«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Όσοι είναι αρνητές της απάτης πανδημίας του κορονοϊου, τους τρώνε.

Ο πρόεδρος της Τανζανίας John Pombe Magufuli

 

Ο σκεπτικιστής πρόεδρος της Τανζανίας, Τζον Μαγκούφι, πέθανε στα 61

Ο 61χρονος ηγέτης με το ψευδώνυμο “η μπουλντόζα” πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια, μετά από εβδομάδες εικασίες ότι μολύνθηκε με COVID-19.

Πολλοί θα τον θυμούνται για τον αμφιλεγόμενο χειρισμό της πανδημίας στην Τανζανία.

Ο πρόεδρος της Τανζανίας John Pombe Magufuli πέθανε σε ηλικία 61 ετών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη.

Ανακοινώνοντας το θάνατό του σε ζωντανή τηλεοπτική διεύθυνση, η Αντιπρόεδρος Samia Suluhu Hassan είπε ότι ο Magufuli πέθανε από καρδιακή πάθηση.

Η κερδοσκοπία ήταν έντονη για την πιθανή μόλυνση από τον κοροναϊό. Δεν είχε εμφανιστεί δημόσια από τα τέλη Φεβρουαρίου.

“Ο αγαπημένος μας πρόεδρος πέθανε στις 6 μ.μ. σήμερα το απόγευμα”, είπε ο Suluhu. “Όλες οι σημαίες θα πεταχτούν στο μισό ιστό για 14 ημέρες. Είναι θλιβερό νέο. Ο πρόεδρος έχει αυτήν την ασθένεια τα τελευταία 10 χρόνια.”

Πρόσθεσε ότι ο πρώην πρόεδρος πέθανε σε νοσοκομείο στο Νταρ Ες Σαλάμ, τη μεγαλύτερη πόλη της Τανζανίας.

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Ζίττο Κάμπουε είπε ότι είχε μιλήσει με τον αντιπρόεδρο για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

“Το έθνος θα τον θυμάται για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της χώρας μας”, ανέφερε σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

COVID σκεπτικιστής

Από τότε που κηρύχθηκε η πανδημία τον Μάρτιο του 2020, ο Magufuli είχε υποβαθμίσει τη σοβαρότητα του ιού.

Σε ένα σημείο, κοροϊδεύει τις εγκαταστάσεις δοκιμών κοροναϊού της χώρας, λέγοντας ότι έστειλε κρυφά δείγματα παπάγιας και αιγών και ότι βγήκαν θετικά.

Αν και δεν παρείχε ποτέ απόδειξη αυτού του ισχυρισμού, προειδοποίησε ότι αυτά τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι οι άνθρωποι είχαν ψευδώς θετικά αποτελέσματα.

Λίγο αργότερα, η Τανζανία σταμάτησε να κοινοποιεί ενημερώσεις σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί και σκοτωθεί λόγω του COVID-19.

Τα τελευταία στοιχεία της κορανοϊού της χώρας δόθηκαν τον Μάιο του περασμένου έτους. Εκείνη την εποχή, 509 άτομα επιβεβαιώθηκαν ότι είχαν προσβληθεί από τον ιό και 29 είχαν πεθάνει.

Χωρίς κλείδωμα

Καθώς οι γειτονικές χώρες η Κένυα και η Ουγκάντα ​​εφάρμοζαν κλειδώματα και απαγορεύσεις κυκλοφορίας για να περιορίσουν την εξάπλωση του COVID-19, ο Πρόεδρος Magufuli συγκλόνισε πολλούς δηλώνοντας ότι η Τανζανία θα παραμείνει ανοιχτή για επιχειρήσεις.

Τανζανία: Δεν υπάρχουν σχέδια για την αποδοχή εμβολίων COVID-19

“Εμείς οι Τανζανίτες δεν έχουμε κλειδώσει τον εαυτό μας και δεν περιμένω να ανακοινώσω ούτε μια μέρα ότι εφαρμόζουμε ένα κλείδωμα επειδή ο Θεός μας είναι ακόμα ζωντανός και θα συνεχίσει να μας προστατεύει Τανζανίους”, είπε ο πρώην πρόεδρος κάποτε σε πλήθος .

“Αλλά θα συνεχίσουμε επίσης να παίρνουμε προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένου του ατμού. Ατμάζετε, ταυτόχρονα προσεύχεστε στον Θεό και συνεχίζετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες, ώστε να τρώτε καλά και το σώμα σας χτίζει ανοσία ενάντια στον κοροναϊό.”

Αφού ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ζανζιβάρης , Σεϊφ Σαρίφ Χαμάντ, πέθανε από τον ιό τον Φεβρουάριο, ο Μαγκούφι και σε μεγαλύτερο βαθμό οι Τανζανίτες άρχισαν να αναγνωρίζουν τον σοβαρό κίνδυνο να προσβληθούν από το θανατηφόρο παθογόνο.

Το Υπουργείο Υγείας της Τανζανίας εξέδωσε αργότερα οδηγίες που καλούν τους πολίτες να τηρούν τα πρωτόκολλα πρόληψης COVID

Από δάσκαλο σε πρόεδρο

Γεννημένος στις 29 Οκτωβρίου 1959, ο Magufuli κέρδισε το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Dar es Salaam το 1994 και το 2009, αντίστοιχα.

Μετά από μια σύντομη περίοδο διδασκαλίας στο Sengerema Secondary School και αργότερα εργάστηκε ως βιομηχανικός χημικός, ο Magufuli μπήκε στην πολιτική υπό το κυβερνών κόμμα Chama Cha Mapinduzi (CCM).

Μια γυναίκα περπατά μετά από μια πινακίδα εκλογών μετά το κυβερνών κόμμα Chama Cha Mapinduzi (CCM) υποψήφιο John Magufuli

Ο Magufuli επανεκλέχθηκε στις τελευταίες προεδρικές εκλογές της χώρας το 2020

Εκλέχτηκε μέλος του κοινοβουλίου το 1995 και την ίδια χρονιά διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός έργων, ο οποίος έλαβε τον τίτλο υπουργού το 2000.

Το 2010, κέρδισε δημοτικότητα αφού διορίστηκε για δεύτερη φορά υπουργός έργων και μεταφορών στην Τανζανία.

Το στιβαρό ηγετικό του στυλ και η καταπολέμηση του μοσχεύματος στη βιομηχανία οδοποιίας ήταν ελκυστικό για τους Τανζανίτες, οι οποίοι αργότερα τον ονόμασαν «μπουλντόζα».

Διετέλεσε πρόεδρος το 2015 και κέρδισε το 58% των ψήφων, νικώντας τον Edward Lowassa από το κόμμα της αντιπολίτευσης στο Τσαντάμα.

Το 2020, επανεκλέχθηκε – μια νίκη που ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Τούντου Λισού, αποκήρυξε ως δόλια.

Στην ομιλία του στα εγκαίνια, ο Magufuli ήταν γεμάτος επαίνους για την εκλογική συμπεριφορά της χώρας.

“Όπως γνωρίζετε, οι εκλογές υπήρξαν πηγή συγκρούσεων σε πολλές χώρες, αλλά εμείς οι Τανζανίτες περάσαμε με ασφάλεια αυτό το τεστ. Αυτό είναι απόδειξη για τον κόσμο ότι οι Τανζανίτες αγαπούν την ειρήνη και έχουμε ωριμάσει στη δημοκρατία μας.”

Λατρεύτηκε στο σπίτι – αλλά όχι στο εξωτερικό

Στην Τανζανία, ο Πρόεδρος Magufuli ήταν μια δημοφιλής προσωπικότητα. Η λιτή κυβέρνησή του και τα μέτρα μείωσης του κόστους τον κέρδισαν σεβασμό μεταξύ των πολιτών.

Για παράδειγμα, το 2015, ανέστειλε τους εορτασμούς ανεξαρτησίας της χώρας, προτρέποντας τους πολίτες να καθαρίσουν τις κοινότητές τους για να καταπολεμήσουν το ξέσπασμα της χολέρας.

Ξεκίνησε επίσης μεγάλα έργα υποδομής, όπως το λιμάνι Bagamoyo, έναν νέο σιδηρόδρομο και την αναβάθμιση του Διεθνούς Αεροδρομίου Dar-es-Salaam.

Ο πρακτικός του πόλεμος κατά της διαφθοράς θαυμάστηκε όχι μόνο στην Τανζανία – αλλά σε ολόκληρη την ήπειρο.

“Ο Magufuli μπήκε στην πλατφόρμα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενδυνάμωση των μαζών”, δήλωσε ο Martin Adati, πολιτικός αναλυτής της Κένυας στο DW.

“Είναι οι άνθρωποι που επωφελήθηκαν από τη διαφθορά και όλα αυτά τα άλλα αστεία πράγματα που δεν είναι πολύ ευχαριστημένοι μαζί του”.

Ένας υποστηρικτής κρατά ένα φυλλάδιο με μια φωτογραφία του προεδρικού υποψηφίου John Magufuli

Ο Magufuli παρέμεινε δημοφιλής φιγούρα στο σπίτι

Ωστόσο, η δημοτικότητά του στο σπίτι λεηλατήθηκε στο εξωτερικό από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων που τον κατηγόρησαν ότι καταπατούν βασικά δικαιώματα, όπως η ελευθερία του τύπου και της έκφρασης.

Το 2020, η κυβέρνησή του εισήγαγε νόμο που καθιστούσε αξιόλογο αδίκημα για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύουν διεθνές περιεχόμενο χωρίς άδεια.

Για τον εξόριστο αρχηγό της αντιπολίτευσης Tundu Lissu, η προεδρία του Magufuli ήταν γεμάτη από αυταρχικές τάσεις παρά τα επιτεύγματά του.

“Ναι, έχει οικοδομήσει όλα αυτά τα πράγματα, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί παράβαση, που δεν δικαιολογεί τις δρακόντειες και πολύ αυταρχικές πολιτικές που έχει επιβάλει στη χώρα”, δήλωσε ο Λίσου στην DW, προσθέτοντας ότι οι ενέργειες του αείμνηστου προέδρου δεν νομιμοποίησαν καταστροφή των δημοκρατικών διαδικασιών της χώρας.

https://www.dw.com/en/tanzanias-covid-skeptic-president-john-magufuli-dies-at-61/a-56908583

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>