«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ Ή ΖΟΥΖΟΥΝΙ;

εικόνα_2021-02-20_211334

Ο πανίσχυρος άνθρωπος , αυτός ο «υπεράνθρωπος» που όλα νομίζει ότι τα έχει νικήσει, μέσα σε λίγο χρόνο ηττήθηκε τρις κατά κράτος από τη Φύση  . Αυτή τη φύση που την περιφρονεί καθημερινώς και  με τις πράξεις του την υποβιβάζει και τη  χλευάζει.

Πρώτον, ηττήθηκε από ένα αθέατο δια γυμνού οφθαλμού ιό, τον κορωνοιό , ο οποίος τον εξευτέλισε  και πιο πολύ τις αλαζονικές  υπερδυνάμεις.

Δεύτερον, διέψευσε     τις φαρμακοβιομηχανίες-κολοσσούς που έφτιαξαν το εμβόλιο και πριν ακόμη το κυκλοφορήσουν ξεπεράστηκε από τις πολλαπλές μεταλλάξεις του ιού

Τρίτο  πλήγμα κατά των μεγαλόσχημων περιβαλλοντολόγων και ειδικών οι οποίοι προβλέπουν  την υπερθέρμανση του πλανήτη και τώρα όλο το βόρειο ημισφαίριο έχει γίνει  αρκτική ζώνη και ο χιονιάς έφθασε ως την αφρικανική έρημο και το Ισραήλ.

Εκ των ανωτέρω συνάγεται  ότι κανείς δεν είναι ανώτερος από την  Φύση. Στους Ορφικούς Υμνους οι σοφοί πρόγονοι μας σέβονταν και  τιμούσαν τη Φύση όπως θα δείτε κατωτέρω:

« Θεά Φύση μητέρα και πατέρας  των πάντων…εσύ δαμάζεις τα πάντα και είσαι ακατανίκητη …υπεράνω όλων των θεών…είσαι το τέλος χωρίς να έχεις τέλος…είσαι πατέρας του εαυτού σου(αυτογέννητη) …τρέφεις τα πάντα και έχεις αυτάρκεια…επίγειος αρχόντισσα και θαλασσινή….βοηθός στην παραγωγή… τροφός και βυζάστρα της ζωής…εσύ κτίζεις και δημιουργείς…κινείσαι σαν γρήγορο ρεύμα με αδιάκοπο στροβιλισμό… κινείσαι κυκλικώς και διαρκώς μεταβάλλεις μορφήν …ατρόμητη που δαμάζεις τα πάντα …αποπνέεις φωτιά αιωνία ζωή και αθάνατη πρόνοια…τα πάντα είσαι εσύ…αλλά σε παρακαλώ θεά μου να μας φέρεις με τις ευτυχισμένες εποχές ειρήνην υγείαν και πολλαπλασιασμό των»

Σήμερα Τρίτη (16/2)  ο χιονιάς χτυπάει ανελέητα για δεύτερη  ημέρα   την Αττική. Διέκοψε    το συγκοινωνιακό,   τηλεπικοινωνιακό  δίκτυο, το  ηλεκτρικό ρεύμα , το ηλεκτρονικό (διαδίκτυο) την   ύδρευση, παραγωγή κ.α   Ακινητοποίησε τα πάντα ,  τραίνα, αεροπλάνα, πλοία  και καθήλωσε τους ανθρώπους στα σπίτια τους.

Η διακοπή  του ρεύματος  μας έριξε στο μαύρο σκοτάδι και στο πολικό ψύχος ,   ακύρωσε την κινητή τηλεφωνία- την κορωνίδα της τεχνολογικής μας εποχής- μαύρισε  και τη μικρή οθόνη . Για λίγο μας έφερε στη θέση του πρωτόγονου ανθρώπου χωρίς όμως να έχουμε τα φυσικά ψυχικά και άλλα εφόδια που διέθετε εκείνος για να αντιμετωπίσει την πείνα, τη δίψα , το κρύο και τις κακουχίες.

Τότε αντιλήφθηκα ότι ο δήθεν πολιτισμένος άνθρωπος     και η τεχνολογία του που χθες (18/2) προσεδάφισε στον Αρη το εκπληκτικό “Perseverance” δεν είναι υπεράνω της Φύσεως .  Αδυνατεί να προβλέψει τις  ακραίες  καταστάσεις και ακόμη χειρότερον να τις αντιμετωπίσει  .

Υπάρχει όντως κάποια υπέρτερη από τον άνθρωπο πρόνοια η  οποία ρυθμίζει    τα πάντα και μπορεί να τα καταστρέψει με  πυρηνικό ολοκαύτωμα,  θεομηνία , πλημμύρα , σεισμό , λοιμό , λιμό,   καταποντισμό, παγετώνα ,  μετεωρίτη ή και με κάτι άλλο απρόβλεπτο. Κάποιες εμφανείς προειδοποιήσεις τις αγνοούμε και τις περιφρονούμε.  Ενώ βλέπουμε τις ενδείξεις ότι οδεύουμε στο χείλος του γκρεμού (οικονομικού, πυρηνικού, πληθυσμιακού, πολιτισμικού , τεχνολογικού κ.α) προχωρούμε ακάθεκτοι στο ίδιο μονοπάτι και ασφαλώς θα αυξήσουμε  την αστάθεια  με την τεχνητή νοημοσύνη.

Από τότε που ο άνθρωπος απομακρύνθηκε από τη φύση και άρχισε ανεξάρτητη και αφύσικη πορεία προς το άγνωστο με τον τεχνολογικό πολιτισμό του τα παθήματα δυναμώνουν και πληθαίνουν.  Τον  τελευταίο καιρό   στα ευαίσθητα αυτιά   των ειδικών και των ποιητών άρχισε να σημαίνει δαιμονιωδώς η  σειρήνα   συναγερμού .

Αυτές τις στιγμές που γράφω αυτές τις γραμμές έχουμε διακοπή  του ηλεκτρικού ρεύματος ,   νέκρωση του Η/Υ , της μικρής οθώνης , αδυνατώ να έλθω σε επαφή με τον έξω κόσμο καθώς στο κινητό μου εξαντλήθηκε η μπαταρία, το ψυγείο δεν λειτουργεί και ορισμένα ευαλοίωτα τρόφιμα κινδυνεύουν να   καταστραφούν, αδυνατώ να πάω στο πολυκατάστημα αλλά και να πάω δεν λειτουργεί λόγω διακοπής   ρεύματος, τα  κάτω άκρα άρχισαν να παγώνουν, καθώς πέφτει απότομα η θερμοκρασία μετά την διακοπή της θέρμανσης . Το  πεύκο έξω από το παράθυρο μου φορτώθηκε επικίνδυνα με χιόνι και κινδυνεύει να πέσει στο σπίτι  ενώ  τα βόρεια προάστεια και η Εύβοια είναι βυθισμένα στο χιόνι.  Αυτή η κατάσταση δεν είναι πρωτόγνωρη σε μένα. Μου θύμησε την κατοχή με την ουσιώδη διαφορά ότι τότε δεν είχαμε ούτε ψωμί ούτε αναμέναμε κάποιο «μάνα» εξ ουρανού.

Φταίει για πολλά πράγματα η Πολιτεία που δεν έχει ανανεώσει και εκσυγχρονίσει   ορισμένες παλαιές  υποδομές  και κυρίως δεν «κλάδεψε» καμία κυβέρνηση  την Λερναία Υδρα της Γραφειοκρατίας.

Ευθύνη έχουν και όσοι  έχτισαν  μέσα στα δάση και δεν έχουν κάνει πρόβλεψη    να αντιμετωπίσουν  τους κινδύνους που κρύβουν αυτοί  οι  οικισμοί( ελλιπείς υποδομές , πλημύρες,  πυρκαγιές, χιονοπτώσεις , δύσκολη άμεση βοήθεια , απομόνωση,  ληστείες κ.α) Έπρεπε τουλάχιστον να έχουν ενα ελαφρό εκχιονιστικό μηχάνημα ,  ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος  , πετρέλαιο, νερό, ξύλα, σπίρτα, τρόφιμα (ξηρά τροφή) κάποια  φάρμακα ένα όπλο κ.α

Ώστε να απαρνηθούμε την τεχνολογία και να επιστρέψουμε στην πρωτόγονη ζωή; Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει ποτέ να γίνει.

Η υπέρβαση της σημερινής τεχνολογίας ώστε να μας οδηγήσει κοντά στη φύση, στην αυτάρκεια , την υλιστική και ενεργειακή λιτότητα, την οικονομία, την  απλότητα, την ομορφιά, στην ψυχο-πνευματική ανύψωση, στην οικολογία, την αυτονομία, την ενσυνείδητη δημοκρατία, τον περιορισμό των γεννήσεων  (στον τρίτο κόσμο) και τέλος στην θεραπεία των τραυμάτων που έχουμε κάνει στη φύση και στο φυτικό και ζωικό βασίλειο  ώστε να επανέλθει στα φυσιολογικά της επίπεδα.

Εμπόδια μπαίνουν οι ανταγωνισμοί των υπερδυνάμεων , οι εξοπλισμοί, τα κράτη παρίες που βρίσκονται εκτός διεθνούς   δικαίου(Τουρκία), η αδυναμία του ΟΗΕ προς επιβολή της διεθνούς  τάξεως , η έλλειψη αλληλεγγύης κ.α .

Το Ισλάμ είναι  θρησκεία μίσους και ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα(κατακτήσεων , εγκλημάτων , τρομοκρατίας και αλοιώσεως των  δημοκρατικών θεσμών) δεν έχει θέσει στον σύγχρονο κόσμο.

Λίαν επικίνδυνοι για την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια σήμερον είναι αυταρχικοί ηγέτες  ( Ερντογάν, Κιμ Γιογκ Ουν κ.α) και δυστυχώς η διεθνής κοινότητα δεν αντιλαμβάνεται ότι εκτρέφει ναζιστικά «θηρία» τα οποία θα αιματοκυλίσουν και πάλι τον κόσμο.

Αμφικτύων

19/2/ 2021

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

http://amphiktyon.org

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>