«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι δολοφόνοι πολιτικοί, γιατροί και δικαστικοί κάνουν την πάπια στην Ελλαδα, για να μην χάσουν τις μίζες!

επειγον

ΕΜΑ για AstraZeneca: Τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων?δηλαδή δεν έχει σημασία που θα πεθάνουν κάποιοι, αλλά αυτοί που δεν θα νοσήσουν!!!!!!!!!!!

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη για το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα…
AstraZeneca: Αναστολή των εμβολιασμών και στη Γερμανία

15.03.2021

Το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας (μετά από σύσταση του Ινστιτούτου Paul Ehrlich) ανακοίνωσε την αναστολή των εμβολιασμών στον πληθυσμό της χώρας με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Μετά τις τελευταίες αναφορές για περιστατικά θρομβώσεων σε σχέση με τον εμβολιασμό στην Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη, το Ινστιτούτο εκτιμά ότι περαιτέρω έρευνα είναι απαραίτητη. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα αποφασίσει «εάν και πως τα νέα ευρήματα θα επηρρεάσουν την έγκριση του εμβολίου».

Να σημειώσουμε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις τόσο της φαρμακοβιομηχανίας όσο και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο εμβολιασμός με το παρασκεύασμα προκαλεί μεγαλύτερους κινδύνους για θρόμβους στο αίμα, πάνω από δέκα χώρες στην Ευρώπη σταμάτησαν να χορηγούν το εμβόλιο.

TAGS
εμβολιασμός
Γερμανία
AstraZeneca
Σχετικά Άρθρα

ΕΥΡΩΠΗ
28.01.2021, 15:48
«Όχι» Γερμανίας στο εμβόλιο της AstraZeneca για τους άνω των 65
Η μόνιμη επιτροπή εμβολίων του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ προειδοποιεί για ανεπαρκή δεδομένα αποτελεσματικότητας.
«Όχι» Γερμανίας στο εμβόλιο της AstraZeneca για τους άνω των 65

ΕΥΡΩΠΗ
15.03.2021, 15:37
Καθησυχάζουν ΠΟΥ και Οξφόρδη για το εμβόλιο της AstraZeneca
Και η Ολλανδία προστέθηκε στις χώρες που αναστέλλουν προσωρινά τους εμβολιασμούς, υπό τον φόβο για συσχέτιση με περιστατικά θρομβώσεων.
Καθησυχάζουν ΠΟΥ και Οξφόρδη για το εμβόλιο της AstraZeneca

ΕΥΡΩΠΗ
11.03.2021, 17:01
Εννέα χώρες σταματούν προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca
Μετά τη Δανία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, σήμερα και η Ιταλία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τη χορήγηση παρτίδας εμβολίων της βρετανοσουηδικής φαρμακοβιομηχανίας, λόγω περιστατικών θρόμβωσης σε…
Εννέα χώρες σταματούν προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

Ο εμβολιασμός με την AstraZeneca στη Γερμανία διακόπτεται
Οι εμβολιασμοί κορώνας με το AstraZeneca αναστέλλονται στη Γερμανία προς το παρόν. Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε. Η Γαλλία αναστέλλει επίσης προς το παρόν εμβολιασμούς με το εμβόλιο.
15/3/2021, 3:30 μ.μ.

Συσκευασίες εμβολίου Covid-19 από την AstraZeneca

Στη Γερμανία , το εμβόλιο από την AstraZeneca δεν χρησιμοποιείται πλέον προς το παρόν . Σύμφωνα με μια τρέχουσα σύσταση του Ινστιτούτου Paul Ehrlich (PEI), η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανέστειλε τους εμβολιασμούς ως προφύλαξη. Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε . Λίγο αργότερα, η Γαλλία ανέστειλε επίσης τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο προς το παρόν.

Μετά από νέες αναφορές θρόμβωσης των εγκεφαλικών φλεβών σε σχέση με τον εμβολιασμό στη Γερμανία και την Ευρώπη, το ινστιτούτο θεωρεί απαραίτητες περαιτέρω έρευνες. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (Ema) θα αποφασίσει «εάν και πώς τα νέα ευρήματα θα επηρεάσουν την έγκριση του εμβολίου».

περισσότερα για το θέμα

https://www.spiegel.de/politik/deutschland/corona-astrazeneca-impfung-in-deutschland-ausgesetzt-a-c449c319-bd29-47f8-87fb-9ec76d99c967

Εμβόλιο Astrazeneca: Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία σταματούν τη χρήση του

Μετά από σχεδόν τρεις μήνες εμβολιασμών σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Ισραήλ και άλλες χώρες, είναι επίσης σαφές ότι οι παρενέργειες είναι ελάχιστες. Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν πόνο στο σημείο της ένεσης και βραχυπρόθεσμα συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, ειδικά μετά τη δεύτερη δόση.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το iatropedia.gr, οι ερευνητές έχουν μάθει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων τους τελευταίους μήνες. Τώρα, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανανέωσαν τις οδηγίες τους για τις παρενέργειες των εμβολίων COVID-19προσθέτοντας τρεις ανεπιθύμητες ενέργειες που πρέπει να γνωρίζουμε.

Πριν από λίγες ημέρες, οι ειδικοί γνωστοποίησαν ότι μια συγκεκριμένη ήπια παρενέργεια του εμβολίου COVID-19 μπορεί να εμφανιστεί αρκετές ημέρες μετά την πρώτη ή τη δεύτερη δόση, και όχι αμέσως: το δερματικό εξάνθημα. Αυτό γενικά δεν προκαλεί καμία ανησυχία και τείνει να εξαφανίζεται μόνο του μέσα σε λίγες μέρες.

Κορονοϊός: Οι νέες παρενέργειες στα εμβόλια COVID-19 στη λίστα του CDC

Το CDC πραγματοποίησε μερικές αλλαγές στις οδηγίες για τα εμβόλια COVID-19, προσθέτοντας τρεις νέες ανεπιθύμητες ενέργειες στη λίστα.

Αρχικά, το CDC ανέφερε έξι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες. Δύο είναι τοπικές (πόνος και οίδημα) και τέσσερις είναι συστημικές (πυρετός, ρίγη, κόπωση και πονοκέφαλος).

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές περιλαμβάνουν εννέα πιθανές παρενέργειες των εμβολίων COVID-19. Εκτός από τον πόνο και το πρήξιμο στο χέρι όπου γίνεται η ένεση, οι άνθρωποι μπορεί επίσης να παρουσιάσουν ερυθρότητα. Όσον αφορά τις συστημικές αντιδράσεις, το CDC πρόσθεσε τον μυϊκό πόνο και τη ναυτία στην λίστα (Ο μυϊκός πόνος δεν πρέπει να συγχέεται με τον πόνο στο σημείο της ένεσης).

Αυτές οι αντιδράσεις, σύμφωνα με το iatropedia.gr, αποτελούν ένδειξη ότι το ανοσοποιητικό σύστημα ανταποκρίνεται στην “απειλή” (δηλαδή στο εμβόλιο) και αναπτύσσει ανοσία. Τα αντισώματα κορονοϊού αρχίζουν να εμφανίζονται περίπου δύο εβδομάδες μετά την πρώτη δόση και η μέγιστη προστασία επιτυγχάνεται περίπου δύο εβδομάδες μετά και τη δεύτερη δόση.

Κορονοϊός: Χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση των παρενεργειών

Οι οδηγίες του CDC παρέχουν επίσης χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση των παρενεργειών: “Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τη λήψη φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή, όπως ιβουπροφαίνη, ακεταμινοφαίνη, ασπιρίνη ή αντιισταμινικά, για τυχόν πόνο και δυσφορία που μπορεί να αντιμετωπίσετε μετά τον εμβολιασμό. Μπορείτε να πάρετε αυτά τα φάρμακα για να ανακουφίσετε τις παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό εάν δεν έχετε άλλους ιατρικούς λόγους που σας εμποδίζουν να παίρνετε αυτά τα φάρμακα κανονικά”.

Το CDC υπενθυμίζει επίσης στους ανθρώπους ότι δεν συνιστάται η λήψη αυτών των φαρμάκων πριν από τον εμβολιασμό σε μια προσπάθεια πρόληψης των παρενεργειών.

Μετά τον εμβολιασμό, οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν δροσερά, βρεγμένα πανιά πάνω από την περιοχή του εμβολίου για να μειώσουν τον πόνο και την ταλαιπωρία και να κινήσουν/ασκήσουν το χέρι. Το να πίνετε άφθονα υγρά και να ντύνεστε ελαφρά μπορεί να βοηθήσει με τις γενικές παρενέργειες που μπορεί να εμφανιστούν.

Το CDC συμβουλεύει τους ανθρώπους να ενημερώσουν τους γιατρούς τους εάν αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες δεν εξαφανιστούν μετά από μερικές ημέρες. Εάν η ερυθρότητα, ή η ευαισθησία στο χέρι χειροτερεύει μετά από 24 ώρες, οι άνθρωποι θα πρέπει επίσης να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επικοινωνήσουν με έναν γιατρό.

Πηγέςiatropedia.grhttps://www.cdc.govhttps://bgr.com

Δέκα αναφορές για πιθανές παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca, μεταξύ των οποίων θρομβώσεις και εμβολές, ανακοίνωσαν οι αρχές στην Ολλανδία.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία της Ολλανδίας που είναι αρμόδια για την αναφορά παρενεργειών από τα φάρμακα ανακοίνωσε ότι έχει λάβει αναφορές για 10 περιστατικά που παρατηρήθηκαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου κατά της covid-19 της AstraZeneca, έπειτα από την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να αναστείλει τη χορήγησή του για προληπτικούς λόγους.

Το κέντρο Lareb ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι μεταξύ των παρενεργειών που παρατηρήθηκαν στην Ολλανδία από το εν λόγω εμβόλιο περιλαμβάνονται περιστατικά θρομβώσεων και εμβολών, αλλά όχι χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων, όπως αναφέρθηκε στη Δανία και τη Νορβηγία.

Έχουμε και θάνατο

Η Νορβηγία ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο από εγκεφαλική αιμορραγία μίας υγειονομικού ηλικίας κάτω των 50 ετών, που νοσηλεύτηκε αφότου εμβολιάστηκε με το εμβόλιο κατά του Covid-19 της AstraZeneca, χωρίς να υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των δύο, σε αυτή τη φάση.

Είναι το δεύτερο περιστατικό θανάτου που γνωστοποιείται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, η οποία ανέστειλε την Πέμπτη «για προληπτικούς λόγους» τη χρήση του εμβολίου που ανέπτυξε το βρετανο-σουηδικό εργαστήριο.

«Δεν μπορούμε ούτε να αποκλείσουμε ούτε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό έχει να κάνει με το εμβόλιο», δήλωσε ένας αξιωματούχος της νορβηγικής Αρχής Φαρμάκων, ο Στέιναρ Μάντσεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Μαρτίου 202

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>