«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γιατί το COVID-19 εξαπλώνεται πιο εύκολα από το SARS

Μια απεικόνιση ενός σωματιδίου κοραναϊού.

Μια νέα μελέτη δείχνει έναν λόγο για τον οποίο ο SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί το COVID-19, είναι πολύ πιο μεταδοτικός.

Το COVID-19 έχει προκαλέσει εκατομμύρια περισσότερες ασθένειες από τον προκάτοχό του, το SARS, παρόλο που και οι δύο ασθένειες προκαλούνται από παρόμοιους κοροναϊούς. Τώρα, μια νέα μελέτη προτείνει έναν λόγο για τον οποίο το SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί το COVID-19, είναι πολύ πιο μεταδοτικός από το SARS-CoV-1, που προκαλεί το SARS.

Οι ερευνητές της μελέτης επικεντρώθηκαν στην ακίδα πρωτεΐνη, τη δομή που επιτρέπει στους κοροναϊούς να συνδέονται και να εισέρχονται στα ανθρώπινα κύτταρα. Πριν δεσμευτεί κάποιος από τους κοροναϊούς, αλλάζει την ακίδα της πρωτεΐνης από μια «ανενεργή» σε «ενεργή» κατάσταση.

Μοριακές προσομοιώσεις αυτών των δύο κοροναϊών υποδηλώνουν ότι το SARS-CoV-2 μπορεί πιο εύκολα να παραμείνει στην ενεργή κατάσταση και να διατηρήσει αυτήν τη θέση. ενώ το SARS-CoV-1 εναλλάσσεται γρήγορα μεταξύ των δύο καταστάσεων, γεγονός που του δίνει λιγότερο χρόνο για σύνδεση με τα κελιά.

“Ανακαλύψαμε σε αυτές τις προσομοιώσεις ότι τα SARS-CoV-1 και SARS-CoV-2 έχουν εντελώς διαφορετικούς τρόπους αλλαγής του σχήματος τους και σε διαφορετικές χρονικές κλίμακες”, δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας της μελέτης Mahmoud Moradi, επίκουρος καθηγητής φυσικής χημείας και βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας, είπε σε δήλωση . “Το SARS-CoV-1 κινείται πιο γρήγορα, ενεργοποιείται και απενεργοποιείται, κάτι που δεν του δίνει τόσο πολύ χρόνο να κολλήσει στο ανθρώπινο κύτταρο επειδή δεν είναι τόσο σταθερό. Το SARS-CoV-2, από την άλλη πλευρά, είναι σταθερό και έτοιμο να επιτεθεί “, δήλωσε ο Μοράδι, ο οποίος θα παρουσιάσει τα ευρήματα, τα οποία δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους, την Πέμπτη (25 Φεβρουαρίου) στην 65η Ετήσια Συνάντηση της Βιοφυσικής Εταιρείας, η οποία πραγματοποιείται σχεδόν αυτήν την εβδομάδα.

Σχετικά: 20 από τις χειρότερες επιδημίες και πανδημίες στην ιστορία

Μια απεικόνιση της ακίδας πρωτεΐνης για SARS-CoV-1 και SARS-CoV-2.  Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι το SARS-CoV-2 είναι πιο σταθερό στην ενεργή θέση "πάνω" από το SARS-CoV-1.  Το τελευταίο εναλλάσσεται γρήγορα μεταξύ της ενεργής και της ανενεργής θέσης «κάτω».

Μια απεικόνιση της ακίδας πρωτεΐνης για SARS-CoV-1 και SARS-CoV-2. Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι το SARS-CoV-2 είναι πιο σταθερό στην ενεργή θέση “πάνω” από το SARS-CoV-1. Το τελευταίο εναλλάσσεται γρήγορα μεταξύ της ενεργής και της ανενεργής θέσης «κάτω».(Πιστωτική εικόνα: Η εικόνα προσφέρθηκε από τον Mahmoud Moradi.)

Κατά το έτος που εμφανίστηκε το SARS-CoV-2, έχει μολύνει περισσότερους από 112 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και εξακολουθεί να εξαπλώνεται. Αντίθετα, το SARS προκάλεσε λίγο περισσότερες από 8.000 ασθένειες κατά τη διάρκεια μιας εστίας το 2003, αλλά περιορίστηκε πριν εξαπλωθεί περαιτέρω, με τις τελευταίες περιπτώσεις να αναφέρθηκαν το 2004, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων .

Ενώ πολλές μελέτες έχουν επικεντρωθεί στη δέσμευση της πρωτεΐνης αιχμής στα ανθρώπινα κύτταρα, σχετικά λίγες έχουν εξετάσει τη μετάβαση της πρωτεΐνης αιχμής μεταξύ των ενεργών και ανενεργών καταστάσεων.

Με βάση τα νέα αποτελέσματα της μελέτης, “υποθέτουμε ότι η μεγαλύτερη τάση της πρωτεΐνης ακίδα SARS-CoV-2 να παραμείνει στην ενεργή διαμόρφωση συμβάλλει στην υψηλότερη μεταδοτικότητα του SARS-CoV-2 σε σύγκριση με το SARS-CoV-1”. οι ερευνητές έγραψαν στην εφημερίδα τους, η οποία δημοσιεύτηκε στη βάση δεδομένων εκτύπωσης bioRxiv .

Τα ευρήματα υποδηλώνουν επίσης ότι μια περιοχή στην άκρη της ακίδας πρωτεΐνης, γνωστή ως Ν-τερματική περιοχή (NTD), βοηθά στη σταθεροποίηση της ακίδας πρωτεΐνης. Ο Ν-τερματικός τομέας δεν έχει λάβει μεγάλη προσοχή από τους ερευνητές, επειδή δεν συνδέεται άμεσα με ανθρώπινα κύτταρα. Ωστόσο, το NTD φαίνεται να εμπλέκεται στη μετάβαση της πρωτεΐνης από την ανενεργή σε ενεργή κατάσταση και έτσι οι μεταλλάξεις στην περιοχή θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη μεταδοτικότητα, ανέφεραν οι ερευνητές.

Τα αποτελέσματα μπορεί επίσης να έχουν επιπτώσεις για μελλοντικά θεραπευτικά για το COVID-19. «Θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε θεραπευτικές ουσίες που αλλάζουν τη δυναμική [της ακίδα πρωτεΐνης] και καθιστούν την ανενεργή κατάσταση πιο σταθερή, προωθώντας έτσι την απενεργοποίηση του SARS-CoV-2. Αυτή είναι μια στρατηγική που δεν έχει ακόμη υιοθετηθεί», δήλωσε ο Moradi η ΔΗΛΩΣΗ.

Το Coronavirus μεταλλάσσεται για να ξεφύγει από το ανοσοποιητικό σύστημα
Ο ιός μεταλλάσσεται συχνά διαγράφοντας απλά μικρά κομμάτια του γενετικού του κώδικα. Οι μεταλλάξεις “μεταμφιέζουν” τον ιό από αντισώματα.
Όγκος 0%

Αρχικά δημοσιεύθηκε στο Live Science.

 

https://www.livescience.com/covid-19-more-transmissible-sars-coronviruses.html?jwsource=cl

https://www.livescience.com/covid-19-more-transmissible-sars-coronviruses.html

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>