«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΙΔΙΟΦΥΕΙΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.

Ομάδα-Ελλήνων-και-Βρετανών-επιστημόνων-φέρνει-στο-φως-νέα-μυστικά

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de

                                                                      12.03.2021                                                                                                                                  Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου                                                       Εδω και χιλιαδες χρονια επιχειρειται να κατανοηθει απο τους ανθρωπους η συλλογιστικη διαδικασια που ακολουθει ο ανθρωπινος εγκεφαλος, δηλαδη πως μπορει αυτος να αντιλαμβανεται, να κατανοει, να προβλεπει και να χειριζεται εναν ολοκληρο κοσμο μεγαλυτερο και πολυπλοκοτερο του ανθρωπου;

Απο τις μιμουμενες διεργασιες του  ανθρωπινου εγκεφαλου προεκυψαν οι αρχαιοελληνικες μηχανικες και κατασκευαστικες επινοησεις και προκυπτουν σημερα η τεχνητη Νοημοσυνη και οι νεες ιδεες και τεχνολογιες που και αυτες εχουν ριζες που χρονολογουνται απο την εποχη των μαθηματικων της σχολης του Πυθαγορα και απο την εποχη του Σωκρατη και Αριστοτελη.

Ο πρωτος στοχευε να αναπτυξει εναν «αλγοριθμο» για την περιγραφη των ανθρωπινων δραστηριοτητων και για την ποιοτικη κριση αυτων.

Η τεχνητη Νοημοσυνη σημερα παραλληλα με τον ψηφιακο μετασχηματισμο και τις νεες ιδεες και κατασκευαστικες επινοησεις καλυπτουν ενα ευρυ πεδιο μεθοδων με τεχνητα νευρωνικα δικτυα, με ασαφη λογικη και με γενετικους αλγοριθμους και με χρηση αυτων σχεδον σε ολα τα πεδια των κρατικων λειτουργιων.

Ενας απο τους παλαιοτερους αλγοριθμους που βρισκειται ακομη σε κοινη χρηση ειναι ο Ευκλειδιος αλγοριθμος.

Αυτος οδηγησε τον 19ον μ.Χ. αιωνα στην αναπτυξη των νεων συστηματων αριθμων, οπως οι Gaussian ακεραιοι και ακεραιοι του Einstein.

Ο Ευκλειδιος αλγοριθμος ηταν ο πρωτος ακεραιος αλγοριθμος, ο οποιος ειναι μια μεθοδος για την ευρεση ακεραιων σχεσεων μεταξυ αναλογων πραγματικων αριθμων.

Αυτος χρησιμοποιει τοση μνημη οση χρειαζεται για να αποθηκευτουν οι τρεις ακεραιοι Χ, Ψ, Ζ αριθμοι.

Με «Αλγοριθμο» νοειται μια σειρα σαφων εντολων με αρχη και τελος και με στοχο την επιλυση προβληματων.

Αυτος οφειλει να πληρει καποιο προτυπο και να διατυπωνεται με συγκεκριμενο τροπο και χωρις καμια αμφιβολια για τον τροπο εκτελεσης της συγκεκριμενης διαδικασιας που μπορει να πραγματοποιθει με ακριβεια και σε πεπερασμενο χρονο.

Ο Αλγοριθμος σχετιζεται αμεσα με τον τροπον με τον οποιον ο ηλεκτρονικος υπολογιστης επεξεργαζεται δεδομενα και παραγει πληροφοριες.

Ακομη και το προγραμα του ηλεκτρονικου υπολογιστη ειναι ουσιαστικα ενας Αλγοριθμος διοτι οριζει στον υπολογιστη ποια συγκεκριμενη σειρα πρεπει να ακοουθησει προκειμενου να επιτευχθει ο επιθυνητος στοχος. 

Συνεπως ενας Αλγοριθμος μπορει να θεωρηθει οποιαδηποτε ακολουθια εντολων που μπορει να εκτελεστει απο εναν ηλεκτρονικο υπολογιστη.

Ιδιαιτερα Ιδιοφυης ανθρωπος υπηρξε ο Πυθαγορας που αποκαλυψε, το πως δημιουργηθηκε το συμπαν μας γεωμετρικα και ενεργειακα και διατυπωσε τους νομους της συνθεσεως και της αποσυνθεσεως του, που μιλησε και εδωσε μαθηματικους νομους και οχι εμπειρικους για τις αποστασεις των τροχιων των πλανητικων γενικως συστηματων.

Μιλησε για την διαστολη του συμπαντος μας την οποια και υπολογισε, μιλησε για πεπερασμενο συμπαν, το οποιο και υπολογιζεται, μιλησε για την υπαρξη ουρανιου καναβου συντεταγμενων και για Αστροφυσικη, μιλησε για την υπαρξη ειδικων σφαιρικων μηνισκων στα πολλα συμπαντα, που οι ιδιοτητες τους και η συμπεριφορα τους μοιαζει σαν τις καλουμενες Μαυρες Τρυπες.

Μιλησε για υποατομικη Φυσικη και για Φυσικη υψηλης ενεργειας και για δονουμενο συμπαν και μας εδωσε το περιφημο σχεδιο της μελωδιας της Αρμονιας των Ουρανιων Συμπαντων και για αλλα πολλα υπεροχα πραγματα.

Απο ιδιοφυεις ανθρωπους αποτελειτο η διανοηση των αρχαιων Ελληνων που εργαζονταν στην Βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας, οπως π.χ. ο αστρονομος Υπαρχος που σχεδιαζε ουρανιους χαρτες, ο Ευκλειδης που συγκατελειψεν την γεωμετρια σε ενα εξοχο συστημα, ο Χερον ο Αλεξανδρινος ο εφευρετης των οδοντωτων τροχων, της ατμομηχανης και συγγραφεας του αυτοματου, του πρωτου βιβλιου για την ρομποτικη, ο Απολλωνιος απο την Περγα, ο μαθηματικος που ανακαλυψε την τομη του κωνου, την ελλειψη, την παραβολη, την  υπερβολη, δηλαδη καμπυλες τις οποιες ακολουθουν στην κινηση τους οι πλανητες, οι κομητες και αλλα ουρανια σωματα, ο Αρχιμηδης, ο μεγαλυτερος εγκεφαλος στους τομεις των μαθηματικων εως την αστρονομια, ο γεωγραφος Πτολεμαιος και αλλοι πολλοι.

Ιδιοφυης ανθρωπος υπηρξε ο Αρχυτας απο την Ταρανδο (επιφανης πολιτικος, μαθηματικος, μηχανικος, στρατηγος και πρωτος θεμελιωτης της μηχανικης) που ελυσε το «Δηλιο προβλημα» του διπλασιασμου, δηλαδη δοθεντος κυβου και στον οποιο οφειλονται πολλες μηχανικες και κατασκευαστικες επινοησεις μεταξυ των οποιων η δια χρησεως ελατηριων κατασκευη το 380 π.Χ. ενος ιπταμενου αντικειμενου.

Ιδιοφυεις ανθρωποι υπηρξαν αυτοι που επινοησαν και κατασκευασαν τον Υπολογιστη των Αντικυθηρων που εντοπισθηκε στο ναυαγιο ενος αρχαιου πλοιου στην θαλασσια περιοχη των Αντικυθηρων και ο οποιος ειναι αποτελεσμα της μακραιωνης θεωρητικης και τεχνολογικης επιστημονικης παραδοσης του απωτερου ελληνικου παρελθοντος.

Ομάδα Ελλήνων και Βρετανών επιστημόνων φέρνει στο φως νέα μυστικά

Ένα μοντέλο του κόσμου στον αρχαίο ελληνικό μηχανισμό των Αντικυθήρων.

https://klara970.wordpress.com/2021/03/12/ένα-μοντέλο-του-κόσμου-στον-αρχαίο-ελλ/#more-2535

Τα ιδια ισχυουν και για τα επιτευχθεντα μεγαλης σημασιας επιστημονικα γεγονοτα απο το 1900 μ.Χ. εως σημερα, ως π.χ. η ανακαλυψη του Supra-αγωγου, και του παρομοιου υψηλης θερμοκρασιας, τηs σουπερ-Fluidität, του Αντι-Ηλεκτρονιου, του Τρανσιστορα, της ατομικης και βομβας Υδρογονου, του Ζ-Κβαντοτεμαχιδιου, των top-Κουαρκς, για την διατυπωση θεωριων, των φασματων του Ατομου, των δοκιμαστικων Κυματων του Bohms, των Yang-Mills-Eichm, του Supra-Αγωγου, της τηλεπορτιας των Κβαντε, για τις κατασκευες Kernspin-Τομογραφια, των Συμπικνοτων Boso-Einstein και για πολλα αλλα.

Το οτι ο ανθρωπος βλεπει τον Κοσμο ετσι που τον βλεπει και οχι διαφορετικα και οτι μερικα πραγματα του ειναι διαισθητηκα ευκολα κατανοησημα και αλλα πολυ δυσκολα, οφειλεται στο οτι και ο εγκεφαλος του ειναι προ’ι’ον της εξελεκτικης του πορειας, στην οποια εξελιχθηκε ετσι για να βοηθα το ανθρωπινο σωμα να βρει την θεση του στο περιβαλλον και μαλιστα στις διαστασεις που το σωμα αυτο λειτουργει.

Ο εγκεφαλος του ανθρωπου ειναι συνεπως ενας ηλεκτρονικος υπολογιστης του σωματος του, που εξελιχθηκε για να επιζηση χωρις δυσκολιες σε ενα μεσο κοσμο, οπου τα απαραιτητα αντικειμενα δεν ηταν ουτε ιδιαιτερα μεγαλα αλλα και ουτε ιδιαιτερα μικρα.

Η αισθηση συνεπως ειναι αυτη που φερνει τον ανθρωπο σε επαφη με τα αντικειμενα, με τις επιφανειες στην αρχη, με τις διαστασεις στην συνεχεια, που εκφραζονται ως αντιληψη των στερεων αντικειμενων.

Βεβαιως το κατα ποσο αυτα που ο ανθρωπος αντιλαμβανεται ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα, ειναι ενα σοβαρο θεμα, διοτι για πολλους φυσικους ερεθισμους απο το περιβαλλον, ο ανθρωπος στο σωμα του δεν εχει δεκτες καταγραφης.

Γι’ αυτο αλλωστε μεχρι σημερα αδυνατει να κατανοησει το τι ειναι η ετσι ονομασθεισα σκοτεινη υλη και ενεργεια.

Μονο μερος των φυσικων ερεθισμων απο το περιβαλλον καταγραφονται απο τα οργανα αισθησεως και απο τους σε ολοκληρο το ανθρωπινο σωμα τοποθετημενους δεκτες καταγραφης και μεταφραζονται σε σηματα νευρωνων, δηλαδη κωδικοποιουνται νευρικα.

Στην πλευρα της εισοδου του δικτυου των νευρωνων π.χ. των οφθαλμων, βρισκονται  κυτταρα αισθησεως που μεταβαλλουν τις πληροφοριες απο το περιβαλλον οπως π.χ. το φως, σε ηλεκτρικες ωσεις των νευρωνων.

Η πληροφορια αυτη με ενα τεραστιο δικτυο καλωδιων και συνδεσεων προωθειται παραπερα προς τον εγκεφαλο.

Το φως αποτελει μια διαδικασια κυματων.

Η συχνοτητα διατυπωνει τον αριθμο των κορυφογραμμων των κυματων που καταληγουν καθε ενα δευτερολεπτο στην αμφιβληστροειδη των ανθρωπινων ματιων.

Οσο μεγαλυτερη ειναι η συχνοτητα τοσο περισσοτερη ενεργεια περιεχει η ακτινοβολια.

Τα μηκη των κυματων του φωτος τα οποια καταληγουν και καταγραφονται, σαν θαλαμοι κυματων, σε μια δεδομενη στιγμη στον αμφιβληστροειδη χιτωνα της ανθρωπινησ ορασης, μετριουνται σε Ängström, μικρομετρα, εκατοστα και μετρα (1 μικρομετρο = 10.000 Ängström) και κεινται μεταξυ 4.000 και 7.000 Ängström.

Το αισθητηριο οργανο της ανθρωπινης ορασεως εκτειμα την φωτεινοτητα ενος αυτοφωτου ‘η ετεροφωτου σωματος μονο με το ορατο φως που διεγειρει τον οφθαλμον.

Οι συσχετισεις χρωματος, μηκους κυματος και συχνοτητας του ορατου φωτος εχουν ως εξης:

Ακτινοβολιας                   Συχνοτητα                    Μηκος κυματος

Χρωμα                            1/δευτερολεπτο                  Ängström

Ιωδες                       (670-750) χ 10 στην 12           4.500-4.000

Κυανουν                  (610-670) χ 10 στην 12           4.900-4.500

Πρασινο                   (550-610) χ 10 στην 12           5.500-4.900

Κιτρινο                      (510-550) χ 10 στην 12           5.900-5.500

Πορτοκαλλοχρουν  (470-510) χ 10 στην 12           6.400-5.900

Ερυθρον                    (390-470) χ 10 στην 12           7.700-6.400

Οι χρωματικες αντιληψεις δεν ειναι τιποτε αλλο, απο εργαλεια βοηθειας με τα οποια ο εγκεφαλος του ανθρωπου επισημαινει σοβαρες διαφορες στο περιβαλλον.

Για την ανθρωπινη περιπτωση προκειται για το φως διαφορετικων μηκων κυματος.

Πως ομως γινεται η προωθηση προς τον εγκεφαλο των πληροφοριων;

Ποια γλωσσα κατανοει ο εγκεφαλος;

Το ποιο  απλο αλφαβητο αποτελειται απο κωδικα «binär», δηλαδη απο 0 και 1.

Υπο την προ’υ’ποθεση οτι οι αριθμοι αυτοι θα μεταφερθουν με συνεπεια και ομοια επαναλλαμβανονται, η ως ανω πληροφορια του φωτος που μεταφερεται με τους αριθμους αυτους ονομαζεται 1 Bit.

Αυτη ειναι η Μοναδα των πληροφοριων.

Ολα τα σηματα των οργανων των αισθησεων και των συσκευων μετρησεως μεταβαλλει ο ανθρωπινος εγκεφαλος σε απλα σχηματα ως π.χ. κυβους, τριγωνα και ευθειες γραμμες που βασιζονται σε ενα σημειο ‘η σε αριθμους που βασιζονται στην μοναδα 1.

Η εκλεκτικη πορεια του ανθρωπου ποτε δεν προετοιμασε τον εγκεφαλο αυτου για να προσανατολισθει προς τον κοσμο των ατομων και κβαντοτεμαχιδιων της υλης.   

Εαν η εκλεκτικη πορεια του ανθρωπου προετοιμαζεν τον εγκεφαλο του για να προσανατολισθει αυτος προς τον κοσμο των ατομων και κβαντοτεμαχιδιων θα αντιλαμβανονταν αυτος π.χ. εναν βραχον πετρωματος οχι σαν σκληρο και μη διαπεραστατικο, αλλα σαν μια συγκεντρωση κενων χωρων.

Το οτι τα χερια του δεν μπορουν να τον διαπερασουν δεν εχει να κανει με το μεγεθος και τον ενδιαμεσο χωρο των κβαντοτεμαχιδιων απο τα οποια αποτελειται η υλη, αλλα με τα πεδια δυναμεων που συνδεονται με τα σε μεγαλες αποστασεις ευρισκομενα κβαντοτεμαχιδια στην σταθερη υλη.

Γι’ αυτο δεν ειναι ακομη σε θεση να νοησει ο ανθρωπινος εγκεφαλος χαοτικες καταστασεις και κλασματομορφες και εξ’ αναγκης επενοησε τεχνουργημτα, δηλαδη αναποδεκτα αξιωματα και φανταστικες εννοιες, ως απειρως μεγαλο, απειρως μικρο, απειρο και μηδεν.

Η εννοια του απειρου ειναι ενα μαθηματικο αξιωμα, μια υποθεση, οτι το οριο του αθροισματος ολων των φυσικων αριθμων ειναι απειρως μεγαλο.

Το οριο ομως αυτο δεν ειναι υπαρκτο, διοτι στα απειρα μεγεθη μπορουν να αθροισθουν επιπλεον αριθμοι.

Τον χαρακτηρισμο «απειρο», ον (ουσια) χρησιμοποιουσαν οι αρχαιοι Ελληνες (Ομηρος) για να τονισουν το πολυ μεγαλο και κυριως το αιωνιο, το πολυετες, το κυκλικο, το απροσδιοριστο με την λογικη συμπαντα κοσμο.

Η εννοια της αιωνιοτητας ξεπερνα την διανοητικη ικανοτητα της επιστημης.

Για τον λογο αυτο η επιστημη δημιουργησε την εννοια του απειρως μεγαλου.

Εαν ο ανθρωπος χρησιμοποιησει π.χ. τους μαθηματικους τυπους ογκου-περιεχομενου της σφαιρας και υπερσφαιρας πολλων διαστασεων και εξετασει τι γινεται στην βασικη διασταση «ενα» ‘η και στην διασταση «μηδεν», δηλαδη στις διαστασεις που αποτελουν αυτην ταυτην την βαση που στεκεται, θα διαπιστωσει, οτι στην διασταση «ενα» το περιεχομενο της γραμμης ακτινας R ειναι «δυο». Αυτο σημαινει, οτι περαν απο την ορατη ακτινα υπαρχει και η αορατη ακτινα ‘η η αορατη επεκταση της ορατης ακτινας.

Για την διασταση «μηδεν» του μαθηματικου σημειου διαπιστωνει ο ανθρωπος, οτι το γεωμετρικο  περιεχομενο «υποσφαιρας» μηδενικης διαστασεως δεν ειναι «μηδεν», αλλα ισο προς τον αριθμο «ενα».

Συνεπως υπαρχει βασικη διαφορα μεταξυ του «μαθηματικου μηδενος» και του «γεωμετρικου-φυσικου» μηδενος.

Το «μηδεν» ως αρνητικος ορος αρνειται καθε θετικο μεγεθος.

Γι’ αυτο ο προσδιορισμος του ορου αυτου προκαλει δυσκολιες, καθοσον δεν προσεγγιζεται απο τις λογικες αρχες οι οποιες εχουν ως αφετηρια τα συγκεκριμενα μεγεθη.

Κατα τον Πλατωνα, το μη ον ειναι το ετερο ον.

Ο Αριστοτελης θεωρουσε την εννοια του «μηδενος» ως τελειως αυθαιρετη.

Κατα τον Εγελον το «μηδεν» ειναι η αλλη πλευρα του αισθητου, το καθαρον του ειναι, η καθαρη εννοια που ταυτιζεται με το απολυτο πνευμα.

Στις εξισωσεις της κβαντομηχανικης το «μηδεν» γεμιζει το κενο με ακαθοριστο μεγαλο αριθμο κβαντοτεμαχιδιων.

Αυτη ειναι η ποιο επικινδυνη ιδιοτητα του μηδενος.

Εαν δεν υπαρχει το απειρο δεν μπορει να υπαρχει και το μηδεν.

Σε ενα μη κατανοητο μικρο αριθμο θα υπαρχει παντοτε ακομη ενας μικροτερος αριθμος εως αυτος να εξαφανισθει.

Αυτη ειναι και η εννοια του μηδενος, η ανυπαρξια, το κενο συνολο.

Ο ανθρωπινος εγκεφαλος, ως ηλεκτρονικος υπολογιστης του ανθρωπινου σωματος, αποτελειται απο δισεκατομμυρια νευρωνες, που συνδεονται μεταξυ τους με ενα τεραστιο δικτυο καλωδιων και συνδεσεων και στα οποια κυκλοφορουν ηλεκτρικες και χημικες ωσεις που περιγραφονται ολοκληρωτικα με μοριακους και φυσικοχημικους ορους.

Το πως ομως οι συνελευσεις των νευρωνων μπαινουν σε ενεργεια σε ενα ξεχωριστο ψυχονοητικο αντικειμενο, παραμενει ακομη αγνωστο.

Παραμενουν επισης ακομη αγνωστοι οι κυτταρικοι και οι μοριακοι μηχανισμοι οι οποιοι σταθεροποιουν και αναπλαθουν τους τροπους επικοινωνιας των νευρωνων.

Αγνωστο παραμενει ακομη το πως ο κατακερματισμος του κοσμου του οπτικου πεδιου, ενος και μονο αντικειμενου, γινεται μια αντιληπτικη παρασταση με ενοτητα.

Απο την στιγμη που το DNA των χρωματοσωματων στο κυτταρο διασπαται σαν ολοτητα, δεν γνωριζει ακομη ο ανθρωπος που βρισκετα στον εγκεφαλο του αποθηκευμενο το γενετικο του προγραμμα.

τα αρνητικά συναισθήματα μας καταστρέφουν

Η ηλεκτρικη δραστηριοτητα στον εγκεφαλο του ανθρωπου κινειται σε ενα επιπεδο 0,01 εως 40 Herzt.

Αδυναμες δυναμικοτητες του ανθρωπινου εγκεφαλου ταλαντευονται με περιπου 0,01 Herzt.

Εαν για διαφορους λογους μεταβαλλονταν η επιδραση του φυσικου γηινου ηλεκτρομαγνητικου πεδιου δυναμεως στον ανθρωπο ‘η αποκοβονταν η επιδραση αυτη τελειως, οι ανθρωποι θα εχαναν αμεσως τις εσωτερικες αισθησεις τους για την πορεια του χρονου, που θα σημαινε το χαος.  

Ο ανθρωπος αντιλαμβανεται τον τρισδιαστατο χωρο, βιωνοντας τον μεσα απο μια διαρκη υποσυνειδητη συγκριση με τα διαφορα υπαρκτα μεγεθη καποιου «μικρου» τμηματος του γηινου φυσικου περιβαλλοντος και παντα σε συνδυασμο με τον χρονο και την κινηση.

Ο χρονος ομως κατα κατα πολλους αρχαιους και νεους επιστημονες δεν υπαρχει σαν φυσικο μεγεθος, διοτι ειναι αισθηση (βιωμα) και προκειται για ενα απο τα απειρα τερατουργηματα του ανθρωπινου εγκεφαλου και επομενως, οτι αλλο σχετιζεται με τον χρονο ειναι φανταστικο και οχι αντικειμενικη πραγματικοτητα.

Η εννοια του χρονου δημιουργειται απο την ταχυτητα της διδικασιας και απο την αναμονη ολοκληρωσης της ανθρωπινης επιθυμιας.

Συνεπως ο  χρονος δεν προσδιοριζει την κινηση αλλα η κινηση τον χρονο.

Αυτος ειναι κατα τον Αριστοτελη μια ιδιοτητα της κινησης, δηλαδη μετρο του χρονου ειναι το τμημα, που βρισκεται αναμεσα σε δυο «νυν» και που φυσικα εχει τις ιδιοτητες ενος μεγεθους και αρα μπορει να μετρηθει.

Το «νυν» ομως ειναι αποτελεσμα της παρατηρησης του οποιου παρατηρητη και δεν υπαρχει, αν δεν υπαρχει ο χρονος.

Επομενως ο χρονος δεν αποτελει καμμια πραγματικη οντοτητα και ειναι απλως, μια ιδεα, ενα κατηγορημα, ενα τεχνουργημα, του νου.

Η κβαντικη θεωρια χρησιμοποιει ως μαθηματικη εννοια την ιδεα του φανταστικου χρονου για να περιγραψει τον σχηματισμο του χρονου και του  χωρου.

Οι πραγματικοι αριθμοι π.χ. 1, 2, -3, 5 κλπ. αποτελουν σημεια σε μια απο αριστερα προς τα δεξια χαραγμενη οριζοντα ευθεια γραμμη με το 0 στο μεσο, δεξια οι θετικοι και αριστερα οι αρνητικοι αριθμοι.

Οι φανταστικοι αριθμοι αποτελουν σημεια μιας απο κατω προς τα πανω χαραγμενης ευθειας γραμμης που στεκεται καθετα στην οριζοντια, με το μηδεν στο μεσο, προς τα πανω οι θετικοι και προς τα κατω οι αρνητικοι φανταστικοι αριθμοι.

Οι κανονες του μαθηματικου μοντελου καθωριζουν π.χ. την ιστορια του συμπαντος μας στον φανταστικο χρονο σε εξαρτηση της ιστοριας στον πραγματικο χρονο και αντιστροφα.

Με τον τροπο αυτο αντιλαμβανεται ο ανθρωπος πραγματα απο το αποτελεσμα, που δεν ειναι πραγματικο, διοτι αδυνατει ακομη να το μετρησει.

Για την υπαρξη ομως του αποτελεσματος και για αλλους λογους ειναι ο ανθρωπος βεβαιος.

διαχείρισης επειγόντων περιστατικών εγκεφαλικού

Το τι ειναι πραγματικο και τι φανταστικο αποφασιζει η σκεψη του.

Χαρακτηριστικο παραδειγμα αποτελει το χρωμα και κατ’ επεκταση και η αξια, τουλαχιστον ως κοσμημα, του ευγενους μεταλλου «Χρυσου».

Ο ανθρωπινος εγκεφαλος βλεπει το μεταλλο αυτο ως «κιτρινο» ενω στην πραγματικοτητα το χρωμα του ειναι το ιδιο με το χρωμα του μεταλλου του «Αργυρου».

Η εξηγηση της οπτικης αυταπατης αυτης εχει ως εξης: Στο μεταλλο «Χρυσος» στα περιθωριακα  d-ηλεκτρονια αυξανεται η ενεργεια λογω των εμμεσων σχετιστικων επιρροων εξαιτιας των συναιρεσεων μαζων- ταχυτητων με αποτελεσμα την ανυψωση της λωριδας σθενους.

Πανω απο αυτην βρισκεται, οπως σε ολα τα μεταλλα, η κενου περιεχομενου αγωγος –λωριδα που σχηματιζεται απο s-Orbitale, των οποιων η ενεργεια μειωνεται λογω των σχετιστικων συναιρεσεων μαζων-ταχυτητων, που σημαινει και μειωση της αποστασης μεταξυ των δυο λωριδων.

Ενω στο μεταλλο Αργυρος η λωριδα αυτη ειναι τοσο μεγαλη ωστε μονο υπεριωδη κβαντοφωνια να ανυψωνουν τα ηλεκτρονια απο την λωριδα σθενους προς την λωριδα αγωγου, στο μεταλλο Χρυσο αρκουν φτωχα σε ενεργεια φωτονια του μπλε φασματος φωτος για να ανυψωσουν τα ηλεκτρονια απο την λωριδα σθενους προς την λωριδα αγωγου.

Το μεταλλο Χρυσος απορροφα το μπλε φως, με αποτελεσμα να καταγραφει ο ανθρωπινος εγκεφαλος το μιγμα των χρωματων στο Χρυσο ως κιτρινο σε αντιθεση με τον Αργυρο.

Στην αυταπατη αυτη στηριζεται σημερα το υπο καταρρευση ευρισκομενο παγκοσμιο χρηματικο και χρηματοπιστωτικο συστημα!

Οι φανταστικοι αριθμοι πολλαπλασιαζομενοι μεταξυ τους και σε αντιθεση με τους πραγματικους αριθμους δινουν παντς ενα αρνητικο αποτελεσμα (i . i = -1; 2i . 2i = -4).

Κατα την μεθοδο του ολοκληρωτικου μαθηματικου υπολογισμου των διαδρομων που μπορει να ακολουθησει ενα κινουμενο κβαντοτεμαχιδιο απο ενα σημειο Α προς ενα σημειο Β, μπορει το αθροισμα των δυνατοτητων να αποφευχθει, εαν χρησιμοποιηθουν φαντσστικοι αριθμοι για την μετριση του χρονου.

Η δυνατοτητα αυτη εχει μια ενδιαφερουσα ιδιοτητα, διοτι εξαλειφει τελειως την διαφορα μεταξυ χωρου και χρονου.

Ενας χωροχρονος, στον οποιο τα συμβαντα στην χρονικη συντεταγμενη παιρνει φανταστικους αριθμους, ονομαζεται Ευκλειδιος.

Σε αυτον δεν υπαρχει διαφορα μεταξυ της κατευθυνσης του χρονου και της κατευθηνσης του χωρου. 

Σε οτι αφορα την κβαντομηχανικη, ο φανταστικος χρονος και ο Ευκλειδιος χωροχρονος ειναι εργαλεια ‘η τρυκ για τον υπολογισμο καθωρισμενων λυσεων του χωροχρονου με πραγματικους αριθμους.

Απο την αλλη πλευρα για μια υπερκειμενη θεωρια του βαρυτικου πεδιου μιας καμπυλης του χωροχρονου, τα κβαντοτεμαχιδια στην κινηση τους σε ενα καμπυλωτο χωρο προσπαθουν να κινηθουν στον κατα προσεγγιση ευθυν δρομο και επειδη ο χωροχρονος δεν ειναι επιπεδος εμπιπτουν αυτα στην επιδραση του βαρυτικου πεδιου.

Στην ζωη των ανθρωπων στον πλανητη Γη κυριαρχει η ασυμμετρια του χρονου.

Οι ανθρωποι γερνουν αλλα δεν απογερνουν, οι αναμνησεις υπαρχουν απο το παρελθον αλλα οχι απο το μελλον.

Εαν τα προς τα εμπρος και προς τα πισω με τον χρονο εδειχναν την ιδια συμμετρια, την οποια δειχνουν τα προς αριστερα και προς τα δεξια, ο προς τα εμπρος και προς τα πισω κοσμος, θα ηταν πολυ διαφορετικος.

Απο που ερχεται η ασυμμετρια αυτη του χρονου και τι ευθυνεται για την ιδιοτητα του αυτη;

Κατα τον Ηρακλειτο στο βασιλειο του παιδιου, ο χρονος ειναι ενα παιδι που παιζει με τα παιχνιδια του και τα μετακινει.

Ο δρομος προς τα ανω και κατω ειναι ο ιδιος.

Η φυση αγαπα να κρυβεται.

Το συμπαν μας δημιουργηθηκε απο διαφορετικες αρχικες καταστασεις και θα ξαναγυρισει με τον ιδιο τροπο πισω στην αρχικη του κατασταση.

Αυτο υπηρχε παντοτε, υπαρχει και θα παραμινει το αθανατο πυρ, που αναβει και σβηνει με τους ιδιους νομους.

Τι ειναι ομως αυτο το πυρ;

Στο εργο του περιπατητικου φιλοσοφου Θεοφραστου, μαθητη του Αριστοτελη, διασωζεται καθαρα μια διαφορετικη εννοια του πυρος, αυτης της πρωταρχικης ενεργειας που βρισκεται διαχυτη στο συμπαν μας, την ονομαζομενη «θερμοτητα της πρωτης σφαιρας».

Τον ιδιο διαχωρισμο κανει και ο Αριστοτελης.

Το πρωτο «ενυπαρχον πυρ» του Αριστοτελη, η «θερμοτητα της πρωτης σφαιρας» του Θεοφραστου, δινουν ξεκαθαρα μια αλλη διαφορετικη ποιοτητα του πυρος, σαν ενα ειδος ενεργειας που ανακυκλωνεται συνεχως.

Η συγχρονη κβαντικη Φυσικη και η συμπατικη θεωρια των υπερχορδων εχου απο κεινου αποδειξει, πως οτιδηποτε υπαρχει μεσα στο συμπαν μας αποτελειται απο συμπυκνωμενη ενεργεια, οποια μορφη και εαν αυτη εχει.

Αναλογα με τον τροπο που εχει αποκτηθει, ανταλλαχθει ‘η αποθηκευθει αυτη χαρακτηριζεται ως κινητιη, δυναμικη, ακτινοβολιας, πυρηνικη, θερμικη, ηλεκτρικη, φωτεινη, χημικη.

Νεοι και συμπληρωματικοι χαρακτηρισμοι δεν αποκλειονται και εξαρτωνται απο τον εντοπισμο νεων μορφων ενεργειας.

Η κβαντικη θεωρια εισαγει την εννοια της «ασυνεχειας» εκει, οπου εκ πρωτης οψεως φαινεται οτι επικρατει απολυτος συνεχεια.

Συνεπως σε μια λεπτη δεσμη φωτος δεν υπαρχει συνεχης ροη ενεργειας αλλα μεταφορα ηλεκτρονιων τα οποια σε μια δεδομενη χρονικη στιγμη ειναι εντοπισμενα σε ορισμενα σημεια της φωτεινης δεσμης.

Αρα ορισμενα φυσικα μεγεθη μεταβαλλονται ασυνεχως.

Εαν ενα φυσικο μεγεθος εμφανιζεται παντοτε ως πολλαπλασιο μιας ελαχιστης δυνατης ποσοτητας του μεγεθους αυτου, τοτε το θεωρουμενο φυσικο μεγεθος ειναι ενα κβαντωμενο μεγεθος.

Η τεχνητη Νοημοσυνη περικλειει ενα πληθος ερευνητικων κλαδων, προσελκυει ολο και περισσοτερο την προσοχη πολλων διαφορετικων κλαδων, επιλυει προβληματα με ευφυεις προσεγγισεις και βασιζεται στην ικανοτητα των συστηματων τεχνητης Νοημοσυνης για μαθηση,  κατανοηση και κριση.

Ως επιστημη των ηλεκτρονικων υπολογιστων καταγινεται με τον σχεδιασμο ευφυων υπολογιστικων συστηματων που επιδεικνυουν χαρακτηριστικα, τα οποια σχετιζονται με την ορθολογικη νοημοσυνη του ανθρωπινου εγκεφαλου και των τεχνουργηματων αυτου.

Παραλληλα με το πεδιο μαθησης, κατανοησης και κρισης αποκτουν ιδιατερη σημασια οι τομεις μαθησης με ενισχυση, ευφυους αναλυσης δεδομενων, εξορυξης  δεδομενων για ανακαλυψη γνωσης, κατανεμημενης τεχνητης ογκου των πληροφοριων που περιεχε αυτο, εχει αναπτυχθει πληθωρα συστηματων βασισμενων σε τεχνικες της τεχνητης Νοημοσυνης που συνδυαζουν εμπειρα συστηματα (νοημονες πρακτορες, μηχανες ευφυους αναζητησης, συστημματα εξορυξης δεδομενων, συμβουλευτικα συστηματα, συστημα περιρρεουσας νοημοσυνης και αλλα) με ασαφη λογικη, νευρωνικα δικτυα και γενετικους αλγοριθμους.

Η τεχνητη Νοημοσυνη μπορει να δημιουργησει, να στηριξει και να προωθησει αποδοτικα και την ακομη ανυπαρκτη Ελληνικη Εθνικη Στρατηγικη για την Ελληνικη Εξωτερικη Πολιτικη, η οποια δεν ειναι παρα ενα σχεδιο, για την συντονισμενη χρηση ολων των εργαλειων που διαθετει η ελληνικη κρατικη μηχανη, δηλαδη την οικονομια, την διπλωματια, τις κυβερνοδυνατοτητες και την στρατιωτικη ισχυ.

Εαν η Ελλας ειχε ικανη πολιτικη και στρατιωτικη ηγεσια, θα ειχε απαραιτητη και ισχυρη στρατιωτικη ισχυ στο Αρχιπελαγος του Αιγαιου απο τον καιρο ειρηνικης συμβιωσης και ειρηνης με την Τουρκια, με προωθηση των Εθνικων Συμφεροντων δια της διπλωματικης οδου και της συναψεως συμμαχιων.

ΔΟΞΑ

Η ισχυρη στρατιωτικη ισχυς και το αντιστοιχο κυρος, που πολυ δυσκολα δημιουργειται, θα ηταν στις κρισημες μερες μας το καθημερινο νομισμα στη αρενα των διεθνων σχεσεων.

Ετσι θα συμπεριφερονταν τουλαχιστον, μετα την κυπριακη εμπειρια του 1973/1974, ικανες και σοβαρες ελληνικες πολιτικες και στρατιωτικες ηγεσιες.

Τετοιες δυστυχως μεχρι σημερα ειναι ανυπαρκτες, διοτι σε αυτες προβαλλονται οι Ρωμιοι και αποκλειονται οι Ελληνες.

Η ονομασια Ρωμιος καλυπτε ολους τους ορθοδοξους χριστιανους της «Ρουμελης», ονομασια που εδωσαν οι Τουρκοι, για το μερος του Κρατους τους που εκτεινονταν στην Ευρωπα’ι’κη Ηπειρο, ενω το Τμημα της Ασιατικης Ηπειρου το ονομαζαν «Ανατολια».

Χωρις την εκρηξη του ελληνικου λογου και της σκεψεως δεν μπορουν να αναδειχτουν ικανες ηγεσιες για να προβαλουν την ανδρεια, την αρετη, την αρμονια και ισορροπια, σαν παγιες αξιες της ζωης.

Το τι ειναι ο Ρωμιος εκφραζεται απο τα γεγονοτα επιβουλης 400 οικογενειων Οθωμανων Τουρανων Τουρκων σε εκατονταδες χιλιαδες Ρωμιους της Βυζαντινης Αυτικρατοριας.

Απο την εποχη των Σελτζουκων και μετα την ηττα του Ρωμανου του Διογενη στο Ματζικερτ το 1071 μ.Χ., σημανε ουσιαστικα η αρχη του τελους των Ρωμιων του Βυζαντιου.

Ετσι περιπου 300.000 Σελτζουκοι μπορεσαν να προσεταθριστουν πολυ γρηγορα 8 εκατομμυρια Ρωμιιους του Βυζαντιου.

Κατα τον χρονικογραφο Φραντζη της αλωσεως της Κωνσταντινουπολεως, οι πολιορκητες αυτης ηταν 258.000 απο τους οποιους μονο 70.000 ηταν Οθωμανοι Τουρκοι, 147.000 Ρωμιοι

και 41.000 ζητιανοι, εμποροι και ληστες που σημαινει οτι με τους Οθωμανους συμμαχισαντες Ρωμιοι εσφαξαν τους αμυνομενους Ρωμιους και Ελληνες.

Μεχρι σημερα οι Ρωμιοι της Ελλαδος δεν κατανοησαν οτι οι σημερινοι και ετσι ονομασθεντες Τουρκοι ειναι ενα εθνος, στην δημιουργια του οποιου συμβαλανε τα μεγιστα οι Ρωμιοι, προσφεροντες το αιμα της ελληνικης φυλης ποτε με τους

βιαιους εξισλαμισμους, ποτε με τους Γενιτσαρους και ποτε εθελουσια.

Ποτε δεν  εκμεταλλευτηκαν το γεγονος, οτι εντος της σημερινης Τουρκιας υπαρχουν περιπου 20 εκατομμυρια κρυμενες «ελληνικες ψυχες».

Η ελληνικη βιολογικη υποσταση αυτων δεν πουλιεται και με τις δυνατοτητες της τεχνητης Νοημοσυνης και των Αλγοριθμων θα πρεπει στο μελλον ιδιαιτερα να προβαλεται και η προδοσια της ορθοδοξης χριστιανικης Εκκλησιας.

Η Εκκλησια αυτη υποταγμενη στην μοιρα της, συνδιαλεχτηκε πολυ γρηγορα μετα την πτωση της Κωνσταντινουπολεως, με το νεο Οθωμανο κατακτητη για να σωσει τα προνομια και την εξουσια της (συνεργασια που διατηρειται μεχρι σημερα)  στους εναπομειναντες ορθοδοξους Ρωμιους.

Το καταφερε κατα τον καλυτερο τροπο, πειθαρχωντας και συνεργαζομενη με τον κρατικο οθωμανικο μηχανισμο.

Δεν της ηταν πλεον δυσκολο να αποκαλει τον Σουλτανο Πολυχρονεμενο, τιτλο παλαιοτερα του Βυζαντινου αυτοκρατορα, να αφοριζει και να καταδιωκει καθε προσπαθεια για απορριψη του νεου καθεστωτος.

Στον Αλγαριθμο αυτο πρεπει να διατηρειται με ακριβεια το καθεστως των νησιων του Αρχιπελαγους του Αιγαιου.

ΑΟΖ 2020 α (2)

Ακομη και μια βραχονησιδα εαν χαθει ‘η παραχωρηθει στην Τουρκια τιθενται σε αμφιβολια οι Συνθηκες της Λωζαννης (1923) και των Παρισιων (1947).

Επιπλεον για την προστασια των νησων ανατολικα του 25ου Μεσημβρινου απαιτειται για την Ελλαδα ζωτικος χωρος στην Μικρα Ασια.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, χωρίς την έγκριση της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>