλην όμως προσέρχονται στις διαδηλώσεις εναντίον των “lockdown” (ο εν λόγω στρατιωτικός όρος συσκοτίζει την μαύρη αλήθεια: πρόκειται περί ωραιοποιημένης αιχμαλωσίας των πολιτών!) και των συμπαρομαρτούντων περιοριστικών μέτρων, φέροντας στο πρόσωπό τους το μοντέρνο σύμβολο της υποταγής τους, την μάσκα!

Μια περικοπή που προέρχεται από το αλληγορικό μυθιστόρημα του Τζωρτζ Όργουελ “Η φάρμα των ζώων” (εκδ. Κάκτος, μτφ.: Νίνα Μπάρτη, Αθήνα 1978, σελ. 34) στέλνει ένα πολύ χρήσιμο μήνυμα για τους επίδοξους ήρωες του 2021, οι οποίοι θα πρέπει να το εμπεδώσουν, αν θέλουν να μιμηθούν τους ήρωες του 1821:

Όταν ο Σνόουμπωλ, το ένα από τα δύο γουρούνια που ξεχώριζαν ως τα ικανότερα στην φάρμα των ζώων, προσπαθούσε να οργανώσει την «επανάστασή» τους, εξηγώντας στα άλλα ζώα γιατί πρέπει να τερματισθεί η «υποταγή» στον διαχειριστή της φάρμας, τον «αφέντη» τους κ. Τζόουνς, μια «χαζούλα όμορφη φοράδα», η Μόλλυ, τον ρώτησε γεμάτη αγωνία αν μετά την επανάσταση θα της επιτρέπεται να φορά «κορδέλες στην χαίτη της». Τότε ο Σνόουμπωλ της απάντησε:

«Συντρόφισσα, αυτές οι κορδέλες, που θέλεις τόσο πολύ, είναι το σύμβολο της σκλαβιάς. Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι η ελευθερία αξίζει πιο πολύ από τις κορδέλες;».

Δυστυχώς, οι μάσκες (φυσικά και τα SMS ή τα έντυπα μετακίνησης) είναι οι κορδέλες-αλυσίδες της σκλαβιάς του Νεοέλληνα ραγιά. Αν, όμως, εμπεδώσει τα παραπάνω ουσιαστικά μηνύματα για τον δρόμο προς την ελευθερία του, τότε αντί κωδικού επιτήρησης, θα πρέπει σύντομα να στείλει στον Μεγάλο Αδελφό το τελευταίο του μήνυμα με το ακόλουθο δίστιχο από το ποίημα του Φρίντριχ Σίλλερ “Τα λόγια της πίστης” (η ελεύθερη απόδοση του γράφοντος):

«Να τρέμετε μπρος στον σκλάβο που τις αλυσίδες σπάει, όχι μπρος σ’ εκείνον που λέφτερος πετάει» (“Vor dem Sklaven, wenn er die Kette bricht, Vor dem freien Menschen erzittert nicht!”).

 εφημ. Δημοκρατία, 24.3.2021

Μοιραστείτε το!

11 comments to *** Ο δρόμος προς την ελευθερία ***

  • .
    .
    ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ συμμετείχαν στην ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

    .
    https://www.youtube.com/watch?v=ot7UlFSQwMU

      • .
        .
        Ο Παρθενώνας – 3D αναπαράσταση
        .
        Ο Παρθενώνας είναι ένας αρχαίος ελληνικός ναός χτισμένος στην Ακρόπολη της Αθήνας.
        .
        Είναι κατασκευασμένος από λευκό πεντελικό μάρμαρο και ήταν αφιερωμένος στη θεά Αθηνά, την προστάτιδα της πόλης των Αθηνών.
        .
        Η κατασκευή του ξεκίνησε το 447 π.Χ. με απόφαση του Αθηναίου πολιτικού Περικλή.
        .
        Οι αρχιτέκτονες ήταν ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης, ενώ υπεύθυνος για τα γλυπτά ήταν ο Φειδίας.
        .
        Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 438 π.Χ. και τα τελευταία αγάλματα τοποθετήθηκαν το 432 π.Χ.
        .
        Είναι ένα κτήριο δωρικού αρχιτεκτονικού ρυθμού, που όμως συνδυάζει στοιχεία και του Ιωνικού.
        .
        Τα γλυπτά μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες: τις μετόπες, τα αετώματα και τη ζωφόρο.
        .
        Η είσοδος στον κυρίως ναό γινόταν από την ανατολική κεντρική θύρα του ναού.
        .
        Μέσα έστεκε το γιγάντιο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου.
        .
        Το άγαλμα ήταν κατασκευασμένο από τον Φειδία από χρυσό και ελεφαντόδοντο και είχε ύψος περίπου 12 μέτρα.
        .
        Ο Παρθενώνας θεωρείται σύμβολο της αρχαίας Ελλάδας, της δημοκρατίας και του δυτικού πολιτισμού.
        .
        .
        https://www.youtube.com/watch?v=PWPCZ1UjYmI

      • OLYMPUS GAIA ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΩΝ

        https://www.youtube.com/watch?v=0qk-_D2cnuI

        • .
          .
          “ΚΑΙ ΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ… ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ…”
          .
          .
          Στο χώμα ετούτο που πατάς πολέμησαν Προγόνοι να το πατάνε Έλληνες και Ελλήνων απογόνοι
          .
          ΘΕΪΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ !
          .
          .
          ΞΕρεις Εσυ τΙ σημαΙνει Ἕλλην;;;
          **************************
          Ξέρεις ἐσύ τί σημαίνει Ἕλλην;;;
          .
          Ξέρεις βρέ ΑΤΙΜΕ ἐσύ, πού νυχθημερόν μᾶς γεμίζεις μέ ψέμματα;
          .
          Μήπως ξέρεις τί σημαίνει Ἕλλην;;;
          .
          Μήπως ἀντιλαμβάνεσαι τό τί σημαίνει Πατρίς;
          .
          Μήπως σοῦ πέρασε άπό τόν νοῦ τό τί κρύβει ἡ λέξις Ἑλλάς;
          .
          Ὄχι… Δὲν ξέρεις… Οὔτε ξέρεις μὰ καὶ ΟΥΤΕ καὶ θὰ μάθης ποτέ, διότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!!!
          .
          Δὲν τὸ …ἔχεις, ποὺ λέν, στὴν δική σου γλῶσσα!!!!
          .
          Καί ξέρεις γιατί δέν μπορεῖς;
          .
          Διότι ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΛΙΓΟΣ…. Γεννήθηκες ΜΙΚΡΟΣ… Γεννήθηκες ΒΡΩΜΙΚΟΣ…!!!
          .
          Μπορεῖ τό κάθε ΚΑΘΑΡΜΑ νά βλάψῃ τήν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ;;;
          .
          Ὄχι, ΔΕΝ μπορεῖ!!!
          .
          Μόνον νὰ ἀναδείξῃ ἀκόμη περισσότερο !
          .
          πὼς εἶναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ
          .
          ἡ ἀναζήτησίς της!!!
          .
          .
          http://destaolaedv.blogspot.gr/2014/11/blog-post_4.html?utm_medium=facebook&utm_source=twitterfeed
          .
          .
          Εἴμαστε ὅλοι ἐδῶ ; ; ;
          .
          ἔχουν αὐτὸ τὸ βλέμμα τοῦ Νικητοῦ!!! *
          .
          Καλὴν Λευτεριὰ Πατριῶτες!!! *
          .
          Ὁ πόλεμος ξεκίνησε καὶ ἔχουμε μακρὺ δρόμο ἐμπρός μας!!! *
          .
          Καὶ μοναδική μας διαδρομὴ μόνον αὐτὴ ποὺ ὁδηγεῖ στὴν Ἐλευθερία!!! *
          .
          Εἴμαστε ὅλοι ἐδῶ; *
          .
          Φιλονόη *

          ΛΟΙΠΟΝ ; ; ; *
          .
          Εἴμαστε ὅλοι ἐδῶ Ω Ω Ω Ω Ω Ω Ω Ω ; ;; ;
          .
          .
          .
          http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/02/blog-post_2767.html#ixzz4DwjK0u9f
          .
          .
          ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !
          .
          ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ
          .
          ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΕΣ
          .
          .
          ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ …………………………………. ! ! !
          .
          Ε .Π .Α .Ν .Ε .Λ .Λ .Η .Ν .Ι .Σ .Μ .Ο .Σ – Τ .Ω .Ρ .Α

          .
          ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΣ ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ

          ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ

          ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ …………..
          .
          .
          https://www.youtube.com/watch?v=hJy5lPxoGrw&t=527s

        • ========================================================================

          ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ !

          ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΤΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ,

          ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ………………….

          ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΑΚΡΑΤΗ ΑΠΛΗΣΤΙΑ

          ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ .

          .
          ===========================================================================
          Τα Δελφικά παραγγέλματα

          http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/11/blog-post_6793.html
          .
          .
          Δελφικές Εντολές – Η κληρονομιά των Ελλήνων
          .
          .
          Ο θαυμασμός των αρχαίων Ελλήνων για τα ανηρτημένα αυτά αποφθέγματα στο Μαντείο των Δελφών ήταν τόσο μεγάλος, ώστε ο λυρικός ποιητής Πίνδαρος (522 π.Χ.) θεωρούσε τους επτά σοφούς, γιους του Ήλιου, που με την ακτινοβολία τους φώτιζαν και καθοδηγούσαν τον άνθρωπο στην οδό της αρετής.
          .
          Αυτά τα σοφά παραγγέλματα χρησιμοποιήθηκαν στην συνέχεια και απο άλλους λαούς ,που τα παρουσίασαν σαν “θρησκευτικές εντολές”.
          .
          http://arxaia-ellinika.blogspot.gr/2013/03/Delfikes-entoles-h-klhronomia-twn-Ellhnwn.html
          .
          .
          Δελφικά Παραγγέλματα
          .
          Τα Δελφικά Παραγγέλματα, δυστυχώς, δεν μπόρεσα να τα βρω στις εγκυκλοπαίδειές μου.
          “Δυστυχώς”, γιατί στο ίντερνετ υπάρχει μια αρκετά μεγάλη “ποικιλία”, στον αριθμό τους, πολλά είναι διαφορετικά, αλλά και ορισμένα που είναι ίδια, είναι διαφορετικά γραμμένα. Επιστράτευσα όσα αρχαία γνωρίζω, για να μπορέσω να ξεχωρίσω τα σωστά. Ελπίζω να μην έκανα πολλά λάθη.

          Η διαφορά στον αριθμό τους, αλλά και στα παραγγέλματα πιθανόν οφείλονται σε σύγχυση των Δελφικών Παραγγελμάτων με τις υπόλοιπες ρήσεις των 7 Σοφών. Τα τρία τελευταία τα βρήκα σαν ένα ενιαίο παράγγελμα, που όμως είναι πολύ μεγάλο, αν και τα δελφικά παραγγέλματα αποτελούνται από λίγες λέξεις κι έτσι το χώρισα σε 3 μέρη (και για χάρη του βίντεο).

          Όπως και αν είναι, οι ρήσεις αυτές είναι των Προγόνων μας.

          Είναι η πολύτιμη “προίκα” μας, ένα από τα σημαντικά μέρη της Κληρονομιάς μας και ενέπνευσαν τους ηθικούς κανόνες των Πολιτευμάτων, των Πολιτών και των μεταγενέστερων Θρησκειών.

          Σημειώνω την διόρθωση της φίλης giolen kara και επιστώ την προσοχή: “το αρχαιο Ελληνικο ειναι “Μετρον Αριστον”

          και οχι “παν μετρον αριστον”

          αν και θεωρειται σωστο κι αυτο, το συνανταμε ομως μετα την Χριστιανικη επεμβαση στα αρχαια κειμενα!”.
          .
          .
          ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!
          .
          .
          https://www.youtube.com/watch?v=jXwXgWUC_pg&t=4s

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>